Over Kitesurfen Enkhuizen

Kitesurfen bij Enkhuizen
Ten Noordoosten van Enkhuizen bevindt zich de kitesurfspot aan het IJsselmeer. De spot ligt aan een smal grasveld omringd door bomen. Het water is relatief vlak en ondiep. Aan de oever liggen keien, het water kan betreden worden via een steiger. Er kan gekite worden op Enkhuizen met Oost- en Zuidoostenwind. Vanwege de vele obstakels en de beperkte aanwezige ruimte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurflessen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar er zich weinig obstakels bevinden op het strand en in het water, en waar er voldoende ruimte is op het strand.

Veiligheid over kitesurfen Enkhuizen
Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kite.

Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Enkhuizen
Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Wij van kitesurfles.com geven géén les op Enkhuizen!
Vanwege de beperkte ruimte en vele obstakels geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op locatie Enkhuizen. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten.


Kitesurfen Enkhuizen beschikt over de volgende faciliteiten:

  • goed bereikbaar met auto
  • gratis parkeren

  Strandpaviljoen Enkhuizen vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

  Wij werken op locatie Enkhuizen niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Enkhuizen geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


  Voordelen van kitesurfen op Enkhuizen

  Kitesurfen op Enkhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
  • Gratis parkeren
  • Goed bereikbaar

   


  Nadelen van kitesurfen op Enkhuizen

  Kitesurfen op Enkhuizen brengt ook nadelen met zich mee:

  • Veel obstakels op de spot zoals bomen, palen en struiken
  • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
  • Het water betreden is met risico vanwege keien aan de oever
  • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot

     Weersvereisten voor kitesurfen op Enkhuizen

  Voor Enkhuizen geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O en ZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


  Reserveren en boeken

  Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

  Losse lessen
  Beginner cursussen
  Vervolg cursussen
  Gevorderd cursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Enkhuizen is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Enkhuizen
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Oosterdijk, Enkhuizen. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Westfrisiaweg/N302 in Noord-Holland. Neem afrit 9-Hoorn-Noord vanaf de A7/E22. Volg de N302 naar uw bestemming in Enkhuizen


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Enkhuizen

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.