Over Kitesurfen Velsen-Noord

Kitesurfen bij Velsen-Noord
Het strand van Velsen-Noord is een groot zandstrand, met redelijk vlak en ondiep water. Er bevinden zich weinig obstakels, met uitzondering van de pier die ten Noorden van deze spot in het water ligt. De Noordpier veroorzaakt een bijzondere wind en golfstroming, waardoor het een unieke plek is voor wind- en watersporters. Bij Velsen-Noord kunnen wij onze faciliteiten niet gebruiken en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Velsen-Noord
Hoewel het strand van Velsen-Noord veel ruimte biedt, is het er meestal erg druk met andere watersporters. Dit maakt het lastig om te oefenen met kitesurfen, want je bent als beginner vooral gefocust op de vlieger en niet op de omgeving.
Het grootste gevaar van deze spot zit hem in de Noordpier. Vooral met zuidenwind is het zeer belangrijk om niet dicht bij de pier te komen. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is, meestal doordeweeks. Wij wijken uit naar Velsen-Noord als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

Restricties kitesurfles Velsen-Noord
Er bestaan ongeschreven regels voor golf- en kitesurfers. De kitesurfers bevinden zich vooral ver van de pier en de golfsurfers zitten meestal dicht bij de pier, omdat daar de golven beter zijn.

Kitesurfen Velsen-Noord vergeleken met Scheveningen
Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is er geen gevaarlijke pier in de buurt en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Velsen-Noord
Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van een kitesurfles wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Dit is vaak ver van de pier af, om zo de golfsurfers niet in de weg te zitten. Ook wordt hierbij voornamelijk gekeken naar drukte en het getij.


Faciliteiten bij kitesurfschool Velsen-Noord
Met behulp van onze mobiele trailer kunnen wij uitwijken naar Velsen-Noord. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Reyndersweg in IJmuiden. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kunt drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.

Kitesurfen Velsen-Noord beschikt over de volgende faciliteiten:

 • goed bereikbaar met auto
 • gratis parkeren
 • IKO vergunning
 • trailer omkleedruimte & opbergruimte

Strandpaviljoen Velsen-Noord vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
Wij werken op locatie Velsen-Noord niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen de faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursus kunnen toeschouwen met een hapje en een drankje .


Voordelen kitesurfles Velsen-Noord
Leren kitesurfen op Velsen-Noord brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Goed bereikbaar
 • Gratis parkeren
 • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
 • Vergunning voor het geven van veilige en professionele IKO lessen

Nadelen kitesurfles Velsen-Noord
Leren kitesurfen op de Velsen-Noord brengt ook nadelen met zich mee:

 • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
 • Gevaar van afdrijven op de Noordpier
 • Geen aangewezen lesgebieden
 • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat

Doorgaan van de lessen kitesurfschool Velsen-Noord
Wij kunnen uitwijken naar het strand van Velsen-Noord om kitesurfles te geven als het weer niet goed is bij onze hoofdlocatie in Scheveningen. Het is er meestal erg druk en je kunt je minder goed voorbereiden voor kitesurfen op zee. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is en als de wind aflandig is of als de golven op Scheveningen te hoog zijn. Safety First!


Weersvereisten kitesurfles Velsen-Noord
Voor Velsen-Noord geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, Z, W, NW, N, NNO wind. De windsnelheid moet tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

Voor informatie over het weer zoek je op Velsen-Noord via www.windfinder.com.

Kitesurfen op zee
Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden een uitkomst, het perfecte alternatief!


Reserveren en boeken

Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

Losse kitesurflessen
Beginner kitesurfcursussen
Vervolg kitesurfcursussen
Gevorderd kitesurfcursussen
Kinder kitesurflessen

Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

Route en adres van Kitesurfen Velsen-Noord is:

Adres:
Savornin lohmanpad 2586
Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

Route met de auto:
Met de auto naar kitesurfles Velsen-Noord
Rijd naar Velsen-Noord. Op de Reyndersweg zijn drie parkeerplaatsen. Echter heb je de middelste (of tweede) nodig. Wanneer je vanaf de Bosweg de Reyndersweg oprijdt ga je op een gegeven moment de bocht om. Hier is parkeerplaats één. Een stukje verderop (250 m) heb je aan je rechterhand een groene bunker met aan de linkerkant van de weg parkeervakken. In de verte zie je dan het industrieterrein aan de linkerkant, direct links een soort wal. Hier staan wij met onze trailer op jullie te wachten. Het is hier gratis parkeren.


Route openbaar vervoer:
Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Velsen Noord

Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.