Over Kitesurfen Slufter

Kitesurfen op de Slufter
Het strand van de Slufter is ontstaan tijdens de bouw van Europoort. Bij het opspuiten van het zand voor de Maasvlakte is er een baai ontstaan die een deel van het zeewater tegenhoudt, waardoor het water aan de kust relatief vlak is. Een afstand van de kust af breken de golven, die op bepaalde dagen zeer hoog kunnen zijn. De kitesurfspot bevindt zich op een groot uitgestrekt zandstrand waar je met de auto aan het strand kan parkeren. De Slufter is niet geschikt voor beginnende kitesurfers, omdat er groot gevaar voor afdrijven op open zee ontstaat. Ga hier alleen kitesurfen als je weet hoe je hiermee om moet gaan. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen bevindt er zich geen afdrijfgevaar, en krijg je tijdens je kitesurfles professionele begeleiding door een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur. Hierdoor loop je nooit onnodig gevaar!

Veiligheid over kitesurfen Slufter
Hoewel er vlak water beschikbaar is op de kitesurfspot van Slufter, is het niet aan te raden voor beginnende kitesurfers om te oefenen op strand Slufter. Dit omdat er een zeer verraderlijke stroming staat,  zeker als men op zee komt. Hierdoor ontstaat er afdrijfgevaar met vrijwel elke windrichting, behalve bij Zuidwestenwind. Tevens zijn de golven op zee hier meestal hoog.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Slufter
Onze hoofdlocatie in Scheveningen biedt goede omstandigheden om te leren kitesurfen. De golven zijn niet hoog en de stroming is niet sterk. Ook is er geen sprake van afdrijfgevaar als men niet met aflandige wind gaat kitesurfen.

Restricties kitesurfen Slufter
Er mag niet gekitesurft worden in het uitgebaggerde meer van de Slufter, er mag enkel gekitesurft worden aan de kust ten zuiden en ten westen van dit meer. Houdt er rekening mee dat er geen kustwacht aanwezig is op het strand van de aangewezen kitesurfgebieden.

Kitesurfen Slufter vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Ook krijg je professioneel les van een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur, waardoor je tijdens je kitesurfles geen onnodig afdrijfgevaar loopt!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Slufter!
Vanwege afdrijfgevaar op open zee geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen loop je daarentegen geen onnodig afdrijfgevaar, doordat de stroming minder sterk is en er professioneel lesgegeven wordt door gecertificeerde IKO kitesurfinstructeurs.


Faciliteiten bij Slufter vergeleken faciliteiten Scheveningen
Wij werken op locatie Slufter niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Slufter geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

Kitesurfen Slufter beschikt over de volgende faciliteiten:

  • ervaren kitesurfers gebied
  • goed bereikbaar met auto
  • gratis parkeren


Voordelen van kitesurfen op de Slufter

Kitesurfen op Slufter brengt een aantal voordelen met zich mee:

• Veel verschillende condities waaruit je kan kiezen als gevorderde kitesurfer
• Gratis parkeren
• Goed bereikbaar


Nadelen van kitesurfen op de Slufter

Kitesurfen op Slufter brengt ook nadelen met zich mee:

• Zeer verraderlijke stroming waardoor je snel op zee kan afdrijven
• De locale kitesurfers waarderen het niet als je als beginnende kitesurfer naar deze locatie komt
• Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspotWeersvereisten voor kitesurfen op de Slufter
Voor de Slufter geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO, O en NO. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


Reserveren en boeken

Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

Losse kitesurflessen
Beginner kitesurfcursussen
Vervolg kitesurfcursussen
Gevorderde kitesurfcursussen
Kinder kitesurflessen

Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

 

 

Route en adres van Kitesurfen Slufter is:

Adres:
Savornin lohmanpad 2586
Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

Route met de auto:
Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Slufter
Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


Route openbaar vervoer:
Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Slufter

Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.