kitesurfen op de zandmotor
By Ralph Schnepper

Kitesurfles locatie Zandmotor

Over Kitesurfles locatie Zandmotor

Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.

 

Eigenschappen leslocatie Zandmotor

P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

We raden aan om je zwemkleding alvast aan te doen alvorens naar het strand te gaan en je om te kleden in een wetsuit. Op het strand zijn stranddouches aanwezig waar je jezelf na afloop kunt omkleden. Ook zijn er diverse strandtenten waar het mogelijk is een drankje of hapje te halen.

Kitesurfles locatie Zandmotor beschikt over de volgende faciliteiten:  Voordelen van kitesurfles Zandmotor

  Leren kitesurfen op de Zandmotor brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Gratis parkeren
  • Als de zee onrustig is, geven we de lessen op vlak water.
  • Vlak en kalm water  Weersvereisten voor kitesurflessen Zandmotor

  Voor de Zandmotor geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kiten. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kiten op zee

  Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

  Alternatieve kitesurf locaties

  Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


  Reserveren en boeken

  Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
  Beginner cursussen
  Vervolg cursussen
  Gevorderd cursussen
  Kinder kitesurflessen Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfles locatie Zandmotor is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.

  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

  Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.