By Ralph Schnepper

Kitesurfen Zandvoort

Over Kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen Zandvoort
Zandvoort staat bekend om haar strand. Gedurende het jaar is Zandvoort één van Nederlands grootste publiekstrekkers met een strand van 9 km lang. Op het strand vind je allerlei strandpaviljoens en watersportcentra, met een variatie aan recreatiemogelijkheden. Op locatie Zandvoort kunnen wij onze faciliteiten niet ten volste benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles in Zandvoort als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Zandvoort
Vanwege de vele bezoekers en andere kitesurfers is Zandvoort meestal erg druk. Er bevindt zich een hoog aantal kitesurfscholen op het strand, waardoor er veel beginners in het water te vinden zijn. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan.

Kitesurfen in Zandvoort vergeleken met Scheveningen
Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Zandvoort
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Zandvoort, ter hoogte van de Reddingsbrigade Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van andere kitesurfscholen en kitesurfers.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandvoort
Bij het geven van kitesurflessen op Zandvoort wordt onze mobiele trailer gebruikt. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Boulevard Barnaart, ter hoogte van Beachclub The Spot.

Kitesurfen Zandvoort beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Zandvoort vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Zandvoort niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
  • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Zandvoort
  • Sterke stroming

  Wanneer geven wij kitesurfles op Zandvoort?
  De voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Zandvoort niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslag en een omkleedruimte. Tevens varen er op Zandvoort zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden zich er allerlei badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Zandvoort als het niet te druk is,of als de condities in Scheveningen niet goed zijn.


  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten.

  Voor informatie over het weer zoek je op Zandvoort via www.windfinder.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Zandvoort is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Zandvoort
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Zandvoort aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Ga verder op de N206 naar Zandvoort. Ga verder op de Kostverlorenstraat. Rijd naar het Stationsplein. Rijd naar de Boulevard Barnaart en rijd ten slotte de parkeerplaats op.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandvoort

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Zandvoort. Hierbij geldt ook dat Beachclub The Spot aangehouden kan worden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Over Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Kitesurfen op Wijk aan Zee
  De kitesurflocatie van Wijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk de pier en de Bunker. De pier is de meest zuidelijk gelegen kitesurfspot en ligt vlak bij de pier van Wijk aan Zee. Vanwege de pier wordt een deel van de stroming tegengehouden waardoor je tot 200 meter vanuit de kust kunt blijven staan, daarna wordt het snel diep. Locatie de Bunker is de meest noordelijk gelegen kitesurfspot, en een populaire meetingplek voor kiters. Wijk aan Zee beschikt over een uitgestrekt zandstrand met weinig obstakels.

  Veiligheid van kitesurfen Wijk aan Zee
  Vanwege de bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Wijk aan Zee meestal erg druk. Hoewel er gemarkeerde zones zijn aangewezen door de gemeente, moet er altijd rekening gehouden worden met andere waterrecreanten. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan. Met de wind uit het Noordoosten moet men zeer waakzaam zijn voor de pier, daar wil je absoluut niet in de buurt komen.

  Kitesurfen Wijk aan Zee vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
  Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen kitesurfles leslocatie Wijk aan Zee
  Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Wijk aan Zee, ter hoogte van strandrestaurant Het Bolwerk bij de Bunker van Wijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de pier en andere waterrecreanten.


  Faciliteiten van kitesurfschool Wijk aan Zee
  Bij het geven van kitesurflessen op Wijk aan Zee wordt er gebruik gemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de Bunker op de parkeerplaats van de Reyndersweg.

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


   Faciliteiten van kitesurfles Scheveningen bij Strandpaviljoen de Staat
   Wij werken op locatie Wijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


   Voordelen van kitesurfles Wijk  aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

   Nadelen van kitesurfles Wijk aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
   • Veel andere waterrecreanten, met name windsurfers en golfsurfers
   • De reddingsbrigade van Wijk aan Zee is alleen in de zomermaanden aanwezig
   • Sterke stroming

   Doorgaan van de kitesurflessen in Wijk aan Zee
   Voor Wijk aan Zee geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W, ZW. Voor andere windrichtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

   Zoek voor informatie over het weer op Wijk aan Zee Pier/Bunker via www.windfinder.com.


   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief!
   Voor informatie over het weer zoek je op Wijk aan Zee via www.windfinder.com.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderd kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurflocatie Wijk aan Zee is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Reyndersweg 201, Wijk aan Zee. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19 en A9 naar de Verkeersplein Noord/N197 in Velsen-Noord. Neem afrit Beverwijk vanaf de A22. Ga verder op de N197, en neem ten slotte de Zeestraat naar de Reyndersweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Bunker in Wijk aan Zee.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Wijk aan Zee

   Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Noordwijk aan Zee

   Over Kitesurfen Noordwijk aan Zee

   Kitesurfen op Noordwijk aan Zee
   De kitesurflocatie van Noordwijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord.  De kitesurfspot van Noordwijk Zuid staat onder toezicht van de club KSN Noordwijk, waar bekende kitesurfers zoals Jalou & Kevin Langeree en Sander & Ruben Lenten vandaan komen. Om op deze kitesurfspot te kitesurfen dient men een lycra van de club te dragen. Op de spot van Noordwijk Noord kan men vrij kitesurfen zonder toezicht. Beide kitesurfspots liggen aan de Noordzee, het wordt in het water vrijwel meteen diep en op het zandstrand staan om de 100m prullenbakken.

   Op Noordwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven er alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen.

   Veiligheid van kitesurfen Noordwijk aan Zee
   Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee op locatie Zuid is alleen aan te bevelen voor gevorderde kitesurfers. Er staan veel obstakels op het strand en de duinen zijn afgebakend met prikkeldraad. Noordwijk Noord ligt vlakbij een zeilvereniging, waarbij rekening gehouden moet worden met zeilboten op het water en langs de kust. Tevens wordt het strand van Noordwijk druk bezocht door bezoekers van strandpaviljoens en strandwandelaars, voornamelijk in het zomerseizoen. De kitesurfspot van Noordwijk Noord is geschikt voor kitesurflessen.

   Kitesurfen Noordwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
   De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied, het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Eigenschappen kitesurf leslocatie Noordwijk aan Zee
   Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Noordwijk aan Zee locatie Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de zeilvereniging en duinen.


   Faciliteiten kitesurfschool Noordwijk aan Zee
   Bij het geven van kitesurflessen op Noordwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van KSN surfclub in Noordwijk.

   Kitesurfen Noordwijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoen Noordwijk aan Zee vergeleken met strandpaviljoen de Staat
    Wij werken op locatie Noordwijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie op Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


    Voordelen van kitesurfles Noordwijk  aan Zee
    Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
    • Gratis parkeren
    • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

    Nadelen van kitesurfles Noordwijk aan Zee
    Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

    • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
    • Veel obstakels op het strand, zoals prikkeldraad en prullenbakken
    • De zeilvereniging Noordwijk zit vlak in de buurt
    • Om te kitesurfen op Noordwijk Zuid moet je gevorderd zijn en een lycra huren

    Doorgaan van de lessen van kitesurfschool Noordwijk aan Zee
    Onze voorkeur gaat uit naar Scheveningen, aangezien we op Noordwijk aan Zee niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Noordwijk aan Zee zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Noordwijk aan Zee als het hier niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie Scheveningen en meestal doordeweeks.


    Weervereisten kitesurfles Noordwijk aan Zee
    Voor Noordwijk geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is en er afdrijfingsgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

    Kitesurfen op zee
    Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

    Voor informatie over het weer zoek je op Noordwijk Noord/Zuid via www.windfinder.com


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderde kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Noordwijk aan Zee is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto naar kitesurfschool Noordwijk aan Zee
    Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
    We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool NoordWijk aan Zee

    Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Noordwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je de KSN Surfclub Noordwijk aan kan houden als punt van aankomst.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Muiderberg

    Over Kitesurfen Muiderberg

    Kitesurfen Muiderberg
    De kitesurfspot van Muiderberg ligt direct aan de dijken van Muiderberg, ten westen van de pier. Er bevindt zich een klein grasveld met daarop een aantal bomen. Je kunt tot ongeveer 200m uit de kust staan en het water is relatief vlak vanwege de dijk die de stroming tegenhoudt. Op Muiderberg kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles als het niet te druk is, als de condities zich niet uitlenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

    Veiligheid kitesurfen Muiderberg
    Het grasveld waar je een kitesurfkite kunt oplaten is zeer klein, waardoor er erg weinig ruimte is om veilig te starten. Daarnaast kan het erg druk zijn met badgasten, voornamelijk in de zomer. Het is absoluut niet aan te raden om te kitesurfen op Muiderberg als het druk is. Verder staan er veel bomen op het grasland en ligt het veld dicht bij de dijk waardoor de wind instabiel is. Je kitesurfkite wordt hierdoor onvoorspelbaar en daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast heb je de pier ten Oosten van de spot en de vaargeul ten Noordoosten waar rekening mee gehouden moet worden.

    Kitesurfen Muiderberg vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
    Op de hoofdlocatie in Scheveningen is er genoeg ruimte om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Verder is de wind stabiel doordat er geen obstakels op het strand staan, hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen gevaar door externe factoren!

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Eigenschappen leslocatie kitesurfles Muiderberg
    Onze leslocatie bevindt zich op het grasveld van Muiderberg. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van de dijk.


    Faciliteiten kitesurfschool Muiderberg
    Bij het geven van kitesurflessen op Muiderberg wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

    Kitesurfen Muiderberg beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoen Muiderberg vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
     Wij werken op locatie Muiderberg niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurflessen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


     Voordelen van kitesurfles Muiderberg
     Leren kitesurfen op Muiderberg brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
     • Gratis parkeren
     • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
     • Vlak water

     Nadelen van kitesurfles Muiderberg
     Leren kitesurfen op Muiderberg brengt ook nadelen met zich mee:

     • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
     • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
     • Geen aangewezen lesgebieden
     • Instabiele en onvoorspelbare wind vanwege de dijk en de bomen
     • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
     • Afdrijfgevaar met betrekking tot de pier en vaargeul

     Doorgaan van de lessen kitesurfschool Muiderberg
     Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Muiderberg niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Muiderberg zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Muiderberg als het niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor de hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.


     Weersvereisten kitesurfles Muiderberg
     Voor Muiderberg geldt dat je er kunt kitesurfen met NWW, NW, N, NO en O. Met andere richtingen geldt dat de wind dan zo dermate instabiel is dat het onveilig wordt om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

     Kitesurfen op zee
     Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

     Voor informatie over het weer zoek je op Muiderberg via www.windfinder.com.


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderde kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Muiderberg is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto naar kitesurfschool Muiderberg
     Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeeweg 4, 1399 GP Muiderberg. Ga de A12 op in de Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem vervolgens de A4/E19, A10 en A1/E231 naar de IJsselmeerweg in Naarden. Neem afrit 1-Muiderberg vanaf de A6. Volg de IJsselmeerweg en Nienhuis Ruyskade naar de Zeeweg in Muiderberg. We verzamelen bij de witte trailer bij het watersportcentrum Muiderberg.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Muiderberg

     Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Muiderberg. Hierbij geldt ook dat het watersportcentrum Muiderberg kan aangehouden worden als punt van aankomst.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Monster

     Over Kitesurfen Monster

     Kitesurfen Monster
     Monster is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare, opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Hierdoor wordt er nieuw strand en duin gevormd en is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.
     Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, als de condities zich niet uitlenen voor kitesurfles op onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

     Veiligheid Kitesurfen Monster
     De lagune van Monster is klein en zeker als het getij laag is. Hierdoor is er weinig ruimte beschikbaar voor het geven van kitesurfles. Daarnaast zijn er geen aangewezen gebieden voor het geven van kitesurfles en varen hierdoor zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen. Doordat het water relatief vlak is trekt dit veel andere kitesurfers aan, waardoor het vaak erg druk is. Dit kan voor veel ongelukken zorgen, zeker als je nog maar een beginnende kitesurfer bent. Daarom geven wij alleen les op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.

     Restricties van kitesurfen Monster
     Er heerst een gedoogbeleid op locatie Monster. Dit betekent dat er officieel niet gekitesurft mag worden op Monster, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de gemeente. In de periode mei t/m september is het op mooie zomerdagen verboden om te kitesurfen op Monster, vanwege de hoeveelheid badgasten.

     Kitesurfles Monster vergeleken met Scheveningen
     Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er wél aangewezen zones om kitesurfles te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Eigenschappen kitesurf leslocatie Monster
     Onze leslocatie bevindt zich op de kleine lagune van Monster. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte.


     Faciliteiten van kitesurfschool Monster
     Bij het geven van kitesurflessen op Monster wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

     Kitesurfen Monster beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoens Monster vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
      Wij werken op locatie Monster niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen tijdens een hapje en drankje.


      Voordelen van kitesurfles Monster
      Leren kitesurfen op Monster brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
      • Gratis parkeren
      • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
      • Vlak en kalm water

      Nadelen van kitesurfles Monster
      Leren kitesurfen op Monster brengt ook nadelen met zich mee:

      • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
      • Weinig ruimte vanwege de getijden
      • Geen aangewezen lesgebieden
      • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
      • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 30 minuten lopen

      Doorgaan van de lessen kitesurfschool Monster
      Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien het vaak te druk is op Monster. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Monster geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.


      Weersvereisten voor kitesurflessen Monster
      Voor Monster geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

      Kitesurfen op zee
      Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. Monster biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat een alternatief!

      Voor informatie over het weer zoek je op Monster via www.windfinder.com.


      Reserveren en boeken

      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Monster is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto naar kitesurfschool Monster
      Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Monster

      Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.


      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Schellinkhout

      Over Kitesurfen Schellinkhout

      Kitesurfen bij Schellinkhout
      Schellinkhout ligt vlak bij Hoorn, een havenstad aan het IJsselmeer in Noord-Holland. De kitesurfspot ligt ten zuid-oosten van de haven aan een redelijk grote baai. Door de vorm van deze baai kan je vrijwel overal in het water staan, en is het water relatief rustig en vlak. Het strand bestaat uit een grasveld waarop een aantal bomen en prullenbakken staan. Ook bevindt er zich een klein zandstrand aan het water. Vanwege de ligging van de baai kan er ook met Zuid- en Zuidoostenwind gevaren worden. De wind waait dan ongehinderd vanaf het IJsselmeer zo naar de baai toe, waardoor deze stabiel en voorspelbaar is. Het is erg druk op Schellinkhout, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

      Veiligheid over kitesurfen Schellinkhout
      Vanwege de aantrekkelijke condities van Schellinkhout is dit misschien wel de meest drukke kitesurf locatie van Nederland. Hoewel je vrijwel overal in het water kan staan, blijft er door de drukte weinig ruimte over om te kitesurfen, en moet er ten alle tijden worden rekening gehouden met medekiters. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken, zeker omdat zowel beginners als gevorderden door elkaar heen varen. Daarnaast moet er opgepast worden tijdens het starten van je kite, omdat het gras bij de startlocatie glad kan zijn en deze zich dicht bij de parkeerplaats bevindt. Verder geldt er ook een gedoogbeleid omtrent het kitesurfen, dus dient er extra goed op de veiligheid gelet te worden.

      Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Schellinkhout
      Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

      Wij van kitesurfles.com geven géén les op Schellinkhout!
      Vanwege de extreme drukte op Schellinkhout geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


      Kitesurfen Schellinkhout beschikt over de volgende faciliteiten:


       Strandpaviljoen Schellinkhout vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

       Wij werken op locatie Schellinkhout niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Schellinkhout geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


       Voordelen van kitesurfen op Schellinkhout

       Kitesurfen op Schellinkhout brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
       • Kalm, ondiep en vlak water
       • Gratis parkeren
       • Goed bereikbaar

       Nadelen van kitesurfen op Schellinkhout
       Kitesurfen op Schellinkhout brengt ook nadelen met zich mee:

       • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
       • Veel andere kitesurfscholen aanwezig die les geven in de baai
       • Gevaar bij het starten van je kite vanwege glad gras en de parkeerplaats
       • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


       Weersvereisten voor kitesurfen op de Schellinkhout
       Voor de Schellinkhoutgeldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NW, W, ZW, Z, ZO, O wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


       Reserveren en boeken

       Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

       Losse lessen
       Beginner cursussen
       Vervolg cursussen
       Gevorderd cursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfen Schellinkhout is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Schellinkhout
       Voer in de Tom-Tom de locatie: Zuiderdijk, Schellinkhout. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Provincialeweg in Berkhout. Neem afrit 8-Hoorn vanaf de A7/E22. Ga verder op de Provincialeweg naar de Zuiderdijk in Schellinkhout.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Schellinkhout

       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.