Over Kitesurfen Enkhuizen

Kitesurfen bij Enkhuizen
Ten Noordoosten van Enkhuizen bevindt zich de kitesurfspot aan het IJsselmeer. De spot ligt aan een smal grasveld omringd door bomen. Het water is relatief vlak en ondiep. Aan de oever liggen keien, het water kan betreden worden via een steiger. Er kan gekite worden op Enkhuizen met Oost- en Zuidoostenwind. Vanwege de vele obstakels en de beperkte aanwezige ruimte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurflessen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar er zich weinig obstakels bevinden op het strand en in het water, en waar er voldoende ruimte is op het strand.

Veiligheid over kitesurfen Enkhuizen
Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kite.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Enkhuizen
Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op Enkhuizen!
Vanwege de beperkte ruimte en vele obstakels geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op locatie Enkhuizen. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten.


Kitesurfen Enkhuizen beschikt over de volgende faciliteiten:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 19

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 27

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /home/u68679p65377/domains/kitesurfles.com/public_html/wp-content/plugins/add-actions-and-filters/AddActionsAndFilters_ShortCode.php(72) : eval()'d code on line 27

Strandpaviljoen Enkhuizen vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

Wij werken op locatie Enkhuizen niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Enkhuizen geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


Voordelen van kitesurfen op Enkhuizen

Kitesurfen op Enkhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar

 


Nadelen van kitesurfen op Enkhuizen

Kitesurfen op Enkhuizen brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel obstakels op de spot zoals bomen, palen en struiken
  • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
  • Het water betreden is met risico vanwege keien aan de oever
  • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot

 Weersvereisten voor kitesurfen op Enkhuizen

Voor Enkhuizen geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O en ZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


Reserveren en boeken

Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

Losse lessen
Beginner cursussen
Vervolg cursussen
Gevorderd cursussen
Kinder kitesurflessen

Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

Route en adres van Kitesurfen Enkhuizen is:

Adres:
Savornin lohmanpad 2586
Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

Route met de auto:
Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Enkhuizen
Voer in de Tom-Tom de locatie: Oosterdijk, Enkhuizen. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Westfrisiaweg/N302 in Noord-Holland. Neem afrit 9-Hoorn-Noord vanaf de A7/E22. Volg de N302 naar uw bestemming in Enkhuizen


Route openbaar vervoer:
Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Enkhuizen

Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.

blank