By Ralph Schnepper

Kitesurfen Zandvoort

Over Kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen Zandvoort
Zandvoort staat bekend om haar strand. Gedurende het jaar is Zandvoort één van Nederlands grootste publiekstrekkers met een strand van 9 km lang. Op het strand vind je allerlei strandpaviljoens en watersportcentra, met een variatie aan recreatiemogelijkheden. Op locatie Zandvoort kunnen wij onze faciliteiten niet ten volste benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles in Zandvoort als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Zandvoort
Vanwege de vele bezoekers en andere kitesurfers is Zandvoort meestal erg druk. Er bevindt zich een hoog aantal kitesurfscholen op het strand, waardoor er veel beginners in het water te vinden zijn. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan.

Kitesurfen in Zandvoort vergeleken met Scheveningen
Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Zandvoort
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Zandvoort, ter hoogte van de Reddingsbrigade Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van andere kitesurfscholen en kitesurfers.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandvoort
Bij het geven van kitesurflessen op Zandvoort wordt onze mobiele trailer gebruikt. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Boulevard Barnaart, ter hoogte van Beachclub The Spot.

Kitesurfen Zandvoort beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Zandvoort vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Zandvoort niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
  • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Zandvoort
  • Sterke stroming

  Wanneer geven wij kitesurfles op Zandvoort?
  De voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Zandvoort niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslag en een omkleedruimte. Tevens varen er op Zandvoort zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden zich er allerlei badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Zandvoort als het niet te druk is,of als de condities in Scheveningen niet goed zijn.


  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten.

  Voor informatie over het weer zoek je op Zandvoort via www.windfinder.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Zandvoort is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Zandvoort
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Zandvoort aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Ga verder op de N206 naar Zandvoort. Ga verder op de Kostverlorenstraat. Rijd naar het Stationsplein. Rijd naar de Boulevard Barnaart en rijd ten slotte de parkeerplaats op.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandvoort

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Zandvoort. Hierbij geldt ook dat Beachclub The Spot aangehouden kan worden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Over Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Kitesurfen op Wijk aan Zee
  De kitesurflocatie van Wijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk de pier en de Bunker. De pier is de meest zuidelijk gelegen kitesurfspot en ligt vlak bij de pier van Wijk aan Zee. Vanwege de pier wordt een deel van de stroming tegengehouden waardoor je tot 200 meter vanuit de kust kunt blijven staan, daarna wordt het snel diep. Locatie de Bunker is de meest noordelijk gelegen kitesurfspot, en een populaire meetingplek voor kiters. Wijk aan Zee beschikt over een uitgestrekt zandstrand met weinig obstakels.

  Veiligheid van kitesurfen Wijk aan Zee
  Vanwege de bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Wijk aan Zee meestal erg druk. Hoewel er gemarkeerde zones zijn aangewezen door de gemeente, moet er altijd rekening gehouden worden met andere waterrecreanten. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan. Met de wind uit het Noordoosten moet men zeer waakzaam zijn voor de pier, daar wil je absoluut niet in de buurt komen.

  Kitesurfen Wijk aan Zee vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
  Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen kitesurfles leslocatie Wijk aan Zee
  Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Wijk aan Zee, ter hoogte van strandrestaurant Het Bolwerk bij de Bunker van Wijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de pier en andere waterrecreanten.


  Faciliteiten van kitesurfschool Wijk aan Zee
  Bij het geven van kitesurflessen op Wijk aan Zee wordt er gebruik gemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de Bunker op de parkeerplaats van de Reyndersweg.

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


   Faciliteiten van kitesurfles Scheveningen bij Strandpaviljoen de Staat
   Wij werken op locatie Wijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


   Voordelen van kitesurfles Wijk  aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

   Nadelen van kitesurfles Wijk aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
   • Veel andere waterrecreanten, met name windsurfers en golfsurfers
   • De reddingsbrigade van Wijk aan Zee is alleen in de zomermaanden aanwezig
   • Sterke stroming

   Doorgaan van de kitesurflessen in Wijk aan Zee
   Voor Wijk aan Zee geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W, ZW. Voor andere windrichtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

   Zoek voor informatie over het weer op Wijk aan Zee Pier/Bunker via www.windfinder.com.


   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief!
   Voor informatie over het weer zoek je op Wijk aan Zee via www.windfinder.com.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderd kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurflocatie Wijk aan Zee is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Reyndersweg 201, Wijk aan Zee. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19 en A9 naar de Verkeersplein Noord/N197 in Velsen-Noord. Neem afrit Beverwijk vanaf de A22. Ga verder op de N197, en neem ten slotte de Zeestraat naar de Reyndersweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Bunker in Wijk aan Zee.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Wijk aan Zee

   Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Velsen-Noord

   Over Kitesurfen Velsen-Noord

   Kitesurfen bij Velsen-Noord
   Het strand van Velsen-Noord is een groot zandstrand, met redelijk vlak en ondiep water. Er bevinden zich weinig obstakels, met uitzondering van de pier die ten Noorden van deze spot in het water ligt. De Noordpier veroorzaakt een bijzondere wind en golfstroming, waardoor het een unieke plek is voor wind- en watersporters. Bij Velsen-Noord kunnen wij onze faciliteiten niet gebruiken en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

   Veiligheid Kitesurfen Velsen-Noord
   Hoewel het strand van Velsen-Noord veel ruimte biedt, is het er meestal erg druk met andere watersporters. Dit maakt het lastig om te oefenen met kitesurfen, want je bent als beginner vooral gefocust op de vlieger en niet op de omgeving.
   Het grootste gevaar van deze spot zit hem in de Noordpier. Vooral met zuidenwind is het zeer belangrijk om niet dicht bij de pier te komen. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is, meestal doordeweeks. Wij wijken uit naar Velsen-Noord als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

   Restricties kitesurfles Velsen-Noord
   Er bestaan ongeschreven regels voor golf- en kitesurfers. De kitesurfers bevinden zich vooral ver van de pier en de golfsurfers zitten meestal dicht bij de pier, omdat daar de golven beter zijn.

   Kitesurfen Velsen-Noord vergeleken met Scheveningen
   Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is er geen gevaarlijke pier in de buurt en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Eigenschappen kitesurf leslocatie Velsen-Noord
   Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van een kitesurfles wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Dit is vaak ver van de pier af, om zo de golfsurfers niet in de weg te zitten. Ook wordt hierbij voornamelijk gekeken naar drukte en het getij.


   Faciliteiten bij kitesurfschool Velsen-Noord
   Met behulp van onze mobiele trailer kunnen wij uitwijken naar Velsen-Noord. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Reyndersweg in IJmuiden. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kunt drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.

   Kitesurfen Velsen-Noord beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoen Velsen-Noord vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
    Wij werken op locatie Velsen-Noord niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen de faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursus kunnen toeschouwen met een hapje en een drankje .


    Voordelen kitesurfles Velsen-Noord
    Leren kitesurfen op Velsen-Noord brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Goed bereikbaar
    • Gratis parkeren
    • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
    • Vergunning voor het geven van veilige en professionele IKO lessen

    Nadelen kitesurfles Velsen-Noord
    Leren kitesurfen op de Velsen-Noord brengt ook nadelen met zich mee:

    • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
    • Gevaar van afdrijven op de Noordpier
    • Geen aangewezen lesgebieden
    • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat

    Doorgaan van de lessen kitesurfschool Velsen-Noord
    Wij kunnen uitwijken naar het strand van Velsen-Noord om kitesurfles te geven als het weer niet goed is bij onze hoofdlocatie in Scheveningen. Het is er meestal erg druk en je kunt je minder goed voorbereiden voor kitesurfen op zee. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is en als de wind aflandig is of als de golven op Scheveningen te hoog zijn. Safety First!


    Weersvereisten kitesurfles Velsen-Noord
    Voor Velsen-Noord geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, Z, W, NW, N, NNO wind. De windsnelheid moet tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

    Voor informatie over het weer zoek je op Velsen-Noord via www.windfinder.com.

    Kitesurfen op zee
    Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden een uitkomst, het perfecte alternatief!


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderd kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Velsen-Noord is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto naar kitesurfles Velsen-Noord
    Rijd naar Velsen-Noord. Op de Reyndersweg zijn drie parkeerplaatsen. Echter heb je de middelste (of tweede) nodig. Wanneer je vanaf de Bosweg de Reyndersweg oprijdt ga je op een gegeven moment de bocht om. Hier is parkeerplaats één. Een stukje verderop (250 m) heb je aan je rechterhand een groene bunker met aan de linkerkant van de weg parkeervakken. In de verte zie je dan het industrieterrein aan de linkerkant, direct links een soort wal. Hier staan wij met onze trailer op jullie te wachten. Het is hier gratis parkeren.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Velsen Noord

    Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Noordwijk aan Zee

    Over Kitesurfen Noordwijk aan Zee

    Kitesurfen op Noordwijk aan Zee
    De kitesurflocatie van Noordwijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord.  De kitesurfspot van Noordwijk Zuid staat onder toezicht van de club KSN Noordwijk, waar bekende kitesurfers zoals Jalou & Kevin Langeree en Sander & Ruben Lenten vandaan komen. Om op deze kitesurfspot te kitesurfen dient men een lycra van de club te dragen. Op de spot van Noordwijk Noord kan men vrij kitesurfen zonder toezicht. Beide kitesurfspots liggen aan de Noordzee, het wordt in het water vrijwel meteen diep en op het zandstrand staan om de 100m prullenbakken.

    Op Noordwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven er alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen.

    Veiligheid van kitesurfen Noordwijk aan Zee
    Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee op locatie Zuid is alleen aan te bevelen voor gevorderde kitesurfers. Er staan veel obstakels op het strand en de duinen zijn afgebakend met prikkeldraad. Noordwijk Noord ligt vlakbij een zeilvereniging, waarbij rekening gehouden moet worden met zeilboten op het water en langs de kust. Tevens wordt het strand van Noordwijk druk bezocht door bezoekers van strandpaviljoens en strandwandelaars, voornamelijk in het zomerseizoen. De kitesurfspot van Noordwijk Noord is geschikt voor kitesurflessen.

    Kitesurfen Noordwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
    De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied, het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Eigenschappen kitesurf leslocatie Noordwijk aan Zee
    Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Noordwijk aan Zee locatie Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de zeilvereniging en duinen.


    Faciliteiten kitesurfschool Noordwijk aan Zee
    Bij het geven van kitesurflessen op Noordwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van KSN surfclub in Noordwijk.

    Kitesurfen Noordwijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoen Noordwijk aan Zee vergeleken met strandpaviljoen de Staat
     Wij werken op locatie Noordwijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie op Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


     Voordelen van kitesurfles Noordwijk  aan Zee
     Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
     • Gratis parkeren
     • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

     Nadelen van kitesurfles Noordwijk aan Zee
     Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

     • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
     • Veel obstakels op het strand, zoals prikkeldraad en prullenbakken
     • De zeilvereniging Noordwijk zit vlak in de buurt
     • Om te kitesurfen op Noordwijk Zuid moet je gevorderd zijn en een lycra huren

     Doorgaan van de lessen van kitesurfschool Noordwijk aan Zee
     Onze voorkeur gaat uit naar Scheveningen, aangezien we op Noordwijk aan Zee niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Noordwijk aan Zee zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Noordwijk aan Zee als het hier niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie Scheveningen en meestal doordeweeks.


     Weervereisten kitesurfles Noordwijk aan Zee
     Voor Noordwijk geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is en er afdrijfingsgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

     Kitesurfen op zee
     Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

     Voor informatie over het weer zoek je op Noordwijk Noord/Zuid via www.windfinder.com


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderde kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Noordwijk aan Zee is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto naar kitesurfschool Noordwijk aan Zee
     Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
     We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool NoordWijk aan Zee

     Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Noordwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je de KSN Surfclub Noordwijk aan kan houden als punt van aankomst.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Muiderberg

     Over Kitesurfen Muiderberg

     Kitesurfen Muiderberg
     De kitesurfspot van Muiderberg ligt direct aan de dijken van Muiderberg, ten westen van de pier. Er bevindt zich een klein grasveld met daarop een aantal bomen. Je kunt tot ongeveer 200m uit de kust staan en het water is relatief vlak vanwege de dijk die de stroming tegenhoudt. Op Muiderberg kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles als het niet te druk is, als de condities zich niet uitlenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

     Veiligheid kitesurfen Muiderberg
     Het grasveld waar je een kitesurfkite kunt oplaten is zeer klein, waardoor er erg weinig ruimte is om veilig te starten. Daarnaast kan het erg druk zijn met badgasten, voornamelijk in de zomer. Het is absoluut niet aan te raden om te kitesurfen op Muiderberg als het druk is. Verder staan er veel bomen op het grasland en ligt het veld dicht bij de dijk waardoor de wind instabiel is. Je kitesurfkite wordt hierdoor onvoorspelbaar en daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast heb je de pier ten Oosten van de spot en de vaargeul ten Noordoosten waar rekening mee gehouden moet worden.

     Kitesurfen Muiderberg vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
     Op de hoofdlocatie in Scheveningen is er genoeg ruimte om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Verder is de wind stabiel doordat er geen obstakels op het strand staan, hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen gevaar door externe factoren!

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Eigenschappen leslocatie kitesurfles Muiderberg
     Onze leslocatie bevindt zich op het grasveld van Muiderberg. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van de dijk.


     Faciliteiten kitesurfschool Muiderberg
     Bij het geven van kitesurflessen op Muiderberg wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

     Kitesurfen Muiderberg beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoen Muiderberg vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
      Wij werken op locatie Muiderberg niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurflessen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


      Voordelen van kitesurfles Muiderberg
      Leren kitesurfen op Muiderberg brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
      • Gratis parkeren
      • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
      • Vlak water

      Nadelen van kitesurfles Muiderberg
      Leren kitesurfen op Muiderberg brengt ook nadelen met zich mee:

      • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
      • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
      • Geen aangewezen lesgebieden
      • Instabiele en onvoorspelbare wind vanwege de dijk en de bomen
      • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
      • Afdrijfgevaar met betrekking tot de pier en vaargeul

      Doorgaan van de lessen kitesurfschool Muiderberg
      Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Muiderberg niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Muiderberg zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Muiderberg als het niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor de hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.


      Weersvereisten kitesurfles Muiderberg
      Voor Muiderberg geldt dat je er kunt kitesurfen met NWW, NW, N, NO en O. Met andere richtingen geldt dat de wind dan zo dermate instabiel is dat het onveilig wordt om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

      Kitesurfen op zee
      Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

      Voor informatie over het weer zoek je op Muiderberg via www.windfinder.com.


      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Muiderberg is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto naar kitesurfschool Muiderberg
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeeweg 4, 1399 GP Muiderberg. Ga de A12 op in de Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem vervolgens de A4/E19, A10 en A1/E231 naar de IJsselmeerweg in Naarden. Neem afrit 1-Muiderberg vanaf de A6. Volg de IJsselmeerweg en Nienhuis Ruyskade naar de Zeeweg in Muiderberg. We verzamelen bij de witte trailer bij het watersportcentrum Muiderberg.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Muiderberg

      Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Muiderberg. Hierbij geldt ook dat het watersportcentrum Muiderberg kan aangehouden worden als punt van aankomst.


      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Monster

      Over Kitesurfen Monster

      Kitesurfen Monster
      Monster is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare, opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Hierdoor wordt er nieuw strand en duin gevormd en is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.
      Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, als de condities zich niet uitlenen voor kitesurfles op onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

      Veiligheid Kitesurfen Monster
      De lagune van Monster is klein en zeker als het getij laag is. Hierdoor is er weinig ruimte beschikbaar voor het geven van kitesurfles. Daarnaast zijn er geen aangewezen gebieden voor het geven van kitesurfles en varen hierdoor zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen. Doordat het water relatief vlak is trekt dit veel andere kitesurfers aan, waardoor het vaak erg druk is. Dit kan voor veel ongelukken zorgen, zeker als je nog maar een beginnende kitesurfer bent. Daarom geven wij alleen les op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.

      Restricties van kitesurfen Monster
      Er heerst een gedoogbeleid op locatie Monster. Dit betekent dat er officieel niet gekitesurft mag worden op Monster, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de gemeente. In de periode mei t/m september is het op mooie zomerdagen verboden om te kitesurfen op Monster, vanwege de hoeveelheid badgasten.

      Kitesurfles Monster vergeleken met Scheveningen
      Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er wél aangewezen zones om kitesurfles te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

      Eigenschappen kitesurf leslocatie Monster
      Onze leslocatie bevindt zich op de kleine lagune van Monster. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte.


      Faciliteiten van kitesurfschool Monster
      Bij het geven van kitesurflessen op Monster wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

      Kitesurfen Monster beschikt over de volgende faciliteiten:


       Strandpaviljoens Monster vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
       Wij werken op locatie Monster niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen tijdens een hapje en drankje.


       Voordelen van kitesurfles Monster
       Leren kitesurfen op Monster brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
       • Gratis parkeren
       • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
       • Vlak en kalm water

       Nadelen van kitesurfles Monster
       Leren kitesurfen op Monster brengt ook nadelen met zich mee:

       • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
       • Weinig ruimte vanwege de getijden
       • Geen aangewezen lesgebieden
       • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
       • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 30 minuten lopen

       Doorgaan van de lessen kitesurfschool Monster
       Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien het vaak te druk is op Monster. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Monster geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.


       Weersvereisten voor kitesurflessen Monster
       Voor Monster geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

       Kitesurfen op zee
       Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. Monster biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat een alternatief!

       Voor informatie over het weer zoek je op Monster via www.windfinder.com.


       Reserveren en boeken

       Reserveren en boeken

       Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

       Losse kitesurflessen
       Beginner kitesurfcursussen
       Vervolg kitesurfcursussen
       Gevorderde kitesurfcursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfen Monster is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Met de auto naar kitesurfschool Monster
       Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Monster

       Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.


       By Ralph Schnepper

       Kitesurfen Medemblik

       Over Kitesurfen Medemblik

       Kitesurfen bij Medemblik
       Medemblik is een stad met haven dat ligt aan het IJsselmeer in West-Friesland. De kitesurfspot van Medemblik ligt ten zuiden van de haven aan een klein grasveld. Op het grasveld bevinden zich een aantal bomen, struiken en paaltjes. Ook is er een klein stukje zandstrand met veel schelpen. Overal in het water is het ondiep en het water is vlak en kalm.
       De wind is voornamelijk stabiel door het gebrek aan bebouwing rondom Medemblik. De kitesurfspot is vooral aantrekkelijk omdat met Zuid- en Oostenwind ook gevaren kan worden op deze kitesurflocatie. Vanwege de beperkte ruimte die het strand van Medemblik biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de wind aflandig is op hoofdlocatie Scheveningen.

       Veiligheid over kitesurfen Medemblik
       Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kitesurfkite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kitesurfkite.

       Restricties kitesurfen Medemblik
       Er is weinig ruimte beschikbaar op het water omdat de kitesurfspot tussen twee natuurgebieden ligt. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken doordat kitesurfers in elkaars lijnen verstrikt raken, of kitesurfkites die in bomen terecht komen. Wees dus extra voorzichtig bij drukte.

       Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Medemblik
       Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

       Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

       Eigenschappen kitesurf leslocatie Medemblik

       Onze leslocatie bevindt op de gehele locatie van Medemblik. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


       Faciliteiten bij Medemblik
       Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Medemblik geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

       Kitesurfen Medemblik beschikt over de volgende faciliteiten:


        Strandpaviljoens Medemblik vergeleken met Strandpaviljoen de Staat

        Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


        Voordelen van kitesurfles op Medemblik

        Kitesurfles op Medemblik brengt een aantal voordelen met zich mee:

        • Vaarbaar met Zuid- en Oostenwind
        • Gratis parkeren
        • Goed bereikbaar
        • Vlak en ondiep water

        Nadelen van kitesurfen op Medemblik
        Kitesurfen op het Medemblik brengt ook nadelen met zich mee:

        • Veel obstakels op de kitesurfspot zoals bomen, palen en struiken
        • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
        • Kitesurfspot ligt tussen twee natuurgebieden in
        • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot

        Doorgaan van de lessen kitesurfschool Medemblik
        Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien er weinig ruimte beschikbaar is en het vaak druk is op Medemblik. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Medemblik geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Medemblik als het rustig is, meestal doordeweeks, en als de wind op Scheveningen aflandig is.


        Weersvereisten voor kitesurflessen Medemblik
        Voor Medemblik geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, N, NO, O, ZO en Z.
        De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

        Kitesurfen op zee
        Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

        Voor meer informatie over het weer zoek je op Medemblik via Windfinder.com


        Reserveren en boeken

        Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

        Losse kitesurflessen
        Beginner kitesurfcursussen
        Vervolg kitesurfcursussen
        Gevorderde kitesurfcursussen
        Kinder kitesurflessen

        Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

        Route en adres van Kitesurfen Medemblik is:

        Adres:
        Savornin lohmanpad 2586
        Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

        Route met de auto:
        Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Medemblik
        Voer in de Tom-Tom de locatie: Nesbos, Medemblik. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Dijkweg/N239 in Lambertschaag. Neem afrit 11-Medemblik vanaf de A7/E22. Volg de N239, Markerwaardweg/N240 en Droge Wijmersweg naar uw bestemming Nesbos, Medemblik. Parkeren is gratis.


        Route openbaar vervoer:
        Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Medemblik

        Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


        By Ralph Schnepper

        Kitesurfen Strand Horst

        Over Kitesurfen Strand Horst

        Kitesurfen op Strand Horst  
        Aan de zuidkant van het Veluwemeer in Flevoland bevindt zich locatie Strand Horst. Deze kitesurfspot ligt gelegen aan een uitgestrekt grasveld in de bossen van het Veluwe. Tot ongeveer 1.5 km vanuit de kust bevindt er zich ondiep en vlak water, verder het meer op bevindt er zich een vaargeul. De bodem van het Veluwemeer bestaat uit modderig zand, en in de zomer is er veel wier aanwezig in het water. Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. De wind is echter vrijwel altijd vlagerig, omdat de kitesurfspot omringd is door bebouwing en bebossing waardoor de wind niet lekker door kan waaien.
        Ook is het erg druk op Strand Horst, wat deze kitesurflocatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! Tevens beschikken wij over een stabiele zeewind waardoor je kitesurfkite geen onvoorspelbare dingen gaat doen.

        Veiligheid over kitesurfen Strand Horst
        De wind is erg vlagerig op Strand Horst, zeker vlak bij de kant. Verder het water op is het minder vlagerig, het is aangeraden om ver van de kust te blijven. Tevens is er een groot grasveld beschikbaar om je kitesurfkite op te laten. Er bevinden zich wel veel bomen, prullenbakken en sanitair gebouwen op het grasveld. Ook ligt de startplaats direct naast de parkeerplaats. Gecombineerd met vlagerige wind is dit een zeer gevaarlijke plek om je kitesurfkite te starten, wees dus extra voorzichtig!

        Restricties kitesurfen Strand Horst
        De kitesurfspot van strand Horst bestaat uit twee delen, namelijk een deel voor het kitesurfen en een deel voor het windsurfen. Hoewel er geen geschreven regels zijn over waar je wel en niet mag kitesurfen, wordt het niet gewaardeerd door anderen om door het windsurfgebied te varen. Blijf daarom gewoon in het kitesurfgebied om conflicten en gevaren te vermijden.
        Verder geldt dat het absoluut verboden is om in de vaargeul te varen. Deze staat duidelijk afgebakend met boeien, blijf hier dus ver vandaan!

        Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Strand Horst
        Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een groot zandstrand waar je veilig je kite kan oplaten. Tevens kan de wind goed doorwaaien over zee, waardoor deze niet instabiel is. Verder is het lesgebied door de gemeente afgebakend, hierdoor ervaar je tijdens je kitesurflessen geen overlast door andere waterrecreanten.

        Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

        Wij van kitesurfles.com geven géén les op Strand Horst!
        Vanwege de extreme drukte en vlagerige wind op de Strand Horst geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze kitesurfcursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


        Faciliteiten bij Strand Horst vergeleken met Faciliteiten Scheveningen

        Wij werken op kitesurflocatie Strand Horst niet samen met een strandpaviljoen. Er bevindt zich wel een strandpaviljoen op de locatie waar je terecht kan om iets te eten of te drinken. Tevens zijn er sanitair gebouwen aanwezig op de locatie, die voor openbaar gebruik zijn. Hierin kan je douchen, omkleden en zijn er wc’s aanwezig. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

        Kitesurfen Strand Horst beschikt over de volgende faciliteiten:         Voordelen van kitesurfen op de Strand Horst

         Kitesurfen op Strand Horst brengt een aantal voordelen met zich mee:

         • Uitgestrekt vlak en ondiep water, tot wel 1.5km uit de kust
         • Met vrijwel elke windrichting mogelijk om te varen
         • Goed bereikbaar
         • Veel faciliteiten beschikbaar

         Nadelen van kitesurfen op de Strand Horst
         Kitesurfen op Strand Horst brengt ook nadelen met zich mee:

         • Vrijwel altijd instabiele wind vanwege begroeiing en bebouwing rondom de spot
         • Wier in het water, vooral in de zomer, dat in je lijnen verstrikt kan raken
         • Drukke locatie, vooral in de zomer als er ook badgasten aanwezig zijn
         • Veel obstakels op het strand wat het starten van je kitesurfkite gevaarlijk maakt
         • Geen gratis parkeermogelijkheden


         Weersvereisten voor kitesurfen op Strand Horst
         Voor Strand Horst geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


         Reserveren en boeken

         Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

         Losse kitesurflessen
         Beginner kitesurfcursussen
         Vervolg kitesurfcursussen
         Gevorderde kitesurfcursussen
         Kinder kitesurflessen

         Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

         Route en adres van Kitesurfen Strand Horst is:

         Adres:
         Savornin lohmanpad 2586
         Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

         Route met de auto:
         Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Strand Horst
         Voer in de Tom-Tom de locatie: Palmbosweg, Flevoland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Volg A12 en A28 naar Ermelo. Neem afrit 11-Harderwijk-Zuid vanaf de A28. Rijd vervolgens naar de Palmbosweg, neem de 3e afslag op de rotonde richting Ermelo. Sla linksaf bij de slagbomen. Let op: Er geldt €5,- parkeergeld voor een dag.


         Route openbaar vervoer:
         Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Strand Horst

         Locatie Strand Horst is niet te bereiken met het Openbaar Vervoer. De beste optie is om te reizen naar Harderwijk en een taxi te nemen naar locatie Strand Horst.


         By Ralph Schnepper

         Kitesurfen Slufter

         Over Kitesurfen Slufter

         Kitesurfen op de Slufter
         Het strand van de Slufter is ontstaan tijdens de bouw van Europoort. Bij het opspuiten van het zand voor de Maasvlakte is er een baai ontstaan die een deel van het zeewater tegenhoudt, waardoor het water aan de kust relatief vlak is. Een afstand van de kust af breken de golven, die op bepaalde dagen zeer hoog kunnen zijn. De kitesurfspot bevindt zich op een groot uitgestrekt zandstrand waar je met de auto aan het strand kan parkeren. De Slufter is niet geschikt voor beginnende kitesurfers, omdat er groot gevaar voor afdrijven op open zee ontstaat. Ga hier alleen kitesurfen als je weet hoe je hiermee om moet gaan. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen bevindt er zich geen afdrijfgevaar, en krijg je tijdens je kitesurfles professionele begeleiding door een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur. Hierdoor loop je nooit onnodig gevaar!

         Veiligheid over kitesurfen Slufter
         Hoewel er vlak water beschikbaar is op de kitesurfspot van Slufter, is het niet aan te raden voor beginnende kitesurfers om te oefenen op strand Slufter. Dit omdat er een zeer verraderlijke stroming staat,  zeker als men op zee komt. Hierdoor ontstaat er afdrijfgevaar met vrijwel elke windrichting, behalve bij Zuidwestenwind. Tevens zijn de golven op zee hier meestal hoog.

         Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Slufter
         Onze hoofdlocatie in Scheveningen biedt goede omstandigheden om te leren kitesurfen. De golven zijn niet hoog en de stroming is niet sterk. Ook is er geen sprake van afdrijfgevaar als men niet met aflandige wind gaat kitesurfen.

         Restricties kitesurfen Slufter
         Er mag niet gekitesurft worden in het uitgebaggerde meer van de Slufter, er mag enkel gekitesurft worden aan de kust ten zuiden en ten westen van dit meer. Houdt er rekening mee dat er geen kustwacht aanwezig is op het strand van de aangewezen kitesurfgebieden.

         Kitesurfen Slufter vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
         Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Ook krijg je professioneel les van een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur, waardoor je tijdens je kitesurfles geen onnodig afdrijfgevaar loopt!

         Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

         Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Slufter!
         Vanwege afdrijfgevaar op open zee geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen loop je daarentegen geen onnodig afdrijfgevaar, doordat de stroming minder sterk is en er professioneel lesgegeven wordt door gecertificeerde IKO kitesurfinstructeurs.


         Faciliteiten bij Slufter vergeleken faciliteiten Scheveningen
         Wij werken op locatie Slufter niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Slufter geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

         Kitesurfen Slufter beschikt over de volgende faciliteiten:          Voordelen van kitesurfen op de Slufter

          Kitesurfen op Slufter brengt een aantal voordelen met zich mee:

          • Veel verschillende condities waaruit je kan kiezen als gevorderde kitesurfer
          • Gratis parkeren
          • Goed bereikbaar


          Nadelen van kitesurfen op de Slufter

          Kitesurfen op Slufter brengt ook nadelen met zich mee:

          • Zeer verraderlijke stroming waardoor je snel op zee kan afdrijven
          • De locale kitesurfers waarderen het niet als je als beginnende kitesurfer naar deze locatie komt
          • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot          Weersvereisten voor kitesurfen op de Slufter
          Voor de Slufter geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO, O en NO. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


          Reserveren en boeken

          Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

          Losse kitesurflessen
          Beginner kitesurfcursussen
          Vervolg kitesurfcursussen
          Gevorderde kitesurfcursussen
          Kinder kitesurflessen

          Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

           

           

          Route en adres van Kitesurfen Slufter is:

          Adres:
          Savornin lohmanpad 2586
          Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

          Route met de auto:
          Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Slufter
          Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


          Route openbaar vervoer:
          Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Slufter

          Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


          By Ralph Schnepper

          Kitesurfen Schellinkhout

          Over Kitesurfen Schellinkhout

          Kitesurfen bij Schellinkhout
          Schellinkhout ligt vlak bij Hoorn, een havenstad aan het IJsselmeer in Noord-Holland. De kitesurfspot ligt ten zuid-oosten van de haven aan een redelijk grote baai. Door de vorm van deze baai kan je vrijwel overal in het water staan, en is het water relatief rustig en vlak. Het strand bestaat uit een grasveld waarop een aantal bomen en prullenbakken staan. Ook bevindt er zich een klein zandstrand aan het water. Vanwege de ligging van de baai kan er ook met Zuid- en Zuidoostenwind gevaren worden. De wind waait dan ongehinderd vanaf het IJsselmeer zo naar de baai toe, waardoor deze stabiel en voorspelbaar is. Het is erg druk op Schellinkhout, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

          Veiligheid over kitesurfen Schellinkhout
          Vanwege de aantrekkelijke condities van Schellinkhout is dit misschien wel de meest drukke kitesurf locatie van Nederland. Hoewel je vrijwel overal in het water kan staan, blijft er door de drukte weinig ruimte over om te kitesurfen, en moet er ten alle tijden worden rekening gehouden met medekiters. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken, zeker omdat zowel beginners als gevorderden door elkaar heen varen. Daarnaast moet er opgepast worden tijdens het starten van je kite, omdat het gras bij de startlocatie glad kan zijn en deze zich dicht bij de parkeerplaats bevindt. Verder geldt er ook een gedoogbeleid omtrent het kitesurfen, dus dient er extra goed op de veiligheid gelet te worden.

          Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Schellinkhout
          Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

          Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

          Wij van kitesurfles.com geven géén les op Schellinkhout!
          Vanwege de extreme drukte op Schellinkhout geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


          Kitesurfen Schellinkhout beschikt over de volgende faciliteiten:


           Strandpaviljoen Schellinkhout vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

           Wij werken op locatie Schellinkhout niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Schellinkhout geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


           Voordelen van kitesurfen op Schellinkhout

           Kitesurfen op Schellinkhout brengt een aantal voordelen met zich mee:

           • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
           • Kalm, ondiep en vlak water
           • Gratis parkeren
           • Goed bereikbaar

           Nadelen van kitesurfen op Schellinkhout
           Kitesurfen op Schellinkhout brengt ook nadelen met zich mee:

           • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
           • Veel andere kitesurfscholen aanwezig die les geven in de baai
           • Gevaar bij het starten van je kite vanwege glad gras en de parkeerplaats
           • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


           Weersvereisten voor kitesurfen op de Schellinkhout
           Voor de Schellinkhoutgeldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NW, W, ZW, Z, ZO, O wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


           Reserveren en boeken

           Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

           Losse lessen
           Beginner cursussen
           Vervolg cursussen
           Gevorderd cursussen
           Kinder kitesurflessen

           Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

           Route en adres van Kitesurfen Schellinkhout is:

           Adres:
           Savornin lohmanpad 2586
           Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

           Route met de auto:
           Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Schellinkhout
           Voer in de Tom-Tom de locatie: Zuiderdijk, Schellinkhout. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Provincialeweg in Berkhout. Neem afrit 8-Hoorn vanaf de A7/E22. Ga verder op de Provincialeweg naar de Zuiderdijk in Schellinkhout.


           Route openbaar vervoer:
           Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Schellinkhout

           Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


           By Ralph Schnepper

           Kitesurfen Ouddorp

           Over Kitesurfen Ouddorp

           Kitesurfen Ouddorp   
           Kitesurflocatie Ouddorp ligt ten Noordwesten van de Brouwersdam en ten Noordoosten van Ouddorp, vlak bij de vuurtoren aan het uiterste punt van Goedereede. Door de ligging komt alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden langs dit punt, waardoor er vaak een sterke stroming staat en er hoge golven zijn. Het zandstrand is breed en biedt voldoende ruimte om je kitesurfkite op te laten. Wel zijn er zandduinen aanwezig die afgebakend zijn met prikkeldraad. Vanwege de hoge golven en sterke stroming vinden wij van kitesurfles.com het te gevaarlijk om les te geven op deze kitesurflocatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar de condities meer geschikt zijn voor kitesurflessen.

           Veiligheid over kitesurfen Ouddorp
           De wind op Ouddorp kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kitesurfkite onvoorspelbaar maakt. Ook moet er opgepast worden voor kitebuggyer’s op het strand en golfsurfers in het water.
           Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom niet geschikt voor beginnende kitesurfers.

           Restricties kitesurfen Ouddorp
           Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men extreme sporten kan beoefenen. Deze is gemarkeerd met een rij palen en is aangegeven op een informatiebord. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand bij het “Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van paal 13.750 tot 12.000.Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekitesurft worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

           Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met de Ouddorp
           Door de Maasvlakte, een opgespoten zandbank ten Zuidwesten van onze hoofdlocatie Scheveningen, wordt het zeewater en de stroming tegengehouden waardoor er geen sterke stroming is. Ook is de branding rustig vergeleken met de stevige branding bij Ouddorp. Hierdoor zijn de condities op Scheveningen goed geschikt voor beginnende kitesurfers. Tevens beschikken wij over door de gemeente aangewezen kitesurflesgebieden waar het voor verboden andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

           Kitesurfen Ouddorp vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
           Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog en de stroming niet zo sterk als op kitesurflocatie Ouddorp. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door heftige condities!

           Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

           Wij van kitesurfles.com geven géén les op Ouddorp!
           Vanwege de extreme condities op Ouddorp geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over hanteerbare condities voor je kitesurfles. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


           Faciliteiten bij kitesurfen Ouddorp vergeleken met faciliteiten Scheveningen
           Wij werken op locatie Ouddorp niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn wel een aantal strandpaviljoens in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

           Kitesurfen Ouddorp beschikt over de volgende faciliteiten:            Voordelen van kitesurfen op Ouddorp

            Kitesurfen op Ouddorp brengt een aantal voordelen met zich mee:

            • Veel gratis parkeergelegenheid vlak bij de kitesurfspot
            • Goed bereikbaar met de auto
            • Veel ruimte op het strand
            • Uitdagende condities voor de gevorderde kitesurfer

            Nadelen van kitesurfen op Ouddorp

            Kitesurfen op Ouddorp brengt ook nadelen met zich mee:

            • Niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en sterke stroming
            • Riskeren van een boete als er niet in de aangewezen locaties wordt gekitesurft
            • Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water gevaarlijk.


            Weersvereisten voor kitesurfen op de Ouddorp
            Voor Ouddorp geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZZW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


            Reserveren en boeken

            Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

            Losse kitesurflessen
            Beginner kitesurfcursussen
            Vervolg kitesurfcursussen
            Gevorderde kitesurfcursussen
            Kinder kitesurflessen

            Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

            Route en adres van Kitesurfen Ouddorp is:

            Adres:
            Savornin lohmanpad 2586
            Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

            Route met de auto:
            Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Ouddorp
            Voer in de Tom-Tom de locatie: Surfstrand duinpad 3de blok, 3253 LB Ouddorp.
            Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Duinpad in Ouddorp. Je kan bij de zandduinen van Ouddorp gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.


            Route openbaar vervoer:
            Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Ouddorp

            Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar Ouddorp te reizen, omdat het slecht bereikbaar is.


            By Ralph Schnepper

            Kitesurfen Oostvoornse Meer

            Over Kitesurfen Oostvoornse Meer

            Kitesurfen Oostvoornse Meer

            Het Oostvoornse meer is een diep en helder met brak-water gevuld meer in de buurt van de badplaats Oostvoorne. Het meer is ontstaan tijdens de uitbreiding van de Europoort, waarbij zand uit het Oostvoornse meer werd gewonnen om de Maasvlakte mee op te spuiten. Het meer is een populaire locatie voor sportduikers en ook voor surfers. Er is zijn meerdere ondiepe gedeeltes aan de noordkant van het meer, wat bestaat uit kleine baaitjes omringd met stenen en dammen. Voorbij deze baaitjes bevindt zich het 40m diepe gedeelte van het meer. Het water in de baaitjes is relatief vlak en rustig, in tegenstelling tot het diepe gedeelte van het meer dat choppy is. Het strand bestaat uit zand en begroeiing zoals doornstruiken en bosjes. Parkeren is toegestaan op het strand. Vanwege de vele obstakels die zich bevinden op het Oostvoornse meer vinden wij van kitesurfles.com het niet verantwoord om kitesurfles te geven op deze locatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij beschikken over een breed zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden.

            Veiligheid over kitesurfen Oostvoorne Meer
            Het meer is omringd door veel begroeiing en dijken, waardoor de wind vaak instabiel is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de stenen die geplaatst zijn in het water. De kunstmatige baaitjes zijn klein waardoor er weinig ruimte is om te kitesurfen, zeker op de drukkere zomerdagen als er veel andere kitesurfers zijn.

            Restricties kitesurfen Oostvoornse Meer

            Het Oostvoornse meer beschikt over een onduidelijke regulering omtrent watersporten, waardoor er in 2011 een zelfregulering is ingevoerd door de plaatselijke gebruikers. Er zijn dus geen aangewezen kitesurflesgebieden en er moet zeer raadzaam worden omgegaan met de plaatselijke regels om de kitesurfspot in stand te houden.

            Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Oostvoornse Meer
            Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Daarnaast bevinden zich in het water op onze hoofdlocatie geen stenen dammetjes. Tevens kan de wind lekker doorwaaien doordat deze niet wordt gehinderd door omringende obstakels.

            Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

            Wij van kitesurfles.com geven géén les op het Oostvoornse Meer!
            Vanwege de vele gevaarlijke obstakels zowel op het land als in het water vinden wij het van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie kitesurfles te geven. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een uitgebreid zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


            Kitesurfen Oostvoornse Meer beschikt over de volgende faciliteiten:


             Strandpaviljoen Oostvoornse Meer vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

             Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers gebruik kunnen maken van faciliteiten en de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


             Voordelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

             Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt een aantal voordelen met zich mee:

             • Locatie geschikt voor OZO (aflandige) wind
             • Gratis parkeren in de buurt van het water
             • Goed bereikbaar

             Nadelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

             Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt ook nadelen met zich mee:

             • Voornamelijk instabiele wind door de omringende begroeiing en dijken
             • Obstakels in het water maken het gevaarlijk om te kitesurfen, zeker voor beginnende kitesurfers
             • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
             • Er zijn geen duidelijke, door de gemeente aangewezen regels omtrent het kitesurfen, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen


             Weersvereisten voor kitesurfen op Oostvoornse Meer
             Voor het Oostvoornse Meer geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W en NW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


             Reserveren en boeken

             Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

             Losse kitesurflessen
             Beginner kitesurfcursussen
             Vervolg kitesurfcursussen
             Gevorderde kitesurfcursussen
             Kinder kitesurflessen

             Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

             Route en adres van Kitesurfen Oostvoornse Meer is:

             Adres:
             Savornin lohmanpad 2586
             Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

             Route met de auto:
             Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoornse Meer
             Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordoever Oostvoornse Meer 1, Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Rijd naar de Noordoever Oostvoornse Meer in Oostvoorne.


             Route openbaar vervoer:
             Vanaf: Den Haag Centraal Station naar het Oostvoornse Meer

             Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Noordoever Oostvoornse Meer 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


             By Ralph Schnepper

             Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

             Over Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

             Kitesurfen Oostvoorne Autostrand
             Deze kitesurfspot in de buurt van het Oostvoornse Meer is een populaire locatie voor kitesurfers. De kitesurfspot bestaat uit een grote baai aan de Noordzee vlak bij de Europoort. Door de vorm van deze baai is het in het water bijna overal mogelijk om te staan, en is het met vrijwel elke mogelijke windrichting mogelijk om te kitesurfen. Door het ondiepe water is het water rustig en relatief vlak. Het strand bestaat uit een groot zandstrand met hier en daar wat duinen. Vanaf de parkeerplaats tot het water is het ongeveer 30 minuten lopen door het zand. Het is extreem druk op Oostvoorne Autostrand, met zowel recreanten als beginnende kitesurfers, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

             Veiligheid voor kitesurfen Oostvoorne Autostrand
             Door de goede omstandigheden is Oostvoorne een erg drukke kitesurfspot. Omdat er geen aangewezen kitesurflesgebieden zijn op Oostvoorne Autostrand moeten gevorderde en beginnende kitesurfers het water delen, waardoor er veel ongelukken kunnen gebeuren.

             Restricties kitesurfen Oostvoorne Autostrand
             Er bevindt zich een natuurgebied ten noorden van de kitesurfspot, waar het absoluut verboden is om te kitesurfen. Politie staat regelmatig te controleren bij het natuurgebied om overtredende kitesurfers op de locatie zelf nog te beboeten. Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied is €160,-.

             Kitesurfles Oostvoorne Autostrand vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
             Onze hoofdlocatie bevinden zich direct bij de kitesurfspot. Alle benodigde faciliteiten bevindt zich op een ogenblik van het water, je hoeft dus geen eind te lopen om te kunnen kitesurfen. Tevens beschikt onze kitesurflocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, zodat je geen gevaar loopt door andere waterrecreanten. Ook mag je overal op zee kitesurfen, dus loop je geen risico op het krijgen van een boete.

             Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

             Wij van kitesurfles.com geven géén les op Oostvoorne Autostrand!
             Vanwege de extreme drukte op Oostvoorne Autostrand geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


             Kitesurfen Oostvoorne Autostrand beschikt over de volgende faciliteiten:


              Strandpaviljoen Oostvoorne Autostrand vergeleken met Strandpaviljoen Scheveningen

              Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


              Voordelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

              Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt een aantal voordelen met zich mee:

              • Gratis parkeren
              • Vlak en kalm water
              • Goed bereikbaar

              Nadelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

              Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt ook nadelen met zich mee:

              • Erg drukke kitesurfspot met veel kitesurfscholen die les geven en gevorderde kitesurfers
              • Vanaf de parkeerplaats is het minimaal 30 minuten lopen totdat je bij het water bent
              • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
              • Het natuurgebied ligt direct aan de kitesurfspot; Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied bedraagt minimaal €160,-.


              Weersvereisten voor kitesurfen op de Oostvoorne Autostrand
              Voor de Oostvoorne Autostrand geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W, ZW, Z wind. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


              Reserveren en boeken

              Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

              Losse kitesurflessen
              Beginner kitesurfcursussen
              Vervolg kitesurfcursussen
              Gevorderde kitesurfcursussen
              Kinder kitesurflessen

              Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

              Route en adres van Kitesurfen Oostvoorne Autostrand is:

              Adres:
              Savornin lohmanpad 2586
              Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

              Route met de auto:
              Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoorne Autostrand
              Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


              Route openbaar vervoer:
              Vanaf: Den Haag Centraal Station

              Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Strandweg 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


              Kitesurfen bij kitesurfles.com op het strand van scheveningen
              By Ralph Schnepper

              Kitesurfen Hoek van Holland

              Over Kitesurfen Hoek van Holland

              Kitesurfen bij Hoek van Holland
              De spot van Hoek van Holland heeft zijn condities merendeels te danken aan het enorme havenhoofd van Europoort. Met een lengte van maar liefst 3.5 km houdt het de golven en de stroming merendeels tegen. Zelfs bij windkracht 7 blijven de golven relatief netjes en berijdbaar. Hoewel het havenhoofd veel van de golven en stroming tegenhoudt, blijft de spot van Hoek van Holland een uitdaging voor surfers, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Het is daarom ook absoluut niet aan te raden om als beginner te kitesurfen op Hoek van Holland. Op het uitgestrekte zandstrand kan je je kite oplaten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog als bij Hoek van Holland, en kan je veilig kitesurflessen volgen.

              Veiligheid over kitesurfen Hoek van Holland
              Vanwege de zeer hoge golven en sterke stroming is het absoluut af te raden voor beginners om bij Hoek van Holland te gaan kiten. Tevens moet men binnen de aangegeven gebieden het water op- en afvaren. Er wordt streng gecontroleerd op kitesurfers die de regels overtreden. Dit omdat de spot dicht bij Europoort ligt en er sterk moet worden gehandhaafd vanwege de vele mogelijke strandbezoekers bij mooi weer. Het is dan zelfs verboden om te kitesurfen.

              Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Hoek van Holland
              Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Tevens zijn de golven en stroming hanteerbaar voor beginners. Er geldt ook geen kitesurf verbod tijdens zonnige dagen.

              Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

              Wij van kitesurfles.com geven géén les op Hoek van Holland!
              Vanwege de extreme condities op Hoek van Holland geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over veilige condities voor kitesurflessen.


              Kitesurfen Hoek van Holland beschikt over de volgende faciliteiten:


               Strandpaviljoen Hoek van Holland vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

               Wij werken op locatie Hoek van Holland niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Hoek van Holland geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


               Voordelen van kitesurfen op Hoek van Holland

               Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt een aantal voordelen met zich mee:

               • Uitdagende condities voor de doorgewinterde kitesurfer
               • Gratis parkeren
               • Goed bereikbaar

               Nadelen van kitesurfen op Hoek van Holland

               Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt ook nadelen met zich mee:

               • Extreme condities die niet geschikt zijn voor beginners
               • Strenge regelgeving met betrekking tot het op- en afvaren in het water
               • Op warme dagen met veel strandbezoekers is het verboden te kiten
               • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


               Weersvereisten voor kitesurfen op Hoek van Holland

               Voor Hoek van Holland geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


               Reserveren en boeken

               Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

               Losse lessen
               Beginner cursussen
               Vervolg cursussen
               Gevorderd cursussen
               Kinder kitesurflessen

               Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

               Route en adres van Kitesurfen Hoek van Holland is:

               Adres:
               Savornin lohmanpad 2586
               Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

               Route met de auto:
               Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Hoek van Holland
               Voer in de Tom-Tom de locatie: Rechtestraat 1, 3151 HN Hoek van Holland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4 naar de Klaas Engelbrechtsweg/N468 in Schipluiden. Neem afrit 13-Den Hoorn vanaf de A4, en volg vervolgens de N223 naar Maasdijk/N220. Volg de Dirk van den Burgweg/N211 en Schelpweg naar de Strandboulevard in Hoek van Holland. Rijd vervolgens naar de Rechtsestraat. U kunt hier gratis parkeren.


               Route openbaar vervoer:
               Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Hoek van Holland

               Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Rechtestraat 1 in Hoek van Holland aangehouden kan worden als eindbestemming.


               By Ralph Schnepper

               Kitesurfen Enkhuizen

               Over Kitesurfen Enkhuizen

               Kitesurfen bij Enkhuizen
               Ten Noordoosten van Enkhuizen bevindt zich de kitesurfspot aan het IJsselmeer. De spot ligt aan een smal grasveld omringd door bomen. Het water is relatief vlak en ondiep. Aan de oever liggen keien, het water kan betreden worden via een steiger. Er kan gekite worden op Enkhuizen met Oost- en Zuidoostenwind. Vanwege de vele obstakels en de beperkte aanwezige ruimte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurflessen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar er zich weinig obstakels bevinden op het strand en in het water, en waar er voldoende ruimte is op het strand.

               Veiligheid over kitesurfen Enkhuizen
               Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kite.

               Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Enkhuizen
               Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

               Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

               Wij van kitesurfles.com geven géén les op Enkhuizen!
               Vanwege de beperkte ruimte en vele obstakels geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op locatie Enkhuizen. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten.


               Kitesurfen Enkhuizen beschikt over de volgende faciliteiten:


                Strandpaviljoen Enkhuizen vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                Wij werken op locatie Enkhuizen niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Enkhuizen geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


                Voordelen van kitesurfen op Enkhuizen

                Kitesurfen op Enkhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee:

                • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
                • Gratis parkeren
                • Goed bereikbaar

                 


                Nadelen van kitesurfen op Enkhuizen

                Kitesurfen op Enkhuizen brengt ook nadelen met zich mee:

                • Veel obstakels op de spot zoals bomen, palen en struiken
                • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
                • Het water betreden is met risico vanwege keien aan de oever
                • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot

                                 Weersvereisten voor kitesurfen op Enkhuizen

                Voor Enkhuizen geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O en ZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


                Reserveren en boeken

                Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

                Losse lessen
                Beginner cursussen
                Vervolg cursussen
                Gevorderd cursussen
                Kinder kitesurflessen

                Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                Route en adres van Kitesurfen Enkhuizen is:

                Adres:
                Savornin lohmanpad 2586
                Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                Route met de auto:
                Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Enkhuizen
                Voer in de Tom-Tom de locatie: Oosterdijk, Enkhuizen. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Westfrisiaweg/N302 in Noord-Holland. Neem afrit 9-Hoorn-Noord vanaf de A7/E22. Volg de N302 naar uw bestemming in Enkhuizen


                Route openbaar vervoer:
                Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Enkhuizen

                Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


                kitesurfles Scheveningen
                By Ralph Schnepper

                Kitesurfles locatie Scheveningen

                Over Kitesurfles locatie Scheveningen

                Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen

                Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen kitesurfleslocatie. Hier beschikken we over een enorme kitesurfleslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. OOnze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 8 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand.

                Eigenschappen leslocatie Scheveningen

                888Onze kitesurfleslocatie in Scheveningen bevindt zich voor strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Onze kitesurfinstructeurs geven les in het Nederlands en Engels.


                Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

                Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie. Hier kun je heerlijk eten en drinken. Bezoek heeft de mogelijkheid om te komen kijken naar het kitesurfen en ondertussen te genieten van gerechten uit de biologische keuken waarover strandpaviljoen De Staat beschikt.

                Kitesurfles locatie Scheveningen beschikt over de volgende faciliteiten:                 Voordelen van kitesurfles Scheveningen

                 Leren kitesurfen op Scheveningen brengt vele voordelen met zich mee.

                 • Stabiele zeewind
                 • Breed zandstrand
                 • Eigen locatie
                 • Niet druk.
                 • Goed bereikbaar
                 • Benodigde materialen zijn inbegrepen

                 Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.                 Doorgaan van de lessen kitesurfschool Scheveningen

                 Voor Scheveningen geldt dat je er kan kitesurfen met ZW, W, NW, N, NO wind. Houd er rekening mee dat de golven maximaal 1,5 meter hoog mogen zijn en er een lichte stroming is. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten. Voor informatie over het weer kijk op Windfinder.com en dan locatie Scheveningen.


                 Weersvereisten voor kitesurflessen Scheveningen

                 Kiten op zee: Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

                 Kitesurfer in zee in Scheveningen

                 Zelf oefenen Kitesurf locatie: Ter hoogte van de vuurtoren bij de boulevard mag er gekite worden. Dit is om precies te zijn tussen golfbreker 42 en monument De Naald. Belangrijk: ga nooit zelf oefenen zonder eerst een les te hebben gevolgd! Hiermee breng je zowel jezelf als anderen in dit gebied in gevaar.

                 Kitesurf vereniging: In Scheveningen is er een vereniging voor kitesurfen genaamd Jumpteam. Hier kan je voor 65 euro per jaar lid worden, dit heeft enkele grote voordelen. Jumpteam is een super gezellige kitesurfvereniging voor kitesurfers met alle faciliteiten voor aangesloten leden. Zo is er een kantine waar je drankjes en hapjes kunt halen, verwarmde douches, omkleedruimtes en een terras. Erg belangrijk is de veiligheid! Wanneer je in de problemen komt beschikt de kitesurfvereniging over een reddingsboot.

                 Alternatieve kitesurf locaties: Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


                 Reserveren en boeken

                 Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
                 Beginner cursussen
                 Vervolg cursussen
                 Gevorderd cursussen
                 Kinder kitesurflessen
                 Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                 Route en adres van Kitesurfles locatie Scheveningen is:

                 Adres:
                 Strandslag 10 2512zz
                 Den Haag Nederland

                 Route met de auto:
                 Rijd naar het Markenseplein (Markenseplein, 2583 KR, Den Haag). Hier kan gratis geparkeerd worden bij de eindhalte van de bus en tram tot 18.00 's avonds. Mocht hier geen plek zijn dan is er ook de mogelijkheid om in de nabij gelegen woonwijk te parkeren. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat. Heb je een avond kitesurfles kun je ook in de avonden gratis parkeren in de vogelwijk, ter hoogte van de laan van poot nummer 172. 2566EG, Den Haag.

                 Route openbaar vervoer:
                 Vanaf: station Den Haag Centraal Station

                 Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. Deze rijdt door tot het Markenseplein. Ook kan je stadsbus 22 richting Duindorp nemen, deze bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.


                 By Ralph Schnepper

                 Kitesurfen Edam

                 Over Kitesurfen Edam

                 Kitesurfen bij Edam
                 De kitesurfspot van Edam ligt ten noord-oosten van Edam, vlak bij de bekende havenstad Volendam.
                 Deze kitesurflocatie bestaat uit twee delen, namelijk het deel ten noorden van de pier en het deel ten zuiden van de pier. Beide kitesurflocaties zijn voorzien van een klein grasveld waar je je kitesurfkite kan oplaten. Ook liggen beide kitesurflocaties aan een stenen dijk. Er liggen veel schelpjes aan de kant en op de bodem van het IJsselmeer. Het water is vlak, omdat de dijk de stroming tegenhoudt. Verder het water op is het water minder kalm en is er veel chop. Deze kitesurflocatie is ook vaarbaar met Oosten en Zuidoostenwind. Vanwege de beperkte ruimte en drukte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie les te geven. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

                 Veiligheid van kitesurfen Edam
                 De pier en de faciliteiten die daarbij toebehoren liggen direct aan het grasveld van de kitesurfspot, deze vormt dus ook het grootste gevaar. Daarnaast bevindt de dijk zich ook aan het grasveld, wat ook een bedreiging vormt tijdens het oplaten van je kitesurfkite. De dijk zorgt er voor dat de wind enigszins opstijgt, waardoor er turbulentie kan ontstaan indien je te dicht bij de dijk staat. Hierdoor wordt je kitesurfkite zeer onvoorspelbaar en ontstaat er een zeer onveilige situatie. Zorg er voor dat je ver van de dijk bent verwijderd.

                 Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Edam
                 Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kitesurfkite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

                 Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                 Wij van kitesurfles.com geven géén les op Edam!

                 Vanwege de extreme drukte en beperkte ruimte op Edam geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


                 Kitesurfen Edam beschikt over de volgende faciliteiten:


                  Strandpaviljoen Edam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                  Wij werken op locatie Edam niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op kitesurflocatie Edam geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


                  Voordelen van kitesurfen op Edam

                  Kitesurfen op Edam brengt een aantal voordelen met zich mee:

                  • Vaarbaar met Oost- en Zuidoostenwind
                  • Kalm, ondiep en vlak water
                  • Gratis parkeren
                  • Goed bereikbaar

                  Nadelen van kitesurfen op Edam

                  Kitesurfen op Edam brengt ook nadelen met zich mee:

                  • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
                  • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
                  • Gevaar bij het starten van je kitesurfkite vanwege de haven en de dijken

                  Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot                  Weersvereisten voor kitesurfen op Edam

                  Voor Edam geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO en Z. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


                  Reserveren en boeken

                  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

                  Losse kitesurflessen
                  Beginner kitesurfcursussen
                  Vervolg kitesurfcursussen
                  Gevorderde kitesurfcursussen
                  Kinder kitesurflessen

                  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

                  Route en adres van Kitesurfen Edam is:

                  Adres:
                  Savornin lohmanpad 2586
                  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                  Route met de auto:
                  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Edam
                  Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeedijk, Volendam. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en naar de Nieuwe Leeuwardenweg/N247 in Amsterdam-Noord, Amsterdam. Neem afrit S116 vanaf de A10. Volg de N247 naar de Damplein in Edam. Je kan gratis parkeren aan de Zeedijk.


                  Route openbaar vervoer:
                  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Edam

                  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zeedijk in Edam aangehouden kan worden als eindbestemming.


                  By Ralph Schnepper

                  Kitesurfen Brouwersdam

                  Over Kitesurfen Brouwersdam

                  Kitesurfen Brouwersdam

                  De Brouwersdam is een onderdeel van de Deltawerken in Zeeland. De grote, stenen dam houdt grote stormvloeden tegen en beschermt het binnenland voor hoge getijden. Een groot strand ligt aan de Brouwersdam wat grotendeels gebruikt kan worden voor recreatie. Vanwege de vorm van de dam is er een baai ontstaan waarin je tot zeker 200m van de kant kan blijven staan, en is het water in de baai kalm en vlak. Verder uit de kust wordt het water minder rustig en is het voornamelijk hobbelig. Met laag water is het overal vlak. Met hoog water ontstaan er hoge golven die aan de kant breken, wat de omstandigheden heftiger maakt en niet geschikt voor beginners. Op het strand staan geen obstakels, met uitzondering van de stenen dam ten zuiden van het strand. Ten oosten van de dam bevinden zich zandduinen, strandpaviljoens en parkeergelegenheid.
                  Het is extreem druk op de Brouwersdam, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 

                  Veiligheid over kitesurfen Brouwersdam  

                  De wind op de Brouwersdam kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kite onvoorspelbaar maakt. Ook moet een ruime afstand van de stenen dam worden gehouden.
                  Het grootste gevaar van kiten op de Brouwersdam is de extreme drukte. Omdat deze spot dicht bij de grens van België ligt, trekt het veel Fransen en Belgen aan. Ook is deze spot zeer populair onder de Duitse bevolking, en trekt het veel badgasten aan. Door deze drukte gebeuren er veel ongelukken, wat het zeer onveilig maakt voor de beginnende kitesurfer.

                  Restricties kitesurfen Brouwersdam

                  Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men mag kiten en waar niet. Ongeveer 500m ten Noordoosten van het strand liggen er gele boeien in het water die niet gepasseerd mogen worden. Na de boeien bevindt zich namelijk het windsurfgebied. Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekite worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

                  Kitesurfen Brouwersdam vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

                  Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

                  Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Brouwersdam!

                  Vanwege de extreme drukte op de Brouwersdam geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 


                  Kitesurfen Brouwersdam beschikt over de volgende faciliteiten:


                   Strandpaviljoen Brouwersdam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                   Wij werken op locatie Brouwersdam niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


                   Voordelen van kitesurfen op de Brouwersdam

                   Kitesurfen op de Brouwersdam brengt een aantal voordelen met zich mee:

                   • Veel gratis parkeergelegenheid aan het strand
                   • Goed bereikbaar met de auto
                   • Met laagtij vlak en kalm water

                   Nadelen van kitesurfen op de Brouwersdam

                   Kitesurfen op de Brouwersdam brengt ook nadelen met zich mee:

                   • Afdrijfgevaar richting de stenen dam met Noord- en Noordoostenwind
                   • Met hoogtij breken de golven dicht bij de kant, wat niet geschikt is voor beginners
                   • Extreme drukte omdat de locatie ook aantrekkelijk is voor Belgen, Fransen en Duitsers
                   •  Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water extra gevaarlijk


                   Weersvereisten voor kitesurfen op de Brouwersdam

                   Voor de Brouwersdam geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W en ZW wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


                   Reserveren en boeken

                   Wil je een les reserveren of boeken op? Geen probleem! Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

                   Losse lessen (link losse les)
                   Beginner cursussen (link beginner cursus)
                   Beginner advanced cursussen (link beginner advanced cursus)
                   Advanced cursussen (link advanced cursus)

                   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Klik dan hier voor meer informatie over ons aanbod en kies de cursus die bij jou past!

                   Route en adres van Kitesurfen Brouwersdam is:

                   Adres:
                   Savornin lohmanpad 2586
                   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                   Route met de auto:
                   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Brouwersdam
                   Voer in de Tom-Tom de locatie: Brouwersdam, 3056 LK Ouddorp. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Brouwersdam in Ouddorp. Je kan overal op de Brouwersdam gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatse


                   Route openbaar vervoer:
                   Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar de Brouwersdam

                   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar de Brouwerdam te reizen, omdat het slecht bereikbaar is. Mocht je toch het openbaar vervoer willen gebruiken, neem dan Renesse als eindbestemming en vraag aan de informatiebalie welke bus het dichtstbijzijnde bij de locatie eindigt.


                   kitesurfen op de zandmotor
                   By Ralph Schnepper

                   Kitesurfles locatie Zandmotor

                   Over Kitesurfles locatie Zandmotor

                   Kitesurfen Zandmotorsafey kitesurfles

                   De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland van 125 hectare groot, het schiereiland is opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Het schiereiland heeft gezorgd voor een nieuw stuk strand en duinvorming, ook is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.

                    

                   Eigenschappen leslocatie Zandmotor

                   P1030161 Onze leslocatie bevindt zich op de grootste lagune van de Zandmotor. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Onze locatie wordt gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


                   Faciliteiten van kitesurfschool Zandmotor

                   We raden aan om je zwemkleding alvast aan te doen alvorens naar het strand te gaan en je om te kleden in een wetsuit. Op het strand zijn stranddouches aanwezig waar je jezelf na afloop kunt omkleden. Ook zijn er diverse strandtenten waar het mogelijk is een drankje of hapje te halen.

                   Kitesurfles locatie Zandmotor beschikt over de volgende faciliteiten:                    Voordelen van kitesurfles Zandmotor

                    Leren kitesurfen op de Zandmotor brengt een aantal voordelen met zich mee:

                    • Gratis parkeren
                    • Als de zee onrustig is, geven we de lessen op vlak water.
                    • Vlak en kalm water                    Weersvereisten voor kitesurflessen Zandmotor

                    Voor de Zandmotor geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kiten. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

                    Kiten op zee

                    Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

                    Alternatieve kitesurf locaties

                    Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


                    Reserveren en boeken

                    Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
                    Beginner cursussen
                    Vervolg cursussen
                    Gevorderd cursussen
                    Kinder kitesurflessen Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                    Route en adres van Kitesurfles locatie Zandmotor is:

                    Adres:
                    Savornin lohmanpad 2586
                    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                    Route met de auto:
                    Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.

                    Route openbaar vervoer:
                    Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandmotor

                    Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.