Over Kitesurfen Langevelderslag

Kitesurfen bij Langevelderslag
Langevelderslag ligt ten noorden van Noordwijk en in de buurt van Noordwijkerhout. Het is een relatief rustige kitesurfspot die enigszins afgelegen ligt tussen de duinen. De kitesurfspot ligt aan een uitgestrekt zandstrand aan zee met relatief weinig obstakels op het strand. Op Langevelderslag kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles bij Langevelderslag als het niet te druk is en als de condities zich niet lenen voor Scheveningen.

Veiligheid van kitesurfles Langevelderslag
Vanwege de beschutte ligging van de kitesurfspot van Langevelderslag is het lastig om er met de auto te komen. Dit betekent dat het voor de reddingsdiensten ook enige tijd zal duren voordat deze ter plaatse zijn. Kitesurfen wordt bij Langevelderslag gedoogd, waardoor er geen duidelijke regels zijn opgesteld met betrekking tot veiligheid.

Kitesurfen Langevelderslag vergeleken met Scheveningen
De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied en het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder zult ondervinden.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen Kitesurfles locatie Langevelderslag
Onze leslocatie bevindt zich op de volledige strekking van het strand van Langevelderslag.
Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van andere kitesurfscholen en kitesurfers


Faciliteiten kitesurfschool Langevelderslag
Bij het geven van kitesurflessen op Langevelderslag wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen in de buurt van strandrestaurant Nederzandt bij de witte trailer op de parkeerplaats van het einde van de Langevelderslag.

Kitesurfen Langevelderslag beschikt over de volgende faciliteiten:

  • goed bereikbaar met auto
  • trailer omkleedruimte & opbergruimte

  Strandpaviljoens Langevelderslag vergeleken met strandpaviljoens Scheveningen
  Wij werken bij Langevelderslag niet samen met een strandpaviljoen, maar hier zijn wel een aantal strandtenten waar je eventueel een hapje of drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Langevelderslag
  Leren kitesurfen op Langevelderslag brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
  • Goede parkeergelegenheid aan het strand
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfen Langevelderslag
  Leren kitesurfen op Langevelderslag brengt ook nadelen met zich mee:

  • Kitesurfen op Langevelderslag is gedoogd, waardoor er geen duidelijke regels zijn
  • Moeilijk te bereiken vanwege de geïsoleerde ligging
  • Tamelijk veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Op Langevelderslag beschikken wij niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied

  Wanneer geven wij kitesurfles op Langevelderslag
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie op Scheveningen, aangezien we op Langevelderslag niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslagruimte en een omkleedhok. Tevens varen er op Langevelderslag zowel beginners als gevorderden en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op de Langevelderslag als het niet te druk is en als de condities zich niet lenen voor Scheveningen.


  Weervereisten
  Voor Langevelderslag geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, W, NW, N en NNO. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Langevelderslag via www.windfinder.com.

  Alternatieve kitesurf locaties
  Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Langevelderslag is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfschool Langevelderslag
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Langevelderslag, Noordwijk. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Volg de Provincialeweg/N206 naar de Ruigenhoekerweg in Noordwijkerhout. Neem de afrit Provincialeweg/N206. Neem ten slotte de Vogelaardreef naar de Langevelderslag in Noordwijk.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Langevelderslag

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Langevelderslag. Hierbij geldt ook dat strandrestaurant Nederzandt kan worden aangehouden als punt van aankomst.