Over Kitesurfles locatie Zandmotor

Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden. Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij het onverantwoord om er les te geven op drukke dagen. Wij geven daarom alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn.

Veiligheid van kitesurf Zandmotor

De lagune van de Zandmotor is klein, zeker als het getij laag is. Hierdoor is er weinig ruimte beschikbaar voor het geven van kitesurflessen. Daarnaast zijn er geen aangewezen gebieden voor het geven van kitesurfles en varen hierdoor zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Doordat het water relatief vlak is trekt dit veel andere kiters aan, waardoor het vaak erg druk is. Dit kan voor veel ongelukken zorgen, zeker als je nog maar een beginner bent. Daarom geven wij alleen les op de Zandmotor als het rustig is, meestal doordeweeks.

Restricties van kitesurfen Zandmotor

Er heerst een gedoogbeleid op locatie Zandmotor. Dit betekent dat er officieel niet gekitesurft mag worden op de Zandmotor, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de gemeente.

Kitesurfles Zandmotor vergeleken met Hoofdlocatie Scheveningen

Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er wél aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen leslocatie Zandmotor

P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

Bij het geven van kitesurflessen op de Zandmotor wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in de trailer.

Kitesurfles locatie Zandmotor beschikt over de volgende faciliteiten:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 19

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 27

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 27

Faciliteiten Zandmotor vergeleken met Strandpaviljoen de Staat.

Wij werken op locatie Zandmotor niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn daar wel meerdere strandpaviljoens in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen gezellig mee naar het strand om daar een drankje te drinken en te kijken naar de kitesurflessen.


Voordelen van kitesurfles Zandmotor

Leren kitesurfen op de Zandmotor brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je je kunt omkleden en je spullen veilig kan achterlaten
  • Vlak en kalm water

Nadelen van kitesurfles Zandmotor.

Leren kitesurfen op de Zandmotor brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
  • Weinig ruimte vanwege de getijden
  • Geen aangewezen lesgebieden
  • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurf spot is het 30 minuten lopen

Doorgaan van de lessen kitesurfschool Zandmotor

Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien het vaak te druk is op de Zandmotor. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op de Zandmotor geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op de Zandmotor als het rustig is, dit is meestal doordeweeks.


Weersvereisten voor kitesurflessen Zandmotor

Voor de Zandmotor geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kiten. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

Kiten op zee

Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

Alternatieve kitesurf locaties

Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


Reserveren en boeken

Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen Beginner cursussen Vervolg cursussen Gevorderd cursussen Kinder kitesurflessen Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

Route en adres van Kitesurfles locatie Zandmotor is:

Adres:
Savornin lohmanpad 2586
Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

Route met de auto:
Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.

Route openbaar vervoer:
Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.

blank