By Ralph Schnepper

Kitesurfen Rockanje

Over Kitesurfen Rockanje

Kitesurfen bij Rockanje
De kitesurfspot van Rockanje ligt verscholen achter allerlei zandbanken, waardoor het water relatief vlak is en je enige meters van de kust kunt blijven staan.

Wij kunnen deze kitesurflocatie gebruiken als de wind aflandig is op Scheveningen. De wind staat daar dan wel goed en dan kunnen de kitesurflessen gewoon doorgaan. Op Rockanje kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met strandwandelaars. Wij geven alleen kitesurfles op Rockanje als het niet te druk is, meestal doordeweeks en als de wind aflandig is op onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Rockanje
Het strand van Rockanje is breed en er staan relatief weinig obstakels, met uitzondering van een aantal prullenbakken. Er staan wel een aantal palen in het water die met hoogtij niet te zien zijn en verder kan het in het zomerseizoen druk zijn met badgasten en strandwandelaars.

Restricties Kitesurfen Rockanje
Wij beschikken over een vergunning om les te geven bij Rockanje. Ons lesgebied is echter beperkt tot een bepaald gebied, ten zuiden van de reddingsbrigade en de aanwezige strandpaviljoens. Tevens geldt ook dat we niet mogen kitesurfen voor de strandpaviljoens.

Kitesurfles Rockanje vergeleken met Scheveningen
Op onze hoofdlocatie in Scheveningen kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten die strandpaviljoen de Staat te bieden heeft als sanitair, douches en opslagruimte. Het strandpaviljoen bevindt zicht bij de kitesurfleslocatie en op de hoofdlocatie bij Scheveningen zijn aangewezen zones om les te geven, het is verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Rockanje
Onze leslocatie bevindt zich ten zuiden van de reddingsbrigade op het strand. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de drukte en het getij, ook mogen we niet kitesurfen voor de strandpaviljoens.


Faciliteiten van kitesurfschool Rockanje
Bij het geven van kitesurflessen op Rockanje wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

Kitesurfen Rockanje beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoens Rockanje vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op Rockanje niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het kitesurflesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje en drankje.


  Voordelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurfleslocatie voor aflandige wind
  • Stabiele zeewind
  • Groot zandstrand
  • Vlak en kalm water
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfschool Rockanje
  Leren kitesurfen op Rockanje brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel strandwandelaars, voornamelijk met loslopende honden
  • Obstakels in het water die moeilijk te zien zijn
  • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
  • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 20 minuten lopen

  Doorgaan van de lessen kitesurfles Rockanje
  Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Rockanje niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Rockanje zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Rockanje als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk, meestal doordeweeks.


  Weersvereisten kitesurfles Rockanje
  Voor Rockanje geldt dat je er kunt kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Rockanje via www.windfinder.com.

  Reserveren en boeken
  Wil je een les reserveren of boeken? Neem voor reserveringen direct contact met ons op. Bel naar 0620234234 of e-mail ons op info@kitesurfles.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Rockanje is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Rockanje
  Voer in de TomTom: Swinsedreef. Volg de A15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15. Ga verder op de N57. Neem de N496 naar de Swinsedreef in Rockanje. Ga rechtdoor op de rotonde en rijd deze weg uit totdat U arriveert op de parkeerplaats van Swinsedreef. Let op! U betaalt €3, - parkeergeld in het zomerseizoen.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Rockanje

  Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Swinsedreef is en we hier verzamelen bij onze witte trailer.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

  Over Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

  Kitesurfen bij Bloemendaal aan Zee

  De kitesurfspot van Bloemendaal ligt vlak naast de badplaats van Bloemendaal aan Zee. Het strand is vooral populair onder jongeren en beschikt over een aantal strandpaviljoens die een modern en trendy imago nastreven. De kitesurfspot beschikt over een klein zandstrand met weinig obstakels. Op kitesurflocatie Bloemendaal kunnen wij echter geen volledig gebruik maken van onze faciliteiten, en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op onze hoofdlocatie Scheveningen.

  Veiligheid kitesurfles Bloemendaal
  Het strand van Bloemendaal is relatief klein. Hierdoor is het door het gebrek aan ruimte lastig om je kite te starten, zeker in het zomerseizoen als het strand vol ligt met badgasten en andere kitesurfers. Daarnaast ligt het strand relatief dicht bij de duinen, waardoor er turbulentie kan ontstaan. Hierdoor wordt de wind instabiel en kan de kite onvoorspelbare dingen gaan doen, zoals over je heen vallen. Wij geven daarom alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet druk is, meestal doordeweeks en buiten het zomerseizoen. Ook wijken wij alleen uit naar Bloemendaal als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen écht niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

  Restricties kitesurfles Bloemendaal
  In de zomerperiode tussen mei en september zijn er twee aangewezen vakken voor het starten en landen van je kitesurfvlieger. Daarnaast dient er 50 meter vanuit de kust gevaren te worden. Deze regels worden gehandhaafd door de kustwacht.

  Kitesurfles Bloemendaal vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
  Op onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikken wij over een ruim zandstrand wat genoeg ruimte biedt om je kite veilig op te laten. Tevens beschikt hoofdlocatie Scheveningen over een afgebakend lesgebied wat verboden is voor andere kitesurfers.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen kitesurf leslocatie Bloemendaal

  Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar drukte en het getij, en wordt er een afstand van minimaal 200 meter met betrekking tot de duinen gehouden.


  Faciliteiten kitesurfschool Bloemendaal      

  Bij het geven van kitesurflessen op Bloemendaal wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in deze trailer.

  Kitesurfen Bloemendaal aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


   Strandpaviljoen Bloemendaal vergeleken Strandpaviljoen de Staat

   Wij werken op locatie Bloemendaal niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurfcursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


   Voordelen kitesurfles Bloemendaal
   Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt voordelen met zich mee:

   • Stabiele zeewind
   • Alternatieve kitesurflocatie als de condities op Scheveningen niet voldoen
   • Goed bereikbaar
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je je kunt omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

   Nadelen kitesurfles Bloemendaal

   Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten het seizoen)
   • Weinig ruimte vanwege relatief klein strand en de nabijgelegen duinen
   • Geen aangewezen lesgebieden
   • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
   • Veel hinder van badgasten en andere waterrecreanten

   Wanneer geven wij kitesurfles op Bloemendaal
   Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Bloemendaal niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok. Tevens varen er op Bloemendaal zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen


   Weersvereisten kitesurfles Bloemendaal
   Voor Bloemendaal geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO.Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.
   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
   Voor informatie over het weer kijkt u op www.windfinder.com en dan kitesurflocatie Bloemendaal

   Alternatieve kitesurflocaties
   Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Bloemendaal aan Zee is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto naar kitesurfschool Bloemendaal
   Voer in de TomTom: Parnassiaweg, 2061 Bloemendaal. Vertrek vanaf Den Haag Centraal in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44 en ga de provinciale weg op in Noordwijk (N206). Volg deze weg naar de Oosterduinweg en rijd vanaf de Burgemeester den Texlaan naar Overveen. Volg de Zeeweg/N200 naar Bloemendaal, en rijd ten slotte naar de Parnassiaweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Parnassiaweg, parkeren is gratis.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar bloemendaal

   Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Parnassiaweg in Bloemendaal is.


   kitesurfles Scheveningen
   By Ralph Schnepper

   Kitesurfles locatie Scheveningen

   Over Kitesurfles locatie Scheveningen

   Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen

   Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen kitesurfleslocatie. Hier beschikken we over een enorme kitesurfleslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. OOnze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 8 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand.

   Eigenschappen leslocatie Scheveningen

   888Onze kitesurfleslocatie in Scheveningen bevindt zich voor strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Onze kitesurfinstructeurs geven les in het Nederlands en Engels.


   Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

   Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie. Hier kun je heerlijk eten en drinken. Bezoek heeft de mogelijkheid om te komen kijken naar het kitesurfen en ondertussen te genieten van gerechten uit de biologische keuken waarover strandpaviljoen De Staat beschikt.

   Kitesurfles locatie Scheveningen beschikt over de volgende faciliteiten:    Voordelen van kitesurfles Scheveningen

    Leren kitesurfen op Scheveningen brengt vele voordelen met zich mee.

    • Stabiele zeewind
    • Breed zandstrand
    • Eigen locatie
    • Niet druk.
    • Goed bereikbaar
    • Benodigde materialen zijn inbegrepen

    Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.    Doorgaan van de lessen kitesurfschool Scheveningen

    Voor Scheveningen geldt dat je er kan kitesurfen met ZW, W, NW, N, NO wind. Houd er rekening mee dat de golven maximaal 1,5 meter hoog mogen zijn en er een lichte stroming is. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten. Voor informatie over het weer kijk op Windfinder.com en dan locatie Scheveningen.


    Weersvereisten voor kitesurflessen Scheveningen

    Kiten op zee: Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

    Kitesurfer in zee in Scheveningen

    Zelf oefenen Kitesurf locatie: Ter hoogte van de vuurtoren bij de boulevard mag er gekite worden. Dit is om precies te zijn tussen golfbreker 42 en monument De Naald. Belangrijk: ga nooit zelf oefenen zonder eerst een les te hebben gevolgd! Hiermee breng je zowel jezelf als anderen in dit gebied in gevaar.

    Kitesurf vereniging: In Scheveningen is er een vereniging voor kitesurfen genaamd Jumpteam. Hier kan je voor 65 euro per jaar lid worden, dit heeft enkele grote voordelen. Jumpteam is een super gezellige kitesurfvereniging voor kitesurfers met alle faciliteiten voor aangesloten leden. Zo is er een kantine waar je drankjes en hapjes kunt halen, verwarmde douches, omkleedruimtes en een terras. Erg belangrijk is de veiligheid! Wanneer je in de problemen komt beschikt de kitesurfvereniging over een reddingsboot.

    Alternatieve kitesurf locaties: Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


    Reserveren en boeken

    Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
    Beginner cursussen
    Vervolg cursussen
    Gevorderd cursussen
    Kinder kitesurflessen
    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfles locatie Scheveningen is:

    Adres:
    Strandslag 10 2512zz
    Den Haag Nederland

    Route met de auto:
    Rijd naar het Markenseplein (Markenseplein, 2583 KR, Den Haag). Hier kan gratis geparkeerd worden bij de eindhalte van de bus en tram tot 18.00 's avonds. Mocht hier geen plek zijn dan is er ook de mogelijkheid om in de nabij gelegen woonwijk te parkeren. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat. Heb je een avond kitesurfles kun je ook in de avonden gratis parkeren in de vogelwijk, ter hoogte van de laan van poot nummer 172. 2566EG, Den Haag.

    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: station Den Haag Centraal Station

    Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. Deze rijdt door tot het Markenseplein. Ook kan je stadsbus 22 richting Duindorp nemen, deze bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.