blank

Juiste materiaal voor kitesurfen

Om goed voorbereid te gaan kitesurfen heb je de juiste uitrusting nodig.
De juiste kitesurf uitrusting bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kite
  • Bar
  • Board
  • Wetsuit
  • Harnas
  • Helm
  • Reddingsvest

Als het kouder wordt is het handig om ook schoenen, handschoenen en een cap te hebben.  Deze materialen beschermen je tegen de kou en zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als een wetsuit.

Ben je op zoek naar deze materialen? Kijk gerust rond in onze webshop. Hier vind je verschillende kitesurf materialen voor de laagste prijs.

blank

Wetsuit

Een wetsuit is onmisbaar wanneer je wilt gaan kitesurfen in Nederland. Bij het kitesurfen is een neopreen pak aan te raden. De dikte van de wetsuits wordt aangegeven in millimeter bijvoorbeeld 5/3 of 3/2. Dit betekent dat je om het lichaam 5 mm dik neopreen en bij de armen en benen 3 mm dik neopreen hebt. In de zomer kun je een 3/2 gebruiken en in de winter is het aan te raden om minimaal een 5/3 te gebruiken. Wanneer je een wetsuit koopt, zorg er dan altijd voor dat deze een perfecte pasvorm heeft en goed aansluit op je lichaam, het mag een beetje strak zitten.

blank

Trapeze / Harnas

Een trapeze/harnas wordt gebruikt om de krachten van de kitesurfkite over te brengen op het lichaam. Er bestaan twee verschillende soorten harnassen: een zitharnas en een heupharnas. Wanneer je begint met kitesurfen is het aan te raden om een zitharnas te gebruiken. Dit harnas kan niet omhoog schuiven en is veiliger voor beginnende kitesurfers.

Zodra kitesurfers upwind leren varen en goed in een harnas kunnen hangen, kan worden overgestapt op een heupharnas. Dit harnas kan wel omhoog schuiven, maar zit comfortabeler dan een zitharnas.

blank

Reddingsvest

Het dragen van een reddingsvest is erg belangrijk. Een reddingsvest kan een leven redden, als bijvoorbeeld een kitesurfkite scheurt op open wateren, want deze blijft dan drijven. Door het dragen van een reddingsvest lig je 10 cm hoger in het water, waardoor je minder water binnen krijgt en een beter overzicht hebt als je kitesurfvlieger in het water ligt.


blank

Helm

Het is altijd aan te raden om een helm te gebruiken tijdens het kitesurfen; of je nu beginner of expert bent. Een helm biedt bescherming als je op het water valt en hierdoor bijvoorbeeld het kitesurfboard op je af komt. Als je een helm koopt, zorg er dan altijd voor dat de helm een goede pasvorm heeft en comfortabel zit.Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 5

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 5
<br /> <b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type bool in <b>/home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code</b> on line <b>8</b><br />

Schoenen / Handschoenen / Cap

Vooral wanneer het erg koud is, zoals in de winter en in het begin van het voorjaar, is het aan te raden om schoenen, handschoenen en eventueel een cap te dragen. Wij raden je aan om hier niet op te bezuinigen. Met schoenen, handschoenen en een cap kun je het hele jaar door varen met temperaturen boven de zeven graden. Het voorjaar en  het najaar zijn perioden met wat meer wind. Tijdens deze perioden is de temperatuur van het water het laagst en zijn schoenen, handschoenen en een cap erg comfortabel.Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 4

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 4
<br /> <b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type bool in <b>/home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code</b> on line <b>7</b><br />

Flair / Lichtkogels

In sommige landen, zoals België, wordt het verplicht gesteld om een flair of fakkel bij je te hebben wanneer je gaat kitesurfen. Tot op heden is het in Nederland nog niet verplicht om deze maatregel uit te voeren tijdens het kiten. De reddingsbrigade adviseert om één fakkel en één lichtkogel bij je te hebben.  De lichtkogel gebruik je om alle nabij gelegen schepen en/of reddingsbrigade te melden dat er iets mis is en dat je hulp nodig hebt. Als je vervolgens een reddingsboot of helikopter ziet aankomen, kun je de fakkel gebruiken om je exacte locatie door te geven.


blank

Mobiel

Het is erg handig om een mobiel in een waterdicht zakje bij je te hebben. Mocht er iets mis gaan tijdens het kitesurfen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om te bellen voor hulp.


Mobiel

Het is erg handig om een mobiel in een waterdicht zakje bij je te hebben. Mocht er iets mis gaan tijdens het kitesurfen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om te bellen voor hulp.


Windmeter

Een windmeter is een klein apparaatje waar je de actuele wind mee kan meten op het strand. Vaak wijken de voorspellingen af van de werkelijke windsnelheid, maar door het gebruiken van een windmeter weet je exact hoe hard het waait. Zorg altijd bij het gebruik van een windmeter dat je op een open vlakte staat en het apparaatje goed in de wind houdt om geen foutieve metingen te krijgen. Er zijn verschillende soorten windmeters te verkrijgen.