By Ralph Schnepper

Locaties Kitesurfles.com

Kitesurfles op een speciaal aangewezen lesgebied

De kitesurfschool is gevestigd op het Zuiderstrand van Den Haag tegenover strandpaviljoen ‘De Staat’ (strandafslag 10). Kitesurfles.com beschikt over een speciaal door de gemeente aangewezen lesgebied waar alleen kitesurfles gegeven mag worden. Wanneer het weer niet voldoet is het mogelijk uit te wijken naar o.a. de Zandmotor, Rockanje, Bloemendaal. Voor meer informatie zie uitwijklocaties.

Over leslocatie Scheveningen

Kitesurfen Scheveningen

Het Zuiderstrand in Scheveningen is de hoofdlocatie voor onze kitesurflessen. Hier is onze kitesurfschool te gast bij strandpaviljoen De Staat, waar onze cursisten gebruik kunnen maken van de douches, toiletten, opslagruimte en het restaurant. De Staat heeft meerdere onderscheidingen ontvangen als beste strandtent en is door het NRC uitgeroepen tot nummer 1 strandtent van Nederland.Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen leslocatie. Hier beschikken we over een enorme leslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. Op onze locatie beschikken we over omkleedmogelijkheden, douches en gloednieuw materiaal. Onze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 6 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand. In 2008 is het Zuiderstrand officieel aangesteld door de gemeente als leslocatie voor Scheveningen en Den Haag.


Eigenschappen leslocatie Scheveningen

  Onze leslocatie bevindt zich tegenover strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Het rustige lesgebied is speciaal door de gemeente geselecteerd voor kitesurf cursisten en daardoor ondervind je geen last van andere watersporters. Scheveningen is onze hoofdlocatie en hier geven we (mits de condities geschikt zijn) zeven dagen per week, in de ochtend, middag en avond kitesurfles. We geven les in het Nederlands, Engels of Duits. 

Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie, waar je ook een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken. Op deze locatie kunnen ook spullen opgeborgen worden en is er de mogelijkheid om het materiaal achteraf af te spoelen. We maken gebruik van de omkleedruimte, douches, toiletten en het restaurant. Toeschouwers kunnen een kijkje nemen en ondertussen genieten van gerechten uit de biologische keuken van strandpaviljoen De Staat. De Staat is door het NRC bekroond tot nummer 1 strandtent van Nederland.

 

 


Route naar leslocatie Scheveningen is:

Route met de auto:

Oefenen met de kite op het strand van scheveningen

Voor navigatiesystemen: “Markenseplein, Den Haag” intoetsen Uit alle richtingen: Den Haag (A12) volgen en de borden: Scheveningen Haven / Kijkduin. Bij de Utrechtse baan aan het einde links (bij het Malieveld) de Zuidhollandlaan op. Bij de stoplichten aan het einde rechts de Koningskade op. Na ± 800 meter meteen na het Hubertusviaduct rechtsaf (Let op! afslag ligt 20 meter na het viaduct). Scheveningen Haven volgen langs Madurodam, het Congrescentrum en Museon. Op de President Kennedylaan na de Texaco-pomp (links na ± 3 km) over de brug meteen naar rechts de Houtrustweg op (borden Scheveningen Haven). Houtrustweg volgen en aan het einde in de bocht links afslaan. De weg volgen en aan het einde rechts afslaan. Bij het eindpunt van tramlijn 12 (Duindorp/ Markenseplein) uitstappen en achter snackbar Melissa de duinen in lopen. Neem bij de eerste splitsing de tweede rechts en volg de borden strandslag 10. De Staat bevindt zich op een kleine 400 meter van de tramhalte.

Route openbaar vervoer: Vanaf: Station Den Haag Centraal

Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. De tram rijdt door tot het Markenseplein. Je kunt ook stadsbus 22 richting Duindorp nemen, de bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf het Markenseplein is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.

Vanaf: Station Den Haag Holland Spoor

Tram 12 richting Duindorp brengt je direct naar onze kitesurfschool. Anders kun je ook tram 1 nemen en overstappen bij de Keizerstraathalte op bus 22. Vanaf Den Haag Hollands Spoor is tram 12 het gemakkelijkst, die stopt bij het Hollands Spoor, het Centraal station en bij onze kitesurfschool voor de deur.  

Over leslocatie Zandmotor

Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden. Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij het onverantwoord om er les te geven op drukke dagen. Wij geven daarom alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn.


Eigenschappen leslocatie Zandmotor

P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.

Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

Bij het geven van kitesurflessen op de Zandmotor wordt er gebruikgemaakt van onze mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt nemen wij mee. Tevens is de mobiele trailer geschikt om je droog om te kleden.


Route naar leslocatie Zandmotor is:

Route met de auto:kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (27)

Voer in de TomTom de volgende locatie in: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg ga je bij de stoplichten linksaf de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kun je de gehele dag gratis parkeren.

Route openbaar vervoer: Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

Neem bus 24 richting Kijkduin en stap bij de eindbestemming uit. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.

Vanaf: Station Den Haag Holland Spoor naar kitesurfschool Zandmotor.

Neem vanaf Den Haag Hollands Spoor Tram 11 richting Scheveningen Haven – Strand. Stap uit bij halte Houtrust en neem Bus 24 richting Kijkduin. Stap bij Kijkduin uit en loop richting het kruispunt. Sla rechtsaf en loop ongeveer 10 minuten rechtdoor tot je bij de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken komt.

By Ralph Schnepper

Kitesurfen Langevelderslag

Over Kitesurfen Langevelderslag

Kitesurfen bij Langevelderslag
Langevelderslag ligt ten noorden van Noordwijk en in de buurt van Noordwijkerhout. Het is een relatief rustige kitesurfspot die enigszins afgelegen ligt tussen de duinen. De kitesurfspot ligt aan een uitgestrekt zandstrand aan zee met relatief weinig obstakels op het strand. Op Langevelderslag kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles bij Langevelderslag als het niet te druk is en als de condities zich niet lenen voor Scheveningen.

Veiligheid van kitesurfles Langevelderslag
Vanwege de beschutte ligging van de kitesurfspot van Langevelderslag is het lastig om er met de auto te komen. Dit betekent dat het voor de reddingsdiensten ook enige tijd zal duren voordat deze ter plaatse zijn. Kitesurfen wordt bij Langevelderslag gedoogd, waardoor er geen duidelijke regels zijn opgesteld met betrekking tot veiligheid.

Kitesurfen Langevelderslag vergeleken met Scheveningen
De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied en het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder zult ondervinden.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen Kitesurfles locatie Langevelderslag
Onze leslocatie bevindt zich op de volledige strekking van het strand van Langevelderslag.
Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van andere kitesurfscholen en kitesurfers


Faciliteiten kitesurfschool Langevelderslag
Bij het geven van kitesurflessen op Langevelderslag wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen in de buurt van strandrestaurant Nederzandt bij de witte trailer op de parkeerplaats van het einde van de Langevelderslag.

Kitesurfen Langevelderslag beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoens Langevelderslag vergeleken met strandpaviljoens Scheveningen
  Wij werken bij Langevelderslag niet samen met een strandpaviljoen, maar hier zijn wel een aantal strandtenten waar je eventueel een hapje of drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Langevelderslag
  Leren kitesurfen op Langevelderslag brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
  • Goede parkeergelegenheid aan het strand
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfen Langevelderslag
  Leren kitesurfen op Langevelderslag brengt ook nadelen met zich mee:

  • Kitesurfen op Langevelderslag is gedoogd, waardoor er geen duidelijke regels zijn
  • Moeilijk te bereiken vanwege de geïsoleerde ligging
  • Tamelijk veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Op Langevelderslag beschikken wij niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied

  Wanneer geven wij kitesurfles op Langevelderslag
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie op Scheveningen, aangezien we op Langevelderslag niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslagruimte en een omkleedhok. Tevens varen er op Langevelderslag zowel beginners als gevorderden en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op de Langevelderslag als het niet te druk is en als de condities zich niet lenen voor Scheveningen.


  Weervereisten
  Voor Langevelderslag geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, W, NW, N en NNO. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Langevelderslag via www.windfinder.com.

  Alternatieve kitesurf locaties
  Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Langevelderslag is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfschool Langevelderslag
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Langevelderslag, Noordwijk. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Volg de Provincialeweg/N206 naar de Ruigenhoekerweg in Noordwijkerhout. Neem de afrit Provincialeweg/N206. Neem ten slotte de Vogelaardreef naar de Langevelderslag in Noordwijk.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Langevelderslag

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Langevelderslag. Hierbij geldt ook dat strandrestaurant Nederzandt kan worden aangehouden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Katwijk

  Over Kitesurfen Katwijk

  Kitesurfen op Katwijk aan Zee
  Het strand van Katwijk aan Zee ligt in de buurt van het vissersplaatsje Katwijk. De kitesurfspot ligt aan het brede zandstrand in de buurt van een badplaats. Er bevinden zich een aantal obstakels zoals strandbedden en vuilnisbakken. Er is een sterke stroming aanwezig en het wordt er vrijwel gelijk diep. Bij Katwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is en als de condities zich niet lenen voor onze locatie op Scheveningen.

  Veiligheid van kitesurfen Katwijk aan Zee
  Vanwege de grote hoeveelheid bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Katwijk aan Zee meestal erg druk. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en dat is lastig als beginnende kitesurfer. Het grootste gevaar zit hem in de uitwatering van de Oude Rijn. Hier kan een zeer sterke stroming recht de zee in staan als er rivierwater geloosd wordt.

  Kitesurfen Katwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
  De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor ondervind je tijdens kitesurflessen geen last van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, zodat je hier ook geen hinder van ondervindt. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen kitesurf leslocatie Katwijk aan Zee
  Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Katwijk aan Zee, ter hoogte van de KNRM station Katwijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand gehouden van de andere kitesurfscholen en kitesurfers


  Faciliteiten kitesurfschool Katwijk aan Zee
  Bij het geven van kitesurflessen op Katwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het kitesurfmateriaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

  Kitesurfen Katwijk beschikt over de volgende faciliteiten:


   Strandpaviljoen Katwijk vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
   Wij werken op Katwijk niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruikmaken van onze gebruikelijke faciliteiten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is dit anders en werken wij samen met strandpaviljoen de Staat. Het strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje of drankje.


   Voordelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
   Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

   Nadelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
   Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
   • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
   • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
   • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Katwijk
   • Sterke stroming, voornamelijk door de uitwatering van de Oude Rijn

   Wanneer geven wij kitesurfles op Katwijk aan Zee
   Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Katwijk niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Katwijk zowel beginners als gevorderden door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Katwijk als het niet te druk is en als de condities zich niet uitlenen voor Scheveningen.


   Weersvereisten kitesurfles Katwijk
   Voor Katwijk geldt dat je er kan kitesurfen met NNO, N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurflocaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

   Voor informatie over het weer zoek je op Katwijk aan Zee via www.windfinder.com.

   Alternatieve kitesurf locaties
   Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Katwijk is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto naar kitesurfschool Katwijk
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordduinseweg 4, 2221 BL, Katwijk aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Ga verder op de S101. Rijd vanaf de N44, A44 en N206 naar Katwijk. Neem de afrit N206. Neem vervolgens de Hoornselaan naar de Noordduinseweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Noordduinseweg.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Katwijk aan Zee

   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Katwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je het KNRM Station aan kan houden als punt van aankomst.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Castricum

   Over Kitesurfen Castricum

   Kitesurfen op Castricum
   De kitesurflocatie van Castricum is een populaire eindbestemming voor zogenaamde georganiseerde downwinders. Dit betekent dat kitesurfers zich mee laten voeren door de wind zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken om terug te komen. Ze kitesurfen tot Castricum, waar ze zich laten ophalen door een busje en weer laten terugrijden naar de startlocatie. De downwinder start meestal vanaf Wijk aan Zee tot aan Castricum.
   Locatie Castricum bestaat uit een breed zandstrand met weinig obstakels. Het ligt aan de Noordzee, met een korte shorebreak en een sterk getij.

   Veiligheid van kitesurfen Castricum
   Voor beginners wordt het leren van kitesurfen op Castricum ervaren als een uitdaging. Dit komt vanwege de golven die worden verstoord door de zandbanken. Deze zijn aangelegd bij Egmond en Wijk aan Zee, waardoor de golven niet netjes breken en hard aankomen.
   Tevens ligt er op ongeveer 250m van de kust een wrak in het water. Dit wrak bestaat uit voornamelijk scherpe verroeste delen die met hoogwater niet te zien zijn. Hoewel het staat aangegeven met een bord, blijft het een risico voor kitesurfers.

   Kitesurfen Castricum vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
   Er bevindt zich in het water van hoofdlocatie Scheveningen geen risicovolle obstakels. Tevens worden de golven niet verstoord door een zandbank, waardoor de condities op Scheveningen hanteerbaar zijn voor beginners.

   Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

   Ga naar hoofdlocatie Scheveningen

   Eigenschappen kitesurf leslocatie Castricum

   Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Castricum aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurf locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt een ruime afstand gehouden van de duinen.


   Faciliteiten van kitesurfschool Castricum

   Bij het geven van kitesurflessen op Castricum wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in de trailer. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats aan de Zeeweg bij Castricum aan Zee.

   Kitesurfen Castricum beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoen Castricum vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen

    Wij werken op locatie Castricum niet samen met een strandpaviljoen. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kan drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.


    Voordelen van kitesurfles Castricum

    Leren kitesurfen op Castricum brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
    • Gratis parkeren
    • Trailer waarin je je kan omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

    Nadelen van kitesurfles Castricum

    Leren kitesurfen op Castricum brengt ook nadelen met zich mee:

    • Lastige condities voor beginners m.b.t. de golfslag
    • Gevaarlijke obstakels in het water
    • In de zomer kan het druk zijn met badgasten en strandwandelaars
    • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen locatie, in tegenstelling tot hoofdlocatie Scheveningen

    Wanneer geven wij kitesurfles op Castricum

    Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Castricum niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedruimte. Tevens kitesurfen er op Castricum zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Castricum als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen.


    Weervereisten voor kitesurfles Castricum

    Voor Castricum geldt dat je er kan kitesurfen met N, NW, W, ZW, ZZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

    Kitesurfen op zee
    Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
    Voor informatie over het kitesurfweer kijk op windfinder.com en dan Castricum aan Zee.

    Alternatieve kitesurf locaties
    Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderd kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Castricum is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
    We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Castricum

    Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Castricum.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

    Over Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

    Kitesurfen bij Bloemendaal aan Zee

    De kitesurfspot van Bloemendaal ligt vlak naast de badplaats van Bloemendaal aan Zee. Het strand is vooral populair onder jongeren en beschikt over een aantal strandpaviljoens die een modern en trendy imago nastreven. De kitesurfspot beschikt over een klein zandstrand met weinig obstakels. Op kitesurflocatie Bloemendaal kunnen wij echter geen volledig gebruik maken van onze faciliteiten, en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op onze hoofdlocatie Scheveningen.

    Veiligheid kitesurfles Bloemendaal
    Het strand van Bloemendaal is relatief klein. Hierdoor is het door het gebrek aan ruimte lastig om je kite te starten, zeker in het zomerseizoen als het strand vol ligt met badgasten en andere kitesurfers. Daarnaast ligt het strand relatief dicht bij de duinen, waardoor er turbulentie kan ontstaan. Hierdoor wordt de wind instabiel en kan de kite onvoorspelbare dingen gaan doen, zoals over je heen vallen. Wij geven daarom alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet druk is, meestal doordeweeks en buiten het zomerseizoen. Ook wijken wij alleen uit naar Bloemendaal als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen écht niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

    Restricties kitesurfles Bloemendaal
    In de zomerperiode tussen mei en september zijn er twee aangewezen vakken voor het starten en landen van je kitesurfvlieger. Daarnaast dient er 50 meter vanuit de kust gevaren te worden. Deze regels worden gehandhaafd door de kustwacht.

    Kitesurfles Bloemendaal vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
    Op onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikken wij over een ruim zandstrand wat genoeg ruimte biedt om je kite veilig op te laten. Tevens beschikt hoofdlocatie Scheveningen over een afgebakend lesgebied wat verboden is voor andere kitesurfers.

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Eigenschappen kitesurf leslocatie Bloemendaal

    Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar drukte en het getij, en wordt er een afstand van minimaal 200 meter met betrekking tot de duinen gehouden.


    Faciliteiten kitesurfschool Bloemendaal      

    Bij het geven van kitesurflessen op Bloemendaal wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in deze trailer.

    Kitesurfen Bloemendaal aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoen Bloemendaal vergeleken Strandpaviljoen de Staat

     Wij werken op locatie Bloemendaal niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurfcursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


     Voordelen kitesurfles Bloemendaal
     Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt voordelen met zich mee:

     • Stabiele zeewind
     • Alternatieve kitesurflocatie als de condities op Scheveningen niet voldoen
     • Goed bereikbaar
     • Gratis parkeren
     • Trailer waarin je je kunt omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

     Nadelen kitesurfles Bloemendaal

     Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt ook nadelen met zich mee:

     • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten het seizoen)
     • Weinig ruimte vanwege relatief klein strand en de nabijgelegen duinen
     • Geen aangewezen lesgebieden
     • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
     • Veel hinder van badgasten en andere waterrecreanten

     Wanneer geven wij kitesurfles op Bloemendaal
     Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Bloemendaal niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok. Tevens varen er op Bloemendaal zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen


     Weersvereisten kitesurfles Bloemendaal
     Voor Bloemendaal geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO.Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.
     Kitesurfen op zee
     Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
     Voor informatie over het weer kijkt u op www.windfinder.com en dan kitesurflocatie Bloemendaal

     Alternatieve kitesurflocaties
     Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderde kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Bloemendaal aan Zee is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto naar kitesurfschool Bloemendaal
     Voer in de TomTom: Parnassiaweg, 2061 Bloemendaal. Vertrek vanaf Den Haag Centraal in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44 en ga de provinciale weg op in Noordwijk (N206). Volg deze weg naar de Oosterduinweg en rijd vanaf de Burgemeester den Texlaan naar Overveen. Volg de Zeeweg/N200 naar Bloemendaal, en rijd ten slotte naar de Parnassiaweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Parnassiaweg, parkeren is gratis.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar bloemendaal

     Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Parnassiaweg in Bloemendaal is.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Strand Horst

     Over Kitesurfen Strand Horst

     Kitesurfen op Strand Horst  
     Aan de zuidkant van het Veluwemeer in Flevoland bevindt zich locatie Strand Horst. Deze kitesurfspot ligt gelegen aan een uitgestrekt grasveld in de bossen van het Veluwe. Tot ongeveer 1.5 km vanuit de kust bevindt er zich ondiep en vlak water, verder het meer op bevindt er zich een vaargeul. De bodem van het Veluwemeer bestaat uit modderig zand, en in de zomer is er veel wier aanwezig in het water. Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. De wind is echter vrijwel altijd vlagerig, omdat de kitesurfspot omringd is door bebouwing en bebossing waardoor de wind niet lekker door kan waaien.
     Ook is het erg druk op Strand Horst, wat deze kitesurflocatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! Tevens beschikken wij over een stabiele zeewind waardoor je kitesurfkite geen onvoorspelbare dingen gaat doen.

     Veiligheid over kitesurfen Strand Horst
     De wind is erg vlagerig op Strand Horst, zeker vlak bij de kant. Verder het water op is het minder vlagerig, het is aangeraden om ver van de kust te blijven. Tevens is er een groot grasveld beschikbaar om je kitesurfkite op te laten. Er bevinden zich wel veel bomen, prullenbakken en sanitair gebouwen op het grasveld. Ook ligt de startplaats direct naast de parkeerplaats. Gecombineerd met vlagerige wind is dit een zeer gevaarlijke plek om je kitesurfkite te starten, wees dus extra voorzichtig!

     Restricties kitesurfen Strand Horst
     De kitesurfspot van strand Horst bestaat uit twee delen, namelijk een deel voor het kitesurfen en een deel voor het windsurfen. Hoewel er geen geschreven regels zijn over waar je wel en niet mag kitesurfen, wordt het niet gewaardeerd door anderen om door het windsurfgebied te varen. Blijf daarom gewoon in het kitesurfgebied om conflicten en gevaren te vermijden.
     Verder geldt dat het absoluut verboden is om in de vaargeul te varen. Deze staat duidelijk afgebakend met boeien, blijf hier dus ver vandaan!

     Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Strand Horst
     Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een groot zandstrand waar je veilig je kite kan oplaten. Tevens kan de wind goed doorwaaien over zee, waardoor deze niet instabiel is. Verder is het lesgebied door de gemeente afgebakend, hierdoor ervaar je tijdens je kitesurflessen geen overlast door andere waterrecreanten.

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Wij van kitesurfles.com geven géén les op Strand Horst!
     Vanwege de extreme drukte en vlagerige wind op de Strand Horst geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze kitesurfcursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


     Faciliteiten bij Strand Horst vergeleken met Faciliteiten Scheveningen

     Wij werken op kitesurflocatie Strand Horst niet samen met een strandpaviljoen. Er bevindt zich wel een strandpaviljoen op de locatie waar je terecht kan om iets te eten of te drinken. Tevens zijn er sanitair gebouwen aanwezig op de locatie, die voor openbaar gebruik zijn. Hierin kan je douchen, omkleden en zijn er wc’s aanwezig. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

     Kitesurfen Strand Horst beschikt over de volgende faciliteiten:      Voordelen van kitesurfen op de Strand Horst

      Kitesurfen op Strand Horst brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Uitgestrekt vlak en ondiep water, tot wel 1.5km uit de kust
      • Met vrijwel elke windrichting mogelijk om te varen
      • Goed bereikbaar
      • Veel faciliteiten beschikbaar

      Nadelen van kitesurfen op de Strand Horst
      Kitesurfen op Strand Horst brengt ook nadelen met zich mee:

      • Vrijwel altijd instabiele wind vanwege begroeiing en bebouwing rondom de spot
      • Wier in het water, vooral in de zomer, dat in je lijnen verstrikt kan raken
      • Drukke locatie, vooral in de zomer als er ook badgasten aanwezig zijn
      • Veel obstakels op het strand wat het starten van je kitesurfkite gevaarlijk maakt
      • Geen gratis parkeermogelijkheden


      Weersvereisten voor kitesurfen op Strand Horst
      Voor Strand Horst geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Strand Horst is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Strand Horst
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Palmbosweg, Flevoland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Volg A12 en A28 naar Ermelo. Neem afrit 11-Harderwijk-Zuid vanaf de A28. Rijd vervolgens naar de Palmbosweg, neem de 3e afslag op de rotonde richting Ermelo. Sla linksaf bij de slagbomen. Let op: Er geldt €5,- parkeergeld voor een dag.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Strand Horst

      Locatie Strand Horst is niet te bereiken met het Openbaar Vervoer. De beste optie is om te reizen naar Harderwijk en een taxi te nemen naar locatie Strand Horst.


      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Slufter

      Over Kitesurfen Slufter

      Kitesurfen op de Slufter
      Het strand van de Slufter is ontstaan tijdens de bouw van Europoort. Bij het opspuiten van het zand voor de Maasvlakte is er een baai ontstaan die een deel van het zeewater tegenhoudt, waardoor het water aan de kust relatief vlak is. Een afstand van de kust af breken de golven, die op bepaalde dagen zeer hoog kunnen zijn. De kitesurfspot bevindt zich op een groot uitgestrekt zandstrand waar je met de auto aan het strand kan parkeren. De Slufter is niet geschikt voor beginnende kitesurfers, omdat er groot gevaar voor afdrijven op open zee ontstaat. Ga hier alleen kitesurfen als je weet hoe je hiermee om moet gaan. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen bevindt er zich geen afdrijfgevaar, en krijg je tijdens je kitesurfles professionele begeleiding door een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur. Hierdoor loop je nooit onnodig gevaar!

      Veiligheid over kitesurfen Slufter
      Hoewel er vlak water beschikbaar is op de kitesurfspot van Slufter, is het niet aan te raden voor beginnende kitesurfers om te oefenen op strand Slufter. Dit omdat er een zeer verraderlijke stroming staat,  zeker als men op zee komt. Hierdoor ontstaat er afdrijfgevaar met vrijwel elke windrichting, behalve bij Zuidwestenwind. Tevens zijn de golven op zee hier meestal hoog.

      Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Slufter
      Onze hoofdlocatie in Scheveningen biedt goede omstandigheden om te leren kitesurfen. De golven zijn niet hoog en de stroming is niet sterk. Ook is er geen sprake van afdrijfgevaar als men niet met aflandige wind gaat kitesurfen.

      Restricties kitesurfen Slufter
      Er mag niet gekitesurft worden in het uitgebaggerde meer van de Slufter, er mag enkel gekitesurft worden aan de kust ten zuiden en ten westen van dit meer. Houdt er rekening mee dat er geen kustwacht aanwezig is op het strand van de aangewezen kitesurfgebieden.

      Kitesurfen Slufter vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
      Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Ook krijg je professioneel les van een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur, waardoor je tijdens je kitesurfles geen onnodig afdrijfgevaar loopt!

      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

      Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Slufter!
      Vanwege afdrijfgevaar op open zee geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen loop je daarentegen geen onnodig afdrijfgevaar, doordat de stroming minder sterk is en er professioneel lesgegeven wordt door gecertificeerde IKO kitesurfinstructeurs.


      Faciliteiten bij Slufter vergeleken faciliteiten Scheveningen
      Wij werken op locatie Slufter niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Slufter geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

      Kitesurfen Slufter beschikt over de volgende faciliteiten:       Voordelen van kitesurfen op de Slufter

       Kitesurfen op Slufter brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Veel verschillende condities waaruit je kan kiezen als gevorderde kitesurfer
       • Gratis parkeren
       • Goed bereikbaar


       Nadelen van kitesurfen op de Slufter

       Kitesurfen op Slufter brengt ook nadelen met zich mee:

       • Zeer verraderlijke stroming waardoor je snel op zee kan afdrijven
       • De locale kitesurfers waarderen het niet als je als beginnende kitesurfer naar deze locatie komt
       • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot       Weersvereisten voor kitesurfen op de Slufter
       Voor de Slufter geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO, O en NO. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


       Reserveren en boeken

       Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

       Losse kitesurflessen
       Beginner kitesurfcursussen
       Vervolg kitesurfcursussen
       Gevorderde kitesurfcursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

        

        

       Route en adres van Kitesurfen Slufter is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Slufter
       Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Slufter

       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


       By Ralph Schnepper

       Kitesurfen Schellinkhout

       Over Kitesurfen Schellinkhout

       Kitesurfen bij Schellinkhout
       Schellinkhout ligt vlak bij Hoorn, een havenstad aan het IJsselmeer in Noord-Holland. De kitesurfspot ligt ten zuid-oosten van de haven aan een redelijk grote baai. Door de vorm van deze baai kan je vrijwel overal in het water staan, en is het water relatief rustig en vlak. Het strand bestaat uit een grasveld waarop een aantal bomen en prullenbakken staan. Ook bevindt er zich een klein zandstrand aan het water. Vanwege de ligging van de baai kan er ook met Zuid- en Zuidoostenwind gevaren worden. De wind waait dan ongehinderd vanaf het IJsselmeer zo naar de baai toe, waardoor deze stabiel en voorspelbaar is. Het is erg druk op Schellinkhout, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

       Veiligheid over kitesurfen Schellinkhout
       Vanwege de aantrekkelijke condities van Schellinkhout is dit misschien wel de meest drukke kitesurf locatie van Nederland. Hoewel je vrijwel overal in het water kan staan, blijft er door de drukte weinig ruimte over om te kitesurfen, en moet er ten alle tijden worden rekening gehouden met medekiters. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken, zeker omdat zowel beginners als gevorderden door elkaar heen varen. Daarnaast moet er opgepast worden tijdens het starten van je kite, omdat het gras bij de startlocatie glad kan zijn en deze zich dicht bij de parkeerplaats bevindt. Verder geldt er ook een gedoogbeleid omtrent het kitesurfen, dus dient er extra goed op de veiligheid gelet te worden.

       Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Schellinkhout
       Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

       Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

       Wij van kitesurfles.com geven géén les op Schellinkhout!
       Vanwege de extreme drukte op Schellinkhout geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


       Kitesurfen Schellinkhout beschikt over de volgende faciliteiten:


        Strandpaviljoen Schellinkhout vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

        Wij werken op locatie Schellinkhout niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Schellinkhout geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


        Voordelen van kitesurfen op Schellinkhout

        Kitesurfen op Schellinkhout brengt een aantal voordelen met zich mee:

        • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
        • Kalm, ondiep en vlak water
        • Gratis parkeren
        • Goed bereikbaar

        Nadelen van kitesurfen op Schellinkhout
        Kitesurfen op Schellinkhout brengt ook nadelen met zich mee:

        • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
        • Veel andere kitesurfscholen aanwezig die les geven in de baai
        • Gevaar bij het starten van je kite vanwege glad gras en de parkeerplaats
        • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


        Weersvereisten voor kitesurfen op de Schellinkhout
        Voor de Schellinkhoutgeldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NW, W, ZW, Z, ZO, O wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


        Reserveren en boeken

        Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

        Losse lessen
        Beginner cursussen
        Vervolg cursussen
        Gevorderd cursussen
        Kinder kitesurflessen

        Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

        Route en adres van Kitesurfen Schellinkhout is:

        Adres:
        Savornin lohmanpad 2586
        Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

        Route met de auto:
        Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Schellinkhout
        Voer in de Tom-Tom de locatie: Zuiderdijk, Schellinkhout. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Provincialeweg in Berkhout. Neem afrit 8-Hoorn vanaf de A7/E22. Ga verder op de Provincialeweg naar de Zuiderdijk in Schellinkhout.


        Route openbaar vervoer:
        Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Schellinkhout

        Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


        By Ralph Schnepper

        Kitesurfen Ouddorp

        Over Kitesurfen Ouddorp

        Kitesurfen Ouddorp   
        Kitesurflocatie Ouddorp ligt ten Noordwesten van de Brouwersdam en ten Noordoosten van Ouddorp, vlak bij de vuurtoren aan het uiterste punt van Goedereede. Door de ligging komt alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden langs dit punt, waardoor er vaak een sterke stroming staat en er hoge golven zijn. Het zandstrand is breed en biedt voldoende ruimte om je kitesurfkite op te laten. Wel zijn er zandduinen aanwezig die afgebakend zijn met prikkeldraad. Vanwege de hoge golven en sterke stroming vinden wij van kitesurfles.com het te gevaarlijk om les te geven op deze kitesurflocatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar de condities meer geschikt zijn voor kitesurflessen.

        Veiligheid over kitesurfen Ouddorp
        De wind op Ouddorp kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kitesurfkite onvoorspelbaar maakt. Ook moet er opgepast worden voor kitebuggyer’s op het strand en golfsurfers in het water.
        Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom niet geschikt voor beginnende kitesurfers.

        Restricties kitesurfen Ouddorp
        Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men extreme sporten kan beoefenen. Deze is gemarkeerd met een rij palen en is aangegeven op een informatiebord. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand bij het “Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van paal 13.750 tot 12.000.Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekitesurft worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

        Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met de Ouddorp
        Door de Maasvlakte, een opgespoten zandbank ten Zuidwesten van onze hoofdlocatie Scheveningen, wordt het zeewater en de stroming tegengehouden waardoor er geen sterke stroming is. Ook is de branding rustig vergeleken met de stevige branding bij Ouddorp. Hierdoor zijn de condities op Scheveningen goed geschikt voor beginnende kitesurfers. Tevens beschikken wij over door de gemeente aangewezen kitesurflesgebieden waar het voor verboden andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

        Kitesurfen Ouddorp vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
        Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog en de stroming niet zo sterk als op kitesurflocatie Ouddorp. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door heftige condities!

        Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

        Wij van kitesurfles.com geven géén les op Ouddorp!
        Vanwege de extreme condities op Ouddorp geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over hanteerbare condities voor je kitesurfles. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


        Faciliteiten bij kitesurfen Ouddorp vergeleken met faciliteiten Scheveningen
        Wij werken op locatie Ouddorp niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn wel een aantal strandpaviljoens in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

        Kitesurfen Ouddorp beschikt over de volgende faciliteiten:         Voordelen van kitesurfen op Ouddorp

         Kitesurfen op Ouddorp brengt een aantal voordelen met zich mee:

         • Veel gratis parkeergelegenheid vlak bij de kitesurfspot
         • Goed bereikbaar met de auto
         • Veel ruimte op het strand
         • Uitdagende condities voor de gevorderde kitesurfer

         Nadelen van kitesurfen op Ouddorp

         Kitesurfen op Ouddorp brengt ook nadelen met zich mee:

         • Niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en sterke stroming
         • Riskeren van een boete als er niet in de aangewezen locaties wordt gekitesurft
         • Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water gevaarlijk.


         Weersvereisten voor kitesurfen op de Ouddorp
         Voor Ouddorp geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZZW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


         Reserveren en boeken

         Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

         Losse kitesurflessen
         Beginner kitesurfcursussen
         Vervolg kitesurfcursussen
         Gevorderde kitesurfcursussen
         Kinder kitesurflessen

         Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

         Route en adres van Kitesurfen Ouddorp is:

         Adres:
         Savornin lohmanpad 2586
         Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

         Route met de auto:
         Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Ouddorp
         Voer in de Tom-Tom de locatie: Surfstrand duinpad 3de blok, 3253 LB Ouddorp.
         Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Duinpad in Ouddorp. Je kan bij de zandduinen van Ouddorp gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.


         Route openbaar vervoer:
         Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Ouddorp

         Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar Ouddorp te reizen, omdat het slecht bereikbaar is.


         By Ralph Schnepper

         Kitesurfen Oostvoornse Meer

         Over Kitesurfen Oostvoornse Meer

         Kitesurfen Oostvoornse Meer

         Het Oostvoornse meer is een diep en helder met brak-water gevuld meer in de buurt van de badplaats Oostvoorne. Het meer is ontstaan tijdens de uitbreiding van de Europoort, waarbij zand uit het Oostvoornse meer werd gewonnen om de Maasvlakte mee op te spuiten. Het meer is een populaire locatie voor sportduikers en ook voor surfers. Er is zijn meerdere ondiepe gedeeltes aan de noordkant van het meer, wat bestaat uit kleine baaitjes omringd met stenen en dammen. Voorbij deze baaitjes bevindt zich het 40m diepe gedeelte van het meer. Het water in de baaitjes is relatief vlak en rustig, in tegenstelling tot het diepe gedeelte van het meer dat choppy is. Het strand bestaat uit zand en begroeiing zoals doornstruiken en bosjes. Parkeren is toegestaan op het strand. Vanwege de vele obstakels die zich bevinden op het Oostvoornse meer vinden wij van kitesurfles.com het niet verantwoord om kitesurfles te geven op deze locatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij beschikken over een breed zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden.

         Veiligheid over kitesurfen Oostvoorne Meer
         Het meer is omringd door veel begroeiing en dijken, waardoor de wind vaak instabiel is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de stenen die geplaatst zijn in het water. De kunstmatige baaitjes zijn klein waardoor er weinig ruimte is om te kitesurfen, zeker op de drukkere zomerdagen als er veel andere kitesurfers zijn.

         Restricties kitesurfen Oostvoornse Meer

         Het Oostvoornse meer beschikt over een onduidelijke regulering omtrent watersporten, waardoor er in 2011 een zelfregulering is ingevoerd door de plaatselijke gebruikers. Er zijn dus geen aangewezen kitesurflesgebieden en er moet zeer raadzaam worden omgegaan met de plaatselijke regels om de kitesurfspot in stand te houden.

         Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Oostvoornse Meer
         Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Daarnaast bevinden zich in het water op onze hoofdlocatie geen stenen dammetjes. Tevens kan de wind lekker doorwaaien doordat deze niet wordt gehinderd door omringende obstakels.

         Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

         Wij van kitesurfles.com geven géén les op het Oostvoornse Meer!
         Vanwege de vele gevaarlijke obstakels zowel op het land als in het water vinden wij het van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie kitesurfles te geven. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een uitgebreid zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


         Kitesurfen Oostvoornse Meer beschikt over de volgende faciliteiten:


          Strandpaviljoen Oostvoornse Meer vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

          Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers gebruik kunnen maken van faciliteiten en de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


          Voordelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

          Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt een aantal voordelen met zich mee:

          • Locatie geschikt voor OZO (aflandige) wind
          • Gratis parkeren in de buurt van het water
          • Goed bereikbaar

          Nadelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

          Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt ook nadelen met zich mee:

          • Voornamelijk instabiele wind door de omringende begroeiing en dijken
          • Obstakels in het water maken het gevaarlijk om te kitesurfen, zeker voor beginnende kitesurfers
          • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
          • Er zijn geen duidelijke, door de gemeente aangewezen regels omtrent het kitesurfen, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen


          Weersvereisten voor kitesurfen op Oostvoornse Meer
          Voor het Oostvoornse Meer geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W en NW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


          Reserveren en boeken

          Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

          Losse kitesurflessen
          Beginner kitesurfcursussen
          Vervolg kitesurfcursussen
          Gevorderde kitesurfcursussen
          Kinder kitesurflessen

          Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

          Route en adres van Kitesurfen Oostvoornse Meer is:

          Adres:
          Savornin lohmanpad 2586
          Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

          Route met de auto:
          Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoornse Meer
          Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordoever Oostvoornse Meer 1, Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Rijd naar de Noordoever Oostvoornse Meer in Oostvoorne.


          Route openbaar vervoer:
          Vanaf: Den Haag Centraal Station naar het Oostvoornse Meer

          Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Noordoever Oostvoornse Meer 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


          By Ralph Schnepper

          Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

          Over Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

          Kitesurfen Oostvoorne Autostrand
          Deze kitesurfspot in de buurt van het Oostvoornse Meer is een populaire locatie voor kitesurfers. De kitesurfspot bestaat uit een grote baai aan de Noordzee vlak bij de Europoort. Door de vorm van deze baai is het in het water bijna overal mogelijk om te staan, en is het met vrijwel elke mogelijke windrichting mogelijk om te kitesurfen. Door het ondiepe water is het water rustig en relatief vlak. Het strand bestaat uit een groot zandstrand met hier en daar wat duinen. Vanaf de parkeerplaats tot het water is het ongeveer 30 minuten lopen door het zand. Het is extreem druk op Oostvoorne Autostrand, met zowel recreanten als beginnende kitesurfers, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

          Veiligheid voor kitesurfen Oostvoorne Autostrand
          Door de goede omstandigheden is Oostvoorne een erg drukke kitesurfspot. Omdat er geen aangewezen kitesurflesgebieden zijn op Oostvoorne Autostrand moeten gevorderde en beginnende kitesurfers het water delen, waardoor er veel ongelukken kunnen gebeuren.

          Restricties kitesurfen Oostvoorne Autostrand
          Er bevindt zich een natuurgebied ten noorden van de kitesurfspot, waar het absoluut verboden is om te kitesurfen. Politie staat regelmatig te controleren bij het natuurgebied om overtredende kitesurfers op de locatie zelf nog te beboeten. Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied is €160,-.

          Kitesurfles Oostvoorne Autostrand vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
          Onze hoofdlocatie bevinden zich direct bij de kitesurfspot. Alle benodigde faciliteiten bevindt zich op een ogenblik van het water, je hoeft dus geen eind te lopen om te kunnen kitesurfen. Tevens beschikt onze kitesurflocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, zodat je geen gevaar loopt door andere waterrecreanten. Ook mag je overal op zee kitesurfen, dus loop je geen risico op het krijgen van een boete.

          Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

          Wij van kitesurfles.com geven géén les op Oostvoorne Autostrand!
          Vanwege de extreme drukte op Oostvoorne Autostrand geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


          Kitesurfen Oostvoorne Autostrand beschikt over de volgende faciliteiten:


           Strandpaviljoen Oostvoorne Autostrand vergeleken met Strandpaviljoen Scheveningen

           Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


           Voordelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

           Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt een aantal voordelen met zich mee:

           • Gratis parkeren
           • Vlak en kalm water
           • Goed bereikbaar

           Nadelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

           Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt ook nadelen met zich mee:

           • Erg drukke kitesurfspot met veel kitesurfscholen die les geven en gevorderde kitesurfers
           • Vanaf de parkeerplaats is het minimaal 30 minuten lopen totdat je bij het water bent
           • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
           • Het natuurgebied ligt direct aan de kitesurfspot; Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied bedraagt minimaal €160,-.


           Weersvereisten voor kitesurfen op de Oostvoorne Autostrand
           Voor de Oostvoorne Autostrand geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W, ZW, Z wind. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


           Reserveren en boeken

           Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

           Losse kitesurflessen
           Beginner kitesurfcursussen
           Vervolg kitesurfcursussen
           Gevorderde kitesurfcursussen
           Kinder kitesurflessen

           Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

           Route en adres van Kitesurfen Oostvoorne Autostrand is:

           Adres:
           Savornin lohmanpad 2586
           Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

           Route met de auto:
           Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoorne Autostrand
           Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


           Route openbaar vervoer:
           Vanaf: Den Haag Centraal Station

           Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Strandweg 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


           Kitesurfen bij kitesurfles.com op het strand van scheveningen
           By Ralph Schnepper

           Kitesurfen Hoek van Holland

           Over Kitesurfen Hoek van Holland

           Kitesurfen bij Hoek van Holland
           De spot van Hoek van Holland heeft zijn condities merendeels te danken aan het enorme havenhoofd van Europoort. Met een lengte van maar liefst 3.5 km houdt het de golven en de stroming merendeels tegen. Zelfs bij windkracht 7 blijven de golven relatief netjes en berijdbaar. Hoewel het havenhoofd veel van de golven en stroming tegenhoudt, blijft de spot van Hoek van Holland een uitdaging voor surfers, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Het is daarom ook absoluut niet aan te raden om als beginner te kitesurfen op Hoek van Holland. Op het uitgestrekte zandstrand kan je je kite oplaten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog als bij Hoek van Holland, en kan je veilig kitesurflessen volgen.

           Veiligheid over kitesurfen Hoek van Holland
           Vanwege de zeer hoge golven en sterke stroming is het absoluut af te raden voor beginners om bij Hoek van Holland te gaan kiten. Tevens moet men binnen de aangegeven gebieden het water op- en afvaren. Er wordt streng gecontroleerd op kitesurfers die de regels overtreden. Dit omdat de spot dicht bij Europoort ligt en er sterk moet worden gehandhaafd vanwege de vele mogelijke strandbezoekers bij mooi weer. Het is dan zelfs verboden om te kitesurfen.

           Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Hoek van Holland
           Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Tevens zijn de golven en stroming hanteerbaar voor beginners. Er geldt ook geen kitesurf verbod tijdens zonnige dagen.

           Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

           Wij van kitesurfles.com geven géén les op Hoek van Holland!
           Vanwege de extreme condities op Hoek van Holland geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over veilige condities voor kitesurflessen.


           Kitesurfen Hoek van Holland beschikt over de volgende faciliteiten:


            Strandpaviljoen Hoek van Holland vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

            Wij werken op locatie Hoek van Holland niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Hoek van Holland geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


            Voordelen van kitesurfen op Hoek van Holland

            Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt een aantal voordelen met zich mee:

            • Uitdagende condities voor de doorgewinterde kitesurfer
            • Gratis parkeren
            • Goed bereikbaar

            Nadelen van kitesurfen op Hoek van Holland

            Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt ook nadelen met zich mee:

            • Extreme condities die niet geschikt zijn voor beginners
            • Strenge regelgeving met betrekking tot het op- en afvaren in het water
            • Op warme dagen met veel strandbezoekers is het verboden te kiten
            • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


            Weersvereisten voor kitesurfen op Hoek van Holland

            Voor Hoek van Holland geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


            Reserveren en boeken

            Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

            Losse lessen
            Beginner cursussen
            Vervolg cursussen
            Gevorderd cursussen
            Kinder kitesurflessen

            Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

            Route en adres van Kitesurfen Hoek van Holland is:

            Adres:
            Savornin lohmanpad 2586
            Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

            Route met de auto:
            Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Hoek van Holland
            Voer in de Tom-Tom de locatie: Rechtestraat 1, 3151 HN Hoek van Holland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4 naar de Klaas Engelbrechtsweg/N468 in Schipluiden. Neem afrit 13-Den Hoorn vanaf de A4, en volg vervolgens de N223 naar Maasdijk/N220. Volg de Dirk van den Burgweg/N211 en Schelpweg naar de Strandboulevard in Hoek van Holland. Rijd vervolgens naar de Rechtsestraat. U kunt hier gratis parkeren.


            Route openbaar vervoer:
            Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Hoek van Holland

            Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Rechtestraat 1 in Hoek van Holland aangehouden kan worden als eindbestemming.


            By Ralph Schnepper

            Kitesurfen Enkhuizen

            Over Kitesurfen Enkhuizen

            Kitesurfen bij Enkhuizen
            Ten Noordoosten van Enkhuizen bevindt zich de kitesurfspot aan het IJsselmeer. De spot ligt aan een smal grasveld omringd door bomen. Het water is relatief vlak en ondiep. Aan de oever liggen keien, het water kan betreden worden via een steiger. Er kan gekite worden op Enkhuizen met Oost- en Zuidoostenwind. Vanwege de vele obstakels en de beperkte aanwezige ruimte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurflessen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar er zich weinig obstakels bevinden op het strand en in het water, en waar er voldoende ruimte is op het strand.

            Veiligheid over kitesurfen Enkhuizen
            Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kite.

            Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Enkhuizen
            Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

            Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

            Wij van kitesurfles.com geven géén les op Enkhuizen!
            Vanwege de beperkte ruimte en vele obstakels geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op locatie Enkhuizen. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten.


            Kitesurfen Enkhuizen beschikt over de volgende faciliteiten:


             Strandpaviljoen Enkhuizen vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

             Wij werken op locatie Enkhuizen niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Enkhuizen geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


             Voordelen van kitesurfen op Enkhuizen

             Kitesurfen op Enkhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee:

             • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
             • Gratis parkeren
             • Goed bereikbaar

              


             Nadelen van kitesurfen op Enkhuizen

             Kitesurfen op Enkhuizen brengt ook nadelen met zich mee:

             • Veel obstakels op de spot zoals bomen, palen en struiken
             • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
             • Het water betreden is met risico vanwege keien aan de oever
             • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot

                           Weersvereisten voor kitesurfen op Enkhuizen

             Voor Enkhuizen geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O en ZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


             Reserveren en boeken

             Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

             Losse lessen
             Beginner cursussen
             Vervolg cursussen
             Gevorderd cursussen
             Kinder kitesurflessen

             Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

             Route en adres van Kitesurfen Enkhuizen is:

             Adres:
             Savornin lohmanpad 2586
             Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

             Route met de auto:
             Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Enkhuizen
             Voer in de Tom-Tom de locatie: Oosterdijk, Enkhuizen. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Westfrisiaweg/N302 in Noord-Holland. Neem afrit 9-Hoorn-Noord vanaf de A7/E22. Volg de N302 naar uw bestemming in Enkhuizen


             Route openbaar vervoer:
             Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Enkhuizen

             Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


             By Ralph Schnepper

             Kitesurfen Edam

             Over Kitesurfen Edam

             Kitesurfen bij Edam
             De kitesurfspot van Edam ligt ten noord-oosten van Edam, vlak bij de bekende havenstad Volendam.
             Deze kitesurflocatie bestaat uit twee delen, namelijk het deel ten noorden van de pier en het deel ten zuiden van de pier. Beide kitesurflocaties zijn voorzien van een klein grasveld waar je je kitesurfkite kan oplaten. Ook liggen beide kitesurflocaties aan een stenen dijk. Er liggen veel schelpjes aan de kant en op de bodem van het IJsselmeer. Het water is vlak, omdat de dijk de stroming tegenhoudt. Verder het water op is het water minder kalm en is er veel chop. Deze kitesurflocatie is ook vaarbaar met Oosten en Zuidoostenwind. Vanwege de beperkte ruimte en drukte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie les te geven. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

             Veiligheid van kitesurfen Edam
             De pier en de faciliteiten die daarbij toebehoren liggen direct aan het grasveld van de kitesurfspot, deze vormt dus ook het grootste gevaar. Daarnaast bevindt de dijk zich ook aan het grasveld, wat ook een bedreiging vormt tijdens het oplaten van je kitesurfkite. De dijk zorgt er voor dat de wind enigszins opstijgt, waardoor er turbulentie kan ontstaan indien je te dicht bij de dijk staat. Hierdoor wordt je kitesurfkite zeer onvoorspelbaar en ontstaat er een zeer onveilige situatie. Zorg er voor dat je ver van de dijk bent verwijderd.

             Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Edam
             Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kitesurfkite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

             Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

             Wij van kitesurfles.com geven géén les op Edam!

             Vanwege de extreme drukte en beperkte ruimte op Edam geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


             Kitesurfen Edam beschikt over de volgende faciliteiten:


              Strandpaviljoen Edam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

              Wij werken op locatie Edam niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op kitesurflocatie Edam geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


              Voordelen van kitesurfen op Edam

              Kitesurfen op Edam brengt een aantal voordelen met zich mee:

              • Vaarbaar met Oost- en Zuidoostenwind
              • Kalm, ondiep en vlak water
              • Gratis parkeren
              • Goed bereikbaar

              Nadelen van kitesurfen op Edam

              Kitesurfen op Edam brengt ook nadelen met zich mee:

              • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
              • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
              • Gevaar bij het starten van je kitesurfkite vanwege de haven en de dijken

              Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot              Weersvereisten voor kitesurfen op Edam

              Voor Edam geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO en Z. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


              Reserveren en boeken

              Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

              Losse kitesurflessen
              Beginner kitesurfcursussen
              Vervolg kitesurfcursussen
              Gevorderde kitesurfcursussen
              Kinder kitesurflessen

              Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

              Route en adres van Kitesurfen Edam is:

              Adres:
              Savornin lohmanpad 2586
              Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

              Route met de auto:
              Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Edam
              Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeedijk, Volendam. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en naar de Nieuwe Leeuwardenweg/N247 in Amsterdam-Noord, Amsterdam. Neem afrit S116 vanaf de A10. Volg de N247 naar de Damplein in Edam. Je kan gratis parkeren aan de Zeedijk.


              Route openbaar vervoer:
              Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Edam

              Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zeedijk in Edam aangehouden kan worden als eindbestemming.