Over Kitesurfen Katwijk

Kitesurfen op Katwijk aan Zee
Het strand van Katwijk aan Zee ligt in de buurt van het vissersplaatsje Katwijk. De kitesurfspot ligt aan het brede zandstrand in de buurt van een badplaats. Er bevinden zich een aantal obstakels zoals strandbedden en vuilnisbakken. Er is een sterke stroming aanwezig en het wordt er vrijwel gelijk diep. Bij Katwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is en als de condities zich niet lenen voor onze locatie op Scheveningen.

Veiligheid van kitesurfen Katwijk aan Zee
Vanwege de grote hoeveelheid bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Katwijk aan Zee meestal erg druk. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en dat is lastig als beginnende kitesurfer. Het grootste gevaar zit hem in de uitwatering van de Oude Rijn. Hier kan een zeer sterke stroming recht de zee in staan als er rivierwater geloosd wordt.

Kitesurfen Katwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor ondervind je tijdens kitesurflessen geen last van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, zodat je hier ook geen hinder van ondervindt. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Katwijk aan Zee
Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Katwijk aan Zee, ter hoogte van de KNRM station Katwijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand gehouden van de andere kitesurfscholen en kitesurfers


Faciliteiten kitesurfschool Katwijk aan Zee
Bij het geven van kitesurflessen op Katwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het kitesurfmateriaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

Kitesurfen Katwijk beschikt over de volgende faciliteiten:

  • goed bereikbaar met auto
  • trailer omkleedruimte & opbergruimte

  Strandpaviljoen Katwijk vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
  Wij werken op Katwijk niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruikmaken van onze gebruikelijke faciliteiten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is dit anders en werken wij samen met strandpaviljoen de Staat. Het strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje of drankje.


  Voordelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
  Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
  Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
  • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Katwijk
  • Sterke stroming, voornamelijk door de uitwatering van de Oude Rijn

  Wanneer geven wij kitesurfles op Katwijk aan Zee
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Katwijk niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Katwijk zowel beginners als gevorderden door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Katwijk als het niet te druk is en als de condities zich niet uitlenen voor Scheveningen.


  Weersvereisten kitesurfles Katwijk
  Voor Katwijk geldt dat je er kan kitesurfen met NNO, N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurflocaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

  Voor informatie over het weer zoek je op Katwijk aan Zee via www.windfinder.com.

  Alternatieve kitesurf locaties
  Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Katwijk is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfschool Katwijk
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordduinseweg 4, 2221 BL, Katwijk aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Ga verder op de S101. Rijd vanaf de N44, A44 en N206 naar Katwijk. Neem de afrit N206. Neem vervolgens de Hoornselaan naar de Noordduinseweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Noordduinseweg.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Katwijk aan Zee

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Katwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je het KNRM Station aan kan houden als punt van aankomst.