By Ralph Schnepper

Kitesurflocatie Wijk aan Zee

Over Kitesurflocatie Wijk aan Zee

Kitesurfen op Wijk aan Zee
De kitesurflocatie van Wijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk de pier en de Bunker. De pier is de meest zuidelijk gelegen kitesurfspot en ligt vlak bij de pier van Wijk aan Zee. Vanwege de pier wordt een deel van de stroming tegengehouden waardoor je tot 200 meter vanuit de kust kunt blijven staan, daarna wordt het snel diep. Locatie de Bunker is de meest noordelijk gelegen kitesurfspot, en een populaire meetingplek voor kiters. Wijk aan Zee beschikt over een uitgestrekt zandstrand met weinig obstakels.

Veiligheid van kitesurfen Wijk aan Zee
Vanwege de bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Wijk aan Zee meestal erg druk. Hoewel er gemarkeerde zones zijn aangewezen door de gemeente, moet er altijd rekening gehouden worden met andere waterrecreanten. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan. Met de wind uit het Noordoosten moet men zeer waakzaam zijn voor de pier, daar wil je absoluut niet in de buurt komen.

Kitesurfen Wijk aan Zee vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurfles leslocatie Wijk aan Zee
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Wijk aan Zee, ter hoogte van strandrestaurant Het Bolwerk bij de Bunker van Wijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de pier en andere waterrecreanten.


Faciliteiten van kitesurfschool Wijk aan Zee
Bij het geven van kitesurflessen op Wijk aan Zee wordt er gebruik gemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de Bunker op de parkeerplaats van de Reyndersweg.

Kitesurflocatie Wijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


  Faciliteiten van kitesurfles Scheveningen bij Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Wijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Wijk  aan Zee
  Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Wijk aan Zee
  Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel andere waterrecreanten, met name windsurfers en golfsurfers
  • De reddingsbrigade van Wijk aan Zee is alleen in de zomermaanden aanwezig
  • Sterke stroming

  Doorgaan van de kitesurflessen in Wijk aan Zee
  Voor Wijk aan Zee geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W, ZW. Voor andere windrichtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

  Zoek voor informatie over het weer op Wijk aan Zee Pier/Bunker via www.windfinder.com.


  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief!
  Voor informatie over het weer zoek je op Wijk aan Zee via www.windfinder.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurflocatie Wijk aan Zee is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Reyndersweg 201, Wijk aan Zee. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19 en A9 naar de Verkeersplein Noord/N197 in Velsen-Noord. Neem afrit Beverwijk vanaf de A22. Ga verder op de N197, en neem ten slotte de Zeestraat naar de Reyndersweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Bunker in Wijk aan Zee.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Wijk aan Zee

  Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.