By Ralph Schnepper

Kitesurfen Ouddorp

Over Kitesurfen Ouddorp

Kitesurfen Ouddorp   
Kitesurflocatie Ouddorp ligt ten Noordwesten van de Brouwersdam en ten Noordoosten van Ouddorp, vlak bij de vuurtoren aan het uiterste punt van Goedereede. Door de ligging komt alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden langs dit punt, waardoor er vaak een sterke stroming staat en er hoge golven zijn. Het zandstrand is breed en biedt voldoende ruimte om je kitesurfkite op te laten. Wel zijn er zandduinen aanwezig die afgebakend zijn met prikkeldraad. Vanwege de hoge golven en sterke stroming vinden wij van kitesurfles.com het te gevaarlijk om les te geven op deze kitesurflocatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar de condities meer geschikt zijn voor kitesurflessen.

Veiligheid over kitesurfen Ouddorp
De wind op Ouddorp kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kitesurfkite onvoorspelbaar maakt. Ook moet er opgepast worden voor kitebuggyer’s op het strand en golfsurfers in het water.
Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom niet geschikt voor beginnende kitesurfers.

Restricties kitesurfen Ouddorp
Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men extreme sporten kan beoefenen. Deze is gemarkeerd met een rij palen en is aangegeven op een informatiebord. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand bij het “Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van paal 13.750 tot 12.000.Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekitesurft worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met de Ouddorp
Door de Maasvlakte, een opgespoten zandbank ten Zuidwesten van onze hoofdlocatie Scheveningen, wordt het zeewater en de stroming tegengehouden waardoor er geen sterke stroming is. Ook is de branding rustig vergeleken met de stevige branding bij Ouddorp. Hierdoor zijn de condities op Scheveningen goed geschikt voor beginnende kitesurfers. Tevens beschikken wij over door de gemeente aangewezen kitesurflesgebieden waar het voor verboden andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Kitesurfen Ouddorp vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog en de stroming niet zo sterk als op kitesurflocatie Ouddorp. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door heftige condities!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op Ouddorp!
Vanwege de extreme condities op Ouddorp geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over hanteerbare condities voor je kitesurfles. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


Faciliteiten bij kitesurfen Ouddorp vergeleken met faciliteiten Scheveningen
Wij werken op locatie Ouddorp niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn wel een aantal strandpaviljoens in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

Kitesurfen Ouddorp beschikt over de volgende faciliteiten:  Voordelen van kitesurfen op Ouddorp

  Kitesurfen op Ouddorp brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Veel gratis parkeergelegenheid vlak bij de kitesurfspot
  • Goed bereikbaar met de auto
  • Veel ruimte op het strand
  • Uitdagende condities voor de gevorderde kitesurfer

  Nadelen van kitesurfen op Ouddorp

  Kitesurfen op Ouddorp brengt ook nadelen met zich mee:

  • Niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en sterke stroming
  • Riskeren van een boete als er niet in de aangewezen locaties wordt gekitesurft
  • Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water gevaarlijk.


  Weersvereisten voor kitesurfen op de Ouddorp
  Voor Ouddorp geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZZW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Ouddorp is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Ouddorp
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Surfstrand duinpad 3de blok, 3253 LB Ouddorp.
  Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Duinpad in Ouddorp. Je kan bij de zandduinen van Ouddorp gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Ouddorp

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar Ouddorp te reizen, omdat het slecht bereikbaar is.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Oostvoornse Meer

  Over Kitesurfen Oostvoornse Meer

  Kitesurfen Oostvoornse Meer

  Het Oostvoornse meer is een diep en helder met brak-water gevuld meer in de buurt van de badplaats Oostvoorne. Het meer is ontstaan tijdens de uitbreiding van de Europoort, waarbij zand uit het Oostvoornse meer werd gewonnen om de Maasvlakte mee op te spuiten. Het meer is een populaire locatie voor sportduikers en ook voor surfers. Er is zijn meerdere ondiepe gedeeltes aan de noordkant van het meer, wat bestaat uit kleine baaitjes omringd met stenen en dammen. Voorbij deze baaitjes bevindt zich het 40m diepe gedeelte van het meer. Het water in de baaitjes is relatief vlak en rustig, in tegenstelling tot het diepe gedeelte van het meer dat choppy is. Het strand bestaat uit zand en begroeiing zoals doornstruiken en bosjes. Parkeren is toegestaan op het strand. Vanwege de vele obstakels die zich bevinden op het Oostvoornse meer vinden wij van kitesurfles.com het niet verantwoord om kitesurfles te geven op deze locatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij beschikken over een breed zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden.

  Veiligheid over kitesurfen Oostvoorne Meer
  Het meer is omringd door veel begroeiing en dijken, waardoor de wind vaak instabiel is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de stenen die geplaatst zijn in het water. De kunstmatige baaitjes zijn klein waardoor er weinig ruimte is om te kitesurfen, zeker op de drukkere zomerdagen als er veel andere kitesurfers zijn.

  Restricties kitesurfen Oostvoornse Meer

  Het Oostvoornse meer beschikt over een onduidelijke regulering omtrent watersporten, waardoor er in 2011 een zelfregulering is ingevoerd door de plaatselijke gebruikers. Er zijn dus geen aangewezen kitesurflesgebieden en er moet zeer raadzaam worden omgegaan met de plaatselijke regels om de kitesurfspot in stand te houden.

  Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Oostvoornse Meer
  Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Daarnaast bevinden zich in het water op onze hoofdlocatie geen stenen dammetjes. Tevens kan de wind lekker doorwaaien doordat deze niet wordt gehinderd door omringende obstakels.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Wij van kitesurfles.com geven géén les op het Oostvoornse Meer!
  Vanwege de vele gevaarlijke obstakels zowel op het land als in het water vinden wij het van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie kitesurfles te geven. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een uitgebreid zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


  Kitesurfen Oostvoornse Meer beschikt over de volgende faciliteiten:


   Strandpaviljoen Oostvoornse Meer vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

   Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers gebruik kunnen maken van faciliteiten en de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


   Voordelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

   Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Locatie geschikt voor OZO (aflandige) wind
   • Gratis parkeren in de buurt van het water
   • Goed bereikbaar

   Nadelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

   Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt ook nadelen met zich mee:

   • Voornamelijk instabiele wind door de omringende begroeiing en dijken
   • Obstakels in het water maken het gevaarlijk om te kitesurfen, zeker voor beginnende kitesurfers
   • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
   • Er zijn geen duidelijke, door de gemeente aangewezen regels omtrent het kitesurfen, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen


   Weersvereisten voor kitesurfen op Oostvoornse Meer
   Voor het Oostvoornse Meer geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W en NW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Oostvoornse Meer is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoornse Meer
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordoever Oostvoornse Meer 1, Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Rijd naar de Noordoever Oostvoornse Meer in Oostvoorne.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar het Oostvoornse Meer

   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Noordoever Oostvoornse Meer 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.