By Ralph Schnepper

Kitesurfen Zandvoort

Over Kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen Zandvoort
Zandvoort staat bekend om haar strand. Gedurende het jaar is Zandvoort één van Nederlands grootste publiekstrekkers met een strand van 9 km lang. Op het strand vind je allerlei strandpaviljoens en watersportcentra, met een variatie aan recreatiemogelijkheden. Op locatie Zandvoort kunnen wij onze faciliteiten niet ten volste benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles in Zandvoort als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Zandvoort
Vanwege de vele bezoekers en andere kitesurfers is Zandvoort meestal erg druk. Er bevindt zich een hoog aantal kitesurfscholen op het strand, waardoor er veel beginners in het water te vinden zijn. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan.

Kitesurfen in Zandvoort vergeleken met Scheveningen
Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Zandvoort
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Zandvoort, ter hoogte van de Reddingsbrigade Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van andere kitesurfscholen en kitesurfers.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandvoort
Bij het geven van kitesurflessen op Zandvoort wordt onze mobiele trailer gebruikt. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Boulevard Barnaart, ter hoogte van Beachclub The Spot.

Kitesurfen Zandvoort beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Zandvoort vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Zandvoort niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
  • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Zandvoort
  • Sterke stroming

  Wanneer geven wij kitesurfles op Zandvoort?
  De voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Zandvoort niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslag en een omkleedruimte. Tevens varen er op Zandvoort zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden zich er allerlei badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Zandvoort als het niet te druk is,of als de condities in Scheveningen niet goed zijn.


  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten.

  Voor informatie over het weer zoek je op Zandvoort via www.windfinder.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Zandvoort is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Zandvoort
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Zandvoort aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Ga verder op de N206 naar Zandvoort. Ga verder op de Kostverlorenstraat. Rijd naar het Stationsplein. Rijd naar de Boulevard Barnaart en rijd ten slotte de parkeerplaats op.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandvoort

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Zandvoort. Hierbij geldt ook dat Beachclub The Spot aangehouden kan worden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Over Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Kitesurfen op Wijk aan Zee
  De kitesurflocatie van Wijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk de pier en de Bunker. De pier is de meest zuidelijk gelegen kitesurfspot en ligt vlak bij de pier van Wijk aan Zee. Vanwege de pier wordt een deel van de stroming tegengehouden waardoor je tot 200 meter vanuit de kust kunt blijven staan, daarna wordt het snel diep. Locatie de Bunker is de meest noordelijk gelegen kitesurfspot, en een populaire meetingplek voor kiters. Wijk aan Zee beschikt over een uitgestrekt zandstrand met weinig obstakels.

  Veiligheid van kitesurfen Wijk aan Zee
  Vanwege de bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Wijk aan Zee meestal erg druk. Hoewel er gemarkeerde zones zijn aangewezen door de gemeente, moet er altijd rekening gehouden worden met andere waterrecreanten. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan. Met de wind uit het Noordoosten moet men zeer waakzaam zijn voor de pier, daar wil je absoluut niet in de buurt komen.

  Kitesurfen Wijk aan Zee vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
  Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen kitesurfles leslocatie Wijk aan Zee
  Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Wijk aan Zee, ter hoogte van strandrestaurant Het Bolwerk bij de Bunker van Wijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de pier en andere waterrecreanten.


  Faciliteiten van kitesurfschool Wijk aan Zee
  Bij het geven van kitesurflessen op Wijk aan Zee wordt er gebruik gemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de Bunker op de parkeerplaats van de Reyndersweg.

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


   Faciliteiten van kitesurfles Scheveningen bij Strandpaviljoen de Staat
   Wij werken op locatie Wijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


   Voordelen van kitesurfles Wijk  aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

   Nadelen van kitesurfles Wijk aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
   • Veel andere waterrecreanten, met name windsurfers en golfsurfers
   • De reddingsbrigade van Wijk aan Zee is alleen in de zomermaanden aanwezig
   • Sterke stroming

   Doorgaan van de kitesurflessen in Wijk aan Zee
   Voor Wijk aan Zee geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W, ZW. Voor andere windrichtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

   Zoek voor informatie over het weer op Wijk aan Zee Pier/Bunker via www.windfinder.com.


   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief!
   Voor informatie over het weer zoek je op Wijk aan Zee via www.windfinder.com.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderd kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurflocatie Wijk aan Zee is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Reyndersweg 201, Wijk aan Zee. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19 en A9 naar de Verkeersplein Noord/N197 in Velsen-Noord. Neem afrit Beverwijk vanaf de A22. Ga verder op de N197, en neem ten slotte de Zeestraat naar de Reyndersweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Bunker in Wijk aan Zee.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Wijk aan Zee

   Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Velsen-Noord

   Over Kitesurfen Velsen-Noord

   Kitesurfen bij Velsen-Noord
   Het strand van Velsen-Noord is een groot zandstrand, met redelijk vlak en ondiep water. Er bevinden zich weinig obstakels, met uitzondering van de pier die ten Noorden van deze spot in het water ligt. De Noordpier veroorzaakt een bijzondere wind en golfstroming, waardoor het een unieke plek is voor wind- en watersporters. Bij Velsen-Noord kunnen wij onze faciliteiten niet gebruiken en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

   Veiligheid Kitesurfen Velsen-Noord
   Hoewel het strand van Velsen-Noord veel ruimte biedt, is het er meestal erg druk met andere watersporters. Dit maakt het lastig om te oefenen met kitesurfen, want je bent als beginner vooral gefocust op de vlieger en niet op de omgeving.
   Het grootste gevaar van deze spot zit hem in de Noordpier. Vooral met zuidenwind is het zeer belangrijk om niet dicht bij de pier te komen. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is, meestal doordeweeks. Wij wijken uit naar Velsen-Noord als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

   Restricties kitesurfles Velsen-Noord
   Er bestaan ongeschreven regels voor golf- en kitesurfers. De kitesurfers bevinden zich vooral ver van de pier en de golfsurfers zitten meestal dicht bij de pier, omdat daar de golven beter zijn.

   Kitesurfen Velsen-Noord vergeleken met Scheveningen
   Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is er geen gevaarlijke pier in de buurt en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Eigenschappen kitesurf leslocatie Velsen-Noord
   Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van een kitesurfles wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Dit is vaak ver van de pier af, om zo de golfsurfers niet in de weg te zitten. Ook wordt hierbij voornamelijk gekeken naar drukte en het getij.


   Faciliteiten bij kitesurfschool Velsen-Noord
   Met behulp van onze mobiele trailer kunnen wij uitwijken naar Velsen-Noord. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Reyndersweg in IJmuiden. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kunt drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.

   Kitesurfen Velsen-Noord beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoen Velsen-Noord vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
    Wij werken op locatie Velsen-Noord niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen de faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursus kunnen toeschouwen met een hapje en een drankje .


    Voordelen kitesurfles Velsen-Noord
    Leren kitesurfen op Velsen-Noord brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Goed bereikbaar
    • Gratis parkeren
    • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
    • Vergunning voor het geven van veilige en professionele IKO lessen

    Nadelen kitesurfles Velsen-Noord
    Leren kitesurfen op de Velsen-Noord brengt ook nadelen met zich mee:

    • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
    • Gevaar van afdrijven op de Noordpier
    • Geen aangewezen lesgebieden
    • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat

    Doorgaan van de lessen kitesurfschool Velsen-Noord
    Wij kunnen uitwijken naar het strand van Velsen-Noord om kitesurfles te geven als het weer niet goed is bij onze hoofdlocatie in Scheveningen. Het is er meestal erg druk en je kunt je minder goed voorbereiden voor kitesurfen op zee. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is en als de wind aflandig is of als de golven op Scheveningen te hoog zijn. Safety First!


    Weersvereisten kitesurfles Velsen-Noord
    Voor Velsen-Noord geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, Z, W, NW, N, NNO wind. De windsnelheid moet tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

    Voor informatie over het weer zoek je op Velsen-Noord via www.windfinder.com.

    Kitesurfen op zee
    Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden een uitkomst, het perfecte alternatief!


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderd kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Velsen-Noord is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto naar kitesurfles Velsen-Noord
    Rijd naar Velsen-Noord. Op de Reyndersweg zijn drie parkeerplaatsen. Echter heb je de middelste (of tweede) nodig. Wanneer je vanaf de Bosweg de Reyndersweg oprijdt ga je op een gegeven moment de bocht om. Hier is parkeerplaats één. Een stukje verderop (250 m) heb je aan je rechterhand een groene bunker met aan de linkerkant van de weg parkeervakken. In de verte zie je dan het industrieterrein aan de linkerkant, direct links een soort wal. Hier staan wij met onze trailer op jullie te wachten. Het is hier gratis parkeren.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Velsen Noord

    Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Rockanje

    Over Kitesurfen Rockanje

    Kitesurfen bij Rockanje
    De kitesurfspot van Rockanje ligt verscholen achter allerlei zandbanken, waardoor het water relatief vlak is en je enige meters van de kust kunt blijven staan.

    Wij kunnen deze kitesurflocatie gebruiken als de wind aflandig is op Scheveningen. De wind staat daar dan wel goed en dan kunnen de kitesurflessen gewoon doorgaan. Op Rockanje kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met strandwandelaars. Wij geven alleen kitesurfles op Rockanje als het niet te druk is, meestal doordeweeks en als de wind aflandig is op onze hoofdlocatie in Scheveningen.

    Veiligheid Kitesurfen Rockanje
    Het strand van Rockanje is breed en er staan relatief weinig obstakels, met uitzondering van een aantal prullenbakken. Er staan wel een aantal palen in het water die met hoogtij niet te zien zijn en verder kan het in het zomerseizoen druk zijn met badgasten en strandwandelaars.

    Restricties Kitesurfen Rockanje
    Wij beschikken over een vergunning om les te geven bij Rockanje. Ons lesgebied is echter beperkt tot een bepaald gebied, ten zuiden van de reddingsbrigade en de aanwezige strandpaviljoens. Tevens geldt ook dat we niet mogen kitesurfen voor de strandpaviljoens.

    Kitesurfles Rockanje vergeleken met Scheveningen
    Op onze hoofdlocatie in Scheveningen kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten die strandpaviljoen de Staat te bieden heeft als sanitair, douches en opslagruimte. Het strandpaviljoen bevindt zicht bij de kitesurfleslocatie en op de hoofdlocatie bij Scheveningen zijn aangewezen zones om les te geven, het is verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Eigenschappen kitesurf leslocatie Rockanje
    Onze leslocatie bevindt zich ten zuiden van de reddingsbrigade op het strand. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de drukte en het getij, ook mogen we niet kitesurfen voor de strandpaviljoens.


    Faciliteiten van kitesurfschool Rockanje
    Bij het geven van kitesurflessen op Rockanje wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

    Kitesurfen Rockanje beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoens Rockanje vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
     Wij werken op Rockanje niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het kitesurflesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje en drankje.


     Voordelen van kitesurfschool Rockanje
     Leren kitesurfen op Rockanje brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Alternatieve kitesurfleslocatie voor aflandige wind
     • Stabiele zeewind
     • Groot zandstrand
     • Vlak en kalm water
     • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

     Nadelen van kitesurfschool Rockanje
     Leren kitesurfen op Rockanje brengt ook nadelen met zich mee:

     • Veel strandwandelaars, voornamelijk met loslopende honden
     • Obstakels in het water die moeilijk te zien zijn
     • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
     • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 20 minuten lopen

     Doorgaan van de lessen kitesurfles Rockanje
     Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Rockanje niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Rockanje zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Rockanje als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk, meestal doordeweeks.


     Weersvereisten kitesurfles Rockanje
     Voor Rockanje geldt dat je er kunt kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

     Kitesurfen op zee
     Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

     Voor informatie over het weer zoek je op Rockanje via www.windfinder.com.

     Reserveren en boeken
     Wil je een les reserveren of boeken? Neem voor reserveringen direct contact met ons op. Bel naar 0620234234 of e-mail ons op info@kitesurfles.com.


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderd kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Rockanje is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto naar kitesurfles Rockanje
     Voer in de TomTom: Swinsedreef. Volg de A15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15. Ga verder op de N57. Neem de N496 naar de Swinsedreef in Rockanje. Ga rechtdoor op de rotonde en rijd deze weg uit totdat U arriveert op de parkeerplaats van Swinsedreef. Let op! U betaalt €3, - parkeergeld in het zomerseizoen.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Rockanje

     Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Swinsedreef is en we hier verzamelen bij onze witte trailer.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Noordwijk aan Zee

     Over Kitesurfen Noordwijk aan Zee

     Kitesurfen op Noordwijk aan Zee
     De kitesurflocatie van Noordwijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord.  De kitesurfspot van Noordwijk Zuid staat onder toezicht van de club KSN Noordwijk, waar bekende kitesurfers zoals Jalou & Kevin Langeree en Sander & Ruben Lenten vandaan komen. Om op deze kitesurfspot te kitesurfen dient men een lycra van de club te dragen. Op de spot van Noordwijk Noord kan men vrij kitesurfen zonder toezicht. Beide kitesurfspots liggen aan de Noordzee, het wordt in het water vrijwel meteen diep en op het zandstrand staan om de 100m prullenbakken.

     Op Noordwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven er alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen.

     Veiligheid van kitesurfen Noordwijk aan Zee
     Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee op locatie Zuid is alleen aan te bevelen voor gevorderde kitesurfers. Er staan veel obstakels op het strand en de duinen zijn afgebakend met prikkeldraad. Noordwijk Noord ligt vlakbij een zeilvereniging, waarbij rekening gehouden moet worden met zeilboten op het water en langs de kust. Tevens wordt het strand van Noordwijk druk bezocht door bezoekers van strandpaviljoens en strandwandelaars, voornamelijk in het zomerseizoen. De kitesurfspot van Noordwijk Noord is geschikt voor kitesurflessen.

     Kitesurfen Noordwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
     De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied, het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Eigenschappen kitesurf leslocatie Noordwijk aan Zee
     Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Noordwijk aan Zee locatie Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de zeilvereniging en duinen.


     Faciliteiten kitesurfschool Noordwijk aan Zee
     Bij het geven van kitesurflessen op Noordwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van KSN surfclub in Noordwijk.

     Kitesurfen Noordwijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoen Noordwijk aan Zee vergeleken met strandpaviljoen de Staat
      Wij werken op locatie Noordwijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie op Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


      Voordelen van kitesurfles Noordwijk  aan Zee
      Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
      • Gratis parkeren
      • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

      Nadelen van kitesurfles Noordwijk aan Zee
      Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

      • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
      • Veel obstakels op het strand, zoals prikkeldraad en prullenbakken
      • De zeilvereniging Noordwijk zit vlak in de buurt
      • Om te kitesurfen op Noordwijk Zuid moet je gevorderd zijn en een lycra huren

      Doorgaan van de lessen van kitesurfschool Noordwijk aan Zee
      Onze voorkeur gaat uit naar Scheveningen, aangezien we op Noordwijk aan Zee niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Noordwijk aan Zee zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Noordwijk aan Zee als het hier niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie Scheveningen en meestal doordeweeks.


      Weervereisten kitesurfles Noordwijk aan Zee
      Voor Noordwijk geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is en er afdrijfingsgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

      Kitesurfen op zee
      Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

      Voor informatie over het weer zoek je op Noordwijk Noord/Zuid via www.windfinder.com


      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Noordwijk aan Zee is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto naar kitesurfschool Noordwijk aan Zee
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
      We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool NoordWijk aan Zee

      Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Noordwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je de KSN Surfclub Noordwijk aan kan houden als punt van aankomst.


      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Muiderberg

      Over Kitesurfen Muiderberg

      Kitesurfen Muiderberg
      De kitesurfspot van Muiderberg ligt direct aan de dijken van Muiderberg, ten westen van de pier. Er bevindt zich een klein grasveld met daarop een aantal bomen. Je kunt tot ongeveer 200m uit de kust staan en het water is relatief vlak vanwege de dijk die de stroming tegenhoudt. Op Muiderberg kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles als het niet te druk is, als de condities zich niet uitlenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

      Veiligheid kitesurfen Muiderberg
      Het grasveld waar je een kitesurfkite kunt oplaten is zeer klein, waardoor er erg weinig ruimte is om veilig te starten. Daarnaast kan het erg druk zijn met badgasten, voornamelijk in de zomer. Het is absoluut niet aan te raden om te kitesurfen op Muiderberg als het druk is. Verder staan er veel bomen op het grasland en ligt het veld dicht bij de dijk waardoor de wind instabiel is. Je kitesurfkite wordt hierdoor onvoorspelbaar en daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast heb je de pier ten Oosten van de spot en de vaargeul ten Noordoosten waar rekening mee gehouden moet worden.

      Kitesurfen Muiderberg vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
      Op de hoofdlocatie in Scheveningen is er genoeg ruimte om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Verder is de wind stabiel doordat er geen obstakels op het strand staan, hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen gevaar door externe factoren!

      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

      Eigenschappen leslocatie kitesurfles Muiderberg
      Onze leslocatie bevindt zich op het grasveld van Muiderberg. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van de dijk.


      Faciliteiten kitesurfschool Muiderberg
      Bij het geven van kitesurflessen op Muiderberg wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

      Kitesurfen Muiderberg beschikt over de volgende faciliteiten:


       Strandpaviljoen Muiderberg vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
       Wij werken op locatie Muiderberg niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurflessen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


       Voordelen van kitesurfles Muiderberg
       Leren kitesurfen op Muiderberg brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
       • Gratis parkeren
       • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
       • Vlak water

       Nadelen van kitesurfles Muiderberg
       Leren kitesurfen op Muiderberg brengt ook nadelen met zich mee:

       • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
       • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
       • Geen aangewezen lesgebieden
       • Instabiele en onvoorspelbare wind vanwege de dijk en de bomen
       • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
       • Afdrijfgevaar met betrekking tot de pier en vaargeul

       Doorgaan van de lessen kitesurfschool Muiderberg
       Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Muiderberg niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Muiderberg zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Muiderberg als het niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor de hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.


       Weersvereisten kitesurfles Muiderberg
       Voor Muiderberg geldt dat je er kunt kitesurfen met NWW, NW, N, NO en O. Met andere richtingen geldt dat de wind dan zo dermate instabiel is dat het onveilig wordt om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

       Kitesurfen op zee
       Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

       Voor informatie over het weer zoek je op Muiderberg via www.windfinder.com.


       Reserveren en boeken

       Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

       Losse kitesurflessen
       Beginner kitesurfcursussen
       Vervolg kitesurfcursussen
       Gevorderde kitesurfcursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfen Muiderberg is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Met de auto naar kitesurfschool Muiderberg
       Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeeweg 4, 1399 GP Muiderberg. Ga de A12 op in de Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem vervolgens de A4/E19, A10 en A1/E231 naar de IJsselmeerweg in Naarden. Neem afrit 1-Muiderberg vanaf de A6. Volg de IJsselmeerweg en Nienhuis Ruyskade naar de Zeeweg in Muiderberg. We verzamelen bij de witte trailer bij het watersportcentrum Muiderberg.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Muiderberg

       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Muiderberg. Hierbij geldt ook dat het watersportcentrum Muiderberg kan aangehouden worden als punt van aankomst.


       By Ralph Schnepper

       Kitesurfen Monster

       Over Kitesurfen Monster

       Kitesurfen Monster
       Monster is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare, opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Hierdoor wordt er nieuw strand en duin gevormd en is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.
       Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, als de condities zich niet uitlenen voor kitesurfles op onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

       Veiligheid Kitesurfen Monster
       De lagune van Monster is klein en zeker als het getij laag is. Hierdoor is er weinig ruimte beschikbaar voor het geven van kitesurfles. Daarnaast zijn er geen aangewezen gebieden voor het geven van kitesurfles en varen hierdoor zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen. Doordat het water relatief vlak is trekt dit veel andere kitesurfers aan, waardoor het vaak erg druk is. Dit kan voor veel ongelukken zorgen, zeker als je nog maar een beginnende kitesurfer bent. Daarom geven wij alleen les op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.

       Restricties van kitesurfen Monster
       Er heerst een gedoogbeleid op locatie Monster. Dit betekent dat er officieel niet gekitesurft mag worden op Monster, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de gemeente. In de periode mei t/m september is het op mooie zomerdagen verboden om te kitesurfen op Monster, vanwege de hoeveelheid badgasten.

       Kitesurfles Monster vergeleken met Scheveningen
       Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er wél aangewezen zones om kitesurfles te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

       Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

       Eigenschappen kitesurf leslocatie Monster
       Onze leslocatie bevindt zich op de kleine lagune van Monster. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte.


       Faciliteiten van kitesurfschool Monster
       Bij het geven van kitesurflessen op Monster wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

       Kitesurfen Monster beschikt over de volgende faciliteiten:


        Strandpaviljoens Monster vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
        Wij werken op locatie Monster niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen tijdens een hapje en drankje.


        Voordelen van kitesurfles Monster
        Leren kitesurfen op Monster brengt een aantal voordelen met zich mee:

        • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
        • Gratis parkeren
        • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
        • Vlak en kalm water

        Nadelen van kitesurfles Monster
        Leren kitesurfen op Monster brengt ook nadelen met zich mee:

        • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
        • Weinig ruimte vanwege de getijden
        • Geen aangewezen lesgebieden
        • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
        • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 30 minuten lopen

        Doorgaan van de lessen kitesurfschool Monster
        Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien het vaak te druk is op Monster. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Monster geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.


        Weersvereisten voor kitesurflessen Monster
        Voor Monster geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

        Kitesurfen op zee
        Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. Monster biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat een alternatief!

        Voor informatie over het weer zoek je op Monster via www.windfinder.com.


        Reserveren en boeken

        Reserveren en boeken

        Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

        Losse kitesurflessen
        Beginner kitesurfcursussen
        Vervolg kitesurfcursussen
        Gevorderde kitesurfcursussen
        Kinder kitesurflessen

        Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

        Route en adres van Kitesurfen Monster is:

        Adres:
        Savornin lohmanpad 2586
        Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

        Route met de auto:
        Met de auto naar kitesurfschool Monster
        Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.


        Route openbaar vervoer:
        Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Monster

        Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.


        By Ralph Schnepper

        Kitesurfen Medemblik

        Over Kitesurfen Medemblik

        Kitesurfen bij Medemblik
        Medemblik is een stad met haven dat ligt aan het IJsselmeer in West-Friesland. De kitesurfspot van Medemblik ligt ten zuiden van de haven aan een klein grasveld. Op het grasveld bevinden zich een aantal bomen, struiken en paaltjes. Ook is er een klein stukje zandstrand met veel schelpen. Overal in het water is het ondiep en het water is vlak en kalm.
        De wind is voornamelijk stabiel door het gebrek aan bebouwing rondom Medemblik. De kitesurfspot is vooral aantrekkelijk omdat met Zuid- en Oostenwind ook gevaren kan worden op deze kitesurflocatie. Vanwege de beperkte ruimte die het strand van Medemblik biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de wind aflandig is op hoofdlocatie Scheveningen.

        Veiligheid over kitesurfen Medemblik
        Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kitesurfkite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kitesurfkite.

        Restricties kitesurfen Medemblik
        Er is weinig ruimte beschikbaar op het water omdat de kitesurfspot tussen twee natuurgebieden ligt. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken doordat kitesurfers in elkaars lijnen verstrikt raken, of kitesurfkites die in bomen terecht komen. Wees dus extra voorzichtig bij drukte.

        Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Medemblik
        Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

        Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

        Eigenschappen kitesurf leslocatie Medemblik

        Onze leslocatie bevindt op de gehele locatie van Medemblik. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


        Faciliteiten bij Medemblik
        Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Medemblik geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

        Kitesurfen Medemblik beschikt over de volgende faciliteiten:


         Strandpaviljoens Medemblik vergeleken met Strandpaviljoen de Staat

         Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


         Voordelen van kitesurfles op Medemblik

         Kitesurfles op Medemblik brengt een aantal voordelen met zich mee:

         • Vaarbaar met Zuid- en Oostenwind
         • Gratis parkeren
         • Goed bereikbaar
         • Vlak en ondiep water

         Nadelen van kitesurfen op Medemblik
         Kitesurfen op het Medemblik brengt ook nadelen met zich mee:

         • Veel obstakels op de kitesurfspot zoals bomen, palen en struiken
         • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
         • Kitesurfspot ligt tussen twee natuurgebieden in
         • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot

         Doorgaan van de lessen kitesurfschool Medemblik
         Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien er weinig ruimte beschikbaar is en het vaak druk is op Medemblik. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Medemblik geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Medemblik als het rustig is, meestal doordeweeks, en als de wind op Scheveningen aflandig is.


         Weersvereisten voor kitesurflessen Medemblik
         Voor Medemblik geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, N, NO, O, ZO en Z.
         De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

         Kitesurfen op zee
         Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

         Voor meer informatie over het weer zoek je op Medemblik via Windfinder.com


         Reserveren en boeken

         Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

         Losse kitesurflessen
         Beginner kitesurfcursussen
         Vervolg kitesurfcursussen
         Gevorderde kitesurfcursussen
         Kinder kitesurflessen

         Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

         Route en adres van Kitesurfen Medemblik is:

         Adres:
         Savornin lohmanpad 2586
         Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

         Route met de auto:
         Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Medemblik
         Voer in de Tom-Tom de locatie: Nesbos, Medemblik. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Dijkweg/N239 in Lambertschaag. Neem afrit 11-Medemblik vanaf de A7/E22. Volg de N239, Markerwaardweg/N240 en Droge Wijmersweg naar uw bestemming Nesbos, Medemblik. Parkeren is gratis.


         Route openbaar vervoer:
         Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Medemblik

         Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


         By Ralph Schnepper

         Kitesurf uitwijk locaties Nederland

         Kitesurf uitwijklocaties

         De voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op uitwijklocaties niet dezelfde faciliteiten kunnen bieden. Bij strandpaviljoen De Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslag en een omkleedruimte. Tevens varen er op andere kitesurflocaties zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op de uitwijklocaties als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk is, meestal doordeweeks.

         Wanneer uitwijken?

         Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen en de Zandmotor hebben we de mogelijkheid om uit te wijken naar:

         By Ralph Schnepper

         Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

         Over Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

         Kitesurfen bij Bloemendaal aan Zee

         De kitesurfspot van Bloemendaal ligt vlak naast de badplaats van Bloemendaal aan Zee. Het strand is vooral populair onder jongeren en beschikt over een aantal strandpaviljoens die een modern en trendy imago nastreven. De kitesurfspot beschikt over een klein zandstrand met weinig obstakels. Op kitesurflocatie Bloemendaal kunnen wij echter geen volledig gebruik maken van onze faciliteiten, en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op onze hoofdlocatie Scheveningen.

         Veiligheid kitesurfles Bloemendaal
         Het strand van Bloemendaal is relatief klein. Hierdoor is het door het gebrek aan ruimte lastig om je kite te starten, zeker in het zomerseizoen als het strand vol ligt met badgasten en andere kitesurfers. Daarnaast ligt het strand relatief dicht bij de duinen, waardoor er turbulentie kan ontstaan. Hierdoor wordt de wind instabiel en kan de kite onvoorspelbare dingen gaan doen, zoals over je heen vallen. Wij geven daarom alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet druk is, meestal doordeweeks en buiten het zomerseizoen. Ook wijken wij alleen uit naar Bloemendaal als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen écht niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

         Restricties kitesurfles Bloemendaal
         In de zomerperiode tussen mei en september zijn er twee aangewezen vakken voor het starten en landen van je kitesurfvlieger. Daarnaast dient er 50 meter vanuit de kust gevaren te worden. Deze regels worden gehandhaafd door de kustwacht.

         Kitesurfles Bloemendaal vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
         Op onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikken wij over een ruim zandstrand wat genoeg ruimte biedt om je kite veilig op te laten. Tevens beschikt hoofdlocatie Scheveningen over een afgebakend lesgebied wat verboden is voor andere kitesurfers.

         Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

         Eigenschappen kitesurf leslocatie Bloemendaal

         Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar drukte en het getij, en wordt er een afstand van minimaal 200 meter met betrekking tot de duinen gehouden.


         Faciliteiten kitesurfschool Bloemendaal      

         Bij het geven van kitesurflessen op Bloemendaal wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in deze trailer.

         Kitesurfen Bloemendaal aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


          Strandpaviljoen Bloemendaal vergeleken Strandpaviljoen de Staat

          Wij werken op locatie Bloemendaal niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurfcursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


          Voordelen kitesurfles Bloemendaal
          Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt voordelen met zich mee:

          • Stabiele zeewind
          • Alternatieve kitesurflocatie als de condities op Scheveningen niet voldoen
          • Goed bereikbaar
          • Gratis parkeren
          • Trailer waarin je je kunt omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

          Nadelen kitesurfles Bloemendaal

          Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt ook nadelen met zich mee:

          • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten het seizoen)
          • Weinig ruimte vanwege relatief klein strand en de nabijgelegen duinen
          • Geen aangewezen lesgebieden
          • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
          • Veel hinder van badgasten en andere waterrecreanten

          Wanneer geven wij kitesurfles op Bloemendaal
          Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Bloemendaal niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok. Tevens varen er op Bloemendaal zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen


          Weersvereisten kitesurfles Bloemendaal
          Voor Bloemendaal geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO.Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.
          Kitesurfen op zee
          Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
          Voor informatie over het weer kijkt u op www.windfinder.com en dan kitesurflocatie Bloemendaal

          Alternatieve kitesurflocaties
          Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


          Reserveren en boeken

          Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

          Losse kitesurflessen
          Beginner kitesurfcursussen
          Vervolg kitesurfcursussen
          Gevorderde kitesurfcursussen
          Kinder kitesurflessen

          Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

          Route en adres van Kitesurfen Bloemendaal aan Zee is:

          Adres:
          Savornin lohmanpad 2586
          Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

          Route met de auto:
          Met de auto naar kitesurfschool Bloemendaal
          Voer in de TomTom: Parnassiaweg, 2061 Bloemendaal. Vertrek vanaf Den Haag Centraal in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44 en ga de provinciale weg op in Noordwijk (N206). Volg deze weg naar de Oosterduinweg en rijd vanaf de Burgemeester den Texlaan naar Overveen. Volg de Zeeweg/N200 naar Bloemendaal, en rijd ten slotte naar de Parnassiaweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Parnassiaweg, parkeren is gratis.


          Route openbaar vervoer:
          Vanaf: Den Haag Centraal Station naar bloemendaal

          Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Parnassiaweg in Bloemendaal is.