Over Kitesurfen Oostvoornse Meer

Kitesurfen Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse meer is een diep en helder met brak-water gevuld meer in de buurt van de badplaats Oostvoorne. Het meer is ontstaan tijdens de uitbreiding van de Europoort, waarbij zand uit het Oostvoornse meer werd gewonnen om de Maasvlakte mee op te spuiten. Het meer is een populaire locatie voor sportduikers en ook voor surfers. Er is zijn meerdere ondiepe gedeeltes aan de noordkant van het meer, wat bestaat uit kleine baaitjes omringd met stenen en dammen. Voorbij deze baaitjes bevindt zich het 40m diepe gedeelte van het meer. Het water in de baaitjes is relatief vlak en rustig, in tegenstelling tot het diepe gedeelte van het meer dat choppy is. Het strand bestaat uit zand en begroeiing zoals doornstruiken en bosjes. Parkeren is toegestaan op het strand. Vanwege de vele obstakels die zich bevinden op het Oostvoornse meer vinden wij van kitesurfles.com het niet verantwoord om kitesurfles te geven op deze locatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij beschikken over een breed zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden.

Veiligheid over kitesurfen Oostvoorne Meer
Het meer is omringd door veel begroeiing en dijken, waardoor de wind vaak instabiel is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de stenen die geplaatst zijn in het water. De kunstmatige baaitjes zijn klein waardoor er weinig ruimte is om te kitesurfen, zeker op de drukkere zomerdagen als er veel andere kitesurfers zijn.

Restricties kitesurfen Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse meer beschikt over een onduidelijke regulering omtrent watersporten, waardoor er in 2011 een zelfregulering is ingevoerd door de plaatselijke gebruikers. Er zijn dus geen aangewezen kitesurflesgebieden en er moet zeer raadzaam worden omgegaan met de plaatselijke regels om de kitesurfspot in stand te houden.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Oostvoornse Meer
Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Daarnaast bevinden zich in het water op onze hoofdlocatie geen stenen dammetjes. Tevens kan de wind lekker doorwaaien doordat deze niet wordt gehinderd door omringende obstakels.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op het Oostvoornse Meer!
Vanwege de vele gevaarlijke obstakels zowel op het land als in het water vinden wij het van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie kitesurfles te geven. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een uitgebreid zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


Kitesurfen Oostvoornse Meer beschikt over de volgende faciliteiten:

    • goed bereikbaar met auto
    • gratis parkeren

    Strandpaviljoen Oostvoornse Meer vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

    Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers gebruik kunnen maken van faciliteiten en de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


    Voordelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

    Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Locatie geschikt voor OZO (aflandige) wind
    • Gratis parkeren in de buurt van het water
    • Goed bereikbaar

    Nadelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

    Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt ook nadelen met zich mee:

    • Voornamelijk instabiele wind door de omringende begroeiing en dijken
    • Obstakels in het water maken het gevaarlijk om te kitesurfen, zeker voor beginnende kitesurfers
    • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
    • Er zijn geen duidelijke, door de gemeente aangewezen regels omtrent het kitesurfen, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen


    Weersvereisten voor kitesurfen op Oostvoornse Meer
    Voor het Oostvoornse Meer geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W en NW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderde kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Oostvoornse Meer is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoornse Meer
    Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordoever Oostvoornse Meer 1, Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Rijd naar de Noordoever Oostvoornse Meer in Oostvoorne.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar het Oostvoornse Meer

    Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Noordoever Oostvoornse Meer 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.