Over Kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen Zandvoort
Zandvoort staat bekend om haar strand. Gedurende het jaar is Zandvoort één van Nederlands grootste publiekstrekkers met een strand van 9 km lang. Op het strand vind je allerlei strandpaviljoens en watersportcentra, met een variatie aan recreatiemogelijkheden. Op locatie Zandvoort kunnen wij onze faciliteiten niet ten volste benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles in Zandvoort als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Zandvoort
Vanwege de vele bezoekers en andere kitesurfers is Zandvoort meestal erg druk. Er bevindt zich een hoog aantal kitesurfscholen op het strand, waardoor er veel beginners in het water te vinden zijn. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan.

Kitesurfen in Zandvoort vergeleken met Scheveningen
Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Zandvoort
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Zandvoort, ter hoogte van de Reddingsbrigade Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van andere kitesurfscholen en kitesurfers.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandvoort
Bij het geven van kitesurflessen op Zandvoort wordt onze mobiele trailer gebruikt. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Boulevard Barnaart, ter hoogte van Beachclub The Spot.

Kitesurfen Zandvoort beschikt over de volgende faciliteiten:

 • goed bereikbaar met auto
 • gratis parkeren
 • trailer omkleedruimte & opbergruimte

Strandpaviljoen Zandvoort vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
Wij werken op locatie Zandvoort niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


Voordelen van kitesurfles Zandvoort
Leren kitesurfen op Zandvoort brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
 • Gratis parkeren
 • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

Nadelen van kitesurfles Zandvoort
Leren kitesurfen op Zandvoort brengt ook nadelen met zich mee:

 • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
 • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
 • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
 • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Zandvoort
 • Sterke stroming

Wanneer geven wij kitesurfles op Zandvoort?
De voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Zandvoort niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslag en een omkleedruimte. Tevens varen er op Zandvoort zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden zich er allerlei badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Zandvoort als het niet te druk is,of als de condities in Scheveningen niet goed zijn.


Kitesurfen op zee
Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten.

Voor informatie over het weer zoek je op Zandvoort via www.windfinder.com.


Reserveren en boeken

Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

Losse kitesurflessen
Beginner kitesurfcursussen
Vervolg kitesurfcursussen
Gevorderd kitesurfcursussen
Kinder kitesurflessen

Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

Route en adres van Kitesurfen Zandvoort is:

Adres:
Savornin lohmanpad 2586
Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

Route met de auto:
Met de auto naar kitesurfles Zandvoort
Voer in de Tom-Tom de locatie: Zandvoort aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Ga verder op de N206 naar Zandvoort. Ga verder op de Kostverlorenstraat. Rijd naar het Stationsplein. Rijd naar de Boulevard Barnaart en rijd ten slotte de parkeerplaats op.


Route openbaar vervoer:
Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandvoort

Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Zandvoort. Hierbij geldt ook dat Beachclub The Spot aangehouden kan worden als punt van aankomst.