eerste waterstart maken in de beginner + vervolg kitesurf cursus op het strand van scheveningen
By Ralph Schnepper

Vacatures

Kitesurfles.com heeft nog diverse vacatures voor het 2024 Seizoen.

Kitesurfschool Kitesurfles.com is opzoek naar diverse leraren en stagiairs voor het nieuwe seizoen. Wij verzorgen kitesurflessen en daar buiten organiseren ook we bedrijfsuitjes voor bedrijven en particulieren in Den Haag.

Met diverse concepten zoals palmbeachevents.nl, strandtenten.nl en kitesurfles.com zijn we een -gevestigde onderneming in Scheveningen. Ons kantoor bevindt zich aan de Prinsegracht in Den Haag, waar we beschikken over opslag en mooie werkplekken. De strandlocatie waar een groot deel van de evenementen en kitesurflessen plaatsvinden, is op 20 minuten van kantoor gelegen.

 

By Ralph Schnepper

Locaties Kitesurfles.com

Kitesurfles op een speciaal aangewezen lesgebied

De kitesurfschool is gevestigd op het Zuiderstrand van Den Haag tegenover strandpaviljoen ‘De Staat’ (strandafslag 10). Kitesurfles.com beschikt over een speciaal door de gemeente aangewezen lesgebied waar alleen kitesurfles gegeven mag worden. Wanneer het weer niet voldoet is het mogelijk uit te wijken naar o.a. de Zandmotor, Rockanje, Bloemendaal. Voor meer informatie zie uitwijklocaties.

Over leslocatie Scheveningen

Kitesurfen Scheveningen

Het Zuiderstrand in Scheveningen is de hoofdlocatie voor onze kitesurflessen. Hier is onze kitesurfschool te gast bij strandpaviljoen De Staat, waar onze cursisten gebruik kunnen maken van de douches, toiletten, opslagruimte en het restaurant. De Staat heeft meerdere onderscheidingen ontvangen als beste strandtent en is door het NRC uitgeroepen tot nummer 1 strandtent van Nederland.Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen leslocatie. Hier beschikken we over een enorme leslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. Op onze locatie beschikken we over omkleedmogelijkheden, douches en gloednieuw materiaal. Onze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 6 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand. In 2008 is het Zuiderstrand officieel aangesteld door de gemeente als leslocatie voor Scheveningen en Den Haag.


Eigenschappen leslocatie Scheveningen

  Onze leslocatie bevindt zich tegenover strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Het rustige lesgebied is speciaal door de gemeente geselecteerd voor kitesurf cursisten en daardoor ondervind je geen last van andere watersporters. Scheveningen is onze hoofdlocatie en hier geven we (mits de condities geschikt zijn) zeven dagen per week, in de ochtend, middag en avond kitesurfles. We geven les in het Nederlands, Engels of Duits. 

Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie, waar je ook een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken. Op deze locatie kunnen ook spullen opgeborgen worden en is er de mogelijkheid om het materiaal achteraf af te spoelen. We maken gebruik van de omkleedruimte, douches, toiletten en het restaurant. Toeschouwers kunnen een kijkje nemen en ondertussen genieten van gerechten uit de biologische keuken van strandpaviljoen De Staat. De Staat is door het NRC bekroond tot nummer 1 strandtent van Nederland.

 

 


Route naar leslocatie Scheveningen is:

Route met de auto:

Oefenen met de kite op het strand van scheveningen

Voor navigatiesystemen: “Markenseplein, Den Haag” intoetsen Uit alle richtingen: Den Haag (A12) volgen en de borden: Scheveningen Haven / Kijkduin. Bij de Utrechtse baan aan het einde links (bij het Malieveld) de Zuidhollandlaan op. Bij de stoplichten aan het einde rechts de Koningskade op. Na ± 800 meter meteen na het Hubertusviaduct rechtsaf (Let op! afslag ligt 20 meter na het viaduct). Scheveningen Haven volgen langs Madurodam, het Congrescentrum en Museon. Op de President Kennedylaan na de Texaco-pomp (links na ± 3 km) over de brug meteen naar rechts de Houtrustweg op (borden Scheveningen Haven). Houtrustweg volgen en aan het einde in de bocht links afslaan. De weg volgen en aan het einde rechts afslaan. Bij het eindpunt van tramlijn 12 (Duindorp/ Markenseplein) uitstappen en achter snackbar Melissa de duinen in lopen. Neem bij de eerste splitsing de tweede rechts en volg de borden strandslag 10. De Staat bevindt zich op een kleine 400 meter van de tramhalte.

Route openbaar vervoer: Vanaf: Station Den Haag Centraal

Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. De tram rijdt door tot het Markenseplein. Je kunt ook stadsbus 22 richting Duindorp nemen, de bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf het Markenseplein is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.

Vanaf: Station Den Haag Holland Spoor

Tram 12 richting Duindorp brengt je direct naar onze kitesurfschool. Anders kun je ook tram 1 nemen en overstappen bij de Keizerstraathalte op bus 22. Vanaf Den Haag Hollands Spoor is tram 12 het gemakkelijkst, die stopt bij het Hollands Spoor, het Centraal station en bij onze kitesurfschool voor de deur.  

Over leslocatie Zandmotor

Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden. Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij het onverantwoord om er les te geven op drukke dagen. Wij geven daarom alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn.


Eigenschappen leslocatie Zandmotor

P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.

Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

Bij het geven van kitesurflessen op de Zandmotor wordt er gebruikgemaakt van onze mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt nemen wij mee. Tevens is de mobiele trailer geschikt om je droog om te kleden.


Route naar leslocatie Zandmotor is:

Route met de auto:kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (27)

Voer in de TomTom de volgende locatie in: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg ga je bij de stoplichten linksaf de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kun je de gehele dag gratis parkeren.

Route openbaar vervoer: Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

Neem bus 24 richting Kijkduin en stap bij de eindbestemming uit. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.

Vanaf: Station Den Haag Holland Spoor naar kitesurfschool Zandmotor.

Neem vanaf Den Haag Hollands Spoor Tram 11 richting Scheveningen Haven – Strand. Stap uit bij halte Houtrust en neem Bus 24 richting Kijkduin. Stap bij Kijkduin uit en loop richting het kruispunt. Sla rechtsaf en loop ongeveer 10 minuten rechtdoor tot je bij de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken komt.

International Kiteboarding organisasion
By Ralph Schnepper

Kitesurfschool Lesmethode IKO

Beginner kitesurflessen

De beginner kitesurflessen van kitesurfles.com zijn erop gericht om kennis te maken met het kitesurfen. Zo kun je een 3 of 4 daagse beginnerscursus kitesurfles boeken om te bekijken of de sport bij je past, en vervolgens een 3 of 4 daagse vervolgcursus kitesurfen volgen om hierna met je eigen kitesurfset te kunnen gaan oefenen op zee. De oefeningen volgen de kitesurflesmethode van de IKO, waardoor veiligheid en kwaliteit voorop staan.

Programma introductie en eerste beginnerkitesurfles

In de eerste kitesurfles leer je volgens de IKO level 1. In deze kitesurfles leer je een grote kitesurfkite goed te besturen, je leert de kitesurfkite zelfstandig opzetten en je leert omgaan met de veiligheidssystemen. Daarnaast gaan we tijdens de kitesurfles bodydraggen, wat niet alleen leerzaam is maar ook erg leuk!

IKO Level 1A

• De windrichting en juiste omstandigheden bepalen. • De gevaren op een kitesurflocatie herkennen. • Een kitesurfkite opzetten. • Controleren of alles goed is aangesloten, voor en tijdens het kitesurfen.

Level 1B

• De kite veiligheidssystemen gebruiken. • De veiligheidssystemen gebruiken waaronder de quick release en kite leash. • Pre flight check.

Level 1C

• Oplaten en landen van de kitesurfvlieger als een assistent. • De lijnen draaien en ontdraaien terwijl je de kitesurfkite bestuurt. • De bar loslaten wanneer nodig. • Het besturen van de vlieger aan de randen. • De vlieger snelheid kunnen geven en kunnen remmen.

Level 1Dsafey kitesurfles

• Lopen en van richting veranderen terwijl je een kitesurfvlieger bestuurt. • Kite leren trimmen aan de hand van de wind. • De kitesurfkite met één hand oplaten en landen. • Windvenster begrijpen met uitleg over de safety en powerzone. • Uitstekende controle hebben van de kitesurfvlieger in de lucht.

Level 1E

• Het veiligheidssystemen kunnen gebruiken met 1 en 2 handen. • Kunnen landen met de kitesurfvlieger zonder assistent. • De materialen op een nette manier kunnen opruimen.

——————————————————————-

Les 2 beginner kitesurfcursus

Gedurende de tweede beginner kitesurfles maak je kennis met de kracht van de kitesurfkite. Deze zal je helpen bij verplaatsen van je lichaam in alle mogelijke richtingen. Daarnaast leer je het herstarten van een kitesurfkite wanneer deze in het water ligt, jezelf te redden indien nodig en upwind bodydraggen om het kitesurfboard terug te krijgen. De snelle kitesurfcursist zal al proberen om de eerste waterstarts te maken. Zelfstandigheid staat deze kitesurfles centraal!

Level 2F eerste waterstart maken in de beginner + vervolg kitesurf cursus op het strand van scheveningen

 • Zelfstandig het water in en uit gaan terwijl je de kitesurfkite bestuurt.
 • Het herstarten van een kitesurfkite wanneer deze in het water ligt.

Level 2G 

 • Zijwaards heen en weer

  kunnen bodydraggen met 2 handen.

 • Body-draggen met een Powerstroke richting beide kanten.

Level 2H

 • Upwind body-draggen om het kitesurfboard terug te krijgen.
 • Het veranderen van richting tijdens het bodydraggen
 • Met het kitesurfboard in één hand body-draggen.
 • Self- rescue en inpakken demonstratie.

Kitesurfers op zee Scheveningen

Les 3/4 beginner kitesurfcursus

In de derde en vierde kitesurfles ga je varen. Je weet na de derde kitesurfles zelfstandig je kite op te zetten, te starten, het water in te gaan en stukken te varen, terug te komen en weer veilig te landen. Kijk bij onze kitesurf tips en oefeningen als je zelfstandig aan de slag gaat! Na de beginner cursus kitesurfen te hebben afgerond kun jij je aanmelden voor één van de vervolg kitesurfcurssen of met eigen materiaal zelfstandig gaan oefenen.

Level 2I

 • Voorrangsregels introductie
 • Het kitesurfboard aan de voeten doen, om klaar te liggen voor de waterstart.
 • Steady-pull
 • Eerste Water-starts

Programma Vervolg kitesurflessenJe eerste sprongen maken met de 4 daagse vervolg kitesurfcursus op het strand van scheveningen

Hoe meer je leert hoe meer plezier je gaat krijgen in het kitesurfen. In IKO level 3 leer je een onafhankelijke kitesurfer te worden. Je leert hoe je tegen de wind in kan varen, je eerste sprong te maken en richt je je meer op geavanceerde vaardigheden, zoals het controleren van je snelheid met edging, van richting te veranderen zonder te stoppen en het zelf launchen van je kite.

Herhaling Level 2I

 • Kennen van de kitesurf voorrangsregels.
 • Weet hoe je de kitesurf materialen kiest en opzet, afhankelijk van de windomstandigheden.
 • Kunnen waterstarten in beide richtingen en kleine stukjes kunnen varen.

IKO Level 3 – Na het behalen van iko level 3 kan je zelfstandig het water op en huren.

Level 3J

 • Je snelheid door middel van edgen aanpassen.
 • Gecontroleerd kunnen stoppen

Level 3K

 • Alle kanten op kunnen varen inclusief upwind.

Level 3L

 • Van richting veranderen door een sliding transition

Level 3M

 • Toe-side varen
 • Toe-side bocht kunnen maken.

Level 3N

 • Zelfstandig de kitesurfkite kunnen oplaten.
 • Self-rescue kunnen uitvoeren in diep water.

Level 4 – Maak de sport geheel eigen.

 • Basis sprong kunnen maken

Gevorderde kitesurflessenspringen kitesurfles nl

NIEUW! Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Na afloop van deze kitesurfcursus heb je jezelf verbetert met betrekking tot geavanceerde vaardigheden, varen in alle richtingen en het aanleren van diverse sprongtechnieken. Daarnaast komen gedurende deze kitesurfcursus theoretische onderwerpen aan bod, zoals de voorrangsregels, het opzetten en het uitkiezen van je kitesurf materialen en de internationale kitesurfsignalen.

IKO Level 4

• Een sprong maken met een hand aan de rand van het kitesurfboard. • Jibe, keren door je kitesurfboard te draaien.
• Het terug vinden van je kitesurfboard in diep water.
• Weten hoe je kitesurf materialen kiest en opzet.
• Internationale kitesurf signalen. • Voorrangsregels op het water. • Het omgaan met verschillende weersomstandigheden. • Kitesurf theorie. Ben jij een gevorderde kitesurfer en ben je opzoek naar een uitdaging? Kitesurfles.com geeft de mogelijkheid om kitesurf stijlen te leren door het aanbieden van verschillende kitesurfcursussen. De kitesurflessen worden gegeven met professioneel materiaal van Cabrinha. Door IKO gecertificeerde kitesurfinstructeurs van Kitesurfles.com zijn de kitesurflessen erg leerzaam, uitdagend en leuk. De gevorderde kitesurfer wil altijd meer. De gevorderde kitesurfer zoekt meer uitdaging. Bij het kitesurfen is er uitdaging genoeg. Er zijn veel verschillende stijlen die beoefend worden binnen het kitesurfen. Stijlen zoals:

 • Freeride
 • Freestyle
 • Course racing
 • Speed racing
 • Wakeskate
 • Waveriding
 • Wakestyle

Cursus IKO assistent kitesurfinstructeur

Wil jij een carrière als kiteboard instructeur? Deze cursus is het eerste niveau in de richting van een progressieve carrière als IKO kitesurfinstructeur. Heeft u altijd al uw kiteboard vaardigheden willen overbrengen aan andere kitesurfcursisten? In deze cursus zal uw IKO Certified Trainer uw kennis leren maken met de functie van een kiteboarding Assistant Instructor onder begeleiding van een kitesurfinstructeur niveau 2 (of hoger). De kitesurfinstructeurcursus is opgedeeld in 3 delen: evaluatie en verbetering van uw kennis en rijvaardigheden, theoretische lessen en praktische onderwijssituaties. Daarnaast zal uw trainer u helpen hoe een IKO aangesloten Kite Center werkt. Waarna u word geïnformeerd over de voorbereiding, het gebruik en beheer van kitesurf materiaal volgens de grondbeginselen van veiligheid.

Duur en afronding van de kitesurf instructeurscursus

Binnen 3 dagen is het mogelijk om de kitesurfinstructeurcursus volledig af te ronden. Na afloop van de cursus vindt er een evaluatie plaats, waarin u gezamenlijk met uw trainer gaat evalueren of uw vaardigheden voldoen aan de criteria. Zodra u de cursus succesvol hebt afgerond bent u een IKO Assistant Instructor en kunt u uw diploma online downloaden.

Wereldwijde kwalificaties en voordelen

• Eén cursist kitesurfles geven onder begeleiding • Mogelijkheid om bij een IKO gecertificeerde Kitesurfschool te werken • In aanmerking komen voor de Pre ICT online cursus • In aanmerking komen om te registreren voor de Instructor Training Course (ITC) • Persoonlijke profiel pagina op de publieke website

Voorwaarden

• Tenminste 16 jaar oud (kandidaten jonger dan 18 jaar moeten toestemming van de ouders krijgen) • In bezit van IKO certificaat Kiteboarder Level 3N of een gelijkwaardig level. Om toegang te krijgen tot het ITC, moet je de gevraagde vaardigheden kunnen tonen tijdens de AITC-plus • Mochten de weersomstandigheden niet gunstig (door gebrek aan wind) zijn om je niveau te laten zien, ben je verplicht om vooraf een filmpje te hebben opgenomen om je niveau te laten zien • In bezit van een geldig EHBO-diploma en CPR • Moet kunnen lezen en schrijven

Cursus IKO kitesurfinstructeur level 1 

Wil jij je passie combineren met je werk? Als een IKO instructeur ben je niet alleen inzetbaar om les te geven in Nederland maar ben je ook instaat om over de hele wereld les te geven! De Instructeur Training Course (ITC) is gebaseerd op de internationale IKO kiteboard les methode. De ITC course duurt 5 dagen en wordt afgenomen door een professionele examinator bij een IKO gecertificeerde kitesurfschool.

Wat leer je tijdens de ITC? Je kennis over de theorie en praktijk kennis wordt uitgebreid. Hierdoor zal je alles nog beter beheersen zodat u bereid bent om zelf deze kennis en vaardigheden over te dragen. Tijdens de 5 daagse cursus staan er een aantal dingen centraal; veiligheid, omgeving, analyse, technieken en de les methode. Ook worden er situaties gecreëerd om uw voor te bereiden op de echte lessen die u gaat geven.

Afronding van ITC

Zodra je de cursus succesvol heb afgerond zal je gecertificeerd zijn als een IKO Instructeur Level 1. Daarnaast ben je in staat om volledige lessen te geven, in combinatie met 2 cursisten en een kite op hetzelfde moment. Mocht je binnen 5 dagen de cursus niet succesvol afronden, is er een mogelijkheid om onder begeleiding van een niveau 2 instructeur door middel van extra lessen deze cursus alsnog te behalen.

Wereldwijde kwalificaties en voordelen

• Volledige lessen geven in combinatie met twee cursisten en een kite • IKO Member Card • Toegang tot vacatures
• Mogelijkheid om bij een IKO gecertificeerde Kitesurfschool te werken • Toegang tot de Pro Area op de IKO website
• Ontvangen van feedback van klanten die resulteert in een internationale instructeur ranking • Je kunt aanmerking komen om een Level 2 instructeur te worden • Persoonlijke profiel pagina op de publieke website.

Voorwaarden

• Minimale leeftijd 18 jaar • In bezit van IKO certificaat Kiteboarder Level 3N • Mochten de weersomstandigheden niet gunstig (door gebrek aan wind) zijn om je niveau te laten zien, ben je verplicht om vooraf een filmpje te hebben opgenomen om je niveau te laten zien • In bezit van een geldig IKO Assistant Instructor certification • In bezit van een geldig EHBO-diploma en CPR (deze cursussen bieden wij ook aan, indien je hierover nog niet beschikt) • Je hebt de online Pre-ITC cursus behaald met minimale score van 70% • In staat om vloeiend te taal te beheersen waarin de cursus wordt gegeven.

Cursus IKO kitesurfinstructeur level 2

Dankzij assistent level 2 kunt u uw eigen baas zijn en bent u in staat om een eigen IKO Affiliated Center te openen. Gedurende deze cursus, staat het ontwikkelen van leidinggevende capaciteiten centraal om een succesvol en realistisch management mogelijk te maken. Daarnaast leert u het managen van een eigen IKO school.

Afronding van ITC

Zodra de cursus succesvol is afgerond, hebben gecertificeerde cursisten de functie van een hoofdinstructeur, kunnen zij een IKO school managen en toezicht houden binnen het team. Het grootste voordeel van het behalen van Assistent level 2, is dat kitesurfinstructeurs actief deelnemen aan de ontwikkeling van de IKO training, en het assisteren van Assistant Instructors en Assistent level 1. Als Assistent level 2 ben je in staat om volledige kitesurflessen te geven, in combinatie met 4 cursisten en twee kites op hetzelfde moment.

Wereldwijde kwalificaties en voordelen

• Volledige kitesurflessen geven in combinatie met vier cursisten en twee kites • Mogelijkheid om bij een IKO gecertificeerde Kitesurfschool te werken • Toegang tot vacatures • Toegang tot de Pro Area op de IKO website
• Persoonlijke profiel pagina op de publieke website • Ontvangen van feedback van klanten die resulteert in een internationale instructeur ranking Voorwaarden • In bezit van IKO certificaat Instructeur Level 1 • Minimaal 25 cursisten kitesurfles gegeven te hebben • Tenminste 160 kitesurflesuren te hebben gedraaid

IKO certificaat

Internationaal erkend IKO certificaat

Aan het einde van de kitesurflessen ontvang je een internationaal erkend IKO-certificaat. Hierop staat jouw huidige niveau aangegeven (IKO level 1,2 of 3). Na het behalen van de beginner cursus kitesurfen zal je erkend worden tot iko level 2, hierna kun je zelfstandig oefenen. Echter op steeds meer locaties is iko level 3 vereist om te mogen varen of huren , het niveau wat je zult behalen na afloop van de vervolg cursus kitesurfen.

Voordelen van het IKO-kitesurfcertificaat:

 • Wereldwijd je kitesurflessen vervolgen.
 • Zeker weten dat je goed bent voorbereid.
 • Materiaal huren bij diverse kitesurfscholen wereldwijd (meestal level 3 vereist.)
 • Oefenen en varen op kitesurflocaties waar een certificaat is vereist, zoals in België. (meestal level 3 vereist.)
By Ralph Schnepper

Reserveren en inplannen

Reserveer eenvoudig uw kitesurfles

kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (51) Boek eenvoudig uw kitesurflessen door uw lessen of cursus te reserveren. Bij het maken van de reservering kunt u ook uw beschikbare data opgeven, wij plannen u hierop in. Wij zullen uiterlijk binnen 5 werkdagen contact  opnemen via de e-mail, met verdere informatie en lesrooster. Alle data die hierin staan, zijn definitief ingepland.

De avond voor de lesdag rond 20.00 uur bepaald het weer of de kitesurfles van de dag erop door kan gaan. Is het weer goed voorspeld, dan verwachten we jullie op het strand, zo niet dan schuift de les door naar de eerst volgend ingeplande datum.

Het is de verantwoordelijkheid van de cursisten om uiterlijk 1 week voor de gewenste lesdag aan te geven dat je ingepland wilt worden. Kosteloos annuleren van ingeplande lessen kan tot 2 dagen voorafgaande de lesdag.

kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (37)Beschikbaarheid voor de kitesurflessen opgeven:

Tijdens en na je reservering kan je eenvoudig nieuwe beschikbaarheid aan ons doorgeven door een email te sturen naar info@kitesurfles.com waarin je specifiek aangeeft wanneer je beschikbaar bent voor de kitesurflessen. We zullen je dan zo snel mogelijk inplannen.

Het is mogelijk om tot uiterlijk 1 week voor de gewenste lesdatum beschikbaarheid door te geven, last minute aanvragen worden nadrukkelijk niet beantwoord, aangezien we voldoende tijd nodig hebben om de leraren te regelen en het rooster te maken. Tevens is de fair use policy van toepassing.

De kitesurflessen mogen worden ingepland op wisselende data:

De lessen hoeven niet achter elkaar gevolgd te worden, je kunt je beschikbaarheid verspreid opgeven over het seizoen.  Voor het inplannen van de kitesurflessen zijn wij flexibel. Je kunt kitesurflessen volgen op data die jou beste uitkomen, 7 dagen per week.

Je kan jezelf op doordeweekse dagen opgeven voor de ochtend (9.00), middag (13.00) of avond (17.00), in het weekend is het enkel mogelijk een voorkeur op te geven. Geef bij het reserveren zoveel een zo ruim mogelijke beschikbaarheid op zodat wij ook reservedata en tijden kunnen inplannen.

Fair use policy bij het inplannen:

we verwachten van onze cursisten dat zij hun beschikbaarheid gelijkmatig over de week en het seizoen verdelen. Het is voor ons onmogelijk iedereen enkel op zomerse dagen in het weekend in te plannen, in verband met de beschikbaarheid van instructeurs. Enkel in het weekend als beschikbaarheid kan maar is geheel op eigen risico, op drukke dagen krijgen cursisten met een evenredige beschikbaarheid altijd voorrang.

Wel of niet doorgaan van de lessen ivm de wind:

Kitesurfles_foto43

De avond  voorafgaand de kitesurfles zullen rond 20 uur op basis van de weersvoorspelling definitief laten weten, waar en op welk tijdstip de eerder ingeplande kitesurfles zal plaatsvinden, dit doen wij per e-mail en sms.

Wanneer de kitesurfles doorgaat verwachten we de cursisten voor de les. Mocht de kitesurfles niet doorgaan, schuift deze automatisch door naar de eerst volgend ingeplande datum. Hou hierbij rekening mee dat de eerst volgend ingeplande reservedag een lesdag wordt.

Let op: Wij nemen altijd de avond van tevoren contact op of de kitesurfles door kan gaan.  Ben je wel ingepland en heb je geen bericht gehad? Neem dan gerust contact op, vooral als je ver moet reizen. Het kan voorkomen dat we soms niet telefonisch te bereiken zijn als we op het strand zijn, zorg daarom dat je tijdig contact opneemt.

Schuiven van tijden en locatie ivm ongunstige wind.

Mocht het weer op één van de ingeplande kitesurfles momenten ongunstig zijn, zullen we de kitesurfles eerst proberen te verplaatsen op een tijdstip dat de wind beter is, of naar één van de uitwijklocaties. Houdt er dus rekening mee dat de verzameltijd en locatie enigszins veranderd kan worden of de les helemaal verschoven kan worden naar een andere datum.

Doorgaan van de kitesurflessen.

Voor Scheveningen geldt dat je er kunt kitesurfen met ZW, W, NW, N, NO wind, wanneer de windsnelheid tussen de 11 en 30 knopen zit. Wij zullen de omstandigheden via diverse websites goed in de gaten houden, en een inschatting maken of we een goede les kunnen geven. Kijk voor meer informatie over de windsnelheid op Windfinder.com.

Data en lestijden van de kitesurflessen

Onze kitesurfschool geeft zeven dagen per week kitesurfles. Eén lesdag bestaat uit meerdere lesblokken. De kitesurflessen vinden plaats in het ochtendblok, middagblok en avondblok. Ons schema verschilt per periode vanwege de zonsondergang. Hieronder vind je een overzicht met de programmatijden per blok/periode (Dit is incl. verzameltijd en omkleden).

Programkitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (41)ma:

1 mei t/m 2 september

Ochtend 09:00 – 13:00 Middag 13:00 – 17:00 Avond 17:00 – 21:30

2 september t/m 30 oktober

Ochtend 09:00 – 13:00 Middag 13:00 – 17:00 Avond 17:00 – 19:30

Last-minute annuleren van de kitesurflessen door slechte weersomstandigheden

Hoewel we ons best doen zo om op basis van diverse weersvoorspellingen een inschatting te maken of de lessen door kunnen gaan, is het weer veranderlijk en relatief onvoorspelbaar. Het komt vaak voor dat de wind op de lesdag anders is dan eerder voorspeld. Wanneer de wind toch te ongunstig is zullen we z.s.m contact met onze cursisten opnemen om de lessen af te gelasten. Hou er rekening mee dat dit voor niemand een prettig scenario is en een risico van het vak. Let op: Kitesurfles.com is nooit verantwoordelijk voor de door jouw gemaakte reis en verblijfkosten.

Annuleer uiterlijk 2 dagen van tevoren

kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (30)

Tot 48 uur voor de start van de ingeplande kitesurfles zijn we super flexibel en kan je de kitesurfles kosteloos afmelden of verplaatsen. Je kunt je afmelden per e-mail: info@kitesurfles.com. We hebben dan nog de tijd om de wijzigingen te verwerken, kunnen andere cursisten inplannen en hoeven geen kosten te maken.

Te late afmelding

Binnen 48 uur voor de start van de kitesurfles zijn we extreem strikt. Dit komt omdat we dan kosten hebben gemaakt en we omzet mislopen. Tot 24 uur voorafgaande de ingeplande les betaal je 50% van de losse les prijs als annuleringsvergoeding, binnen 24 uur vervalt de les automatisch (deze kan dan niet meer worden ingepland).

Betalen van de kitesurflessen

De lessen dienen binnen 2 dagen na reservering betaald te worden op het volgende bankrekeningnummer: NL51RABO0132676125  ten name van: “Kitesurfschool kitesurfles”.

 

 

Geldigheid Lessen

De direct bij ons geboekte lessen hebben, in tegenstelling tot en met cadeaubonnen en vouchers van externe partijen, een andere geldigheid. De lessen zijn geldig in het jaar van boeken. Reserveringen gemaakt in september en oktober kunnen ook in het opeenvolgend seizoen de lessen voltooien.

Binnen de geldigheidsperiode zal kitesurfles.com je op basis van je eigen beschikbaarheid inplannen. De door ons te leveren dienst bestaat dus uit de mogelijkheid om gedurende de geldigheid lessen in te plannen.

Na het verstrijken van de geldigheidsdata beschouwen wij de dienst als geleverd en is het niet meer mogelijk om eventueel niet afgeronde lessen te voltooien. Gedurende de geldigheid zullen wij de cursisten inplannen, voldoende materialen hebben, locatie beschikbaar hebben, de cursist verzekeren voor WA en leraren beschikbaar hebben voor de ingeplande data.

Als cursist ben je zelf verantwoordelijk voor het op tijd en het voldoende inplannen van de kitesurflessen die vallen onder het aangekochte lespakket. Hou rekening met het eventueel uitvallen van (veel) kitesurflessen in verband met het weer, Plan dus voldoende reservedata in. Het ontbreken van wind is nooit een reden tot annulering.

Annuleren van de cursus

Het annuleren van de cursus is enkel mogelijk binnen twee weken na de reservering van de cursus, waarbij er in deze 2 weken nog geen lessen zijn gevolgd, ingepland of gecanceld. In alle overige gevallen dient het volledige lesgeld voldaan te worden.

In het geval van restitutie na het volgen van enige lessen, geld het volgende: Op losse lessen zit nooit korting, de korting bij de cursussen zit op de laatste kitesurflessen, bij het annuleren van een cursus  wordt bij de berekening van een eventueel tegoed uitgegaan van de losse lesprijs.

Restitutie is enkel mogelijk bij door u direct aan ons betaalde lessen.

Bij kadobonnen wordt geen restitutie verleend.

Na het annuleren van de les of cursus zullen wij het geld binnen één week overmaken op een door jouw opgegeven rekeningnummer.

By Ralph Schnepper

Informatie Kitesurflessen

Wat is inbegrepen bij een kitesurfcursus?

Het nieuwste kitesurf materiaal van 2024

De kitesurflessen zijn inclusief de huur van de nieuwste kitesurf materialen uit 2024. Wij maken gebruik van de beste kitesurf merken die er zijn, namelijk Cabrinha en NP Surf. Tijdens de kitesurflessen wordt er gebruik gemaakt van de volgende benodigde kitesurf materialen: kite/vlieger, bar,  wetsuit, board, helm, drijfvest, trapeze, (hand)schoentjes.

Ervaren kitesurfinstructeurs die voldoen aan de richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid

De kitesurflessen worden verzorgd door IKO-gecertificeerde kitesurf instructeurs die speciaal opgeleid zijn om zowel de beginnende als gevorderde kitesurfers te begeleiden. Zij voldoen aan de richtlijnen die de IKO (International Kiteboarding Organisation) stelt op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Internationaal erkend IKO certificaat

Aan het einde van de cursussen kitesurfen ontvang je een erkend IKO-certificaat. Kitesurfles.com is een IKO-center, dit betekent dat het voldoet aan de richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid van de IKO(International Kiteboarding Organisation ter bevordering van kitesurfers wereldwijd). Alleen IKO-centers zijn in staat hun kitesurf cursisten een internationaal erkend IKO-certificaat mee te geven. Op het IKO-certificaat wordt jouw huidige niveau aangegeven (IKO level 1,2,3 of 4) en tevens kun je hiermee wereldwijd je kitesurflessen vervolgen.

IKO membership:

iko-certificaat

Voor de  kitesurf cursus kan je jezelf aanmelden bij de IKO, Hier aanmelden Je krijgt dan toegang tot diverse gratis online toetsen en je kan extra los lesmateriaal kopen. Ook zijn er video’s waarin de je de oefeningen kan bekijken die tijdens de kitesurflessen worden behandeld, als je bent ingelogd Videos. Met een Betaald account beginnend vanaf 15 euro krijg je tevens toegang tot Online cursussen en Alle video’s.

 Wat moet je zelf meenemen?Kitesurfles_foto54

Het is belangrijk om zelf de volgende zaken mee te nemen naar je kitesurfles:

Bij alle kitesurflessen:
• Zonnebrandcrème.
• Zonnebril + strap als je hiermee het water in wilt gaan.
• Contant geld, om de lessen te betalen en eten of drinken te kunnen kopen.

Bij de introductie kitesurflessen (op het land):
• Kleding afgestemd op het weer, bij regen (regenkleding), bij harde wind / kou (warme en winddichte kleding).

 Bij de water kitesurflessen:

• Zwemkleding.
• Zonnebrandcrème;
• Zonnebril + strap als je hiermee het water in wilt gaan;
• Handdoek;
• Douchegel;
• Eventueel eigen wetsuit en schoenen.

Talen Losse kitesurfles op alle niveaus op het strand van scheveningen
De kitesurflessen worden hoofdzakelijk gegeven in het Engels en Nederlands.

Kitesurfset aanschaffen na de kitesurfcursus? Krijg het lesgeld terug!

Kitesurfles_foto5Wil je na de kitesurfles direct een eigen Nieuwe kitesurfset kopen? Dat kan! Bij ons kun je alle benodigde materialen voor het kitesurfen kopen. Doe dit via onze kitesurfschool. Wanneer je een nieuwe kitesurfset direct na je kitesurfcursus aanschaft krijg je (in de meeste gevallen) je lesgeld terug en soms nog wel meer! Dit is per kitesurfcursus verschillend. Wanneer je interesse hebt kun je altijd bij jouw kitesurfleraar of bij de schoolmanager terecht voor meer informatie over de korting die bij jouw kitesurfcursus hoort. Ook kan je contact opnemen met 0031620234234 voor meer informatie.

Hoeveel personen in mijn kitesurfles?

Bij Kitesurfles.com heb je de keuze uit meerdere groepsvarianten, kom je alleen kun je jezelf aanmelden voor de privé kitesurflessen en groeps kitesurflessen (wij zoeken je mede kitesurf cursisten). Ben je met meerdere personen dan kan je je eigen kitesurf groep aanmaken met privé voor 2, privé voor 3, privé voor 4. Voor grotere kitesurf groepen hebben we speciale arrangementen, te zien bij groepen.

Kitesurfles in een groep

De goedkoopste optie is kitesurfles in groepsverband, een groot voordeel van de groep kitesurflessen is dat kitesurfles zorgt voor je mede kitesurf cursisten. De groep kitesurflessen zijn goedkoper omdat de kosten van de kitesurf leraar worden gedeeld door meerdere personen, waardoor de kosten laag blijven en je ook veel kan leren van elkaar. Bij de groep kitesurflessen is de lestijd afhankelijk van het aantal deelnemers per kitesurf instructeur.  We kunnen de groepslessen al door laten gaan vanaf 2 personen, waarbij we elke les het iko kitesurfles programma afwerken, we handelen wel hetzelfde programma af echter gaat dit sneller met minder deelnemers. De lestijd is dus afhankelijk van het aantal deelnemers tijdens de kitesurfles, maar ongeacht het aantal deelnemers leer je evenveel. Tijdsduur bij de kitesurflessen:  4pers –> 3,5 uur, 3pers –> 3 uur en bij 2 pers –> 2 uur.

4 daagse vervolg kitesurf cursus voor kinderen op het strand van scheveningen

Kitesurfles met een eigen groep van 2+ personen:

Kan je je eigen kitesurf groep samenstellen en wil je geen andere deelnemers in de groep? Boek dan kitesurflessen in privé voor twee, drie of vier. Leuk om samen met een vriend, vriendin of vriendengroep te doen! Je kunt de indeling van je kitesurf groep + kitesurf leraar zelf indelen door te kiezen voor Privé voor 2, 3 of 4. Waarbij je met twee personen per kitesurf leraar uiteraard sneller gaat dan met vier. Niveauverschil in eigen kitesurfles groepen maakt niet veel uit, echter is het wel handig dat de eerste kitesurfles gescheiden is van de kitesurflessen in het water.

Privé kitesurfles:Vervolg kitesurf cursus op het strand van scheveningen

Wil je het kitesurfen super snel leren beheersen? Neem dan een privé kitesurfles. Tijdens de privé kitesurfles kitesurf je alleen onder begeleiding van een kitesurfinstructeur en pak je het kitesurfen snel op. De privé kitesurflessen duren 2,5 uur, volgens onze cursisten de ideale lestijd.

Kitesurfcursussen voor gevorderden die level2 van iko behaald hebben en meer willen leren.

Kitesurfles uitjes

Naast de kitesurf groepslessen organiseert Kitesurfles.com ook kitesurf uitjes voor grote groepen. Leuk als bedrijfsuitje, vrijgezellenuitje, schoolreisje, studie-uitje of wat voor uitje dan ook! Bij grotere kitesurf groepen is er een korting mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Welk niveau kitesurfles past het beste bij mij?

Bij Kitesurfles.com kun je een kitesurfcursus of kitesurfles volgen die aansluit bij je persoonlijke niveau. Er is keuze uit de volgende mogelijkheden:

kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (49) Beginners kitesurfcursussen

Deze beginners kitesurf cursussen staan volledig in het teken van de absolute basis van het kitesurfen. Veiligheid is erg belangrijk, hier wordt dan ook veel tijd aan besteed. In deze kitesurf cursus leer je omgaan met de kracht die een kitesurf kite kan ontwikkelen, maak je kennis met de kitesurf uitrusting en maak je de eerste waterstart. Na de Beginner kitesurf cursus kan je doorgaan met de vervolg kitesurf cursus, waarna je tevens kunt huren. Heb je al een aantal jaren niet meer gekitesurft, fris je kennis weer op met een beginner cursus kitesurfen.

Vervolg kitesurfcursussen kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (28)

Als de beginner kitesurf cursus afgerond is (hoeft niet perse bij kitesurfles.com) kun je ervoor kiezen om een vervolg kitesurf cursus te gaan doen. Je bent dan in het bezit van je IKO level 1 & 2 (International Kiteboarding Organisation). In de vervolg kitesurf cursus gaan we door met het zelfstandig/veilig varen, waterstart maken en leer je basisbeginselen van het springen. Hierna ben je een volledig zelfstandig kitesurfer en kan je veilig materiaal gaan huren of zelf kopen.

Kitesurf Cursussen voor gevorderden

Wil je gevorderde kitesurfer worden en overal kunnen kitesurfen en je geen zorgen hoeven maken? Boek dan ook de advanced kitesurflessen, je bent dan gecertificeerd volgens de IKO als gevorderde kitesurfer niveau 4. Je leert dan alles over springen, het redden van anderen, een kiteboard terugbrengen, voorrangsregels, materiaal, weer en aerodynamica . Hierna kan je eventueel een opleiding doen tot kitesurfinstructeur.

Specialistische gevorderde kitesurf cursussen op niveau 5

Wanneer je gevorderde kitesurfer bent, kun je nog één van de specialistische kitesurf cursussen doen. Voor bijvoorbeeld:

Freeride: (revert riding, transitions, back-roll, downwinder, hooked tricks, loops).
Freestyle: (front rolls, hooked in raily, big air jumps, unhooked, jump met loops en advanced grabs).
Wave-riding: Directional riding, twintip riding, strapless riding.
Hydrofoil: Discovery, manage the board, body grag, riding, advanced skills.

Hoeveel kitesurflessen heb ik nodig?

Gemiddeld heeft een kitesurfer drie tot vier kitesurflessen nodig om de basisbeginselen van het kitesurfen onder de knie te krijgen volgens de iko Level 2 (intermediate kiteboarder). Om een zelfstandige kitesurfer te worden nog 3 tot 4, waarbij je iko level 3 (independant kitesurfer) wordt. Na 6 tot 8 lessen is het dus mogelijk om bijvoorbeeld kitesurf materiaal te  huren.

Niveau na het behalen van een 3/4 beginner kitesurf Cursus: 

In de beginner kitesurfcursussen van 3 a 4 kitesurflessen leer je de absolute basis. Je wordt gecertificeerd voor IKO level 2 kitesurfer (Intermediate). Je kan op diepe en rustige ondiepe locaties veilig het kitesurfen gaan oefenen, wanneer een ervaren kitesurfer je actief kan helpen of je met iemand anders de basiscursus kitesurfen hebt afgerond die mee gaat. Je kan dan het beste samen met iemand met één kitesurfset gaan oefenen, zodat er continue iemand beschikbaar is om je te helpen met je board of kite. Realiseer je dat je de meeste oefeningen in de beginner kitesurfcursus pas enkele keren hebt kunnen doen, en sommige situaties nog nooit hebt meegemaakt, en je dus geregeld hulp nodig zal hebben. Na het behalen van de beginner kitesurf cursus weet je of de sport bij je past en of je door wilt gaan. We kunnen je dan adviseren hoeveel kitesurflessen je nog nodig hebt alvorens kitesurfmateriaal aan te schaffen.

Niveau na het behalen van de beginner- en vervolg kitesurfcursus:

Na het behalen van de 3 of 4 daagse vervolg cursus kitesurfen kan je veilig en zelfstandig gaan oefenen op ondiepe en diepe locaties met niet teveel andere kitesurfers. Je bent gecertificeerd op IKO level 3 kitesurfer (independant). Je hebt nu het niveau dat je jezelf in veiligheid kunt brengen zonder de hulp van anderen. Je hebt in deze kitesurfcursus alle oefeningen gehad rondom het varen en kan hierdoor veilig op pad.

Niveau na het behalen van de beginner -, vervolg – en gevorderde kitesurfcursus.

Wil je gevorderde kitesurfer worden en overal kunnen kitesurfen en je geen zorgen hoeven maken? Boek dan ook de advanced kitesurflessen, je bent dan gecertificeerd volgens de iko als gevorderde kitesurfer niveau 4. Je leert dan alles over springen, het redden van anderen, een kiteboard terugbrengen, voorrangsregels, materiaal, weer en aerodynamica . Hierna kan je eventueel een opleiding doen tot kitesurfinstructeur.

Specialistische gevorderde kitesurf cursussen

Wanneer je gevorderde kitesurfer bent, kun je nog één van de specialistische cursussen doen. Voor bijvoorbeeld:

Freeride: (revert riding, transitions, back-roll, downwinder, hooked tricks, loops).
Freestyle: (front rolls, hooked in raily, big air jumps, unhooked, jump met loops en advanced grabs).
Wave-riding: Directional riding, twintip riding, strapless riding.
Hydrofoil: Discovery, manage the board, body grag, riding, advanced skills.

Kitesurflessen bij Kitesurfles.com voor iedereen van 8 tot 70 jaar!

Kitesurflessen voor volwassenen

Iedereen tussen de 16 en 70 jaar oud kan deelnemen aan de reguliere kitesurflessen, ervaring heb je niet nodig! . Kitesurfen is een veilige sport, maar het is wel belangrijk dat je goed kunt zwemmen. Verder moet je beschikken over een goede gezondheid. Twijfel je over één van de bovenstaande eisen (bijvoorbeeld door een handicap, ziekte of zwangerschap)? Neem dan contact met ons op.

Kitesurflessen voor kinderen:

Voor kinderen van 8 t/m 16 zijn er speciale kinder kitesurflessen, de duur van deze kitesurflessen zijn korter zodat ze focus kunnen houden. Wel eisen we van een begeleider of een ouder dat deze tenminste de introductiecursus kitesurfen heeft gevolgd of gaat volgen. Zodanig dat u uw kind kan helpen en controleren bij het kitesurfen. Het gaat hier bijvoorbeeld om het aansluiten, landen, starten van de kitesurfvlieger en kunt helpen wanneer er iets niet goed gaat.

 

By Ralph Schnepper

Over kitesurfles.com

Eén van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand in Scheveningen

Boek kitesurflessen bij kitesurfles.com. We bieden diverse niveaus van beginner kitesurflessen tot gevorderde kitesurflessen. Tevens kunt u de kitesurflessen boeken voor grotere groepen tot 50 personen. Boek nu met kortingen tot 125euro op onze meerdaagse kitesurfcursussen.
Kitesurfles.com bestaat sinds 2010 en behoort tot één van de eerste kitesurfscholen in Scheveningen.

Oprichter van de kitesurfschool
Na jarenlange ervaring als kitesurf instructeur bij andere kitesurfscholen in Nederland en in het buitenland heeft Ralph Schnepper Kitesurfles.com opgericht. Kitesurfles.com is een jong bedrijf, maar reeds erkend als de grootste kitesurfschool op het Zuiderstrand en verzorgt lessen volgens de wereldwijde norm van de International Kitesurf Organisation (IKO).

Waar staat de kitesurfschool voor 

Onze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid!

Kitesurfles.com staat voor veiligheid, kwaliteit en gezelligheid!

Kitesurfles.com staat voor veiligheid, kwaliteit en natuurlijk gezelligheid! De kitesurfschool is een gecertificeerd IKO-center. IKO (International Kiteboarding Organisation) is een onafhankelijke en internationale kitesurf organisatie die zich inzet voor de professionalisering en verbetering van kitesurfscholen wereldwijd. Als IKO-center geven wij kitesurfles volgens de hoogste wereldwijde kwaliteitsstandaarden, wat gegarandeerd staat voor de perfecte balans tussen veiligheid en plezier! Onze IKO gecertificeerde kitesurfinstructeurs respecteren de individuele leercurve van de cursisten en begeleiden elke cursist intensief.

Voordelen van een gecertificeerde school:                                                                                                                             

 • Veiligheid is verzekerd door het gebruik van de wereldwijd erkende kitesurflesmethode.
 • Leer sneller, je zult snel veilig en zelfstandig kunnen oefenen.
 • Kwaliteit is gewaarborgd doordat de kitesurflesmethode uitgebreid is getest.
 • Ontvang een IKO kitesurfcertificaat, deze erkend je niveau wereldwijd, waardoor je kitesurfmateriaal kunt huren.
 • Gecertificeerde kitesurfscholen hebben een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering.

 

Onze kitesurfles locaties

Kitesurfles Locatie Kijkduin:
De hoofd kitesurfles locatie van onze kitesurfschool bevindt zich in Kijkduin, ter hoogte van strandpaviljoen ‘Suiderstrand’. Voor een snack, maaltijd of een drankje, kan je terecht bij de strandtent. Toeschouwers zijn van harte welkom bij de strandtent om te komen genieten van de kitesurflessen die voor het strandpaviljoen gegeven worden.

Kitesurfles op vlak water ‘Zandmotor’.
De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.

 

Diverse uitwijklocaties:

Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen en de Zandmotor hebben we de mogelijkheid om uit te wijken naar: Rockanje, Bloemendaal aan zee, Katwijk, Medemblik, Monster, Muiderberg, Noordwijk aan zee, Rockanje, Velzen-Noord, Zandvoort, Wijk aan Zee, Brouwersdam, Edam, Enkhuizen, Oostvoorne, Ouddorp, Schellinkhout en Strand Horst.

 

 

 

Verzekering

Als kitesurfschool zijn wij verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid tijdens de kitesurflessen. Houdt er rekening mee dat u bij een ongeluk tijdens de kitesurflessen enkel vergoeding ontvangt van onze verzekeraar, wanneer een rechter of onze verzekeraar bepaald dat wij aansprakelijk zijn.

Sluit voor jezelf de juiste aanvullende verzekeringen af:

Het is mogelijk om jezelf aanvullend te verzekeren voor ongevallen tijdens het kitesurfen of de kitesurflessen. Hiermee dek je de risico’s af die je niet kan of wil dragen na het gebeuren van een ongeluk. Dek je bijvoorbeeld in voor arbeidsongeschiktheid, inkomstenderving of andere kosten en risico’s die je kunt ondervinden bij het gebeuren van een ongeluk tijdens het kitesurfen. Bij het beoefenen van kitesurfen geld net als bij alle extreme sporten dat je hiervoor een verhoogd risico loopt. Een ongevallenverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, reisverzekering kan hierbij gewenst zijn. Laat je hiervoor goed informeren door een erkende verzekeringsspecialist.

WA verzekeringen voor kitesurfers

Bij huur en wanneer je zelfstandig gaat kitesurfen is het belangrijk om zelf een aanvullende WA verzekering voor kitesurfen te nemen. Hiermee ben je verzekerd tegen aansprakelijkheid tijdens het kitesurfen. De verzekering geeft secundaire dekking, dit houdt in dat andere aansprakelijkheidsverzekeringen voor gaan maar de kans dat de eigen verzekeraar kitesurfen volledig vergoed is klein, want kitesurfen is bijna altijd uitgesloten. Je bent met een aanvullende verzekering voor kitesurfen verzekerd tegen de schade aan derden en aan materialen aan de derden, terwijl je aan het kitesurfen bent.

Je kan voor een aanvullende WA verzekering terecht bij NKV, Funsportpolis en Sportzeker.

Over de IKO kitesurflesmethode

IKO_kitesurfles.comOnze kitesurfschool geeft kitesurfles volgens de lesmethode van de IKO (de International Kiteboarding Organisation). IKO kitesurfscholen geven kitesurfles volgens de hoogste wereldwijde kwaliteitsstandaarden, wat gegarandeerd staat voor de perfecte balans tussen veiligheid en plezier!   Doordat wij een IKO kitesurfschool zijn, mogen we cursisten een internationaal erkend IKO certificaat overhandigen.

Met het IKO certificaat kun je wereldwijd IKO kitesurflessen volgen. Na het behalen van de vervolg kitesurfcursus is het tevens mogelijk om kitesurf materialen te huren. Daarnaast biedt de IKO online tools die je leercurve versnellen zoals online video’s en een IKO naslagwerk waar alle kitesurf oefeningen nogmaals zijn uitgelegd zodat je nooit met vragen komt te zitten.

Ons kitesurfles team

7 dagen per week Kitesurfles
Onze kitesurf instructeurs staan zeven dagen per week in de ochtend, middag en avond klaar om hun grote passie met plezier over te brengen.

IKO gecertificeerde kitesurfinstructeurs

Alle kitesurf instructeurs zijn ervaren kitesurfers en tevens IKO gecertificeerd; dit houdt in dat zij volgens de wereldwijde richtlijnen van de IKO lesgeven. Hierdoor zijn de kitesurflessen van Kitesurfles.com van een zeer hoog niveau. Bij de kitesurfschool staan zowel veiligheid als kwaliteit hoog in het vaandel.

Locaties

Leslocatie Lesaanbod bij Kitesurfles.com

De kitesurflessen aangeboden door Kitesurfles.com worden gegeven op onze hoofdlocatie Scheveningen / Kijkduin. Hieronder leest u meer over de hoofdlocatie(s) en onze alternatieve locaties.

De Zandmotor

We geven kitesurfles op de Zandmotor als niet te druk is, op drukke dagen wijken we uit naar andere locaties. Hoe je bij de Zandmotor komt kun je vinden bij de route beschrijving. Alternatieve Uitwijklocaties Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.

Scheveningen

Kitesurfles.com beschikt op het Zuiderstrand van Den Haag in Scheveningen over een speciaal door de gemeente aangewezen lesgebied waar alleen kitesurfles gegeven mag worden. Dit heeft als voordeel dat er ongestoord lesgegeven kan worden zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met andere watersporters. Voor bezoek is het mogelijk hier onder genot van een hapje en een drankje te komen kijken. Strandpaviljoen ’De Staat’(strandafslag 10) is 10 minuten lopen vanaf het Markenseplein en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, eindhalte tram 11 en bus 22. Daarnaast kan er in de omgeving gratis geparkeerd worden. Verder is er een uitgebreide route beschrijving van het OV en wanneer je met de auto komt.

 

Strandpaviljoen de Staat op het Zuiderstrand

Kitesurfer in Scheveningen

Kitesurfles.com

Postadres: Kitesurfles.com Santhorstlaan 10, 2242BG, Wassenaar

Adres Kijkduin les locatie: Machiel vrijenhoeklaan 175 aan het eind van de weg op de rotonde. 2555NA Den Haag, rij de haagsche beek voorbij en aan het eind van de weg is kitesurfles.com. Op de mobiele locatie.

Telefoonnummer: +31620234234

Rekeningnummer: NL51RABO0.132.676.125 (RABOBANK)

BTW-nummer: NL001849673B59

KVK-nummer: 57921032

E-mail: info@kitesurfles.com

Kitesurfmaterialen van Kitesurfles.com

De nieuwste kitesurfmaterialen ingbegrepen van de beste merken om veiligheid en kwaliteit te garanderen

Bij Kitesurfles.com maken wij gebruik van de nieuwste kitesurf kites en kitesurfboards van Cabrinha. De wetsuits komen van NP. Cabrinha en Neill Pryde zijn toonaangevende merken binnen de kitesurfwereld die garant staan voor veiligheid en kwaliteit. Elk jaar vernieuwen wij onze kitesurf materialen, zodat veiligheid en kwaliteit bij het volgen van kitesurflessen kan worden gegarandeerd. Om goed voorbereid te gaan kitesurfen heb je de juiste uitrusting nodig. Binnen de kitesurflessen maken wij gebruik van de onderstaande kitesurf uitrusting:

 • Kite;
 • Bar;
 • Board;
 • Wetsuit;
 • Harnas;
 • Helm;
 • Reddingsvest;
 • Waterschoenen;
 • Handschoenen (bij koud weer);
 • en muts (bij koud weer).

Ga zorgvuldig om met de door ons aangeleverde materialen:
De door ons gebruikte materialen tijdens de kitesurflessen zijn zeer kostbaar, ga hier zorgvuldig mee om. Enkel bij normaal  en rustig gebruik nemen wij schade van de materialen voor onze rekening, de cursist is altijd eindverantwoordelijk voor de omgang met het materiaal. Weet je iets niet zeker, vraag het aan de schoolmanager of de instructeur.

Omgang neopreen:
Alle wetsuits, handschoenen en schoenen zijn zeer kwetsbaar, voorkom hoge kosten door deze heel te laten. Wanneer aan schoenen, handschoenen of wetsuit te hard wordt getrokken of een te kleine maat wordt gepakt, gaan deze stuk. Ben je niet zeker welke maat goed is, vraag het ons.

Omgang vliegers:
Luister tijdens de lessen naar de instructeur, het is nooit de bedoeling om ongecontroleerd met de materialen om te gaan. Sleep de vlieger nooit over de grond, loop altijd om een vlieger heen als deze op de grond ligt, ga niet springen op het strand, probeer oefeningen rustig. Geef het de instructeur altijd duidelijk aan wanneer je een uitgelegde oefening niet snapt, om schade te voorkomen. Kitesurfvliegers zijn erg kostbaar, prijzen van 2024 materiaal beginnen bij 1200,- euro per kite.

 

Hierom neem je les bij Kitesurfles.com

Onze kitesurf instructeurs zijn IKO gecertificeerd en zijn speciaal opgeleid om zowel beginners als gevorderde kitesurfers te begeleiden;

Nieuwste kitesurf materialen van één van de beste kitesurf merken zoals Cabrinha en Neill Pryde uit 2024;
Speciaal door de gemeente aangewezen leslocatie waar alleen kitesurfles gegeven mag worden;

IKO-center: wij voldoen aan de hoogste standaarden die wereldwijd door de IKO worden gesteld;
Alle informatie over kitesurflessen en alles daar omheen Kennisbank

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Gratis parkeren in de omgeving;

Enthousiaste kitesurfleraren met ambitie voor de sport.

 

.

Kitesurfer in zee in Scheveningen