Kitesurfen bij kitesurfles.com op het strand van scheveningen
By Ralph Schnepper

Kitesurfen Hoek van Holland

Over Kitesurfen Hoek van Holland

Kitesurfen bij Hoek van Holland
De spot van Hoek van Holland heeft zijn condities merendeels te danken aan het enorme havenhoofd van Europoort. Met een lengte van maar liefst 3.5 km houdt het de golven en de stroming merendeels tegen. Zelfs bij windkracht 7 blijven de golven relatief netjes en berijdbaar. Hoewel het havenhoofd veel van de golven en stroming tegenhoudt, blijft de spot van Hoek van Holland een uitdaging voor surfers, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Het is daarom ook absoluut niet aan te raden om als beginner te kitesurfen op Hoek van Holland. Op het uitgestrekte zandstrand kan je je kite oplaten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog als bij Hoek van Holland, en kan je veilig kitesurflessen volgen.

Veiligheid over kitesurfen Hoek van Holland
Vanwege de zeer hoge golven en sterke stroming is het absoluut af te raden voor beginners om bij Hoek van Holland te gaan kiten. Tevens moet men binnen de aangegeven gebieden het water op- en afvaren. Er wordt streng gecontroleerd op kitesurfers die de regels overtreden. Dit omdat de spot dicht bij Europoort ligt en er sterk moet worden gehandhaafd vanwege de vele mogelijke strandbezoekers bij mooi weer. Het is dan zelfs verboden om te kitesurfen.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Hoek van Holland
Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Tevens zijn de golven en stroming hanteerbaar voor beginners. Er geldt ook geen kitesurf verbod tijdens zonnige dagen.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op Hoek van Holland!
Vanwege de extreme condities op Hoek van Holland geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over veilige condities voor kitesurflessen.


Kitesurfen Hoek van Holland beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Hoek van Holland vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

  Wij werken op locatie Hoek van Holland niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Hoek van Holland geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


  Voordelen van kitesurfen op Hoek van Holland

  Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Uitdagende condities voor de doorgewinterde kitesurfer
  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar

  Nadelen van kitesurfen op Hoek van Holland

  Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt ook nadelen met zich mee:

  • Extreme condities die niet geschikt zijn voor beginners
  • Strenge regelgeving met betrekking tot het op- en afvaren in het water
  • Op warme dagen met veel strandbezoekers is het verboden te kiten
  • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


  Weersvereisten voor kitesurfen op Hoek van Holland

  Voor Hoek van Holland geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


  Reserveren en boeken

  Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

  Losse lessen
  Beginner cursussen
  Vervolg cursussen
  Gevorderd cursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Hoek van Holland is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Hoek van Holland
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Rechtestraat 1, 3151 HN Hoek van Holland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4 naar de Klaas Engelbrechtsweg/N468 in Schipluiden. Neem afrit 13-Den Hoorn vanaf de A4, en volg vervolgens de N223 naar Maasdijk/N220. Volg de Dirk van den Burgweg/N211 en Schelpweg naar de Strandboulevard in Hoek van Holland. Rijd vervolgens naar de Rechtsestraat. U kunt hier gratis parkeren.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Hoek van Holland

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Rechtestraat 1 in Hoek van Holland aangehouden kan worden als eindbestemming.