By Ralph Schnepper

Kitesurfen Noordwijk aan Zee

Over Kitesurfen Noordwijk aan Zee

Kitesurfen op Noordwijk aan Zee
De kitesurflocatie van Noordwijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord.  De kitesurfspot van Noordwijk Zuid staat onder toezicht van de club KSN Noordwijk, waar bekende kitesurfers zoals Jalou & Kevin Langeree en Sander & Ruben Lenten vandaan komen. Om op deze kitesurfspot te kitesurfen dient men een lycra van de club te dragen. Op de spot van Noordwijk Noord kan men vrij kitesurfen zonder toezicht. Beide kitesurfspots liggen aan de Noordzee, het wordt in het water vrijwel meteen diep en op het zandstrand staan om de 100m prullenbakken.

Op Noordwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven er alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen.

Veiligheid van kitesurfen Noordwijk aan Zee
Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee op locatie Zuid is alleen aan te bevelen voor gevorderde kitesurfers. Er staan veel obstakels op het strand en de duinen zijn afgebakend met prikkeldraad. Noordwijk Noord ligt vlakbij een zeilvereniging, waarbij rekening gehouden moet worden met zeilboten op het water en langs de kust. Tevens wordt het strand van Noordwijk druk bezocht door bezoekers van strandpaviljoens en strandwandelaars, voornamelijk in het zomerseizoen. De kitesurfspot van Noordwijk Noord is geschikt voor kitesurflessen.

Kitesurfen Noordwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied, het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Noordwijk aan Zee
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Noordwijk aan Zee locatie Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de zeilvereniging en duinen.


Faciliteiten kitesurfschool Noordwijk aan Zee
Bij het geven van kitesurflessen op Noordwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van KSN surfclub in Noordwijk.

Kitesurfen Noordwijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Noordwijk aan Zee vergeleken met strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Noordwijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie op Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


  Voordelen van kitesurfles Noordwijk  aan Zee
  Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Noordwijk aan Zee
  Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel obstakels op het strand, zoals prikkeldraad en prullenbakken
  • De zeilvereniging Noordwijk zit vlak in de buurt
  • Om te kitesurfen op Noordwijk Zuid moet je gevorderd zijn en een lycra huren

  Doorgaan van de lessen van kitesurfschool Noordwijk aan Zee
  Onze voorkeur gaat uit naar Scheveningen, aangezien we op Noordwijk aan Zee niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Noordwijk aan Zee zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Noordwijk aan Zee als het hier niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie Scheveningen en meestal doordeweeks.


  Weervereisten kitesurfles Noordwijk aan Zee
  Voor Noordwijk geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is en er afdrijfingsgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Noordwijk Noord/Zuid via www.windfinder.com


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Noordwijk aan Zee is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfschool Noordwijk aan Zee
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
  We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool NoordWijk aan Zee

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Noordwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je de KSN Surfclub Noordwijk aan kan houden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Ouddorp

  Over Kitesurfen Ouddorp

  Kitesurfen Ouddorp   
  Kitesurflocatie Ouddorp ligt ten Noordwesten van de Brouwersdam en ten Noordoosten van Ouddorp, vlak bij de vuurtoren aan het uiterste punt van Goedereede. Door de ligging komt alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden langs dit punt, waardoor er vaak een sterke stroming staat en er hoge golven zijn. Het zandstrand is breed en biedt voldoende ruimte om je kitesurfkite op te laten. Wel zijn er zandduinen aanwezig die afgebakend zijn met prikkeldraad. Vanwege de hoge golven en sterke stroming vinden wij van kitesurfles.com het te gevaarlijk om les te geven op deze kitesurflocatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar de condities meer geschikt zijn voor kitesurflessen.

  Veiligheid over kitesurfen Ouddorp
  De wind op Ouddorp kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kitesurfkite onvoorspelbaar maakt. Ook moet er opgepast worden voor kitebuggyer’s op het strand en golfsurfers in het water.
  Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom niet geschikt voor beginnende kitesurfers.

  Restricties kitesurfen Ouddorp
  Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men extreme sporten kan beoefenen. Deze is gemarkeerd met een rij palen en is aangegeven op een informatiebord. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand bij het “Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van paal 13.750 tot 12.000.Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekitesurft worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

  Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met de Ouddorp
  Door de Maasvlakte, een opgespoten zandbank ten Zuidwesten van onze hoofdlocatie Scheveningen, wordt het zeewater en de stroming tegengehouden waardoor er geen sterke stroming is. Ook is de branding rustig vergeleken met de stevige branding bij Ouddorp. Hierdoor zijn de condities op Scheveningen goed geschikt voor beginnende kitesurfers. Tevens beschikken wij over door de gemeente aangewezen kitesurflesgebieden waar het voor verboden andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

  Kitesurfen Ouddorp vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
  Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog en de stroming niet zo sterk als op kitesurflocatie Ouddorp. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door heftige condities!

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Wij van kitesurfles.com geven géén les op Ouddorp!
  Vanwege de extreme condities op Ouddorp geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over hanteerbare condities voor je kitesurfles. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


  Faciliteiten bij kitesurfen Ouddorp vergeleken met faciliteiten Scheveningen
  Wij werken op locatie Ouddorp niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn wel een aantal strandpaviljoens in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

  Kitesurfen Ouddorp beschikt over de volgende faciliteiten:   Voordelen van kitesurfen op Ouddorp

   Kitesurfen op Ouddorp brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Veel gratis parkeergelegenheid vlak bij de kitesurfspot
   • Goed bereikbaar met de auto
   • Veel ruimte op het strand
   • Uitdagende condities voor de gevorderde kitesurfer

   Nadelen van kitesurfen op Ouddorp

   Kitesurfen op Ouddorp brengt ook nadelen met zich mee:

   • Niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en sterke stroming
   • Riskeren van een boete als er niet in de aangewezen locaties wordt gekitesurft
   • Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water gevaarlijk.


   Weersvereisten voor kitesurfen op de Ouddorp
   Voor Ouddorp geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZZW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Ouddorp is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Ouddorp
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Surfstrand duinpad 3de blok, 3253 LB Ouddorp.
   Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Duinpad in Ouddorp. Je kan bij de zandduinen van Ouddorp gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Ouddorp

   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar Ouddorp te reizen, omdat het slecht bereikbaar is.


   Kitesurfen bij kitesurfles.com op het strand van scheveningen
   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Hoek van Holland

   Over Kitesurfen Hoek van Holland

   Kitesurfen bij Hoek van Holland
   De spot van Hoek van Holland heeft zijn condities merendeels te danken aan het enorme havenhoofd van Europoort. Met een lengte van maar liefst 3.5 km houdt het de golven en de stroming merendeels tegen. Zelfs bij windkracht 7 blijven de golven relatief netjes en berijdbaar. Hoewel het havenhoofd veel van de golven en stroming tegenhoudt, blijft de spot van Hoek van Holland een uitdaging voor surfers, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Het is daarom ook absoluut niet aan te raden om als beginner te kitesurfen op Hoek van Holland. Op het uitgestrekte zandstrand kan je je kite oplaten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog als bij Hoek van Holland, en kan je veilig kitesurflessen volgen.

   Veiligheid over kitesurfen Hoek van Holland
   Vanwege de zeer hoge golven en sterke stroming is het absoluut af te raden voor beginners om bij Hoek van Holland te gaan kiten. Tevens moet men binnen de aangegeven gebieden het water op- en afvaren. Er wordt streng gecontroleerd op kitesurfers die de regels overtreden. Dit omdat de spot dicht bij Europoort ligt en er sterk moet worden gehandhaafd vanwege de vele mogelijke strandbezoekers bij mooi weer. Het is dan zelfs verboden om te kitesurfen.

   Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Hoek van Holland
   Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Tevens zijn de golven en stroming hanteerbaar voor beginners. Er geldt ook geen kitesurf verbod tijdens zonnige dagen.

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Wij van kitesurfles.com geven géén les op Hoek van Holland!
   Vanwege de extreme condities op Hoek van Holland geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over veilige condities voor kitesurflessen.


   Kitesurfen Hoek van Holland beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoen Hoek van Holland vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

    Wij werken op locatie Hoek van Holland niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Hoek van Holland geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


    Voordelen van kitesurfen op Hoek van Holland

    Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Uitdagende condities voor de doorgewinterde kitesurfer
    • Gratis parkeren
    • Goed bereikbaar

    Nadelen van kitesurfen op Hoek van Holland

    Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt ook nadelen met zich mee:

    • Extreme condities die niet geschikt zijn voor beginners
    • Strenge regelgeving met betrekking tot het op- en afvaren in het water
    • Op warme dagen met veel strandbezoekers is het verboden te kiten
    • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


    Weersvereisten voor kitesurfen op Hoek van Holland

    Voor Hoek van Holland geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


    Reserveren en boeken

    Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

    Losse lessen
    Beginner cursussen
    Vervolg cursussen
    Gevorderd cursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Hoek van Holland is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Hoek van Holland
    Voer in de Tom-Tom de locatie: Rechtestraat 1, 3151 HN Hoek van Holland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4 naar de Klaas Engelbrechtsweg/N468 in Schipluiden. Neem afrit 13-Den Hoorn vanaf de A4, en volg vervolgens de N223 naar Maasdijk/N220. Volg de Dirk van den Burgweg/N211 en Schelpweg naar de Strandboulevard in Hoek van Holland. Rijd vervolgens naar de Rechtsestraat. U kunt hier gratis parkeren.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Hoek van Holland

    Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Rechtestraat 1 in Hoek van Holland aangehouden kan worden als eindbestemming.