By Ralph Schnepper

Kitesurfen Rockanje

Over Kitesurfen Rockanje

Kitesurfen bij Rockanje
De kitesurfspot van Rockanje ligt verscholen achter allerlei zandbanken, waardoor het water relatief vlak is en je enige meters van de kust kunt blijven staan.

Wij kunnen deze kitesurflocatie gebruiken als de wind aflandig is op Scheveningen. De wind staat daar dan wel goed en dan kunnen de kitesurflessen gewoon doorgaan. Op Rockanje kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met strandwandelaars. Wij geven alleen kitesurfles op Rockanje als het niet te druk is, meestal doordeweeks en als de wind aflandig is op onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Rockanje
Het strand van Rockanje is breed en er staan relatief weinig obstakels, met uitzondering van een aantal prullenbakken. Er staan wel een aantal palen in het water die met hoogtij niet te zien zijn en verder kan het in het zomerseizoen druk zijn met badgasten en strandwandelaars.

Restricties Kitesurfen Rockanje
Wij beschikken over een vergunning om les te geven bij Rockanje. Ons lesgebied is echter beperkt tot een bepaald gebied, ten zuiden van de reddingsbrigade en de aanwezige strandpaviljoens. Tevens geldt ook dat we niet mogen kitesurfen voor de strandpaviljoens.

Kitesurfles Rockanje vergeleken met Scheveningen
Op onze hoofdlocatie in Scheveningen kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten die strandpaviljoen de Staat te bieden heeft als sanitair, douches en opslagruimte. Het strandpaviljoen bevindt zicht bij de kitesurfleslocatie en op de hoofdlocatie bij Scheveningen zijn aangewezen zones om les te geven, het is verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Rockanje
Onze leslocatie bevindt zich ten zuiden van de reddingsbrigade op het strand. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de drukte en het getij, ook mogen we niet kitesurfen voor de strandpaviljoens.


Faciliteiten van kitesurfschool Rockanje
Bij het geven van kitesurflessen op Rockanje wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

Kitesurfen Rockanje beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoens Rockanje vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op Rockanje niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het kitesurflesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje en drankje.


  Voordelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurfleslocatie voor aflandige wind
  • Stabiele zeewind
  • Groot zandstrand
  • Vlak en kalm water
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel strandwandelaars, voornamelijk met loslopende honden
  • Obstakels in het water die moeilijk te zien zijn
  • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
  • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 20 minuten lopen

  Doorgaan van de lessen kitesurfles Rockanje
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Rockanje niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Rockanje zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Rockanje als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk, meestal doordeweeks.


  Weersvereisten kitesurfles Rockanje
  Voor Rockanje geldt dat je er kunt kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Rockanje via www.windfinder.com.

  Reserveren en boeken
  Wil je een les reserveren of boeken? Neem voor reserveringen direct contact met ons op. Bel naar 0620234234 of e-mail ons op info@kitesurfles.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Rockanje is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Rockanje
  Voer in de TomTom: Swinsedreef. Volg de A15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15. Ga verder op de N57. Neem de N496 naar de Swinsedreef in Rockanje. Ga rechtdoor op de rotonde en rijd deze weg uit totdat U arriveert op de parkeerplaats van Swinsedreef. Let op! U betaalt €3, - parkeergeld in het zomerseizoen.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Rockanje

  Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Swinsedreef is en we hier verzamelen bij onze witte trailer.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Muiderberg

  Over Kitesurfen Muiderberg

  Kitesurfen Muiderberg
  De kitesurfspot van Muiderberg ligt direct aan de dijken van Muiderberg, ten westen van de pier. Er bevindt zich een klein grasveld met daarop een aantal bomen. Je kunt tot ongeveer 200m uit de kust staan en het water is relatief vlak vanwege de dijk die de stroming tegenhoudt. Op Muiderberg kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles als het niet te druk is, als de condities zich niet uitlenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

  Veiligheid kitesurfen Muiderberg
  Het grasveld waar je een kitesurfkite kunt oplaten is zeer klein, waardoor er erg weinig ruimte is om veilig te starten. Daarnaast kan het erg druk zijn met badgasten, voornamelijk in de zomer. Het is absoluut niet aan te raden om te kitesurfen op Muiderberg als het druk is. Verder staan er veel bomen op het grasland en ligt het veld dicht bij de dijk waardoor de wind instabiel is. Je kitesurfkite wordt hierdoor onvoorspelbaar en daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast heb je de pier ten Oosten van de spot en de vaargeul ten Noordoosten waar rekening mee gehouden moet worden.

  Kitesurfen Muiderberg vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
  Op de hoofdlocatie in Scheveningen is er genoeg ruimte om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Verder is de wind stabiel doordat er geen obstakels op het strand staan, hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen gevaar door externe factoren!

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen leslocatie kitesurfles Muiderberg
  Onze leslocatie bevindt zich op het grasveld van Muiderberg. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van de dijk.


  Faciliteiten kitesurfschool Muiderberg
  Bij het geven van kitesurflessen op Muiderberg wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

  Kitesurfen Muiderberg beschikt over de volgende faciliteiten:


   Strandpaviljoen Muiderberg vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
   Wij werken op locatie Muiderberg niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurflessen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


   Voordelen van kitesurfles Muiderberg
   Leren kitesurfen op Muiderberg brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
   • Vlak water

   Nadelen van kitesurfles Muiderberg
   Leren kitesurfen op Muiderberg brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
   • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
   • Geen aangewezen lesgebieden
   • Instabiele en onvoorspelbare wind vanwege de dijk en de bomen
   • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
   • Afdrijfgevaar met betrekking tot de pier en vaargeul

   Doorgaan van de lessen kitesurfschool Muiderberg
   Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Muiderberg niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Muiderberg zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Muiderberg als het niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor de hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.


   Weersvereisten kitesurfles Muiderberg
   Voor Muiderberg geldt dat je er kunt kitesurfen met NWW, NW, N, NO en O. Met andere richtingen geldt dat de wind dan zo dermate instabiel is dat het onveilig wordt om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

   Voor informatie over het weer zoek je op Muiderberg via www.windfinder.com.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Muiderberg is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto naar kitesurfschool Muiderberg
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeeweg 4, 1399 GP Muiderberg. Ga de A12 op in de Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem vervolgens de A4/E19, A10 en A1/E231 naar de IJsselmeerweg in Naarden. Neem afrit 1-Muiderberg vanaf de A6. Volg de IJsselmeerweg en Nienhuis Ruyskade naar de Zeeweg in Muiderberg. We verzamelen bij de witte trailer bij het watersportcentrum Muiderberg.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Muiderberg

   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Muiderberg. Hierbij geldt ook dat het watersportcentrum Muiderberg kan aangehouden worden als punt van aankomst.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Monster

   Over Kitesurfen Monster

   Kitesurfen Monster
   Monster is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare, opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Hierdoor wordt er nieuw strand en duin gevormd en is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.
   Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, als de condities zich niet uitlenen voor kitesurfles op onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

   Veiligheid Kitesurfen Monster
   De lagune van Monster is klein en zeker als het getij laag is. Hierdoor is er weinig ruimte beschikbaar voor het geven van kitesurfles. Daarnaast zijn er geen aangewezen gebieden voor het geven van kitesurfles en varen hierdoor zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen. Doordat het water relatief vlak is trekt dit veel andere kitesurfers aan, waardoor het vaak erg druk is. Dit kan voor veel ongelukken zorgen, zeker als je nog maar een beginnende kitesurfer bent. Daarom geven wij alleen les op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.

   Restricties van kitesurfen Monster
   Er heerst een gedoogbeleid op locatie Monster. Dit betekent dat er officieel niet gekitesurft mag worden op Monster, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de gemeente. In de periode mei t/m september is het op mooie zomerdagen verboden om te kitesurfen op Monster, vanwege de hoeveelheid badgasten.

   Kitesurfles Monster vergeleken met Scheveningen
   Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er wél aangewezen zones om kitesurfles te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Eigenschappen kitesurf leslocatie Monster
   Onze leslocatie bevindt zich op de kleine lagune van Monster. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte.


   Faciliteiten van kitesurfschool Monster
   Bij het geven van kitesurflessen op Monster wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

   Kitesurfen Monster beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoens Monster vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
    Wij werken op locatie Monster niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen tijdens een hapje en drankje.


    Voordelen van kitesurfles Monster
    Leren kitesurfen op Monster brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
    • Gratis parkeren
    • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
    • Vlak en kalm water

    Nadelen van kitesurfles Monster
    Leren kitesurfen op Monster brengt ook nadelen met zich mee:

    • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
    • Weinig ruimte vanwege de getijden
    • Geen aangewezen lesgebieden
    • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
    • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 30 minuten lopen

    Doorgaan van de lessen kitesurfschool Monster
    Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien het vaak te druk is op Monster. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Monster geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.


    Weersvereisten voor kitesurflessen Monster
    Voor Monster geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

    Kitesurfen op zee
    Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. Monster biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat een alternatief!

    Voor informatie over het weer zoek je op Monster via www.windfinder.com.


    Reserveren en boeken

    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderde kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Monster is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto naar kitesurfschool Monster
    Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Monster

    Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Medemblik

    Over Kitesurfen Medemblik

    Kitesurfen bij Medemblik
    Medemblik is een stad met haven dat ligt aan het IJsselmeer in West-Friesland. De kitesurfspot van Medemblik ligt ten zuiden van de haven aan een klein grasveld. Op het grasveld bevinden zich een aantal bomen, struiken en paaltjes. Ook is er een klein stukje zandstrand met veel schelpen. Overal in het water is het ondiep en het water is vlak en kalm.
    De wind is voornamelijk stabiel door het gebrek aan bebouwing rondom Medemblik. De kitesurfspot is vooral aantrekkelijk omdat met Zuid- en Oostenwind ook gevaren kan worden op deze kitesurflocatie. Vanwege de beperkte ruimte die het strand van Medemblik biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de wind aflandig is op hoofdlocatie Scheveningen.

    Veiligheid over kitesurfen Medemblik
    Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kitesurfkite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kitesurfkite.

    Restricties kitesurfen Medemblik
    Er is weinig ruimte beschikbaar op het water omdat de kitesurfspot tussen twee natuurgebieden ligt. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken doordat kitesurfers in elkaars lijnen verstrikt raken, of kitesurfkites die in bomen terecht komen. Wees dus extra voorzichtig bij drukte.

    Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Medemblik
    Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Eigenschappen kitesurf leslocatie Medemblik

    Onze leslocatie bevindt op de gehele locatie van Medemblik. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


    Faciliteiten bij Medemblik
    Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Medemblik geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

    Kitesurfen Medemblik beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoens Medemblik vergeleken met Strandpaviljoen de Staat

     Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


     Voordelen van kitesurfles op Medemblik

     Kitesurfles op Medemblik brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Vaarbaar met Zuid- en Oostenwind
     • Gratis parkeren
     • Goed bereikbaar
     • Vlak en ondiep water

     Nadelen van kitesurfen op Medemblik
     Kitesurfen op het Medemblik brengt ook nadelen met zich mee:

     • Veel obstakels op de kitesurfspot zoals bomen, palen en struiken
     • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
     • Kitesurfspot ligt tussen twee natuurgebieden in
     • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot

     Doorgaan van de lessen kitesurfschool Medemblik
     Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien er weinig ruimte beschikbaar is en het vaak druk is op Medemblik. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Medemblik geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Medemblik als het rustig is, meestal doordeweeks, en als de wind op Scheveningen aflandig is.


     Weersvereisten voor kitesurflessen Medemblik
     Voor Medemblik geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, N, NO, O, ZO en Z.
     De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

     Kitesurfen op zee
     Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

     Voor meer informatie over het weer zoek je op Medemblik via Windfinder.com


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderde kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Medemblik is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Medemblik
     Voer in de Tom-Tom de locatie: Nesbos, Medemblik. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Dijkweg/N239 in Lambertschaag. Neem afrit 11-Medemblik vanaf de A7/E22. Volg de N239, Markerwaardweg/N240 en Droge Wijmersweg naar uw bestemming Nesbos, Medemblik. Parkeren is gratis.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Medemblik

     Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Katwijk

     Over Kitesurfen Katwijk

     Kitesurfen op Katwijk aan Zee
     Het strand van Katwijk aan Zee ligt in de buurt van het vissersplaatsje Katwijk. De kitesurfspot ligt aan het brede zandstrand in de buurt van een badplaats. Er bevinden zich een aantal obstakels zoals strandbedden en vuilnisbakken. Er is een sterke stroming aanwezig en het wordt er vrijwel gelijk diep. Bij Katwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is en als de condities zich niet lenen voor onze locatie op Scheveningen.

     Veiligheid van kitesurfen Katwijk aan Zee
     Vanwege de grote hoeveelheid bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Katwijk aan Zee meestal erg druk. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en dat is lastig als beginnende kitesurfer. Het grootste gevaar zit hem in de uitwatering van de Oude Rijn. Hier kan een zeer sterke stroming recht de zee in staan als er rivierwater geloosd wordt.

     Kitesurfen Katwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
     De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor ondervind je tijdens kitesurflessen geen last van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, zodat je hier ook geen hinder van ondervindt. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Eigenschappen kitesurf leslocatie Katwijk aan Zee
     Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Katwijk aan Zee, ter hoogte van de KNRM station Katwijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand gehouden van de andere kitesurfscholen en kitesurfers


     Faciliteiten kitesurfschool Katwijk aan Zee
     Bij het geven van kitesurflessen op Katwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het kitesurfmateriaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

     Kitesurfen Katwijk beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoen Katwijk vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
      Wij werken op Katwijk niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruikmaken van onze gebruikelijke faciliteiten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is dit anders en werken wij samen met strandpaviljoen de Staat. Het strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje of drankje.


      Voordelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
      Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
      • Gratis parkeren
      • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

      Nadelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
      Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

      • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
      • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
      • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
      • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Katwijk
      • Sterke stroming, voornamelijk door de uitwatering van de Oude Rijn

      Wanneer geven wij kitesurfles op Katwijk aan Zee
      Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Katwijk niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Katwijk zowel beginners als gevorderden door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Katwijk als het niet te druk is en als de condities zich niet uitlenen voor Scheveningen.


      Weersvereisten kitesurfles Katwijk
      Voor Katwijk geldt dat je er kan kitesurfen met NNO, N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

      Kitesurfen op zee
      Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurflocaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

      Voor informatie over het weer zoek je op Katwijk aan Zee via www.windfinder.com.

      Alternatieve kitesurf locaties
      Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Katwijk is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto naar kitesurfschool Katwijk
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordduinseweg 4, 2221 BL, Katwijk aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Ga verder op de S101. Rijd vanaf de N44, A44 en N206 naar Katwijk. Neem de afrit N206. Neem vervolgens de Hoornselaan naar de Noordduinseweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Noordduinseweg.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Katwijk aan Zee

      Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Katwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je het KNRM Station aan kan houden als punt van aankomst.


      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Castricum

      Over Kitesurfen Castricum

      Kitesurfen op Castricum
      De kitesurflocatie van Castricum is een populaire eindbestemming voor zogenaamde georganiseerde downwinders. Dit betekent dat kitesurfers zich mee laten voeren door de wind zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken om terug te komen. Ze kitesurfen tot Castricum, waar ze zich laten ophalen door een busje en weer laten terugrijden naar de startlocatie. De downwinder start meestal vanaf Wijk aan Zee tot aan Castricum.
      Locatie Castricum bestaat uit een breed zandstrand met weinig obstakels. Het ligt aan de Noordzee, met een korte shorebreak en een sterk getij.

      Veiligheid van kitesurfen Castricum
      Voor beginners wordt het leren van kitesurfen op Castricum ervaren als een uitdaging. Dit komt vanwege de golven die worden verstoord door de zandbanken. Deze zijn aangelegd bij Egmond en Wijk aan Zee, waardoor de golven niet netjes breken en hard aankomen.
      Tevens ligt er op ongeveer 250m van de kust een wrak in het water. Dit wrak bestaat uit voornamelijk scherpe verroeste delen die met hoogwater niet te zien zijn. Hoewel het staat aangegeven met een bord, blijft het een risico voor kitesurfers.

      Kitesurfen Castricum vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
      Er bevindt zich in het water van hoofdlocatie Scheveningen geen risicovolle obstakels. Tevens worden de golven niet verstoord door een zandbank, waardoor de condities op Scheveningen hanteerbaar zijn voor beginners.

      Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

      Ga naar hoofdlocatie Scheveningen

      Eigenschappen kitesurf leslocatie Castricum

      Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Castricum aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurf locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt een ruime afstand gehouden van de duinen.


      Faciliteiten van kitesurfschool Castricum

      Bij het geven van kitesurflessen op Castricum wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in de trailer. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats aan de Zeeweg bij Castricum aan Zee.

      Kitesurfen Castricum beschikt over de volgende faciliteiten:


       Strandpaviljoen Castricum vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen

       Wij werken op locatie Castricum niet samen met een strandpaviljoen. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kan drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.


       Voordelen van kitesurfles Castricum

       Leren kitesurfen op Castricum brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
       • Gratis parkeren
       • Trailer waarin je je kan omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

       Nadelen van kitesurfles Castricum

       Leren kitesurfen op Castricum brengt ook nadelen met zich mee:

       • Lastige condities voor beginners m.b.t. de golfslag
       • Gevaarlijke obstakels in het water
       • In de zomer kan het druk zijn met badgasten en strandwandelaars
       • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen locatie, in tegenstelling tot hoofdlocatie Scheveningen

       Wanneer geven wij kitesurfles op Castricum

       Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Castricum niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedruimte. Tevens kitesurfen er op Castricum zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Castricum als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen.


       Weervereisten voor kitesurfles Castricum

       Voor Castricum geldt dat je er kan kitesurfen met N, NW, W, ZW, ZZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

       Kitesurfen op zee
       Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
       Voor informatie over het kitesurfweer kijk op windfinder.com en dan Castricum aan Zee.

       Alternatieve kitesurf locaties
       Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


       Reserveren en boeken

       Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

       Losse kitesurflessen
       Beginner kitesurfcursussen
       Vervolg kitesurfcursussen
       Gevorderd kitesurfcursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfen Castricum is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
       We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Castricum

       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Castricum.


       By Ralph Schnepper

       Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

       Over Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

       Kitesurfen bij Bloemendaal aan Zee

       De kitesurfspot van Bloemendaal ligt vlak naast de badplaats van Bloemendaal aan Zee. Het strand is vooral populair onder jongeren en beschikt over een aantal strandpaviljoens die een modern en trendy imago nastreven. De kitesurfspot beschikt over een klein zandstrand met weinig obstakels. Op kitesurflocatie Bloemendaal kunnen wij echter geen volledig gebruik maken van onze faciliteiten, en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op onze hoofdlocatie Scheveningen.

       Veiligheid kitesurfles Bloemendaal
       Het strand van Bloemendaal is relatief klein. Hierdoor is het door het gebrek aan ruimte lastig om je kite te starten, zeker in het zomerseizoen als het strand vol ligt met badgasten en andere kitesurfers. Daarnaast ligt het strand relatief dicht bij de duinen, waardoor er turbulentie kan ontstaan. Hierdoor wordt de wind instabiel en kan de kite onvoorspelbare dingen gaan doen, zoals over je heen vallen. Wij geven daarom alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet druk is, meestal doordeweeks en buiten het zomerseizoen. Ook wijken wij alleen uit naar Bloemendaal als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen écht niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

       Restricties kitesurfles Bloemendaal
       In de zomerperiode tussen mei en september zijn er twee aangewezen vakken voor het starten en landen van je kitesurfvlieger. Daarnaast dient er 50 meter vanuit de kust gevaren te worden. Deze regels worden gehandhaafd door de kustwacht.

       Kitesurfles Bloemendaal vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
       Op onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikken wij over een ruim zandstrand wat genoeg ruimte biedt om je kite veilig op te laten. Tevens beschikt hoofdlocatie Scheveningen over een afgebakend lesgebied wat verboden is voor andere kitesurfers.

       Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

       Eigenschappen kitesurf leslocatie Bloemendaal

       Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar drukte en het getij, en wordt er een afstand van minimaal 200 meter met betrekking tot de duinen gehouden.


       Faciliteiten kitesurfschool Bloemendaal      

       Bij het geven van kitesurflessen op Bloemendaal wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in deze trailer.

       Kitesurfen Bloemendaal aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


        Strandpaviljoen Bloemendaal vergeleken Strandpaviljoen de Staat

        Wij werken op locatie Bloemendaal niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurfcursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


        Voordelen kitesurfles Bloemendaal
        Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt voordelen met zich mee:

        • Stabiele zeewind
        • Alternatieve kitesurflocatie als de condities op Scheveningen niet voldoen
        • Goed bereikbaar
        • Gratis parkeren
        • Trailer waarin je je kunt omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

        Nadelen kitesurfles Bloemendaal

        Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt ook nadelen met zich mee:

        • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten het seizoen)
        • Weinig ruimte vanwege relatief klein strand en de nabijgelegen duinen
        • Geen aangewezen lesgebieden
        • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
        • Veel hinder van badgasten en andere waterrecreanten

        Wanneer geven wij kitesurfles op Bloemendaal
        Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Bloemendaal niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok. Tevens varen er op Bloemendaal zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen


        Weersvereisten kitesurfles Bloemendaal
        Voor Bloemendaal geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO.Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.
        Kitesurfen op zee
        Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
        Voor informatie over het weer kijkt u op www.windfinder.com en dan kitesurflocatie Bloemendaal

        Alternatieve kitesurflocaties
        Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


        Reserveren en boeken

        Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

        Losse kitesurflessen
        Beginner kitesurfcursussen
        Vervolg kitesurfcursussen
        Gevorderde kitesurfcursussen
        Kinder kitesurflessen

        Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

        Route en adres van Kitesurfen Bloemendaal aan Zee is:

        Adres:
        Savornin lohmanpad 2586
        Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

        Route met de auto:
        Met de auto naar kitesurfschool Bloemendaal
        Voer in de TomTom: Parnassiaweg, 2061 Bloemendaal. Vertrek vanaf Den Haag Centraal in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44 en ga de provinciale weg op in Noordwijk (N206). Volg deze weg naar de Oosterduinweg en rijd vanaf de Burgemeester den Texlaan naar Overveen. Volg de Zeeweg/N200 naar Bloemendaal, en rijd ten slotte naar de Parnassiaweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Parnassiaweg, parkeren is gratis.


        Route openbaar vervoer:
        Vanaf: Den Haag Centraal Station naar bloemendaal

        Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Parnassiaweg in Bloemendaal is.


        By Ralph Schnepper

        Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

        Over Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

        Kitesurfen Oostvoorne Autostrand
        Deze kitesurfspot in de buurt van het Oostvoornse Meer is een populaire locatie voor kitesurfers. De kitesurfspot bestaat uit een grote baai aan de Noordzee vlak bij de Europoort. Door de vorm van deze baai is het in het water bijna overal mogelijk om te staan, en is het met vrijwel elke mogelijke windrichting mogelijk om te kitesurfen. Door het ondiepe water is het water rustig en relatief vlak. Het strand bestaat uit een groot zandstrand met hier en daar wat duinen. Vanaf de parkeerplaats tot het water is het ongeveer 30 minuten lopen door het zand. Het is extreem druk op Oostvoorne Autostrand, met zowel recreanten als beginnende kitesurfers, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

        Veiligheid voor kitesurfen Oostvoorne Autostrand
        Door de goede omstandigheden is Oostvoorne een erg drukke kitesurfspot. Omdat er geen aangewezen kitesurflesgebieden zijn op Oostvoorne Autostrand moeten gevorderde en beginnende kitesurfers het water delen, waardoor er veel ongelukken kunnen gebeuren.

        Restricties kitesurfen Oostvoorne Autostrand
        Er bevindt zich een natuurgebied ten noorden van de kitesurfspot, waar het absoluut verboden is om te kitesurfen. Politie staat regelmatig te controleren bij het natuurgebied om overtredende kitesurfers op de locatie zelf nog te beboeten. Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied is €160,-.

        Kitesurfles Oostvoorne Autostrand vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
        Onze hoofdlocatie bevinden zich direct bij de kitesurfspot. Alle benodigde faciliteiten bevindt zich op een ogenblik van het water, je hoeft dus geen eind te lopen om te kunnen kitesurfen. Tevens beschikt onze kitesurflocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, zodat je geen gevaar loopt door andere waterrecreanten. Ook mag je overal op zee kitesurfen, dus loop je geen risico op het krijgen van een boete.

        Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

        Wij van kitesurfles.com geven géén les op Oostvoorne Autostrand!
        Vanwege de extreme drukte op Oostvoorne Autostrand geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


        Kitesurfen Oostvoorne Autostrand beschikt over de volgende faciliteiten:


         Strandpaviljoen Oostvoorne Autostrand vergeleken met Strandpaviljoen Scheveningen

         Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


         Voordelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

         Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt een aantal voordelen met zich mee:

         • Gratis parkeren
         • Vlak en kalm water
         • Goed bereikbaar

         Nadelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

         Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt ook nadelen met zich mee:

         • Erg drukke kitesurfspot met veel kitesurfscholen die les geven en gevorderde kitesurfers
         • Vanaf de parkeerplaats is het minimaal 30 minuten lopen totdat je bij het water bent
         • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
         • Het natuurgebied ligt direct aan de kitesurfspot; Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied bedraagt minimaal €160,-.


         Weersvereisten voor kitesurfen op de Oostvoorne Autostrand
         Voor de Oostvoorne Autostrand geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W, ZW, Z wind. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


         Reserveren en boeken

         Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

         Losse kitesurflessen
         Beginner kitesurfcursussen
         Vervolg kitesurfcursussen
         Gevorderde kitesurfcursussen
         Kinder kitesurflessen

         Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

         Route en adres van Kitesurfen Oostvoorne Autostrand is:

         Adres:
         Savornin lohmanpad 2586
         Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

         Route met de auto:
         Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoorne Autostrand
         Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


         Route openbaar vervoer:
         Vanaf: Den Haag Centraal Station

         Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Strandweg 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


         kitesurfles Scheveningen
         By Ralph Schnepper

         Kitesurfles locatie Scheveningen

         Over Kitesurfles locatie Scheveningen

         Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen

         Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen kitesurfleslocatie. Hier beschikken we over een enorme kitesurfleslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. OOnze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 8 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand.

         Eigenschappen leslocatie Scheveningen

         888Onze kitesurfleslocatie in Scheveningen bevindt zich voor strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Onze kitesurfinstructeurs geven les in het Nederlands en Engels.


         Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

         Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie. Hier kun je heerlijk eten en drinken. Bezoek heeft de mogelijkheid om te komen kijken naar het kitesurfen en ondertussen te genieten van gerechten uit de biologische keuken waarover strandpaviljoen De Staat beschikt.

         Kitesurfles locatie Scheveningen beschikt over de volgende faciliteiten:          Voordelen van kitesurfles Scheveningen

          Leren kitesurfen op Scheveningen brengt vele voordelen met zich mee.

          • Stabiele zeewind
          • Breed zandstrand
          • Eigen locatie
          • Niet druk.
          • Goed bereikbaar
          • Benodigde materialen zijn inbegrepen

          Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.          Doorgaan van de lessen kitesurfschool Scheveningen

          Voor Scheveningen geldt dat je er kan kitesurfen met ZW, W, NW, N, NO wind. Houd er rekening mee dat de golven maximaal 1,5 meter hoog mogen zijn en er een lichte stroming is. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten. Voor informatie over het weer kijk op Windfinder.com en dan locatie Scheveningen.


          Weersvereisten voor kitesurflessen Scheveningen

          Kiten op zee: Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

          Kitesurfer in zee in Scheveningen

          Zelf oefenen Kitesurf locatie: Ter hoogte van de vuurtoren bij de boulevard mag er gekite worden. Dit is om precies te zijn tussen golfbreker 42 en monument De Naald. Belangrijk: ga nooit zelf oefenen zonder eerst een les te hebben gevolgd! Hiermee breng je zowel jezelf als anderen in dit gebied in gevaar.

          Kitesurf vereniging: In Scheveningen is er een vereniging voor kitesurfen genaamd Jumpteam. Hier kan je voor 65 euro per jaar lid worden, dit heeft enkele grote voordelen. Jumpteam is een super gezellige kitesurfvereniging voor kitesurfers met alle faciliteiten voor aangesloten leden. Zo is er een kantine waar je drankjes en hapjes kunt halen, verwarmde douches, omkleedruimtes en een terras. Erg belangrijk is de veiligheid! Wanneer je in de problemen komt beschikt de kitesurfvereniging over een reddingsboot.

          Alternatieve kitesurf locaties: Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


          Reserveren en boeken

          Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
          Beginner cursussen
          Vervolg cursussen
          Gevorderd cursussen
          Kinder kitesurflessen
          Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

          Route en adres van Kitesurfles locatie Scheveningen is:

          Adres:
          Strandslag 10 2512zz
          Den Haag Nederland

          Route met de auto:
          Rijd naar het Markenseplein (Markenseplein, 2583 KR, Den Haag). Hier kan gratis geparkeerd worden bij de eindhalte van de bus en tram tot 18.00 's avonds. Mocht hier geen plek zijn dan is er ook de mogelijkheid om in de nabij gelegen woonwijk te parkeren. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat. Heb je een avond kitesurfles kun je ook in de avonden gratis parkeren in de vogelwijk, ter hoogte van de laan van poot nummer 172. 2566EG, Den Haag.

          Route openbaar vervoer:
          Vanaf: station Den Haag Centraal Station

          Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. Deze rijdt door tot het Markenseplein. Ook kan je stadsbus 22 richting Duindorp nemen, deze bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.


          By Ralph Schnepper

          Kitesurfen Edam

          Over Kitesurfen Edam

          Kitesurfen bij Edam
          De kitesurfspot van Edam ligt ten noord-oosten van Edam, vlak bij de bekende havenstad Volendam.
          Deze kitesurflocatie bestaat uit twee delen, namelijk het deel ten noorden van de pier en het deel ten zuiden van de pier. Beide kitesurflocaties zijn voorzien van een klein grasveld waar je je kitesurfkite kan oplaten. Ook liggen beide kitesurflocaties aan een stenen dijk. Er liggen veel schelpjes aan de kant en op de bodem van het IJsselmeer. Het water is vlak, omdat de dijk de stroming tegenhoudt. Verder het water op is het water minder kalm en is er veel chop. Deze kitesurflocatie is ook vaarbaar met Oosten en Zuidoostenwind. Vanwege de beperkte ruimte en drukte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie les te geven. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

          Veiligheid van kitesurfen Edam
          De pier en de faciliteiten die daarbij toebehoren liggen direct aan het grasveld van de kitesurfspot, deze vormt dus ook het grootste gevaar. Daarnaast bevindt de dijk zich ook aan het grasveld, wat ook een bedreiging vormt tijdens het oplaten van je kitesurfkite. De dijk zorgt er voor dat de wind enigszins opstijgt, waardoor er turbulentie kan ontstaan indien je te dicht bij de dijk staat. Hierdoor wordt je kitesurfkite zeer onvoorspelbaar en ontstaat er een zeer onveilige situatie. Zorg er voor dat je ver van de dijk bent verwijderd.

          Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Edam
          Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kitesurfkite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

          Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

          Wij van kitesurfles.com geven géén les op Edam!

          Vanwege de extreme drukte en beperkte ruimte op Edam geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


          Kitesurfen Edam beschikt over de volgende faciliteiten:


           Strandpaviljoen Edam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

           Wij werken op locatie Edam niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op kitesurflocatie Edam geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


           Voordelen van kitesurfen op Edam

           Kitesurfen op Edam brengt een aantal voordelen met zich mee:

           • Vaarbaar met Oost- en Zuidoostenwind
           • Kalm, ondiep en vlak water
           • Gratis parkeren
           • Goed bereikbaar

           Nadelen van kitesurfen op Edam

           Kitesurfen op Edam brengt ook nadelen met zich mee:

           • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
           • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
           • Gevaar bij het starten van je kitesurfkite vanwege de haven en de dijken

           Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot           Weersvereisten voor kitesurfen op Edam

           Voor Edam geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO en Z. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


           Reserveren en boeken

           Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

           Losse kitesurflessen
           Beginner kitesurfcursussen
           Vervolg kitesurfcursussen
           Gevorderde kitesurfcursussen
           Kinder kitesurflessen

           Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

           Route en adres van Kitesurfen Edam is:

           Adres:
           Savornin lohmanpad 2586
           Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

           Route met de auto:
           Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Edam
           Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeedijk, Volendam. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en naar de Nieuwe Leeuwardenweg/N247 in Amsterdam-Noord, Amsterdam. Neem afrit S116 vanaf de A10. Volg de N247 naar de Damplein in Edam. Je kan gratis parkeren aan de Zeedijk.


           Route openbaar vervoer:
           Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Edam

           Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zeedijk in Edam aangehouden kan worden als eindbestemming.


           By Ralph Schnepper

           Kitesurfen Brouwersdam

           Over Kitesurfen Brouwersdam

           Kitesurfen Brouwersdam

           De Brouwersdam is een onderdeel van de Deltawerken in Zeeland. De grote, stenen dam houdt grote stormvloeden tegen en beschermt het binnenland voor hoge getijden. Een groot strand ligt aan de Brouwersdam wat grotendeels gebruikt kan worden voor recreatie. Vanwege de vorm van de dam is er een baai ontstaan waarin je tot zeker 200m van de kant kan blijven staan, en is het water in de baai kalm en vlak. Verder uit de kust wordt het water minder rustig en is het voornamelijk hobbelig. Met laag water is het overal vlak. Met hoog water ontstaan er hoge golven die aan de kant breken, wat de omstandigheden heftiger maakt en niet geschikt voor beginners. Op het strand staan geen obstakels, met uitzondering van de stenen dam ten zuiden van het strand. Ten oosten van de dam bevinden zich zandduinen, strandpaviljoens en parkeergelegenheid.
           Het is extreem druk op de Brouwersdam, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 

           Veiligheid over kitesurfen Brouwersdam  

           De wind op de Brouwersdam kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kite onvoorspelbaar maakt. Ook moet een ruime afstand van de stenen dam worden gehouden.
           Het grootste gevaar van kiten op de Brouwersdam is de extreme drukte. Omdat deze spot dicht bij de grens van België ligt, trekt het veel Fransen en Belgen aan. Ook is deze spot zeer populair onder de Duitse bevolking, en trekt het veel badgasten aan. Door deze drukte gebeuren er veel ongelukken, wat het zeer onveilig maakt voor de beginnende kitesurfer.

           Restricties kitesurfen Brouwersdam

           Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men mag kiten en waar niet. Ongeveer 500m ten Noordoosten van het strand liggen er gele boeien in het water die niet gepasseerd mogen worden. Na de boeien bevindt zich namelijk het windsurfgebied. Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekite worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

           Kitesurfen Brouwersdam vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

           Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

           Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Brouwersdam!

           Vanwege de extreme drukte op de Brouwersdam geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 


           Kitesurfen Brouwersdam beschikt over de volgende faciliteiten:


            Strandpaviljoen Brouwersdam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

            Wij werken op locatie Brouwersdam niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


            Voordelen van kitesurfen op de Brouwersdam

            Kitesurfen op de Brouwersdam brengt een aantal voordelen met zich mee:

            • Veel gratis parkeergelegenheid aan het strand
            • Goed bereikbaar met de auto
            • Met laagtij vlak en kalm water

            Nadelen van kitesurfen op de Brouwersdam

            Kitesurfen op de Brouwersdam brengt ook nadelen met zich mee:

            • Afdrijfgevaar richting de stenen dam met Noord- en Noordoostenwind
            • Met hoogtij breken de golven dicht bij de kant, wat niet geschikt is voor beginners
            • Extreme drukte omdat de locatie ook aantrekkelijk is voor Belgen, Fransen en Duitsers
            •  Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water extra gevaarlijk


            Weersvereisten voor kitesurfen op de Brouwersdam

            Voor de Brouwersdam geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W en ZW wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


            Reserveren en boeken

            Wil je een les reserveren of boeken op? Geen probleem! Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

            Losse lessen (link losse les)
            Beginner cursussen (link beginner cursus)
            Beginner advanced cursussen (link beginner advanced cursus)
            Advanced cursussen (link advanced cursus)

            Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Klik dan hier voor meer informatie over ons aanbod en kies de cursus die bij jou past!

            Route en adres van Kitesurfen Brouwersdam is:

            Adres:
            Savornin lohmanpad 2586
            Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

            Route met de auto:
            Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Brouwersdam
            Voer in de Tom-Tom de locatie: Brouwersdam, 3056 LK Ouddorp. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Brouwersdam in Ouddorp. Je kan overal op de Brouwersdam gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatse


            Route openbaar vervoer:
            Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar de Brouwersdam

            Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar de Brouwerdam te reizen, omdat het slecht bereikbaar is. Mocht je toch het openbaar vervoer willen gebruiken, neem dan Renesse als eindbestemming en vraag aan de informatiebalie welke bus het dichtstbijzijnde bij de locatie eindigt.


            kitesurfen op de zandmotor
            By Ralph Schnepper

            Kitesurfles locatie Zandmotor

            Over Kitesurfles locatie Zandmotor

            Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

            De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.

             

            Eigenschappen leslocatie Zandmotor

            P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


            Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

            We raden aan om je zwemkleding alvast aan te doen alvorens naar het strand te gaan en je om te kleden in een wetsuit. Op het strand zijn stranddouches aanwezig waar je jezelf na afloop kunt omkleden. Ook zijn er diverse strandtenten waar het mogelijk is een drankje of hapje te halen.

            Kitesurfles locatie Zandmotor beschikt over de volgende faciliteiten:             Voordelen van kitesurfles Zandmotor

             Leren kitesurfen op de Zandmotor brengt een aantal voordelen met zich mee:

             • Gratis parkeren
             • Als de zee onrustig is, geven we de lessen op vlak water.
             • Vlak en kalm water             Weersvereisten voor kitesurflessen Zandmotor

             Voor de Zandmotor geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kiten. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

             Kiten op zee

             Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

             Alternatieve kitesurf locaties

             Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


             Reserveren en boeken

             Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
             Beginner cursussen
             Vervolg cursussen
             Gevorderd cursussen
             Kinder kitesurflessen Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

             Route en adres van Kitesurfles locatie Zandmotor is:

             Adres:
             Savornin lohmanpad 2586
             Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

             Route met de auto:
             Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.

             Route openbaar vervoer:
             Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

             Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.