By Ralph Schnepper

Kitesurfen Rockanje

Over Kitesurfen Rockanje

Kitesurfen bij Rockanje
De kitesurfspot van Rockanje ligt verscholen achter allerlei zandbanken, waardoor het water relatief vlak is en je enige meters van de kust kunt blijven staan.

Wij kunnen deze kitesurflocatie gebruiken als de wind aflandig is op Scheveningen. De wind staat daar dan wel goed en dan kunnen de kitesurflessen gewoon doorgaan. Op Rockanje kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met strandwandelaars. Wij geven alleen kitesurfles op Rockanje als het niet te druk is, meestal doordeweeks en als de wind aflandig is op onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Rockanje
Het strand van Rockanje is breed en er staan relatief weinig obstakels, met uitzondering van een aantal prullenbakken. Er staan wel een aantal palen in het water die met hoogtij niet te zien zijn en verder kan het in het zomerseizoen druk zijn met badgasten en strandwandelaars.

Restricties Kitesurfen Rockanje
Wij beschikken over een vergunning om les te geven bij Rockanje. Ons lesgebied is echter beperkt tot een bepaald gebied, ten zuiden van de reddingsbrigade en de aanwezige strandpaviljoens. Tevens geldt ook dat we niet mogen kitesurfen voor de strandpaviljoens.

Kitesurfles Rockanje vergeleken met Scheveningen
Op onze hoofdlocatie in Scheveningen kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten die strandpaviljoen de Staat te bieden heeft als sanitair, douches en opslagruimte. Het strandpaviljoen bevindt zicht bij de kitesurfleslocatie en op de hoofdlocatie bij Scheveningen zijn aangewezen zones om les te geven, het is verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Rockanje
Onze leslocatie bevindt zich ten zuiden van de reddingsbrigade op het strand. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de drukte en het getij, ook mogen we niet kitesurfen voor de strandpaviljoens.


Faciliteiten van kitesurfschool Rockanje
Bij het geven van kitesurflessen op Rockanje wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

Kitesurfen Rockanje beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoens Rockanje vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op Rockanje niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het kitesurflesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje en drankje.


  Voordelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurfleslocatie voor aflandige wind
  • Stabiele zeewind
  • Groot zandstrand
  • Vlak en kalm water
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel strandwandelaars, voornamelijk met loslopende honden
  • Obstakels in het water die moeilijk te zien zijn
  • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
  • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 20 minuten lopen

  Doorgaan van de lessen kitesurfles Rockanje
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Rockanje niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Rockanje zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Rockanje als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk, meestal doordeweeks.


  Weersvereisten kitesurfles Rockanje
  Voor Rockanje geldt dat je er kunt kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Rockanje via www.windfinder.com.

  Reserveren en boeken
  Wil je een les reserveren of boeken? Neem voor reserveringen direct contact met ons op. Bel naar 0620234234 of e-mail ons op info@kitesurfles.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Rockanje is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Rockanje
  Voer in de TomTom: Swinsedreef. Volg de A15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15. Ga verder op de N57. Neem de N496 naar de Swinsedreef in Rockanje. Ga rechtdoor op de rotonde en rijd deze weg uit totdat U arriveert op de parkeerplaats van Swinsedreef. Let op! U betaalt €3, - parkeergeld in het zomerseizoen.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Rockanje

  Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Swinsedreef is en we hier verzamelen bij onze witte trailer.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

  Over Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

  Kitesurfen Oostvoorne Autostrand
  Deze kitesurfspot in de buurt van het Oostvoornse Meer is een populaire locatie voor kitesurfers. De kitesurfspot bestaat uit een grote baai aan de Noordzee vlak bij de Europoort. Door de vorm van deze baai is het in het water bijna overal mogelijk om te staan, en is het met vrijwel elke mogelijke windrichting mogelijk om te kitesurfen. Door het ondiepe water is het water rustig en relatief vlak. Het strand bestaat uit een groot zandstrand met hier en daar wat duinen. Vanaf de parkeerplaats tot het water is het ongeveer 30 minuten lopen door het zand. Het is extreem druk op Oostvoorne Autostrand, met zowel recreanten als beginnende kitesurfers, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

  Veiligheid voor kitesurfen Oostvoorne Autostrand
  Door de goede omstandigheden is Oostvoorne een erg drukke kitesurfspot. Omdat er geen aangewezen kitesurflesgebieden zijn op Oostvoorne Autostrand moeten gevorderde en beginnende kitesurfers het water delen, waardoor er veel ongelukken kunnen gebeuren.

  Restricties kitesurfen Oostvoorne Autostrand
  Er bevindt zich een natuurgebied ten noorden van de kitesurfspot, waar het absoluut verboden is om te kitesurfen. Politie staat regelmatig te controleren bij het natuurgebied om overtredende kitesurfers op de locatie zelf nog te beboeten. Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied is €160,-.

  Kitesurfles Oostvoorne Autostrand vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
  Onze hoofdlocatie bevinden zich direct bij de kitesurfspot. Alle benodigde faciliteiten bevindt zich op een ogenblik van het water, je hoeft dus geen eind te lopen om te kunnen kitesurfen. Tevens beschikt onze kitesurflocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, zodat je geen gevaar loopt door andere waterrecreanten. Ook mag je overal op zee kitesurfen, dus loop je geen risico op het krijgen van een boete.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Wij van kitesurfles.com geven géén les op Oostvoorne Autostrand!
  Vanwege de extreme drukte op Oostvoorne Autostrand geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


  Kitesurfen Oostvoorne Autostrand beschikt over de volgende faciliteiten:


   Strandpaviljoen Oostvoorne Autostrand vergeleken met Strandpaviljoen Scheveningen

   Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


   Voordelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

   Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Gratis parkeren
   • Vlak en kalm water
   • Goed bereikbaar

   Nadelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

   Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt ook nadelen met zich mee:

   • Erg drukke kitesurfspot met veel kitesurfscholen die les geven en gevorderde kitesurfers
   • Vanaf de parkeerplaats is het minimaal 30 minuten lopen totdat je bij het water bent
   • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
   • Het natuurgebied ligt direct aan de kitesurfspot; Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied bedraagt minimaal €160,-.


   Weersvereisten voor kitesurfen op de Oostvoorne Autostrand
   Voor de Oostvoorne Autostrand geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W, ZW, Z wind. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Oostvoorne Autostrand is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoorne Autostrand
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station

   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Strandweg 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


   kitesurfles Scheveningen
   By Ralph Schnepper

   Kitesurfles locatie Scheveningen

   Over Kitesurfles locatie Scheveningen

   Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen

   Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen kitesurfleslocatie. Hier beschikken we over een enorme kitesurfleslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. OOnze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 8 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand.

   Eigenschappen leslocatie Scheveningen

   888Onze kitesurfleslocatie in Scheveningen bevindt zich voor strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Onze kitesurfinstructeurs geven les in het Nederlands en Engels.


   Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

   Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie. Hier kun je heerlijk eten en drinken. Bezoek heeft de mogelijkheid om te komen kijken naar het kitesurfen en ondertussen te genieten van gerechten uit de biologische keuken waarover strandpaviljoen De Staat beschikt.

   Kitesurfles locatie Scheveningen beschikt over de volgende faciliteiten:    Voordelen van kitesurfles Scheveningen

    Leren kitesurfen op Scheveningen brengt vele voordelen met zich mee.

    • Stabiele zeewind
    • Breed zandstrand
    • Eigen locatie
    • Niet druk.
    • Goed bereikbaar
    • Benodigde materialen zijn inbegrepen

    Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.    Doorgaan van de lessen kitesurfschool Scheveningen

    Voor Scheveningen geldt dat je er kan kitesurfen met ZW, W, NW, N, NO wind. Houd er rekening mee dat de golven maximaal 1,5 meter hoog mogen zijn en er een lichte stroming is. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten. Voor informatie over het weer kijk op Windfinder.com en dan locatie Scheveningen.


    Weersvereisten voor kitesurflessen Scheveningen

    Kiten op zee: Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

    Kitesurfer in zee in Scheveningen

    Zelf oefenen Kitesurf locatie: Ter hoogte van de vuurtoren bij de boulevard mag er gekite worden. Dit is om precies te zijn tussen golfbreker 42 en monument De Naald. Belangrijk: ga nooit zelf oefenen zonder eerst een les te hebben gevolgd! Hiermee breng je zowel jezelf als anderen in dit gebied in gevaar.

    Kitesurf vereniging: In Scheveningen is er een vereniging voor kitesurfen genaamd Jumpteam. Hier kan je voor 65 euro per jaar lid worden, dit heeft enkele grote voordelen. Jumpteam is een super gezellige kitesurfvereniging voor kitesurfers met alle faciliteiten voor aangesloten leden. Zo is er een kantine waar je drankjes en hapjes kunt halen, verwarmde douches, omkleedruimtes en een terras. Erg belangrijk is de veiligheid! Wanneer je in de problemen komt beschikt de kitesurfvereniging over een reddingsboot.

    Alternatieve kitesurf locaties: Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


    Reserveren en boeken

    Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
    Beginner cursussen
    Vervolg cursussen
    Gevorderd cursussen
    Kinder kitesurflessen
    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfles locatie Scheveningen is:

    Adres:
    Strandslag 10 2512zz
    Den Haag Nederland

    Route met de auto:
    Rijd naar het Markenseplein (Markenseplein, 2583 KR, Den Haag). Hier kan gratis geparkeerd worden bij de eindhalte van de bus en tram tot 18.00 's avonds. Mocht hier geen plek zijn dan is er ook de mogelijkheid om in de nabij gelegen woonwijk te parkeren. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat. Heb je een avond kitesurfles kun je ook in de avonden gratis parkeren in de vogelwijk, ter hoogte van de laan van poot nummer 172. 2566EG, Den Haag.

    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: station Den Haag Centraal Station

    Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. Deze rijdt door tot het Markenseplein. Ook kan je stadsbus 22 richting Duindorp nemen, deze bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Edam

    Over Kitesurfen Edam

    Kitesurfen bij Edam
    De kitesurfspot van Edam ligt ten noord-oosten van Edam, vlak bij de bekende havenstad Volendam.
    Deze kitesurflocatie bestaat uit twee delen, namelijk het deel ten noorden van de pier en het deel ten zuiden van de pier. Beide kitesurflocaties zijn voorzien van een klein grasveld waar je je kitesurfkite kan oplaten. Ook liggen beide kitesurflocaties aan een stenen dijk. Er liggen veel schelpjes aan de kant en op de bodem van het IJsselmeer. Het water is vlak, omdat de dijk de stroming tegenhoudt. Verder het water op is het water minder kalm en is er veel chop. Deze kitesurflocatie is ook vaarbaar met Oosten en Zuidoostenwind. Vanwege de beperkte ruimte en drukte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie les te geven. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

    Veiligheid van kitesurfen Edam
    De pier en de faciliteiten die daarbij toebehoren liggen direct aan het grasveld van de kitesurfspot, deze vormt dus ook het grootste gevaar. Daarnaast bevindt de dijk zich ook aan het grasveld, wat ook een bedreiging vormt tijdens het oplaten van je kitesurfkite. De dijk zorgt er voor dat de wind enigszins opstijgt, waardoor er turbulentie kan ontstaan indien je te dicht bij de dijk staat. Hierdoor wordt je kitesurfkite zeer onvoorspelbaar en ontstaat er een zeer onveilige situatie. Zorg er voor dat je ver van de dijk bent verwijderd.

    Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Edam
    Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kitesurfkite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Wij van kitesurfles.com geven géén les op Edam!

    Vanwege de extreme drukte en beperkte ruimte op Edam geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


    Kitesurfen Edam beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoen Edam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

     Wij werken op locatie Edam niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op kitesurflocatie Edam geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


     Voordelen van kitesurfen op Edam

     Kitesurfen op Edam brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Vaarbaar met Oost- en Zuidoostenwind
     • Kalm, ondiep en vlak water
     • Gratis parkeren
     • Goed bereikbaar

     Nadelen van kitesurfen op Edam

     Kitesurfen op Edam brengt ook nadelen met zich mee:

     • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
     • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
     • Gevaar bij het starten van je kitesurfkite vanwege de haven en de dijken

     Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot     Weersvereisten voor kitesurfen op Edam

     Voor Edam geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO en Z. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderde kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Edam is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Edam
     Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeedijk, Volendam. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en naar de Nieuwe Leeuwardenweg/N247 in Amsterdam-Noord, Amsterdam. Neem afrit S116 vanaf de A10. Volg de N247 naar de Damplein in Edam. Je kan gratis parkeren aan de Zeedijk.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Edam

     Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zeedijk in Edam aangehouden kan worden als eindbestemming.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Brouwersdam

     Over Kitesurfen Brouwersdam

     Kitesurfen Brouwersdam

     De Brouwersdam is een onderdeel van de Deltawerken in Zeeland. De grote, stenen dam houdt grote stormvloeden tegen en beschermt het binnenland voor hoge getijden. Een groot strand ligt aan de Brouwersdam wat grotendeels gebruikt kan worden voor recreatie. Vanwege de vorm van de dam is er een baai ontstaan waarin je tot zeker 200m van de kant kan blijven staan, en is het water in de baai kalm en vlak. Verder uit de kust wordt het water minder rustig en is het voornamelijk hobbelig. Met laag water is het overal vlak. Met hoog water ontstaan er hoge golven die aan de kant breken, wat de omstandigheden heftiger maakt en niet geschikt voor beginners. Op het strand staan geen obstakels, met uitzondering van de stenen dam ten zuiden van het strand. Ten oosten van de dam bevinden zich zandduinen, strandpaviljoens en parkeergelegenheid.
     Het is extreem druk op de Brouwersdam, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 

     Veiligheid over kitesurfen Brouwersdam  

     De wind op de Brouwersdam kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kite onvoorspelbaar maakt. Ook moet een ruime afstand van de stenen dam worden gehouden.
     Het grootste gevaar van kiten op de Brouwersdam is de extreme drukte. Omdat deze spot dicht bij de grens van België ligt, trekt het veel Fransen en Belgen aan. Ook is deze spot zeer populair onder de Duitse bevolking, en trekt het veel badgasten aan. Door deze drukte gebeuren er veel ongelukken, wat het zeer onveilig maakt voor de beginnende kitesurfer.

     Restricties kitesurfen Brouwersdam

     Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men mag kiten en waar niet. Ongeveer 500m ten Noordoosten van het strand liggen er gele boeien in het water die niet gepasseerd mogen worden. Na de boeien bevindt zich namelijk het windsurfgebied. Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekite worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

     Kitesurfen Brouwersdam vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

     Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

     Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Brouwersdam!

     Vanwege de extreme drukte op de Brouwersdam geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 


     Kitesurfen Brouwersdam beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoen Brouwersdam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

      Wij werken op locatie Brouwersdam niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


      Voordelen van kitesurfen op de Brouwersdam

      Kitesurfen op de Brouwersdam brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Veel gratis parkeergelegenheid aan het strand
      • Goed bereikbaar met de auto
      • Met laagtij vlak en kalm water

      Nadelen van kitesurfen op de Brouwersdam

      Kitesurfen op de Brouwersdam brengt ook nadelen met zich mee:

      • Afdrijfgevaar richting de stenen dam met Noord- en Noordoostenwind
      • Met hoogtij breken de golven dicht bij de kant, wat niet geschikt is voor beginners
      • Extreme drukte omdat de locatie ook aantrekkelijk is voor Belgen, Fransen en Duitsers
      •  Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water extra gevaarlijk


      Weersvereisten voor kitesurfen op de Brouwersdam

      Voor de Brouwersdam geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W en ZW wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


      Reserveren en boeken

      Wil je een les reserveren of boeken op? Geen probleem! Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

      Losse lessen (link losse les)
      Beginner cursussen (link beginner cursus)
      Beginner advanced cursussen (link beginner advanced cursus)
      Advanced cursussen (link advanced cursus)

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Klik dan hier voor meer informatie over ons aanbod en kies de cursus die bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Brouwersdam is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Brouwersdam
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Brouwersdam, 3056 LK Ouddorp. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Brouwersdam in Ouddorp. Je kan overal op de Brouwersdam gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatse


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar de Brouwersdam

      Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar de Brouwerdam te reizen, omdat het slecht bereikbaar is. Mocht je toch het openbaar vervoer willen gebruiken, neem dan Renesse als eindbestemming en vraag aan de informatiebalie welke bus het dichtstbijzijnde bij de locatie eindigt.


      kitesurfen op de zandmotor
      By Ralph Schnepper

      Kitesurfles locatie Zandmotor

      Over Kitesurfles locatie Zandmotor

      Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

      De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.

       

      Eigenschappen leslocatie Zandmotor

      P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


      Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

      We raden aan om je zwemkleding alvast aan te doen alvorens naar het strand te gaan en je om te kleden in een wetsuit. Op het strand zijn stranddouches aanwezig waar je jezelf na afloop kunt omkleden. Ook zijn er diverse strandtenten waar het mogelijk is een drankje of hapje te halen.

      Kitesurfles locatie Zandmotor beschikt over de volgende faciliteiten:       Voordelen van kitesurfles Zandmotor

       Leren kitesurfen op de Zandmotor brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Gratis parkeren
       • Als de zee onrustig is, geven we de lessen op vlak water.
       • Vlak en kalm water       Weersvereisten voor kitesurflessen Zandmotor

       Voor de Zandmotor geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kiten. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

       Kiten op zee

       Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

       Alternatieve kitesurf locaties

       Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


       Reserveren en boeken

       Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
       Beginner cursussen
       Vervolg cursussen
       Gevorderd cursussen
       Kinder kitesurflessen Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfles locatie Zandmotor is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.

       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

       Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.