By Ralph Schnepper

Kitesurfen Medemblik

Over Kitesurfen Medemblik

Kitesurfen bij Medemblik
Medemblik is een stad met haven dat ligt aan het IJsselmeer in West-Friesland. De kitesurfspot van Medemblik ligt ten zuiden van de haven aan een klein grasveld. Op het grasveld bevinden zich een aantal bomen, struiken en paaltjes. Ook is er een klein stukje zandstrand met veel schelpen. Overal in het water is het ondiep en het water is vlak en kalm.
De wind is voornamelijk stabiel door het gebrek aan bebouwing rondom Medemblik. De kitesurfspot is vooral aantrekkelijk omdat met Zuid- en Oostenwind ook gevaren kan worden op deze kitesurflocatie. Vanwege de beperkte ruimte die het strand van Medemblik biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de wind aflandig is op hoofdlocatie Scheveningen.

Veiligheid over kitesurfen Medemblik
Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kitesurfkite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kitesurfkite.

Restricties kitesurfen Medemblik
Er is weinig ruimte beschikbaar op het water omdat de kitesurfspot tussen twee natuurgebieden ligt. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken doordat kitesurfers in elkaars lijnen verstrikt raken, of kitesurfkites die in bomen terecht komen. Wees dus extra voorzichtig bij drukte.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Medemblik
Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Medemblik

Onze leslocatie bevindt op de gehele locatie van Medemblik. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


Faciliteiten bij Medemblik
Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Medemblik geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

Kitesurfen Medemblik beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoens Medemblik vergeleken met Strandpaviljoen de Staat

  Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


  Voordelen van kitesurfles op Medemblik

  Kitesurfles op Medemblik brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Vaarbaar met Zuid- en Oostenwind
  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar
  • Vlak en ondiep water

  Nadelen van kitesurfen op Medemblik
  Kitesurfen op het Medemblik brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel obstakels op de kitesurfspot zoals bomen, palen en struiken
  • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
  • Kitesurfspot ligt tussen twee natuurgebieden in
  • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot

  Doorgaan van de lessen kitesurfschool Medemblik
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien er weinig ruimte beschikbaar is en het vaak druk is op Medemblik. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Medemblik geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Medemblik als het rustig is, meestal doordeweeks, en als de wind op Scheveningen aflandig is.


  Weersvereisten voor kitesurflessen Medemblik
  Voor Medemblik geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, N, NO, O, ZO en Z.
  De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

  Voor meer informatie over het weer zoek je op Medemblik via Windfinder.com


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Medemblik is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Medemblik
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Nesbos, Medemblik. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Dijkweg/N239 in Lambertschaag. Neem afrit 11-Medemblik vanaf de A7/E22. Volg de N239, Markerwaardweg/N240 en Droge Wijmersweg naar uw bestemming Nesbos, Medemblik. Parkeren is gratis.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Medemblik

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Enkhuizen

  Over Kitesurfen Enkhuizen

  Kitesurfen bij Enkhuizen
  Ten Noordoosten van Enkhuizen bevindt zich de kitesurfspot aan het IJsselmeer. De spot ligt aan een smal grasveld omringd door bomen. Het water is relatief vlak en ondiep. Aan de oever liggen keien, het water kan betreden worden via een steiger. Er kan gekite worden op Enkhuizen met Oost- en Zuidoostenwind. Vanwege de vele obstakels en de beperkte aanwezige ruimte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurflessen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar er zich weinig obstakels bevinden op het strand en in het water, en waar er voldoende ruimte is op het strand.

  Veiligheid over kitesurfen Enkhuizen
  Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kite.

  Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Enkhuizen
  Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Wij van kitesurfles.com geven géén les op Enkhuizen!
  Vanwege de beperkte ruimte en vele obstakels geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op locatie Enkhuizen. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten.


  Kitesurfen Enkhuizen beschikt over de volgende faciliteiten:


   Strandpaviljoen Enkhuizen vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

   Wij werken op locatie Enkhuizen niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Enkhuizen geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


   Voordelen van kitesurfen op Enkhuizen

   Kitesurfen op Enkhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
   • Gratis parkeren
   • Goed bereikbaar

    


   Nadelen van kitesurfen op Enkhuizen

   Kitesurfen op Enkhuizen brengt ook nadelen met zich mee:

   • Veel obstakels op de spot zoals bomen, palen en struiken
   • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
   • Het water betreden is met risico vanwege keien aan de oever
   • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot

       Weersvereisten voor kitesurfen op Enkhuizen

   Voor Enkhuizen geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O en ZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


   Reserveren en boeken

   Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

   Losse lessen
   Beginner cursussen
   Vervolg cursussen
   Gevorderd cursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Enkhuizen is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Enkhuizen
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Oosterdijk, Enkhuizen. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Westfrisiaweg/N302 in Noord-Holland. Neem afrit 9-Hoorn-Noord vanaf de A7/E22. Volg de N302 naar uw bestemming in Enkhuizen


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Enkhuizen

   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.