Over Kitesurfen Strand Horst

Kitesurfen op Strand Horst  
Aan de zuidkant van het Veluwemeer in Flevoland bevindt zich locatie Strand Horst. Deze kitesurfspot ligt gelegen aan een uitgestrekt grasveld in de bossen van het Veluwe. Tot ongeveer 1.5 km vanuit de kust bevindt er zich ondiep en vlak water, verder het meer op bevindt er zich een vaargeul. De bodem van het Veluwemeer bestaat uit modderig zand, en in de zomer is er veel wier aanwezig in het water. Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. De wind is echter vrijwel altijd vlagerig, omdat de kitesurfspot omringd is door bebouwing en bebossing waardoor de wind niet lekker door kan waaien.
Ook is het erg druk op Strand Horst, wat deze kitesurflocatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! Tevens beschikken wij over een stabiele zeewind waardoor je kitesurfkite geen onvoorspelbare dingen gaat doen.

Veiligheid over kitesurfen Strand Horst
De wind is erg vlagerig op Strand Horst, zeker vlak bij de kant. Verder het water op is het minder vlagerig, het is aangeraden om ver van de kust te blijven. Tevens is er een groot grasveld beschikbaar om je kitesurfkite op te laten. Er bevinden zich wel veel bomen, prullenbakken en sanitair gebouwen op het grasveld. Ook ligt de startplaats direct naast de parkeerplaats. Gecombineerd met vlagerige wind is dit een zeer gevaarlijke plek om je kitesurfkite te starten, wees dus extra voorzichtig!

Restricties kitesurfen Strand Horst
De kitesurfspot van strand Horst bestaat uit twee delen, namelijk een deel voor het kitesurfen en een deel voor het windsurfen. Hoewel er geen geschreven regels zijn over waar je wel en niet mag kitesurfen, wordt het niet gewaardeerd door anderen om door het windsurfgebied te varen. Blijf daarom gewoon in het kitesurfgebied om conflicten en gevaren te vermijden.
Verder geldt dat het absoluut verboden is om in de vaargeul te varen. Deze staat duidelijk afgebakend met boeien, blijf hier dus ver vandaan!

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Strand Horst
Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een groot zandstrand waar je veilig je kite kan oplaten. Tevens kan de wind goed doorwaaien over zee, waardoor deze niet instabiel is. Verder is het lesgebied door de gemeente afgebakend, hierdoor ervaar je tijdens je kitesurflessen geen overlast door andere waterrecreanten.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op Strand Horst!
Vanwege de extreme drukte en vlagerige wind op de Strand Horst geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze kitesurfcursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


Faciliteiten bij Strand Horst vergeleken met Faciliteiten Scheveningen

Wij werken op kitesurflocatie Strand Horst niet samen met een strandpaviljoen. Er bevindt zich wel een strandpaviljoen op de locatie waar je terecht kan om iets te eten of te drinken. Tevens zijn er sanitair gebouwen aanwezig op de locatie, die voor openbaar gebruik zijn. Hierin kan je douchen, omkleden en zijn er wc’s aanwezig. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

Kitesurfen Strand Horst beschikt over de volgende faciliteiten:

 • ervaren kitesurfers gebied
 • goed bereikbaar met auto
 • gratis parkeren


Voordelen van kitesurfen op de Strand Horst

Kitesurfen op Strand Horst brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Uitgestrekt vlak en ondiep water, tot wel 1.5km uit de kust
 • Met vrijwel elke windrichting mogelijk om te varen
 • Goed bereikbaar
 • Veel faciliteiten beschikbaar

Nadelen van kitesurfen op de Strand Horst
Kitesurfen op Strand Horst brengt ook nadelen met zich mee:

 • Vrijwel altijd instabiele wind vanwege begroeiing en bebouwing rondom de spot
 • Wier in het water, vooral in de zomer, dat in je lijnen verstrikt kan raken
 • Drukke locatie, vooral in de zomer als er ook badgasten aanwezig zijn
 • Veel obstakels op het strand wat het starten van je kitesurfkite gevaarlijk maakt
 • Geen gratis parkeermogelijkheden


Weersvereisten voor kitesurfen op Strand Horst
Voor Strand Horst geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


Reserveren en boeken

Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

Losse kitesurflessen
Beginner kitesurfcursussen
Vervolg kitesurfcursussen
Gevorderde kitesurfcursussen
Kinder kitesurflessen

Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

Route en adres van Kitesurfen Strand Horst is:

Adres:
Savornin lohmanpad 2586
Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

Route met de auto:
Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Strand Horst
Voer in de Tom-Tom de locatie: Palmbosweg, Flevoland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Volg A12 en A28 naar Ermelo. Neem afrit 11-Harderwijk-Zuid vanaf de A28. Rijd vervolgens naar de Palmbosweg, neem de 3e afslag op de rotonde richting Ermelo. Sla linksaf bij de slagbomen. Let op: Er geldt €5,- parkeergeld voor een dag.


Route openbaar vervoer:
Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Strand Horst

Locatie Strand Horst is niet te bereiken met het Openbaar Vervoer. De beste optie is om te reizen naar Harderwijk en een taxi te nemen naar locatie Strand Horst.