Eén van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand in Scheveningen

Boek kitesurflessen bij kitesurfles.com. We bieden diverse niveaus van beginner kitesurflessen tot gevorderde kitesurflessen. Tevens kunt u de kitesurflessen boeken voor grotere groepen tot 150 personen. Boek nu met kortingen tot 100 euro op onze meerdaagse pakketten kitesurfles.
Kitesurfles.com bestaat sinds 2010 en behoort tot één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand in Scheveningen. In 2008 is dit strand door de gemeente Den Haag aangesteld als kitesurfleslocatie voor Scheveningen en Den Haag.

Oprichter van de kitesurfschool
Na jarenlange ervaring als kitesurf instructeur bij andere kitesurfscholen in Nederland en in het buitenland heeft Ralph Schnepper Kitesurfles.com opgericht. Kitesurfles.com is een jong bedrijf, maar reeds erkend als de grootste kitesurfschool op het Zuiderstrand en verzorgt lessen volgens de wereldwijde norm van de International Kitesurf Organisation (IKO).

Waar staat de kitesurfschool voor 

Onze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid!

Kitesurfles.com staat voor veiligheid, kwaliteit en gezelligheid!

Kitesurfles.com staat voor veiligheid, kwaliteit en natuurlijk gezelligheid! De kitesurfschool is een gecertificeerd IKO-center. IKO (International Kiteboarding Organisation) is een onafhankelijke en internationale kitesurf organisatie die zich inzet voor de professionalisering en verbetering van kitesurfscholen wereldwijd. Als IKO-center geven wij kitesurfles volgens de hoogste wereldwijde kwaliteitsstandaarden, wat gegarandeerd staat voor de perfecte balans tussen veiligheid en plezier! Onze IKO gecertificeerde kitesurfinstructeurs respecteren de individuele leercurve van de cursisten en begeleiden elke cursist intensief.

Voordelen van een gecertificeerde school:                                                                                                                             

 • Veiligheid is verzekerd door het gebruik van de wereldwijd erkende kitesurflesmethode.
 • Leer sneller, je zult snel veilig en zelfstandig kunnen oefenen.
 • Kwaliteit is gewaarborgd doordat de kitesurflesmethode uitgebreid is getest.
 • Ontvang een IKO kitesurfcertificaat, deze erkend je niveau wereldwijd, waardoor je kitesurfmateriaal kunt huren.
 • Gecertificeerde kitesurfscholen hebben een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering.

 

blank

Onze kitesurfles locaties

Scheveningen Zuiderstrand:
De hoofd kitesurfles locatie van onze kitesurfschool bevindt zich op het Zuiderstrand bij Scheveningen, waar we  zijn gevestigd in ‘Strandpaviljoen De Staat’. Hier beschikken we over een warme douche, omkleedruimte en uiteraard het restaurant. Voor een snack, maaltijd of een drankje, kan je terecht bij de Staat. Toeschouwers zijn van harte welkom bij de Staat om te komen genieten van de kitesurflessen die voor het strandpaviljoen gegeven worden. De Staat is bekend om zijn biologische keuken en in 2011 uitgeroepen tot beste strandtent van Nederland! We geven de kitesurflesen op een door de gemeente aangewezen kitesurf lesgebied waar we de luxe hebben om met alle ruimte de veiligste kitesurflessen te geven. De locatie ligt op 5 minuten lopen van halte ‘Markenseplein’ waar bus 22 en tram 12 stoppen en je tot 18.00 gratis kunt parkeren. Na 18.00 is het met 7 min extra lopen mogelijk om 24/7 gratis te parkeren in de vogelwijk.

blank

Kitesurfles Locatie Kijkduin:
De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden. Gezien de enorme drukte op de zandmotor, geven wij hier alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn.

 

Diverse uitwijklocaties:

Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen en de Zandmotor hebben we de mogelijkheid om uit te wijken naar: Rockanje, Bloemendaal aan zee, Katwijk, Medemblik, Monster, Muiderberg, Noordwijk aan zee, Rockanje, Velzen-Noord, Zandvoort, Wijk aan Zee, Brouwersdam, Edam, Enkhuizen, Oostvoorne, Ouddorp, Schellinkhout en Strand Horst.

 

 

 

Verzekering

Als kitesurfschool zijn wij verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid tijdens de kitesurflessen. Houdt er rekening mee dat u bij een ongeluk tijdens de kitesurflessen enkel vergoeding ontvangt van onze verzekeraar, wanneer een rechter of onze verzekeraar bepaald dat wij aansprakelijk zijn.

Sluit voor jezelf de juiste aanvullende verzekeringen af:

Het is mogelijk om jezelf aanvullend te verzekeren voor ongevallen tijdens het kitesurfen of de kitesurflessen. Hiermee dek je de risico’s af die je niet kan of wil dragen na het gebeuren van een ongeluk. Dek je bijvoorbeeld in voor arbeidsongeschiktheid, inkomstenderving of andere kosten en risico’s die je kunt ondervinden bij het gebeuren van een ongeluk tijdens het kitesurfen. Bij het beoefenen van kitesurfen geld net als bij alle extreme sporten dat je hiervoor een verhoogd risico loopt. Een ongevallenverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, reisverzekering kan hierbij gewenst zijn. Laat je hiervoor goed informeren door een erkende verzekeringsspecialist.

WA verzekeringen voor kitesurfers

Bij huur en wanneer je zelfstandig gaat kitesurfen is het belangrijk om zelf een aanvullende WA verzekering voor kitesurfen te nemen. Hiermee ben je verzekerd tegen aansprakelijkheid tijdens het kitesurfen. De verzekering geeft secundaire dekking, dit houdt in dat andere aansprakelijkheidsverzekeringen voor gaan maar de kans dat de eigen verzekeraar kitesurfen volledig vergoed is klein, want kitesurfen is bijna altijd uitgesloten. Je bent met een aanvullende verzekering voor kitesurfen verzekerd tegen de schade aan derden en aan materialen aan de derden, terwijl je aan het kitesurfen bent.

Je kan voor een aanvullende WA verzekering terecht bij NKV, Funsportpolis en Sportzeker.

Over de IKO kitesurflesmethode

IKO_kitesurfles.comOnze kitesurfschool geeft kitesurfles volgens de lesmethode van de IKO (de International Kiteboarding Organisation). IKO kitesurfscholen geven kitesurfles volgens de hoogste wereldwijde kwaliteitsstandaarden, wat gegarandeerd staat voor de perfecte balans tussen veiligheid en plezier!   Doordat wij een IKO kitesurfschool zijn, mogen we cursisten een internationaal erkend IKO certificaat overhandigen.

blankMet het IKO certificaat kun je wereldwijd IKO kitesurflessen volgen. Na het behalen van de vervolg kitesurfcursus is het tevens mogelijk om kitesurf materialen te huren. Daarnaast biedt de IKO online tools die je leercurve versnellen zoals online video’s en een IKO naslagwerk waar alle kitesurf oefeningen nogmaals zijn uitgelegd zodat je nooit met vragen komt te zitten.

Ons kitesurfles team

7 dagen per week Kitesurfles
Onze kitesurf instructeurs staan zeven dagen per week in de ochtend, middag en avond klaar om hun grote passie met plezier over te brengen.

IKO gecertificeerde kitesurfinstructeurs

Alle kitesurf instructeurs zijn ervaren kitesurfers en tevens IKO gecertificeerd; dit houdt in dat zij volgens de wereldwijde richtlijnen van de IKO lesgeven. Hierdoor zijn de kitesurflessen van Kitesurfles.com van een zeer hoog niveau. Bij de kitesurfschool staan zowel veiligheid als kwaliteit hoog in het vaandel.

Locaties

Leslocatie Lesaanbod bij Kitesurfles.com

De kitesurflessen aangeboden door Kitesurfles.com worden gegeven op onze hoofdlocatie Scheveningen / Kijkduin. Hieronder leest u meer over de hoofdlocatie(s) en onze alternatieve locaties.

De Zandmotor

We geven kitesurfles op de Zandmotor als niet te druk is, op drukke dagen wijken we uit naar andere locaties. Hoe je bij de Zandmotor komt kun je vinden bij de route beschrijving. Alternatieve Uitwijklocaties Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.

blank

Scheveningen

Kitesurfles.com beschikt op het Zuiderstrand van Den Haag in Scheveningen over een speciaal door de gemeente aangewezen lesgebied waar alleen kitesurfles gegeven mag worden. Dit heeft als voordeel dat er ongestoord lesgegeven kan worden zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met andere watersporters. Voor bezoek is het mogelijk hier onder genot van een hapje en een drankje te komen kijken. Strandpaviljoen ’De Staat’(strandafslag 10) is 10 minuten lopen vanaf het Markenseplein en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, eindhalte tram 11 en bus 22. Daarnaast kan er in de omgeving gratis geparkeerd worden. Verder is er een uitgebreide route beschrijving van het OV en wanneer je met de auto komt.

 

Strandpaviljoen de Staat op het Zuiderstrand

Kitesurfer in Scheveningen

Kitesurfles.com

Postadres: Kitesurfles.com Santhorstlaan 10, 2242BG, Wassenaar

Adres Kitesurfles kantoor: Kitesurfles.com Prins Willemstraat 42, 2584ht, Den Haag.

Adres Kijkduin les locatie: Machiel vrijenhoeklaan 175 aan het eind van de weg op de rotonde. 2555NA Den Haag, rij de haagsche beek voorbij en aan het eind van de weg is kitesurfles.com. Op de mobiele locatie.

blank

Telefoonnummer: +31620234234

Rekeningnummer: NL51RABO0.132.676.125 (RABOBANK)

BTW-nummer: NL161.020.975 b03

KVK-nummer: 57921032

E-mail: info@kitesurfles.com

blank

Kitesurfmaterialen van Kitesurfles.com uit 2022

De nieuwste kitesurfmaterialen ingbegrepen van de beste merken om veiligheid en kwaliteit te garanderen

Bij Kitesurfles.com maken wij gebruik van de nieuwste kitesurf kites en kitesurfboards van Cabrinha van 2022. De wetsuits komen van NP. Cabrinha en Neill Pryde zijn toonaangevende merken binnen de kitesurfwereld die garant staan voor veiligheid en kwaliteit. Elk jaar vernieuwen wij onze kitesurf materialen, zodat veiligheid en kwaliteit bij het volgen van kitesurflessen kan worden gegarandeerd. Om goed voorbereid te gaan kitesurfen heb je de juiste uitrusting nodig. Binnen de kitesurflessen maken wij gebruik van de onderstaande kitesurf uitrusting:

 • Kite;
 • Bar;
 • Board;
 • Wetsuit;
 • Harnas;
 • Helm;
 • Reddingsvest;
 • Waterschoenen;
 • Handschoenen (bij koud weer);
 • en muts (bij koud weer).

blankGa zorgvuldig om met de door ons aangeleverde materialen:
De door ons gebruikte materialen tijdens de kitesurflessen zijn zeer kostbaar, ga hier zorgvuldig mee om. Enkel bij normaal  en rustig gebruik nemen wij schade van de materialen voor onze rekening, de cursist is altijd eindverantwoordelijk voor de omgang met het materiaal. Weet je iets niet zeker, vraag het aan de schoolmanager of de instructeur.

Omgang neopreen:
Alle wetsuits, handschoenen en schoenen zijn zeer kwetsbaar, voorkom hoge kosten door deze heel te laten. Wanneer aan schoenen, handschoenen of wetsuit te hard wordt getrokken of een te kleine maat wordt gepakt, gaan deze stuk. Ben je niet zeker welke maat goed is, vraag het ons.

Omgang vliegers:
Luister tijdens de lessen naar de instructeur, het is nooit de bedoeling om ongecontroleerd met de materialen om te gaan. Sleep de vlieger nooit over de grond, loop altijd om een vlieger heen als deze op de grond ligt, ga niet springen op het strand, probeer oefeningen rustig. Geef het de instructeur altijd duidelijk aan wanneer je een uitgelegde oefening niet snapt, om schade te voorkomen. Kitesurfvliegers zijn erg kostbaar, prijzen van 2022 materiaal beginnen bij 1200,- euro per kite.

 

blankHierom neem je les bij Kitesurfles.com

Onze kitesurf instructeurs zijn IKO gecertificeerd en zijn speciaal opgeleid om zowel beginners als gevorderde kitesurfers te begeleiden;

Nieuwste kitesurf materialen van één van de beste kitesurf merken zoals Cabrinha en Neill Pryde uit 2022;
Speciaal door de gemeente aangewezen leslocatie waar alleen kitesurfles gegeven mag worden;

IKO-center: wij voldoen aan de hoogste standaarden die wereldwijd door de IKO worden gesteld;
Alle informatie over kitesurflessen en alles daar omheen Kennisbank

Het openbaar vervoer (tram 12/bus 22) stopt voor de deur;
Gratis parkeren in de omgeving;

Enthousiaste kitesurfleraren met ambitie voor de sport.
Gratis theorie op de website.

 

.

blank

Kitesurfer in zee in Scheveningen

blank