Kitesurfles op een speciaal aangewezen lesgebied

De kitesurfschool is gevestigd op het Zuiderstrand van Den Haag tegenover strandpaviljoen ‘De Staat’ (strandafslag 10). Kitesurfles.com beschikt over een speciaal door de gemeente aangewezen lesgebied waar alleen kitesurfles gegeven mag worden. Wanneer het weer niet voldoet is het mogelijk uit te wijken naar o.a. de Zandmotor, Rockanje, Bloemendaal. Voor meer informatie zie uitwijklocaties.

Over leslocatie Scheveningen

Kitesurfen Scheveningen

Het Zuiderstrand in Scheveningen is de hoofdlocatie voor onze kitesurflessen. Hier is onze kitesurfschool te gast bij strandpaviljoen De Staat, waar onze cursisten gebruik kunnen maken van de douches, toiletten, opslagruimte en het restaurant. De Staat heeft meerdere onderscheidingen ontvangen als beste strandtent en is door het NRC uitgeroepen tot nummer 1 strandtent van Nederland.Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen leslocatie. Hier beschikken we over een enorme leslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. Op onze locatie beschikken we over omkleedmogelijkheden, douches en gloednieuw materiaal. Onze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 6 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand. In 2008 is het Zuiderstrand officieel aangesteld door de gemeente als leslocatie voor Scheveningen en Den Haag.


Eigenschappen leslocatie Scheveningen

  Onze leslocatie bevindt zich tegenover strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Het rustige lesgebied is speciaal door de gemeente geselecteerd voor kitesurf cursisten en daardoor ondervind je geen last van andere watersporters. Scheveningen is onze hoofdlocatie en hier geven we (mits de condities geschikt zijn) zeven dagen per week, in de ochtend, middag en avond kitesurfles. We geven les in het Nederlands, Engels of Duits. 

Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie, waar je ook een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken. Op deze locatie kunnen ook spullen opgeborgen worden en is er de mogelijkheid om het materiaal achteraf af te spoelen. We maken gebruik van de omkleedruimte, douches, toiletten en het restaurant. Toeschouwers kunnen een kijkje nemen en ondertussen genieten van gerechten uit de biologische keuken van strandpaviljoen De Staat. De Staat is door het NRC bekroond tot nummer 1 strandtent van Nederland.

 

 


Route naar leslocatie Scheveningen is:

Route met de auto:

Oefenen met de kite op het strand van scheveningen

Voor navigatiesystemen: “Markenseplein, Den Haag” intoetsen Uit alle richtingen: Den Haag (A12) volgen en de borden: Scheveningen Haven / Kijkduin. Bij de Utrechtse baan aan het einde links (bij het Malieveld) de Zuidhollandlaan op. Bij de stoplichten aan het einde rechts de Koningskade op. Na ± 800 meter meteen na het Hubertusviaduct rechtsaf (Let op! afslag ligt 20 meter na het viaduct). Scheveningen Haven volgen langs Madurodam, het Congrescentrum en Museon. Op de President Kennedylaan na de Texaco-pomp (links na ± 3 km) over de brug meteen naar rechts de Houtrustweg op (borden Scheveningen Haven). Houtrustweg volgen en aan het einde in de bocht links afslaan. De weg volgen en aan het einde rechts afslaan. Bij het eindpunt van tramlijn 12 (Duindorp/ Markenseplein) uitstappen en achter snackbar Melissa de duinen in lopen. Neem bij de eerste splitsing de tweede rechts en volg de borden strandslag 10. De Staat bevindt zich op een kleine 400 meter van de tramhalte.

Route openbaar vervoer: Vanaf: Station Den Haag Centraal

Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. De tram rijdt door tot het Markenseplein. Je kunt ook stadsbus 22 richting Duindorp nemen, de bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf het Markenseplein is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.

Vanaf: Station Den Haag Holland Spoor

Tram 12 richting Duindorp brengt je direct naar onze kitesurfschool. Anders kun je ook tram 1 nemen en overstappen bij de Keizerstraathalte op bus 22. Vanaf Den Haag Hollands Spoor is tram 12 het gemakkelijkst, die stopt bij het Hollands Spoor, het Centraal station en bij onze kitesurfschool voor de deur.  

Over leslocatie Zandmotor

Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden. Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij het onverantwoord om er les te geven op drukke dagen. Wij geven daarom alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn.


Eigenschappen leslocatie Zandmotor

P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.

Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

Bij het geven van kitesurflessen op de Zandmotor wordt er gebruikgemaakt van onze mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt nemen wij mee. Tevens is de mobiele trailer geschikt om je droog om te kleden.


Route naar leslocatie Zandmotor is:

Route met de auto:kitesurfles kitesurfcursus kitesurfschool kiteboardles (27)

Voer in de TomTom de volgende locatie in: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg ga je bij de stoplichten linksaf de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kun je de gehele dag gratis parkeren.

Route openbaar vervoer: Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

Neem bus 24 richting Kijkduin en stap bij de eindbestemming uit. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.

Vanaf: Station Den Haag Holland Spoor naar kitesurfschool Zandmotor.

Neem vanaf Den Haag Hollands Spoor Tram 11 richting Scheveningen Haven – Strand. Stap uit bij halte Houtrust en neem Bus 24 richting Kijkduin. Stap bij Kijkduin uit en loop richting het kruispunt. Sla rechtsaf en loop ongeveer 10 minuten rechtdoor tot je bij de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken komt.

0 Comments