Over Kitesurfen Rockanje

Kitesurfen bij Rockanje
De kitesurfspot van Rockanje ligt verscholen achter allerlei zandbanken, waardoor het water relatief vlak is en je enige meters van de kust kunt blijven staan.

Wij kunnen deze kitesurflocatie gebruiken als de wind aflandig is op Scheveningen. De wind staat daar dan wel goed en dan kunnen de kitesurflessen gewoon doorgaan. Op Rockanje kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met strandwandelaars. Wij geven alleen kitesurfles op Rockanje als het niet te druk is, meestal doordeweeks en als de wind aflandig is op onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Rockanje
Het strand van Rockanje is breed en er staan relatief weinig obstakels, met uitzondering van een aantal prullenbakken. Er staan wel een aantal palen in het water die met hoogtij niet te zien zijn en verder kan het in het zomerseizoen druk zijn met badgasten en strandwandelaars.

Restricties Kitesurfen Rockanje
Wij beschikken over een vergunning om les te geven bij Rockanje. Ons lesgebied is echter beperkt tot een bepaald gebied, ten zuiden van de reddingsbrigade en de aanwezige strandpaviljoens. Tevens geldt ook dat we niet mogen kitesurfen voor de strandpaviljoens.

Kitesurfles Rockanje vergeleken met Scheveningen
Op onze hoofdlocatie in Scheveningen kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten die strandpaviljoen de Staat te bieden heeft als sanitair, douches en opslagruimte. Het strandpaviljoen bevindt zicht bij de kitesurfleslocatie en op de hoofdlocatie bij Scheveningen zijn aangewezen zones om les te geven, het is verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Rockanje
Onze leslocatie bevindt zich ten zuiden van de reddingsbrigade op het strand. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de drukte en het getij, ook mogen we niet kitesurfen voor de strandpaviljoens.


Faciliteiten van kitesurfschool Rockanje
Bij het geven van kitesurflessen op Rockanje wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

Kitesurfen Rockanje beschikt over de volgende faciliteiten:

  • goed bereikbaar met auto
  • trailer omkleedruimte & opbergruimte

  Strandpaviljoens Rockanje vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op Rockanje niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het kitesurflesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje en drankje.


  Voordelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurfleslocatie voor aflandige wind
  • Stabiele zeewind
  • Groot zandstrand
  • Vlak en kalm water
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel strandwandelaars, voornamelijk met loslopende honden
  • Obstakels in het water die moeilijk te zien zijn
  • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
  • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 20 minuten lopen

  Doorgaan van de lessen kitesurfles Rockanje
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Rockanje niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Rockanje zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Rockanje als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk, meestal doordeweeks.


  Weersvereisten kitesurfles Rockanje
  Voor Rockanje geldt dat je er kunt kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Rockanje via www.windfinder.com.

  Reserveren en boeken
  Wil je een les reserveren of boeken? Neem voor reserveringen direct contact met ons op. Bel naar 0620234234 of e-mail ons op info@kitesurfles.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Rockanje is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Rockanje
  Voer in de TomTom: Swinsedreef. Volg de A15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15. Ga verder op de N57. Neem de N496 naar de Swinsedreef in Rockanje. Ga rechtdoor op de rotonde en rijd deze weg uit totdat U arriveert op de parkeerplaats van Swinsedreef. Let op! U betaalt €3, - parkeergeld in het zomerseizoen.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Rockanje

  Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Swinsedreef is en we hier verzamelen bij onze witte trailer.