Over Kitesurfen Schellinkhout

Kitesurfen bij Schellinkhout
Schellinkhout ligt vlak bij Hoorn, een havenstad aan het IJsselmeer in Noord-Holland. De kitesurfspot ligt ten zuid-oosten van de haven aan een redelijk grote baai. Door de vorm van deze baai kan je vrijwel overal in het water staan, en is het water relatief rustig en vlak. Het strand bestaat uit een grasveld waarop een aantal bomen en prullenbakken staan. Ook bevindt er zich een klein zandstrand aan het water. Vanwege de ligging van de baai kan er ook met Zuid- en Zuidoostenwind gevaren worden. De wind waait dan ongehinderd vanaf het IJsselmeer zo naar de baai toe, waardoor deze stabiel en voorspelbaar is. Het is erg druk op Schellinkhout, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

Veiligheid over kitesurfen Schellinkhout
Vanwege de aantrekkelijke condities van Schellinkhout is dit misschien wel de meest drukke kitesurf locatie van Nederland. Hoewel je vrijwel overal in het water kan staan, blijft er door de drukte weinig ruimte over om te kitesurfen, en moet er ten alle tijden worden rekening gehouden met medekiters. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken, zeker omdat zowel beginners als gevorderden door elkaar heen varen. Daarnaast moet er opgepast worden tijdens het starten van je kite, omdat het gras bij de startlocatie glad kan zijn en deze zich dicht bij de parkeerplaats bevindt. Verder geldt er ook een gedoogbeleid omtrent het kitesurfen, dus dient er extra goed op de veiligheid gelet te worden.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Schellinkhout
Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op Schellinkhout!
Vanwege de extreme drukte op Schellinkhout geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


Kitesurfen Schellinkhout beschikt over de volgende faciliteiten:

  • goed bereikbaar met auto
  • gratis parkeren

  Strandpaviljoen Schellinkhout vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

  Wij werken op locatie Schellinkhout niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Schellinkhout geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


  Voordelen van kitesurfen op Schellinkhout

  Kitesurfen op Schellinkhout brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
  • Kalm, ondiep en vlak water
  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar

  Nadelen van kitesurfen op Schellinkhout
  Kitesurfen op Schellinkhout brengt ook nadelen met zich mee:

  • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
  • Veel andere kitesurfscholen aanwezig die les geven in de baai
  • Gevaar bij het starten van je kite vanwege glad gras en de parkeerplaats
  • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


  Weersvereisten voor kitesurfen op de Schellinkhout
  Voor de Schellinkhoutgeldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NW, W, ZW, Z, ZO, O wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


  Reserveren en boeken

  Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

  Losse lessen
  Beginner cursussen
  Vervolg cursussen
  Gevorderd cursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Schellinkhout is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Schellinkhout
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Zuiderdijk, Schellinkhout. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Provincialeweg in Berkhout. Neem afrit 8-Hoorn vanaf de A7/E22. Ga verder op de Provincialeweg naar de Zuiderdijk in Schellinkhout.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Schellinkhout

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.