By Ralph Schnepper

Kitesurfen Zandvoort

Over Kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen Zandvoort
Zandvoort staat bekend om haar strand. Gedurende het jaar is Zandvoort één van Nederlands grootste publiekstrekkers met een strand van 9 km lang. Op het strand vind je allerlei strandpaviljoens en watersportcentra, met een variatie aan recreatiemogelijkheden. Op locatie Zandvoort kunnen wij onze faciliteiten niet ten volste benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles in Zandvoort als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

Veiligheid Kitesurfen Zandvoort
Vanwege de vele bezoekers en andere kitesurfers is Zandvoort meestal erg druk. Er bevindt zich een hoog aantal kitesurfscholen op het strand, waardoor er veel beginners in het water te vinden zijn. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan.

Kitesurfen in Zandvoort vergeleken met Scheveningen
Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Zandvoort
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Zandvoort, ter hoogte van de Reddingsbrigade Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van andere kitesurfscholen en kitesurfers.


Faciliteiten van kitesurfschool Zandvoort
Bij het geven van kitesurflessen op Zandvoort wordt onze mobiele trailer gebruikt. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Boulevard Barnaart, ter hoogte van Beachclub The Spot.

Kitesurfen Zandvoort beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Zandvoort vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Zandvoort niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


  Voordelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Zandvoort
  Leren kitesurfen op Zandvoort brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
  • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
  • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Zandvoort
  • Sterke stroming

  Wanneer geven wij kitesurfles op Zandvoort?
  De voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Zandvoort niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslag en een omkleedruimte. Tevens varen er op Zandvoort zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden zich er allerlei badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Zandvoort als het niet te druk is,of als de condities in Scheveningen niet goed zijn.


  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten.

  Voor informatie over het weer zoek je op Zandvoort via www.windfinder.com.


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderd kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Zandvoort is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfles Zandvoort
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Zandvoort aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Ga verder op de N206 naar Zandvoort. Ga verder op de Kostverlorenstraat. Rijd naar het Stationsplein. Rijd naar de Boulevard Barnaart en rijd ten slotte de parkeerplaats op.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Zandvoort

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Zandvoort. Hierbij geldt ook dat Beachclub The Spot aangehouden kan worden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Over Kitesurflocatie Wijk aan Zee

  Kitesurfen op Wijk aan Zee
  De kitesurflocatie van Wijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk de pier en de Bunker. De pier is de meest zuidelijk gelegen kitesurfspot en ligt vlak bij de pier van Wijk aan Zee. Vanwege de pier wordt een deel van de stroming tegengehouden waardoor je tot 200 meter vanuit de kust kunt blijven staan, daarna wordt het snel diep. Locatie de Bunker is de meest noordelijk gelegen kitesurfspot, en een populaire meetingplek voor kiters. Wijk aan Zee beschikt over een uitgestrekt zandstrand met weinig obstakels.

  Veiligheid van kitesurfen Wijk aan Zee
  Vanwege de bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Wijk aan Zee meestal erg druk. Hoewel er gemarkeerde zones zijn aangewezen door de gemeente, moet er altijd rekening gehouden worden met andere waterrecreanten. Ook staat er een sterke stroming en als beginner is het lastig om daarmee om te gaan. Met de wind uit het Noordoosten moet men zeer waakzaam zijn voor de pier, daar wil je absoluut niet in de buurt komen.

  Kitesurfen Wijk aan Zee vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
  Onze hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor kun je tijdens een kitesurfles ongestoord oefenen en ondervindt je geen hinder van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder ondervindt.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Eigenschappen kitesurfles leslocatie Wijk aan Zee
  Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Wijk aan Zee, ter hoogte van strandrestaurant Het Bolwerk bij de Bunker van Wijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de pier en andere waterrecreanten.


  Faciliteiten van kitesurfschool Wijk aan Zee
  Bij het geven van kitesurflessen op Wijk aan Zee wordt er gebruik gemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de Bunker op de parkeerplaats van de Reyndersweg.

  Kitesurflocatie Wijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


   Faciliteiten van kitesurfles Scheveningen bij Strandpaviljoen de Staat
   Wij werken op locatie Wijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen, maar er zijn genoeg strandtenten waar je een hapje en drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten bieden van onze mobiele kitesurfschool.


   Voordelen van kitesurfles Wijk  aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
   • Gratis parkeren
   • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

   Nadelen van kitesurfles Wijk aan Zee
   Leren kitesurfen op Wijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

   • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
   • Veel andere waterrecreanten, met name windsurfers en golfsurfers
   • De reddingsbrigade van Wijk aan Zee is alleen in de zomermaanden aanwezig
   • Sterke stroming

   Doorgaan van de kitesurflessen in Wijk aan Zee
   Voor Wijk aan Zee geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W, ZW. Voor andere windrichtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

   Zoek voor informatie over het weer op Wijk aan Zee Pier/Bunker via www.windfinder.com.


   Kitesurfen op zee
   Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief!
   Voor informatie over het weer zoek je op Wijk aan Zee via www.windfinder.com.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderd kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurflocatie Wijk aan Zee is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Reyndersweg 201, Wijk aan Zee. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19 en A9 naar de Verkeersplein Noord/N197 in Velsen-Noord. Neem afrit Beverwijk vanaf de A22. Ga verder op de N197, en neem ten slotte de Zeestraat naar de Reyndersweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Bunker in Wijk aan Zee.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Wijk aan Zee

   Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Velsen-Noord

   Over Kitesurfen Velsen-Noord

   Kitesurfen bij Velsen-Noord
   Het strand van Velsen-Noord is een groot zandstrand, met redelijk vlak en ondiep water. Er bevinden zich weinig obstakels, met uitzondering van de pier die ten Noorden van deze spot in het water ligt. De Noordpier veroorzaakt een bijzondere wind en golfstroming, waardoor het een unieke plek is voor wind- en watersporters. Bij Velsen-Noord kunnen wij onze faciliteiten niet gebruiken en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen les als het niet druk is, meestal doordeweeks of als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie in Scheveningen.

   Veiligheid Kitesurfen Velsen-Noord
   Hoewel het strand van Velsen-Noord veel ruimte biedt, is het er meestal erg druk met andere watersporters. Dit maakt het lastig om te oefenen met kitesurfen, want je bent als beginner vooral gefocust op de vlieger en niet op de omgeving.
   Het grootste gevaar van deze spot zit hem in de Noordpier. Vooral met zuidenwind is het zeer belangrijk om niet dicht bij de pier te komen. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is, meestal doordeweeks. Wij wijken uit naar Velsen-Noord als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

   Restricties kitesurfles Velsen-Noord
   Er bestaan ongeschreven regels voor golf- en kitesurfers. De kitesurfers bevinden zich vooral ver van de pier en de golfsurfers zitten meestal dicht bij de pier, omdat daar de golven beter zijn.

   Kitesurfen Velsen-Noord vergeleken met Scheveningen
   Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is er geen gevaarlijke pier in de buurt en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Eigenschappen kitesurf leslocatie Velsen-Noord
   Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van een kitesurfles wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Dit is vaak ver van de pier af, om zo de golfsurfers niet in de weg te zitten. Ook wordt hierbij voornamelijk gekeken naar drukte en het getij.


   Faciliteiten bij kitesurfschool Velsen-Noord
   Met behulp van onze mobiele trailer kunnen wij uitwijken naar Velsen-Noord. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Reyndersweg in IJmuiden. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kunt drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.

   Kitesurfen Velsen-Noord beschikt over de volgende faciliteiten:


    Strandpaviljoen Velsen-Noord vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
    Wij werken op locatie Velsen-Noord niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen de faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursus kunnen toeschouwen met een hapje en een drankje .


    Voordelen kitesurfles Velsen-Noord
    Leren kitesurfen op Velsen-Noord brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Goed bereikbaar
    • Gratis parkeren
    • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
    • Vergunning voor het geven van veilige en professionele IKO lessen

    Nadelen kitesurfles Velsen-Noord
    Leren kitesurfen op de Velsen-Noord brengt ook nadelen met zich mee:

    • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
    • Gevaar van afdrijven op de Noordpier
    • Geen aangewezen lesgebieden
    • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat

    Doorgaan van de lessen kitesurfschool Velsen-Noord
    Wij kunnen uitwijken naar het strand van Velsen-Noord om kitesurfles te geven als het weer niet goed is bij onze hoofdlocatie in Scheveningen. Het is er meestal erg druk en je kunt je minder goed voorbereiden voor kitesurfen op zee. Wij geven alleen les op Velsen-Noord als het niet druk is en als de wind aflandig is of als de golven op Scheveningen te hoog zijn. Safety First!


    Weersvereisten kitesurfles Velsen-Noord
    Voor Velsen-Noord geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, Z, W, NW, N, NNO wind. De windsnelheid moet tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

    Voor informatie over het weer zoek je op Velsen-Noord via www.windfinder.com.

    Kitesurfen op zee
    Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kiten. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden een uitkomst, het perfecte alternatief!


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderd kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

    Route en adres van Kitesurfen Velsen-Noord is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto naar kitesurfles Velsen-Noord
    Rijd naar Velsen-Noord. Op de Reyndersweg zijn drie parkeerplaatsen. Echter heb je de middelste (of tweede) nodig. Wanneer je vanaf de Bosweg de Reyndersweg oprijdt ga je op een gegeven moment de bocht om. Hier is parkeerplaats één. Een stukje verderop (250 m) heb je aan je rechterhand een groene bunker met aan de linkerkant van de weg parkeervakken. In de verte zie je dan het industrieterrein aan de linkerkant, direct links een soort wal. Hier staan wij met onze trailer op jullie te wachten. Het is hier gratis parkeren.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Velsen Noord

    Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte de Reyndersweg is en we hier verzamelen bij de groene bunker.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Rockanje

    Over Kitesurfen Rockanje

    Kitesurfen bij Rockanje
    De kitesurfspot van Rockanje ligt verscholen achter allerlei zandbanken, waardoor het water relatief vlak is en je enige meters van de kust kunt blijven staan.

    Wij kunnen deze kitesurflocatie gebruiken als de wind aflandig is op Scheveningen. De wind staat daar dan wel goed en dan kunnen de kitesurflessen gewoon doorgaan. Op Rockanje kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met strandwandelaars. Wij geven alleen kitesurfles op Rockanje als het niet te druk is, meestal doordeweeks en als de wind aflandig is op onze hoofdlocatie in Scheveningen.

    Veiligheid Kitesurfen Rockanje
    Het strand van Rockanje is breed en er staan relatief weinig obstakels, met uitzondering van een aantal prullenbakken. Er staan wel een aantal palen in het water die met hoogtij niet te zien zijn en verder kan het in het zomerseizoen druk zijn met badgasten en strandwandelaars.

    Restricties Kitesurfen Rockanje
    Wij beschikken over een vergunning om les te geven bij Rockanje. Ons lesgebied is echter beperkt tot een bepaald gebied, ten zuiden van de reddingsbrigade en de aanwezige strandpaviljoens. Tevens geldt ook dat we niet mogen kitesurfen voor de strandpaviljoens.

    Kitesurfles Rockanje vergeleken met Scheveningen
    Op onze hoofdlocatie in Scheveningen kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten die strandpaviljoen de Staat te bieden heeft als sanitair, douches en opslagruimte. Het strandpaviljoen bevindt zicht bij de kitesurfleslocatie en op de hoofdlocatie bij Scheveningen zijn aangewezen zones om les te geven, het is verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Eigenschappen kitesurf leslocatie Rockanje
    Onze leslocatie bevindt zich ten zuiden van de reddingsbrigade op het strand. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de drukte en het getij, ook mogen we niet kitesurfen voor de strandpaviljoens.


    Faciliteiten van kitesurfschool Rockanje
    Bij het geven van kitesurflessen op Rockanje wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

    Kitesurfen Rockanje beschikt over de volgende faciliteiten:


     Strandpaviljoens Rockanje vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
     Wij werken op Rockanje niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het kitesurflesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje en drankje.


     Voordelen van kitesurfschool Rockanje
     Leren kitesurfen op Rockanje brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Alternatieve kitesurfleslocatie voor aflandige wind
     • Stabiele zeewind
     • Groot zandstrand
     • Vlak en kalm water
     • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

     Nadelen van kitesurfschool Rockanje
     Leren kitesurfen op Rockanje brengt ook nadelen met zich mee:

     • Veel strandwandelaars, voornamelijk met loslopende honden
     • Obstakels in het water die moeilijk te zien zijn
     • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
     • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 20 minuten lopen

     Doorgaan van de lessen kitesurfles Rockanje
     Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Rockanje niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Rockanje zowel beginners als gevorderden door elkaar. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Rockanje als de wind aflandig is op Scheveningen en als het niet te druk, meestal doordeweeks.


     Weersvereisten kitesurfles Rockanje
     Voor Rockanje geldt dat je er kunt kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

     Kitesurfen op zee
     Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

     Voor informatie over het weer zoek je op Rockanje via www.windfinder.com.

     Reserveren en boeken
     Wil je een les reserveren of boeken? Neem voor reserveringen direct contact met ons op. Bel naar 0620234234 of e-mail ons op info@kitesurfles.com.


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderd kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Rockanje is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto naar kitesurfles Rockanje
     Voer in de TomTom: Swinsedreef. Volg de A15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15. Ga verder op de N57. Neem de N496 naar de Swinsedreef in Rockanje. Ga rechtdoor op de rotonde en rijd deze weg uit totdat U arriveert op de parkeerplaats van Swinsedreef. Let op! U betaalt €3, - parkeergeld in het zomerseizoen.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Rockanje

     Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Swinsedreef is en we hier verzamelen bij onze witte trailer.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Noordwijk aan Zee

     Over Kitesurfen Noordwijk aan Zee

     Kitesurfen op Noordwijk aan Zee
     De kitesurflocatie van Noordwijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord.  De kitesurfspot van Noordwijk Zuid staat onder toezicht van de club KSN Noordwijk, waar bekende kitesurfers zoals Jalou & Kevin Langeree en Sander & Ruben Lenten vandaan komen. Om op deze kitesurfspot te kitesurfen dient men een lycra van de club te dragen. Op de spot van Noordwijk Noord kan men vrij kitesurfen zonder toezicht. Beide kitesurfspots liggen aan de Noordzee, het wordt in het water vrijwel meteen diep en op het zandstrand staan om de 100m prullenbakken.

     Op Noordwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven er alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen.

     Veiligheid van kitesurfen Noordwijk aan Zee
     Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee op locatie Zuid is alleen aan te bevelen voor gevorderde kitesurfers. Er staan veel obstakels op het strand en de duinen zijn afgebakend met prikkeldraad. Noordwijk Noord ligt vlakbij een zeilvereniging, waarbij rekening gehouden moet worden met zeilboten op het water en langs de kust. Tevens wordt het strand van Noordwijk druk bezocht door bezoekers van strandpaviljoens en strandwandelaars, voornamelijk in het zomerseizoen. De kitesurfspot van Noordwijk Noord is geschikt voor kitesurflessen.

     Kitesurfen Noordwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
     De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied, het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Eigenschappen kitesurf leslocatie Noordwijk aan Zee
     Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Noordwijk aan Zee locatie Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de zeilvereniging en duinen.


     Faciliteiten kitesurfschool Noordwijk aan Zee
     Bij het geven van kitesurflessen op Noordwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van KSN surfclub in Noordwijk.

     Kitesurfen Noordwijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoen Noordwijk aan Zee vergeleken met strandpaviljoen de Staat
      Wij werken op locatie Noordwijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie op Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


      Voordelen van kitesurfles Noordwijk  aan Zee
      Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
      • Gratis parkeren
      • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

      Nadelen van kitesurfles Noordwijk aan Zee
      Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

      • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
      • Veel obstakels op het strand, zoals prikkeldraad en prullenbakken
      • De zeilvereniging Noordwijk zit vlak in de buurt
      • Om te kitesurfen op Noordwijk Zuid moet je gevorderd zijn en een lycra huren

      Doorgaan van de lessen van kitesurfschool Noordwijk aan Zee
      Onze voorkeur gaat uit naar Scheveningen, aangezien we op Noordwijk aan Zee niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Noordwijk aan Zee zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Noordwijk aan Zee als het hier niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie Scheveningen en meestal doordeweeks.


      Weervereisten kitesurfles Noordwijk aan Zee
      Voor Noordwijk geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is en er afdrijfingsgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

      Kitesurfen op zee
      Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

      Voor informatie over het weer zoek je op Noordwijk Noord/Zuid via www.windfinder.com


      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Noordwijk aan Zee is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto naar kitesurfschool Noordwijk aan Zee
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
      We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool NoordWijk aan Zee

      Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Noordwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je de KSN Surfclub Noordwijk aan kan houden als punt van aankomst.


      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Muiderberg

      Over Kitesurfen Muiderberg

      Kitesurfen Muiderberg
      De kitesurfspot van Muiderberg ligt direct aan de dijken van Muiderberg, ten westen van de pier. Er bevindt zich een klein grasveld met daarop een aantal bomen. Je kunt tot ongeveer 200m uit de kust staan en het water is relatief vlak vanwege de dijk die de stroming tegenhoudt. Op Muiderberg kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles als het niet te druk is, als de condities zich niet uitlenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

      Veiligheid kitesurfen Muiderberg
      Het grasveld waar je een kitesurfkite kunt oplaten is zeer klein, waardoor er erg weinig ruimte is om veilig te starten. Daarnaast kan het erg druk zijn met badgasten, voornamelijk in de zomer. Het is absoluut niet aan te raden om te kitesurfen op Muiderberg als het druk is. Verder staan er veel bomen op het grasland en ligt het veld dicht bij de dijk waardoor de wind instabiel is. Je kitesurfkite wordt hierdoor onvoorspelbaar en daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast heb je de pier ten Oosten van de spot en de vaargeul ten Noordoosten waar rekening mee gehouden moet worden.

      Kitesurfen Muiderberg vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
      Op de hoofdlocatie in Scheveningen is er genoeg ruimte om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Verder is de wind stabiel doordat er geen obstakels op het strand staan, hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen gevaar door externe factoren!

      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

      Eigenschappen leslocatie kitesurfles Muiderberg
      Onze leslocatie bevindt zich op het grasveld van Muiderberg. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand genomen van de dijk.


      Faciliteiten kitesurfschool Muiderberg
      Bij het geven van kitesurflessen op Muiderberg wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

      Kitesurfen Muiderberg beschikt over de volgende faciliteiten:


       Strandpaviljoen Muiderberg vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
       Wij werken op locatie Muiderberg niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurflessen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


       Voordelen van kitesurfles Muiderberg
       Leren kitesurfen op Muiderberg brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
       • Gratis parkeren
       • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
       • Vlak water

       Nadelen van kitesurfles Muiderberg
       Leren kitesurfen op Muiderberg brengt ook nadelen met zich mee:

       • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
       • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
       • Geen aangewezen lesgebieden
       • Instabiele en onvoorspelbare wind vanwege de dijk en de bomen
       • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen de Staat
       • Afdrijfgevaar met betrekking tot de pier en vaargeul

       Doorgaan van de lessen kitesurfschool Muiderberg
       Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Muiderberg niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Muiderberg zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Muiderberg als het niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor de hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.


       Weersvereisten kitesurfles Muiderberg
       Voor Muiderberg geldt dat je er kunt kitesurfen met NWW, NW, N, NO en O. Met andere richtingen geldt dat de wind dan zo dermate instabiel is dat het onveilig wordt om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

       Kitesurfen op zee
       Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

       Voor informatie over het weer zoek je op Muiderberg via www.windfinder.com.


       Reserveren en boeken

       Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

       Losse kitesurflessen
       Beginner kitesurfcursussen
       Vervolg kitesurfcursussen
       Gevorderde kitesurfcursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfen Muiderberg is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Met de auto naar kitesurfschool Muiderberg
       Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeeweg 4, 1399 GP Muiderberg. Ga de A12 op in de Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem vervolgens de A4/E19, A10 en A1/E231 naar de IJsselmeerweg in Naarden. Neem afrit 1-Muiderberg vanaf de A6. Volg de IJsselmeerweg en Nienhuis Ruyskade naar de Zeeweg in Muiderberg. We verzamelen bij de witte trailer bij het watersportcentrum Muiderberg.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Muiderberg

       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Muiderberg. Hierbij geldt ook dat het watersportcentrum Muiderberg kan aangehouden worden als punt van aankomst.


       By Ralph Schnepper

       Kitesurfen Monster

       Over Kitesurfen Monster

       Kitesurfen Monster
       Monster is een kunstmatig schiereiland van 128 hectare, opgespoten door baggerschepen met zand uit de bodem van de Noordzee. Hierdoor wordt er nieuw strand en duin gevormd en is er een lagune ontstaan doordat het zeewater wordt tegengehouden.
       Vanwege de beperkte ruimte die deze lagune biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, als de condities zich niet uitlenen voor kitesurfles op onze hoofdlocatie op Scheveningen en meestal doordeweeks.

       Veiligheid Kitesurfen Monster
       De lagune van Monster is klein en zeker als het getij laag is. Hierdoor is er weinig ruimte beschikbaar voor het geven van kitesurfles. Daarnaast zijn er geen aangewezen gebieden voor het geven van kitesurfles en varen hierdoor zowel beginnende als gevorderde kitesurfers door elkaar heen. Doordat het water relatief vlak is trekt dit veel andere kitesurfers aan, waardoor het vaak erg druk is. Dit kan voor veel ongelukken zorgen, zeker als je nog maar een beginnende kitesurfer bent. Daarom geven wij alleen les op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.

       Restricties van kitesurfen Monster
       Er heerst een gedoogbeleid op locatie Monster. Dit betekent dat er officieel niet gekitesurft mag worden op Monster, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de gemeente. In de periode mei t/m september is het op mooie zomerdagen verboden om te kitesurfen op Monster, vanwege de hoeveelheid badgasten.

       Kitesurfles Monster vergeleken met Scheveningen
       Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er wél aangewezen zones om kitesurfles te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

       Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

       Eigenschappen kitesurf leslocatie Monster
       Onze leslocatie bevindt zich op de kleine lagune van Monster. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van de drukte en hoeveelheid beschikbare ruimte.


       Faciliteiten van kitesurfschool Monster
       Bij het geven van kitesurflessen op Monster wordt er gebruikgemaakt van de mobiele trailer. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

       Kitesurfen Monster beschikt over de volgende faciliteiten:


        Strandpaviljoens Monster vergeleken met Strandpaviljoen de Staat
        Wij werken op locatie Monster niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen onze gebruikelijke faciliteiten niet gebruiken. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen tijdens een hapje en drankje.


        Voordelen van kitesurfles Monster
        Leren kitesurfen op Monster brengt een aantal voordelen met zich mee:

        • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
        • Gratis parkeren
        • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten
        • Vlak en kalm water

        Nadelen van kitesurfles Monster
        Leren kitesurfen op Monster brengt ook nadelen met zich mee:

        • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks)
        • Weinig ruimte vanwege de getijden
        • Geen aangewezen lesgebieden
        • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie in Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
        • Vanaf de parkeerplaats tot de kitesurfspot is het 30 minuten lopen

        Doorgaan van de lessen kitesurfschool Monster
        Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien het vaak te druk is op Monster. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Monster geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Monster als het rustig is, meestal doordeweeks.


        Weersvereisten voor kitesurflessen Monster
        Voor Monster geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met Oostenwind. De wind is dan zo dermate aflandig dat deze instabiel wordt en het te onveilig is om te kitesurfen. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

        Kitesurfen op zee
        Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. Monster biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat een alternatief!

        Voor informatie over het weer zoek je op Monster via www.windfinder.com.


        Reserveren en boeken

        Reserveren en boeken

        Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

        Losse kitesurflessen
        Beginner kitesurfcursussen
        Vervolg kitesurfcursussen
        Gevorderde kitesurfcursussen
        Kinder kitesurflessen

        Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

        Route en adres van Kitesurfen Monster is:

        Adres:
        Savornin lohmanpad 2586
        Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

        Route met de auto:
        Met de auto naar kitesurfschool Monster
        Voer in de TomTom de locatie: Roompot vakantiepark Kijkduin. Neem op de A4 de afslag richting Den Haag/ Kijkduin richting de N211. Aan het einde van deze weg gaat u bij de stoplichten links af de Machiel Vrijenhoeklaan in. Aan het einde van deze straat bevindt zich vakantiepark Roompot en hier kunt u de gehele dag gratis parkeren.


        Route openbaar vervoer:
        Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool Monster

        Neem vanaf het centraal station bus 24 richting Kijkduin. Dit is tevens de eindbestemming van deze bus. Vanaf Kijkduin is het ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken. Loop vanaf het busstation naar het kruispunt en sla hier rechtsaf. Het is vanaf hier ongeveer 10 minuten lopen naar de parkeerplaats van Roompot Vakantieparken.


        By Ralph Schnepper

        Kitesurfen Medemblik

        Over Kitesurfen Medemblik

        Kitesurfen bij Medemblik
        Medemblik is een stad met haven dat ligt aan het IJsselmeer in West-Friesland. De kitesurfspot van Medemblik ligt ten zuiden van de haven aan een klein grasveld. Op het grasveld bevinden zich een aantal bomen, struiken en paaltjes. Ook is er een klein stukje zandstrand met veel schelpen. Overal in het water is het ondiep en het water is vlak en kalm.
        De wind is voornamelijk stabiel door het gebrek aan bebouwing rondom Medemblik. De kitesurfspot is vooral aantrekkelijk omdat met Zuid- en Oostenwind ook gevaren kan worden op deze kitesurflocatie. Vanwege de beperkte ruimte die het strand van Medemblik biedt, vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurfles te geven bij drukke dagen. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de wind aflandig is op hoofdlocatie Scheveningen.

        Veiligheid over kitesurfen Medemblik
        Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kitesurfkite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kitesurfkite.

        Restricties kitesurfen Medemblik
        Er is weinig ruimte beschikbaar op het water omdat de kitesurfspot tussen twee natuurgebieden ligt. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken doordat kitesurfers in elkaars lijnen verstrikt raken, of kitesurfkites die in bomen terecht komen. Wees dus extra voorzichtig bij drukte.

        Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Medemblik
        Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

        Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

        Eigenschappen kitesurf leslocatie Medemblik

        Onze leslocatie bevindt op de gehele locatie van Medemblik. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte.


        Faciliteiten bij Medemblik
        Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Medemblik geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

        Kitesurfen Medemblik beschikt over de volgende faciliteiten:


         Strandpaviljoens Medemblik vergeleken met Strandpaviljoen de Staat

         Wij werken op locatie Medemblik niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


         Voordelen van kitesurfles op Medemblik

         Kitesurfles op Medemblik brengt een aantal voordelen met zich mee:

         • Vaarbaar met Zuid- en Oostenwind
         • Gratis parkeren
         • Goed bereikbaar
         • Vlak en ondiep water

         Nadelen van kitesurfen op Medemblik
         Kitesurfen op het Medemblik brengt ook nadelen met zich mee:

         • Veel obstakels op de kitesurfspot zoals bomen, palen en struiken
         • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
         • Kitesurfspot ligt tussen twee natuurgebieden in
         • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot

         Doorgaan van de lessen kitesurfschool Medemblik
         Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien er weinig ruimte beschikbaar is en het vaak druk is op Medemblik. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er op Medemblik geen aangewezen lesgebieden aanwezig zijn. Hierdoor varen zowel beginners als gevorderden door elkaar heen. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Medemblik als het rustig is, meestal doordeweeks, en als de wind op Scheveningen aflandig is.


         Weersvereisten voor kitesurflessen Medemblik
         Voor Medemblik geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, N, NO, O, ZO en Z.
         De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

         Kitesurfen op zee
         Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

         Voor meer informatie over het weer zoek je op Medemblik via Windfinder.com


         Reserveren en boeken

         Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

         Losse kitesurflessen
         Beginner kitesurfcursussen
         Vervolg kitesurfcursussen
         Gevorderde kitesurfcursussen
         Kinder kitesurflessen

         Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

         Route en adres van Kitesurfen Medemblik is:

         Adres:
         Savornin lohmanpad 2586
         Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

         Route met de auto:
         Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Medemblik
         Voer in de Tom-Tom de locatie: Nesbos, Medemblik. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Dijkweg/N239 in Lambertschaag. Neem afrit 11-Medemblik vanaf de A7/E22. Volg de N239, Markerwaardweg/N240 en Droge Wijmersweg naar uw bestemming Nesbos, Medemblik. Parkeren is gratis.


         Route openbaar vervoer:
         Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Medemblik

         Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


         By Ralph Schnepper

         Kitesurfen Langevelderslag

         Over Kitesurfen Langevelderslag

         Kitesurfen bij Langevelderslag
         Langevelderslag ligt ten noorden van Noordwijk en in de buurt van Noordwijkerhout. Het is een relatief rustige kitesurfspot die enigszins afgelegen ligt tussen de duinen. De kitesurfspot ligt aan een uitgestrekt zandstrand aan zee met relatief weinig obstakels op het strand. Op Langevelderslag kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven alleen kitesurfles bij Langevelderslag als het niet te druk is en als de condities zich niet lenen voor Scheveningen.

         Veiligheid van kitesurfles Langevelderslag
         Vanwege de beschutte ligging van de kitesurfspot van Langevelderslag is het lastig om er met de auto te komen. Dit betekent dat het voor de reddingsdiensten ook enige tijd zal duren voordat deze ter plaatse zijn. Kitesurfen wordt bij Langevelderslag gedoogd, waardoor er geen duidelijke regels zijn opgesteld met betrekking tot veiligheid.

         Kitesurfen Langevelderslag vergeleken met Scheveningen
         De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied en het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, waardoor je ook van hen geen hinder zult ondervinden.

         Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

         Eigenschappen Kitesurfles locatie Langevelderslag
         Onze leslocatie bevindt zich op de volledige strekking van het strand van Langevelderslag.
         Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van andere kitesurfscholen en kitesurfers


         Faciliteiten kitesurfschool Langevelderslag
         Bij het geven van kitesurflessen op Langevelderslag wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen in de buurt van strandrestaurant Nederzandt bij de witte trailer op de parkeerplaats van het einde van de Langevelderslag.

         Kitesurfen Langevelderslag beschikt over de volgende faciliteiten:


          Strandpaviljoens Langevelderslag vergeleken met strandpaviljoens Scheveningen
          Wij werken bij Langevelderslag niet samen met een strandpaviljoen, maar hier zijn wel een aantal strandtenten waar je eventueel een hapje of drankje kunt doen. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.


          Voordelen van kitesurfles Langevelderslag
          Leren kitesurfen op Langevelderslag brengt een aantal voordelen met zich mee:

          • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
          • Goede parkeergelegenheid aan het strand
          • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

          Nadelen van kitesurfen Langevelderslag
          Leren kitesurfen op Langevelderslag brengt ook nadelen met zich mee:

          • Kitesurfen op Langevelderslag is gedoogd, waardoor er geen duidelijke regels zijn
          • Moeilijk te bereiken vanwege de geïsoleerde ligging
          • Tamelijk veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
          • Op Langevelderslag beschikken wij niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied

          Wanneer geven wij kitesurfles op Langevelderslag
          Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie op Scheveningen, aangezien we op Langevelderslag niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je gebruikmaken van sanitair, douches, opslagruimte en een omkleedhok. Tevens varen er op Langevelderslag zowel beginners als gevorderden en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op de Langevelderslag als het niet te druk is en als de condities zich niet lenen voor Scheveningen.


          Weervereisten
          Voor Langevelderslag geldt dat je er kunt kitesurfen met ZZW, ZW, W, NW, N en NNO. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

          Kitesurfen op zee
          Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

          Voor informatie over het weer zoek je op Langevelderslag via www.windfinder.com.

          Alternatieve kitesurf locaties
          Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


          Reserveren en boeken

          Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

          Losse kitesurflessen
          Beginner kitesurfcursussen
          Vervolg kitesurfcursussen
          Gevorderde kitesurfcursussen
          Kinder kitesurflessen

          Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

          Route en adres van Kitesurfen Langevelderslag is:

          Adres:
          Savornin lohmanpad 2586
          Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

          Route met de auto:
          Met de auto naar kitesurfschool Langevelderslag
          Voer in de Tom-Tom de locatie: Langevelderslag, Noordwijk. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44. Ga de Provincialeweg/N206 op in Noordwijk vanaf de N444. Volg de Provincialeweg/N206 naar de Ruigenhoekerweg in Noordwijkerhout. Neem de afrit Provincialeweg/N206. Neem ten slotte de Vogelaardreef naar de Langevelderslag in Noordwijk.


          Route openbaar vervoer:
          Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Langevelderslag

          Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Langevelderslag. Hierbij geldt ook dat strandrestaurant Nederzandt kan worden aangehouden als punt van aankomst.


          By Ralph Schnepper

          Kitesurfen Katwijk

          Over Kitesurfen Katwijk

          Kitesurfen op Katwijk aan Zee
          Het strand van Katwijk aan Zee ligt in de buurt van het vissersplaatsje Katwijk. De kitesurfspot ligt aan het brede zandstrand in de buurt van een badplaats. Er bevinden zich een aantal obstakels zoals strandbedden en vuilnisbakken. Er is een sterke stroming aanwezig en het wordt er vrijwel gelijk diep. Bij Katwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is en als de condities zich niet lenen voor onze locatie op Scheveningen.

          Veiligheid van kitesurfen Katwijk aan Zee
          Vanwege de grote hoeveelheid bezoekers en andere kitesurfers is de kitesurfspot van Katwijk aan Zee meestal erg druk. Tevens zijn er veel strandwandelaars te vinden die dicht bij de kustlijn wandelen, waarvoor je extra moet uitkijken. Ook staat er een sterke stroming en dat is lastig als beginnende kitesurfer. Het grootste gevaar zit hem in de uitwatering van de Oude Rijn. Hier kan een zeer sterke stroming recht de zee in staan als er rivierwater geloosd wordt.

          Kitesurfen Katwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
          De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied. Hierdoor ondervind je tijdens kitesurflessen geen last van andere beginners. Tevens is het verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen, zodat je hier ook geen hinder van ondervindt. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

          Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

          Eigenschappen kitesurf leslocatie Katwijk aan Zee
          Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Katwijk aan Zee, ter hoogte van de KNRM station Katwijk aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurflocatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt ruim afstand gehouden van de andere kitesurfscholen en kitesurfers


          Faciliteiten kitesurfschool Katwijk aan Zee
          Bij het geven van kitesurflessen op Katwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het kitesurfmateriaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden!

          Kitesurfen Katwijk beschikt over de volgende faciliteiten:


           Strandpaviljoen Katwijk vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen
           Wij werken op Katwijk niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruikmaken van onze gebruikelijke faciliteiten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen is dit anders en werken wij samen met strandpaviljoen de Staat. Het strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens een hapje of drankje.


           Voordelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
           Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

           • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
           • Gratis parkeren
           • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

           Nadelen van kitesurfles Katwijk aan Zee
           Leren kitesurfen op Katwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

           • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
           • Veel strandwandelaars en beginnende cursisten van andere kitesurfscholen
           • Veel badgasten aanwezig op het strand, voornamelijk op mooie zomerdagen
           • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen lesgebied op Katwijk
           • Sterke stroming, voornamelijk door de uitwatering van de Oude Rijn

           Wanneer geven wij kitesurfles op Katwijk aan Zee
           Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Katwijk niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Katwijk zowel beginners als gevorderden door elkaar heen en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Katwijk als het niet te druk is en als de condities zich niet uitlenen voor Scheveningen.


           Weersvereisten kitesurfles Katwijk
           Voor Katwijk geldt dat je er kan kitesurfen met NNO, N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

           Kitesurfen op zee
           Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurflocaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.

           Voor informatie over het weer zoek je op Katwijk aan Zee via www.windfinder.com.

           Alternatieve kitesurf locaties
           Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag, Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort en Medemblik.


           Reserveren en boeken

           Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

           Losse kitesurflessen
           Beginner kitesurfcursussen
           Vervolg kitesurfcursussen
           Gevorderde kitesurfcursussen
           Kinder kitesurflessen

           Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

           Route en adres van Kitesurfen Katwijk is:

           Adres:
           Savornin lohmanpad 2586
           Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

           Route met de auto:
           Met de auto naar kitesurfschool Katwijk
           Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordduinseweg 4, 2221 BL, Katwijk aan Zee. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Ga verder op de S101. Rijd vanaf de N44, A44 en N206 naar Katwijk. Neem de afrit N206. Neem vervolgens de Hoornselaan naar de Noordduinseweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Noordduinseweg.


           Route openbaar vervoer:
           Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Katwijk aan Zee

           Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Katwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je het KNRM Station aan kan houden als punt van aankomst.


           By Ralph Schnepper

           Kitesurfen Castricum

           Over Kitesurfen Castricum

           Kitesurfen op Castricum
           De kitesurflocatie van Castricum is een populaire eindbestemming voor zogenaamde georganiseerde downwinders. Dit betekent dat kitesurfers zich mee laten voeren door de wind zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken om terug te komen. Ze kitesurfen tot Castricum, waar ze zich laten ophalen door een busje en weer laten terugrijden naar de startlocatie. De downwinder start meestal vanaf Wijk aan Zee tot aan Castricum.
           Locatie Castricum bestaat uit een breed zandstrand met weinig obstakels. Het ligt aan de Noordzee, met een korte shorebreak en een sterk getij.

           Veiligheid van kitesurfen Castricum
           Voor beginners wordt het leren van kitesurfen op Castricum ervaren als een uitdaging. Dit komt vanwege de golven die worden verstoord door de zandbanken. Deze zijn aangelegd bij Egmond en Wijk aan Zee, waardoor de golven niet netjes breken en hard aankomen.
           Tevens ligt er op ongeveer 250m van de kust een wrak in het water. Dit wrak bestaat uit voornamelijk scherpe verroeste delen die met hoogwater niet te zien zijn. Hoewel het staat aangegeven met een bord, blijft het een risico voor kitesurfers.

           Kitesurfen Castricum vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
           Er bevindt zich in het water van hoofdlocatie Scheveningen geen risicovolle obstakels. Tevens worden de golven niet verstoord door een zandbank, waardoor de condities op Scheveningen hanteerbaar zijn voor beginners.

           Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

           Ga naar hoofdlocatie Scheveningen

           Eigenschappen kitesurf leslocatie Castricum

           Onze kitesurf leslocatie bevindt zich op het strand van Castricum aan Zee. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een kitesurf locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt een ruime afstand gehouden van de duinen.


           Faciliteiten van kitesurfschool Castricum

           Bij het geven van kitesurflessen op Castricum wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in de trailer. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats aan de Zeeweg bij Castricum aan Zee.

           Kitesurfen Castricum beschikt over de volgende faciliteiten:


            Strandpaviljoen Castricum vergeleken met strandpaviljoen Scheveningen

            Wij werken op locatie Castricum niet samen met een strandpaviljoen. Ook hier zijn een aantal strandtenten aanwezig, waar je eventueel een drankje kan drinken. Wij zijn echter niet aangesloten bij één van deze strandtenten, waardoor wij alleen de faciliteiten kunnen bieden van onze mobiele kitesurfschool.


            Voordelen van kitesurfles Castricum

            Leren kitesurfen op Castricum brengt een aantal voordelen met zich mee:

            • Alternatieve kitesurflocatie als de condities niet goed zijn op hoofdlocatie Scheveningen
            • Gratis parkeren
            • Trailer waarin je je kan omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

            Nadelen van kitesurfles Castricum

            Leren kitesurfen op Castricum brengt ook nadelen met zich mee:

            • Lastige condities voor beginners m.b.t. de golfslag
            • Gevaarlijke obstakels in het water
            • In de zomer kan het druk zijn met badgasten en strandwandelaars
            • Wij beschikken niet over een door de gemeente aangewezen locatie, in tegenstelling tot hoofdlocatie Scheveningen

            Wanneer geven wij kitesurfles op Castricum

            Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Castricum niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedruimte. Tevens kitesurfen er op Castricum zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Castricum als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen.


            Weervereisten voor kitesurfles Castricum

            Voor Castricum geldt dat je er kan kitesurfen met N, NW, W, ZW, ZZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is, waardoor er afdrijfgevaar op zee ontstaat. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.

            Kitesurfen op zee
            Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
            Voor informatie over het kitesurfweer kijk op windfinder.com en dan Castricum aan Zee.

            Alternatieve kitesurf locaties
            Wanneer het kitesurfweer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


            Reserveren en boeken

            Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

            Losse kitesurflessen
            Beginner kitesurfcursussen
            Vervolg kitesurfcursussen
            Gevorderd kitesurfcursussen
            Kinder kitesurflessen

            Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

            Route en adres van Kitesurfen Castricum is:

            Adres:
            Savornin lohmanpad 2586
            Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

            Route met de auto:
            Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
            We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


            Route openbaar vervoer:
            Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfles Castricum

            Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Castricum.


            By Ralph Schnepper

            Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

            Over Kitesurfen Bloemendaal aan Zee

            Kitesurfen bij Bloemendaal aan Zee

            De kitesurfspot van Bloemendaal ligt vlak naast de badplaats van Bloemendaal aan Zee. Het strand is vooral populair onder jongeren en beschikt over een aantal strandpaviljoens die een modern en trendy imago nastreven. De kitesurfspot beschikt over een klein zandstrand met weinig obstakels. Op kitesurflocatie Bloemendaal kunnen wij echter geen volledig gebruik maken van onze faciliteiten, en kan het er erg druk zijn met badgasten. Wij geven daarom alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op onze hoofdlocatie Scheveningen.

            Veiligheid kitesurfles Bloemendaal
            Het strand van Bloemendaal is relatief klein. Hierdoor is het door het gebrek aan ruimte lastig om je kite te starten, zeker in het zomerseizoen als het strand vol ligt met badgasten en andere kitesurfers. Daarnaast ligt het strand relatief dicht bij de duinen, waardoor er turbulentie kan ontstaan. Hierdoor wordt de wind instabiel en kan de kite onvoorspelbare dingen gaan doen, zoals over je heen vallen. Wij geven daarom alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet druk is, meestal doordeweeks en buiten het zomerseizoen. Ook wijken wij alleen uit naar Bloemendaal als de condities op onze hoofdlocatie Scheveningen écht niet geschikt zijn, bijvoorbeeld als de golven te hoog zijn.

            Restricties kitesurfles Bloemendaal
            In de zomerperiode tussen mei en september zijn er twee aangewezen vakken voor het starten en landen van je kitesurfvlieger. Daarnaast dient er 50 meter vanuit de kust gevaren te worden. Deze regels worden gehandhaafd door de kustwacht.

            Kitesurfles Bloemendaal vergeleken met kitesurfen op hoofdlocatie Scheveningen
            Op onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikken wij over een ruim zandstrand wat genoeg ruimte biedt om je kite veilig op te laten. Tevens beschikt hoofdlocatie Scheveningen over een afgebakend lesgebied wat verboden is voor andere kitesurfers.

            Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

            Eigenschappen kitesurf leslocatie Bloemendaal

            Wij geven over de gehele strekking van het strand kitesurfles. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar drukte en het getij, en wordt er een afstand van minimaal 200 meter met betrekking tot de duinen gehouden.


            Faciliteiten kitesurfschool Bloemendaal      

            Bij het geven van kitesurflessen op Bloemendaal wordt er gebruik gemaakt van de mobiele trailer. Al het kitesurf materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen zal worden meegenomen. Tevens kan je je lekker droog omkleden in deze trailer.

            Kitesurfen Bloemendaal aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


             Strandpaviljoen Bloemendaal vergeleken Strandpaviljoen de Staat

             Wij werken op locatie Bloemendaal niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de kitesurfcursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


             Voordelen kitesurfles Bloemendaal
             Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt voordelen met zich mee:

             • Stabiele zeewind
             • Alternatieve kitesurflocatie als de condities op Scheveningen niet voldoen
             • Goed bereikbaar
             • Gratis parkeren
             • Trailer waarin je je kunt omkleden en je spullen veilig kan achterlaten

             Nadelen kitesurfles Bloemendaal

             Leren kitesurfen op Bloemendaal brengt ook nadelen met zich mee:

             • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten het seizoen)
             • Weinig ruimte vanwege relatief klein strand en de nabijgelegen duinen
             • Geen aangewezen lesgebieden
             • Er is geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied, in tegenstelling tot de hoofdlocatie Scheveningen bij strandpaviljoen De Staat
             • Veel hinder van badgasten en andere waterrecreanten

             Wanneer geven wij kitesurfles op Bloemendaal
             Onze voorkeur gaat uit naar onze hoofdlocatie in Scheveningen, aangezien we op Bloemendaal niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kan je namelijk gebruik maken van sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok. Tevens varen er op Bloemendaal zowel beginners als gevorderden door elkaar heen, en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Bloemendaal als het niet te druk is, meestal doordeweeks, en als de condities zich niet uitlenen op hoofdlocatie Scheveningen


             Weersvereisten kitesurfles Bloemendaal
             Voor Bloemendaal geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO en ZZO.Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.
             Kitesurfen op zee
             Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kitesurf locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.
             Voor informatie over het weer kijkt u op www.windfinder.com en dan kitesurflocatie Bloemendaal

             Alternatieve kitesurflocaties
             Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik. Klik hier…


             Reserveren en boeken

             Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

             Losse kitesurflessen
             Beginner kitesurfcursussen
             Vervolg kitesurfcursussen
             Gevorderde kitesurfcursussen
             Kinder kitesurflessen

             Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

             Route en adres van Kitesurfen Bloemendaal aan Zee is:

             Adres:
             Savornin lohmanpad 2586
             Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

             Route met de auto:
             Met de auto naar kitesurfschool Bloemendaal
             Voer in de TomTom: Parnassiaweg, 2061 Bloemendaal. Vertrek vanaf Den Haag Centraal in noordwestelijke richting op de Koningstunnel/S100. Rijd verder over de N44 en A44. Neem afrit 6-Noordwijk vanaf de A44 en ga de provinciale weg op in Noordwijk (N206). Volg deze weg naar de Oosterduinweg en rijd vanaf de Burgemeester den Texlaan naar Overveen. Volg de Zeeweg/N200 naar Bloemendaal, en rijd ten slotte naar de Parnassiaweg. We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Parnassiaweg, parkeren is gratis.


             Route openbaar vervoer:
             Vanaf: Den Haag Centraal Station naar bloemendaal

             Check de website www.9292.nl voor het beste routeplan. Ook hier geldt dat de eindhalte Parnassiaweg in Bloemendaal is.


             By Ralph Schnepper

             Kitesurfen Strand Horst

             Over Kitesurfen Strand Horst

             Kitesurfen op Strand Horst  
             Aan de zuidkant van het Veluwemeer in Flevoland bevindt zich locatie Strand Horst. Deze kitesurfspot ligt gelegen aan een uitgestrekt grasveld in de bossen van het Veluwe. Tot ongeveer 1.5 km vanuit de kust bevindt er zich ondiep en vlak water, verder het meer op bevindt er zich een vaargeul. De bodem van het Veluwemeer bestaat uit modderig zand, en in de zomer is er veel wier aanwezig in het water. Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. De wind is echter vrijwel altijd vlagerig, omdat de kitesurfspot omringd is door bebouwing en bebossing waardoor de wind niet lekker door kan waaien.
             Ook is het erg druk op Strand Horst, wat deze kitesurflocatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! Tevens beschikken wij over een stabiele zeewind waardoor je kitesurfkite geen onvoorspelbare dingen gaat doen.

             Veiligheid over kitesurfen Strand Horst
             De wind is erg vlagerig op Strand Horst, zeker vlak bij de kant. Verder het water op is het minder vlagerig, het is aangeraden om ver van de kust te blijven. Tevens is er een groot grasveld beschikbaar om je kitesurfkite op te laten. Er bevinden zich wel veel bomen, prullenbakken en sanitair gebouwen op het grasveld. Ook ligt de startplaats direct naast de parkeerplaats. Gecombineerd met vlagerige wind is dit een zeer gevaarlijke plek om je kitesurfkite te starten, wees dus extra voorzichtig!

             Restricties kitesurfen Strand Horst
             De kitesurfspot van strand Horst bestaat uit twee delen, namelijk een deel voor het kitesurfen en een deel voor het windsurfen. Hoewel er geen geschreven regels zijn over waar je wel en niet mag kitesurfen, wordt het niet gewaardeerd door anderen om door het windsurfgebied te varen. Blijf daarom gewoon in het kitesurfgebied om conflicten en gevaren te vermijden.
             Verder geldt dat het absoluut verboden is om in de vaargeul te varen. Deze staat duidelijk afgebakend met boeien, blijf hier dus ver vandaan!

             Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Strand Horst
             Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een groot zandstrand waar je veilig je kite kan oplaten. Tevens kan de wind goed doorwaaien over zee, waardoor deze niet instabiel is. Verder is het lesgebied door de gemeente afgebakend, hierdoor ervaar je tijdens je kitesurflessen geen overlast door andere waterrecreanten.

             Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

             Wij van kitesurfles.com geven géén les op Strand Horst!
             Vanwege de extreme drukte en vlagerige wind op de Strand Horst geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze kitesurfcursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


             Faciliteiten bij Strand Horst vergeleken met Faciliteiten Scheveningen

             Wij werken op kitesurflocatie Strand Horst niet samen met een strandpaviljoen. Er bevindt zich wel een strandpaviljoen op de locatie waar je terecht kan om iets te eten of te drinken. Tevens zijn er sanitair gebouwen aanwezig op de locatie, die voor openbaar gebruik zijn. Hierin kan je douchen, omkleden en zijn er wc’s aanwezig. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

             Kitesurfen Strand Horst beschikt over de volgende faciliteiten:              Voordelen van kitesurfen op de Strand Horst

              Kitesurfen op Strand Horst brengt een aantal voordelen met zich mee:

              • Uitgestrekt vlak en ondiep water, tot wel 1.5km uit de kust
              • Met vrijwel elke windrichting mogelijk om te varen
              • Goed bereikbaar
              • Veel faciliteiten beschikbaar

              Nadelen van kitesurfen op de Strand Horst
              Kitesurfen op Strand Horst brengt ook nadelen met zich mee:

              • Vrijwel altijd instabiele wind vanwege begroeiing en bebouwing rondom de spot
              • Wier in het water, vooral in de zomer, dat in je lijnen verstrikt kan raken
              • Drukke locatie, vooral in de zomer als er ook badgasten aanwezig zijn
              • Veel obstakels op het strand wat het starten van je kitesurfkite gevaarlijk maakt
              • Geen gratis parkeermogelijkheden


              Weersvereisten voor kitesurfen op Strand Horst
              Voor Strand Horst geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


              Reserveren en boeken

              Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

              Losse kitesurflessen
              Beginner kitesurfcursussen
              Vervolg kitesurfcursussen
              Gevorderde kitesurfcursussen
              Kinder kitesurflessen

              Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

              Route en adres van Kitesurfen Strand Horst is:

              Adres:
              Savornin lohmanpad 2586
              Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

              Route met de auto:
              Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Strand Horst
              Voer in de Tom-Tom de locatie: Palmbosweg, Flevoland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Volg A12 en A28 naar Ermelo. Neem afrit 11-Harderwijk-Zuid vanaf de A28. Rijd vervolgens naar de Palmbosweg, neem de 3e afslag op de rotonde richting Ermelo. Sla linksaf bij de slagbomen. Let op: Er geldt €5,- parkeergeld voor een dag.


              Route openbaar vervoer:
              Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Strand Horst

              Locatie Strand Horst is niet te bereiken met het Openbaar Vervoer. De beste optie is om te reizen naar Harderwijk en een taxi te nemen naar locatie Strand Horst.


              By Ralph Schnepper

              Kitesurfen Slufter

              Over Kitesurfen Slufter

              Kitesurfen op de Slufter
              Het strand van de Slufter is ontstaan tijdens de bouw van Europoort. Bij het opspuiten van het zand voor de Maasvlakte is er een baai ontstaan die een deel van het zeewater tegenhoudt, waardoor het water aan de kust relatief vlak is. Een afstand van de kust af breken de golven, die op bepaalde dagen zeer hoog kunnen zijn. De kitesurfspot bevindt zich op een groot uitgestrekt zandstrand waar je met de auto aan het strand kan parkeren. De Slufter is niet geschikt voor beginnende kitesurfers, omdat er groot gevaar voor afdrijven op open zee ontstaat. Ga hier alleen kitesurfen als je weet hoe je hiermee om moet gaan. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen bevindt er zich geen afdrijfgevaar, en krijg je tijdens je kitesurfles professionele begeleiding door een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur. Hierdoor loop je nooit onnodig gevaar!

              Veiligheid over kitesurfen Slufter
              Hoewel er vlak water beschikbaar is op de kitesurfspot van Slufter, is het niet aan te raden voor beginnende kitesurfers om te oefenen op strand Slufter. Dit omdat er een zeer verraderlijke stroming staat,  zeker als men op zee komt. Hierdoor ontstaat er afdrijfgevaar met vrijwel elke windrichting, behalve bij Zuidwestenwind. Tevens zijn de golven op zee hier meestal hoog.

              Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Slufter
              Onze hoofdlocatie in Scheveningen biedt goede omstandigheden om te leren kitesurfen. De golven zijn niet hoog en de stroming is niet sterk. Ook is er geen sprake van afdrijfgevaar als men niet met aflandige wind gaat kitesurfen.

              Restricties kitesurfen Slufter
              Er mag niet gekitesurft worden in het uitgebaggerde meer van de Slufter, er mag enkel gekitesurft worden aan de kust ten zuiden en ten westen van dit meer. Houdt er rekening mee dat er geen kustwacht aanwezig is op het strand van de aangewezen kitesurfgebieden.

              Kitesurfen Slufter vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
              Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Ook krijg je professioneel les van een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur, waardoor je tijdens je kitesurfles geen onnodig afdrijfgevaar loopt!

              Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

              Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Slufter!
              Vanwege afdrijfgevaar op open zee geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen loop je daarentegen geen onnodig afdrijfgevaar, doordat de stroming minder sterk is en er professioneel lesgegeven wordt door gecertificeerde IKO kitesurfinstructeurs.


              Faciliteiten bij Slufter vergeleken faciliteiten Scheveningen
              Wij werken op locatie Slufter niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Slufter geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

              Kitesurfen Slufter beschikt over de volgende faciliteiten:               Voordelen van kitesurfen op de Slufter

               Kitesurfen op Slufter brengt een aantal voordelen met zich mee:

               • Veel verschillende condities waaruit je kan kiezen als gevorderde kitesurfer
               • Gratis parkeren
               • Goed bereikbaar


               Nadelen van kitesurfen op de Slufter

               Kitesurfen op Slufter brengt ook nadelen met zich mee:

               • Zeer verraderlijke stroming waardoor je snel op zee kan afdrijven
               • De locale kitesurfers waarderen het niet als je als beginnende kitesurfer naar deze locatie komt
               • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot               Weersvereisten voor kitesurfen op de Slufter
               Voor de Slufter geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO, O en NO. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


               Reserveren en boeken

               Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

               Losse kitesurflessen
               Beginner kitesurfcursussen
               Vervolg kitesurfcursussen
               Gevorderde kitesurfcursussen
               Kinder kitesurflessen

               Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

                

                

               Route en adres van Kitesurfen Slufter is:

               Adres:
               Savornin lohmanpad 2586
               Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

               Route met de auto:
               Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Slufter
               Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


               Route openbaar vervoer:
               Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Slufter

               Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


               By Ralph Schnepper

               Kitesurfen Schellinkhout

               Over Kitesurfen Schellinkhout

               Kitesurfen bij Schellinkhout
               Schellinkhout ligt vlak bij Hoorn, een havenstad aan het IJsselmeer in Noord-Holland. De kitesurfspot ligt ten zuid-oosten van de haven aan een redelijk grote baai. Door de vorm van deze baai kan je vrijwel overal in het water staan, en is het water relatief rustig en vlak. Het strand bestaat uit een grasveld waarop een aantal bomen en prullenbakken staan. Ook bevindt er zich een klein zandstrand aan het water. Vanwege de ligging van de baai kan er ook met Zuid- en Zuidoostenwind gevaren worden. De wind waait dan ongehinderd vanaf het IJsselmeer zo naar de baai toe, waardoor deze stabiel en voorspelbaar is. Het is erg druk op Schellinkhout, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

               Veiligheid over kitesurfen Schellinkhout
               Vanwege de aantrekkelijke condities van Schellinkhout is dit misschien wel de meest drukke kitesurf locatie van Nederland. Hoewel je vrijwel overal in het water kan staan, blijft er door de drukte weinig ruimte over om te kitesurfen, en moet er ten alle tijden worden rekening gehouden met medekiters. Hierdoor gebeuren er veel ongelukken, zeker omdat zowel beginners als gevorderden door elkaar heen varen. Daarnaast moet er opgepast worden tijdens het starten van je kite, omdat het gras bij de startlocatie glad kan zijn en deze zich dicht bij de parkeerplaats bevindt. Verder geldt er ook een gedoogbeleid omtrent het kitesurfen, dus dient er extra goed op de veiligheid gelet te worden.

               Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Schellinkhout
               Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

               Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

               Wij van kitesurfles.com geven géén les op Schellinkhout!
               Vanwege de extreme drukte op Schellinkhout geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


               Kitesurfen Schellinkhout beschikt over de volgende faciliteiten:


                Strandpaviljoen Schellinkhout vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                Wij werken op locatie Schellinkhout niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Schellinkhout geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


                Voordelen van kitesurfen op Schellinkhout

                Kitesurfen op Schellinkhout brengt een aantal voordelen met zich mee:

                • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
                • Kalm, ondiep en vlak water
                • Gratis parkeren
                • Goed bereikbaar

                Nadelen van kitesurfen op Schellinkhout
                Kitesurfen op Schellinkhout brengt ook nadelen met zich mee:

                • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
                • Veel andere kitesurfscholen aanwezig die les geven in de baai
                • Gevaar bij het starten van je kite vanwege glad gras en de parkeerplaats
                • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


                Weersvereisten voor kitesurfen op de Schellinkhout
                Voor de Schellinkhoutgeldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NW, W, ZW, Z, ZO, O wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


                Reserveren en boeken

                Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

                Losse lessen
                Beginner cursussen
                Vervolg cursussen
                Gevorderd cursussen
                Kinder kitesurflessen

                Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                Route en adres van Kitesurfen Schellinkhout is:

                Adres:
                Savornin lohmanpad 2586
                Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                Route met de auto:
                Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Schellinkhout
                Voer in de Tom-Tom de locatie: Zuiderdijk, Schellinkhout. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Provincialeweg in Berkhout. Neem afrit 8-Hoorn vanaf de A7/E22. Ga verder op de Provincialeweg naar de Zuiderdijk in Schellinkhout.


                Route openbaar vervoer:
                Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Schellinkhout

                Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


                By Ralph Schnepper

                Kitesurfen Ouddorp

                Over Kitesurfen Ouddorp

                Kitesurfen Ouddorp   
                Kitesurflocatie Ouddorp ligt ten Noordwesten van de Brouwersdam en ten Noordoosten van Ouddorp, vlak bij de vuurtoren aan het uiterste punt van Goedereede. Door de ligging komt alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden langs dit punt, waardoor er vaak een sterke stroming staat en er hoge golven zijn. Het zandstrand is breed en biedt voldoende ruimte om je kitesurfkite op te laten. Wel zijn er zandduinen aanwezig die afgebakend zijn met prikkeldraad. Vanwege de hoge golven en sterke stroming vinden wij van kitesurfles.com het te gevaarlijk om les te geven op deze kitesurflocatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar de condities meer geschikt zijn voor kitesurflessen.

                Veiligheid over kitesurfen Ouddorp
                De wind op Ouddorp kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kitesurfkite onvoorspelbaar maakt. Ook moet er opgepast worden voor kitebuggyer’s op het strand en golfsurfers in het water.
                Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom niet geschikt voor beginnende kitesurfers.

                Restricties kitesurfen Ouddorp
                Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men extreme sporten kan beoefenen. Deze is gemarkeerd met een rij palen en is aangegeven op een informatiebord. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand bij het “Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van paal 13.750 tot 12.000.Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekitesurft worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

                Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met de Ouddorp
                Door de Maasvlakte, een opgespoten zandbank ten Zuidwesten van onze hoofdlocatie Scheveningen, wordt het zeewater en de stroming tegengehouden waardoor er geen sterke stroming is. Ook is de branding rustig vergeleken met de stevige branding bij Ouddorp. Hierdoor zijn de condities op Scheveningen goed geschikt voor beginnende kitesurfers. Tevens beschikken wij over door de gemeente aangewezen kitesurflesgebieden waar het voor verboden andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

                Kitesurfen Ouddorp vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
                Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog en de stroming niet zo sterk als op kitesurflocatie Ouddorp. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door heftige condities!

                Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                Wij van kitesurfles.com geven géén les op Ouddorp!
                Vanwege de extreme condities op Ouddorp geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over hanteerbare condities voor je kitesurfles. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


                Faciliteiten bij kitesurfen Ouddorp vergeleken met faciliteiten Scheveningen
                Wij werken op locatie Ouddorp niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn wel een aantal strandpaviljoens in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

                Kitesurfen Ouddorp beschikt over de volgende faciliteiten:                 Voordelen van kitesurfen op Ouddorp

                 Kitesurfen op Ouddorp brengt een aantal voordelen met zich mee:

                 • Veel gratis parkeergelegenheid vlak bij de kitesurfspot
                 • Goed bereikbaar met de auto
                 • Veel ruimte op het strand
                 • Uitdagende condities voor de gevorderde kitesurfer

                 Nadelen van kitesurfen op Ouddorp

                 Kitesurfen op Ouddorp brengt ook nadelen met zich mee:

                 • Niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en sterke stroming
                 • Riskeren van een boete als er niet in de aangewezen locaties wordt gekitesurft
                 • Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water gevaarlijk.


                 Weersvereisten voor kitesurfen op de Ouddorp
                 Voor Ouddorp geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZZW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


                 Reserveren en boeken

                 Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

                 Losse kitesurflessen
                 Beginner kitesurfcursussen
                 Vervolg kitesurfcursussen
                 Gevorderde kitesurfcursussen
                 Kinder kitesurflessen

                 Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

                 Route en adres van Kitesurfen Ouddorp is:

                 Adres:
                 Savornin lohmanpad 2586
                 Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                 Route met de auto:
                 Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Ouddorp
                 Voer in de Tom-Tom de locatie: Surfstrand duinpad 3de blok, 3253 LB Ouddorp.
                 Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Duinpad in Ouddorp. Je kan bij de zandduinen van Ouddorp gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.


                 Route openbaar vervoer:
                 Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Ouddorp

                 Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar Ouddorp te reizen, omdat het slecht bereikbaar is.


                 By Ralph Schnepper

                 Kitesurfen Oostvoornse Meer

                 Over Kitesurfen Oostvoornse Meer

                 Kitesurfen Oostvoornse Meer

                 Het Oostvoornse meer is een diep en helder met brak-water gevuld meer in de buurt van de badplaats Oostvoorne. Het meer is ontstaan tijdens de uitbreiding van de Europoort, waarbij zand uit het Oostvoornse meer werd gewonnen om de Maasvlakte mee op te spuiten. Het meer is een populaire locatie voor sportduikers en ook voor surfers. Er is zijn meerdere ondiepe gedeeltes aan de noordkant van het meer, wat bestaat uit kleine baaitjes omringd met stenen en dammen. Voorbij deze baaitjes bevindt zich het 40m diepe gedeelte van het meer. Het water in de baaitjes is relatief vlak en rustig, in tegenstelling tot het diepe gedeelte van het meer dat choppy is. Het strand bestaat uit zand en begroeiing zoals doornstruiken en bosjes. Parkeren is toegestaan op het strand. Vanwege de vele obstakels die zich bevinden op het Oostvoornse meer vinden wij van kitesurfles.com het niet verantwoord om kitesurfles te geven op deze locatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij beschikken over een breed zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden.

                 Veiligheid over kitesurfen Oostvoorne Meer
                 Het meer is omringd door veel begroeiing en dijken, waardoor de wind vaak instabiel is. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de stenen die geplaatst zijn in het water. De kunstmatige baaitjes zijn klein waardoor er weinig ruimte is om te kitesurfen, zeker op de drukkere zomerdagen als er veel andere kitesurfers zijn.

                 Restricties kitesurfen Oostvoornse Meer

                 Het Oostvoornse meer beschikt over een onduidelijke regulering omtrent watersporten, waardoor er in 2011 een zelfregulering is ingevoerd door de plaatselijke gebruikers. Er zijn dus geen aangewezen kitesurflesgebieden en er moet zeer raadzaam worden omgegaan met de plaatselijke regels om de kitesurfspot in stand te houden.

                 Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Oostvoornse Meer
                 Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Daarnaast bevinden zich in het water op onze hoofdlocatie geen stenen dammetjes. Tevens kan de wind lekker doorwaaien doordat deze niet wordt gehinderd door omringende obstakels.

                 Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                 Wij van kitesurfles.com geven géén les op het Oostvoornse Meer!
                 Vanwege de vele gevaarlijke obstakels zowel op het land als in het water vinden wij het van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie kitesurfles te geven. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een uitgebreid zandstrand en de zee waarop zich weinig obstakels bevinden. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


                 Kitesurfen Oostvoornse Meer beschikt over de volgende faciliteiten:


                  Strandpaviljoen Oostvoornse Meer vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

                  Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het kitesurflesgebied, waar bezoekers gebruik kunnen maken van faciliteiten en de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


                  Voordelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

                  Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt een aantal voordelen met zich mee:

                  • Locatie geschikt voor OZO (aflandige) wind
                  • Gratis parkeren in de buurt van het water
                  • Goed bereikbaar

                  Nadelen van kitesurfen op het Oostvoornse Meer

                  Kitesurfen op het Oostvoornse Meer brengt ook nadelen met zich mee:

                  • Voornamelijk instabiele wind door de omringende begroeiing en dijken
                  • Obstakels in het water maken het gevaarlijk om te kitesurfen, zeker voor beginnende kitesurfers
                  • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
                  • Er zijn geen duidelijke, door de gemeente aangewezen regels omtrent het kitesurfen, in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen


                  Weersvereisten voor kitesurfen op Oostvoornse Meer
                  Voor het Oostvoornse Meer geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W en NW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


                  Reserveren en boeken

                  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

                  Losse kitesurflessen
                  Beginner kitesurfcursussen
                  Vervolg kitesurfcursussen
                  Gevorderde kitesurfcursussen
                  Kinder kitesurflessen

                  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

                  Route en adres van Kitesurfen Oostvoornse Meer is:

                  Adres:
                  Savornin lohmanpad 2586
                  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                  Route met de auto:
                  Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoornse Meer
                  Voer in de Tom-Tom de locatie: Noordoever Oostvoornse Meer 1, Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Rijd naar de Noordoever Oostvoornse Meer in Oostvoorne.


                  Route openbaar vervoer:
                  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar het Oostvoornse Meer

                  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Noordoever Oostvoornse Meer 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


                  By Ralph Schnepper

                  Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

                  Over Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

                  Kitesurfen Oostvoorne Autostrand
                  Deze kitesurfspot in de buurt van het Oostvoornse Meer is een populaire locatie voor kitesurfers. De kitesurfspot bestaat uit een grote baai aan de Noordzee vlak bij de Europoort. Door de vorm van deze baai is het in het water bijna overal mogelijk om te staan, en is het met vrijwel elke mogelijke windrichting mogelijk om te kitesurfen. Door het ondiepe water is het water rustig en relatief vlak. Het strand bestaat uit een groot zandstrand met hier en daar wat duinen. Vanaf de parkeerplaats tot het water is het ongeveer 30 minuten lopen door het zand. Het is extreem druk op Oostvoorne Autostrand, met zowel recreanten als beginnende kitesurfers, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

                  Veiligheid voor kitesurfen Oostvoorne Autostrand
                  Door de goede omstandigheden is Oostvoorne een erg drukke kitesurfspot. Omdat er geen aangewezen kitesurflesgebieden zijn op Oostvoorne Autostrand moeten gevorderde en beginnende kitesurfers het water delen, waardoor er veel ongelukken kunnen gebeuren.

                  Restricties kitesurfen Oostvoorne Autostrand
                  Er bevindt zich een natuurgebied ten noorden van de kitesurfspot, waar het absoluut verboden is om te kitesurfen. Politie staat regelmatig te controleren bij het natuurgebied om overtredende kitesurfers op de locatie zelf nog te beboeten. Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied is €160,-.

                  Kitesurfles Oostvoorne Autostrand vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
                  Onze hoofdlocatie bevinden zich direct bij de kitesurfspot. Alle benodigde faciliteiten bevindt zich op een ogenblik van het water, je hoeft dus geen eind te lopen om te kunnen kitesurfen. Tevens beschikt onze kitesurflocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, zodat je geen gevaar loopt door andere waterrecreanten. Ook mag je overal op zee kitesurfen, dus loop je geen risico op het krijgen van een boete.

                  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                  Wij van kitesurfles.com geven géén les op Oostvoorne Autostrand!
                  Vanwege de extreme drukte op Oostvoorne Autostrand geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


                  Kitesurfen Oostvoorne Autostrand beschikt over de volgende faciliteiten:


                   Strandpaviljoen Oostvoorne Autostrand vergeleken met Strandpaviljoen Scheveningen

                   Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


                   Voordelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

                   Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt een aantal voordelen met zich mee:

                   • Gratis parkeren
                   • Vlak en kalm water
                   • Goed bereikbaar

                   Nadelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

                   Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt ook nadelen met zich mee:

                   • Erg drukke kitesurfspot met veel kitesurfscholen die les geven en gevorderde kitesurfers
                   • Vanaf de parkeerplaats is het minimaal 30 minuten lopen totdat je bij het water bent
                   • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
                   • Het natuurgebied ligt direct aan de kitesurfspot; Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied bedraagt minimaal €160,-.


                   Weersvereisten voor kitesurfen op de Oostvoorne Autostrand
                   Voor de Oostvoorne Autostrand geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W, ZW, Z wind. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


                   Reserveren en boeken

                   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

                   Losse kitesurflessen
                   Beginner kitesurfcursussen
                   Vervolg kitesurfcursussen
                   Gevorderde kitesurfcursussen
                   Kinder kitesurflessen

                   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

                   Route en adres van Kitesurfen Oostvoorne Autostrand is:

                   Adres:
                   Savornin lohmanpad 2586
                   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                   Route met de auto:
                   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoorne Autostrand
                   Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


                   Route openbaar vervoer:
                   Vanaf: Den Haag Centraal Station

                   Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Strandweg 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


                   Kitesurfen bij kitesurfles.com op het strand van scheveningen
                   By Ralph Schnepper

                   Kitesurfen Hoek van Holland

                   Over Kitesurfen Hoek van Holland

                   Kitesurfen bij Hoek van Holland
                   De spot van Hoek van Holland heeft zijn condities merendeels te danken aan het enorme havenhoofd van Europoort. Met een lengte van maar liefst 3.5 km houdt het de golven en de stroming merendeels tegen. Zelfs bij windkracht 7 blijven de golven relatief netjes en berijdbaar. Hoewel het havenhoofd veel van de golven en stroming tegenhoudt, blijft de spot van Hoek van Holland een uitdaging voor surfers, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Het is daarom ook absoluut niet aan te raden om als beginner te kitesurfen op Hoek van Holland. Op het uitgestrekte zandstrand kan je je kite oplaten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog als bij Hoek van Holland, en kan je veilig kitesurflessen volgen.

                   Veiligheid over kitesurfen Hoek van Holland
                   Vanwege de zeer hoge golven en sterke stroming is het absoluut af te raden voor beginners om bij Hoek van Holland te gaan kiten. Tevens moet men binnen de aangegeven gebieden het water op- en afvaren. Er wordt streng gecontroleerd op kitesurfers die de regels overtreden. Dit omdat de spot dicht bij Europoort ligt en er sterk moet worden gehandhaafd vanwege de vele mogelijke strandbezoekers bij mooi weer. Het is dan zelfs verboden om te kitesurfen.

                   Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Hoek van Holland
                   Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Tevens zijn de golven en stroming hanteerbaar voor beginners. Er geldt ook geen kitesurf verbod tijdens zonnige dagen.

                   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                   Wij van kitesurfles.com geven géén les op Hoek van Holland!
                   Vanwege de extreme condities op Hoek van Holland geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over veilige condities voor kitesurflessen.


                   Kitesurfen Hoek van Holland beschikt over de volgende faciliteiten:


                    Strandpaviljoen Hoek van Holland vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                    Wij werken op locatie Hoek van Holland niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Hoek van Holland geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


                    Voordelen van kitesurfen op Hoek van Holland

                    Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt een aantal voordelen met zich mee:

                    • Uitdagende condities voor de doorgewinterde kitesurfer
                    • Gratis parkeren
                    • Goed bereikbaar

                    Nadelen van kitesurfen op Hoek van Holland

                    Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt ook nadelen met zich mee:

                    • Extreme condities die niet geschikt zijn voor beginners
                    • Strenge regelgeving met betrekking tot het op- en afvaren in het water
                    • Op warme dagen met veel strandbezoekers is het verboden te kiten
                    • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


                    Weersvereisten voor kitesurfen op Hoek van Holland

                    Voor Hoek van Holland geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


                    Reserveren en boeken

                    Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

                    Losse lessen
                    Beginner cursussen
                    Vervolg cursussen
                    Gevorderd cursussen
                    Kinder kitesurflessen

                    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                    Route en adres van Kitesurfen Hoek van Holland is:

                    Adres:
                    Savornin lohmanpad 2586
                    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                    Route met de auto:
                    Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Hoek van Holland
                    Voer in de Tom-Tom de locatie: Rechtestraat 1, 3151 HN Hoek van Holland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4 naar de Klaas Engelbrechtsweg/N468 in Schipluiden. Neem afrit 13-Den Hoorn vanaf de A4, en volg vervolgens de N223 naar Maasdijk/N220. Volg de Dirk van den Burgweg/N211 en Schelpweg naar de Strandboulevard in Hoek van Holland. Rijd vervolgens naar de Rechtsestraat. U kunt hier gratis parkeren.


                    Route openbaar vervoer:
                    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Hoek van Holland

                    Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Rechtestraat 1 in Hoek van Holland aangehouden kan worden als eindbestemming.


                    By Ralph Schnepper

                    Kitesurfen Enkhuizen

                    Over Kitesurfen Enkhuizen

                    Kitesurfen bij Enkhuizen
                    Ten Noordoosten van Enkhuizen bevindt zich de kitesurfspot aan het IJsselmeer. De spot ligt aan een smal grasveld omringd door bomen. Het water is relatief vlak en ondiep. Aan de oever liggen keien, het water kan betreden worden via een steiger. Er kan gekite worden op Enkhuizen met Oost- en Zuidoostenwind. Vanwege de vele obstakels en de beperkte aanwezige ruimte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om er kitesurflessen aan te bieden. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar er zich weinig obstakels bevinden op het strand en in het water, en waar er voldoende ruimte is op het strand.

                    Veiligheid over kitesurfen Enkhuizen
                    Vanwege het gebrek aan ruimte en de bomen die op het grasveld staan is het lastig om je kite te starten. Zeker op mooie dagen, wanneer het strand ook wordt bezocht door badgasten, is het gevaarlijk op het strand met je kite.

                    Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Enkhuizen
                    Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten. Tevens is de spot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten.

                    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                    Wij van kitesurfles.com geven géén les op Enkhuizen!
                    Vanwege de beperkte ruimte en vele obstakels geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op locatie Enkhuizen. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een breed zandstrand waar je je kite veilig kan oplaten.


                    Kitesurfen Enkhuizen beschikt over de volgende faciliteiten:


                     Strandpaviljoen Enkhuizen vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                     Wij werken op locatie Enkhuizen niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Enkhuizen geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


                     Voordelen van kitesurfen op Enkhuizen

                     Kitesurfen op Enkhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee:

                     • Vaarbaar met Zuid- en Zuidoostenwind
                     • Gratis parkeren
                     • Goed bereikbaar

                      


                     Nadelen van kitesurfen op Enkhuizen

                     Kitesurfen op Enkhuizen brengt ook nadelen met zich mee:

                     • Veel obstakels op de spot zoals bomen, palen en struiken
                     • Beperkte ruimte beschikbaar, ook op het water
                     • Het water betreden is met risico vanwege keien aan de oever
                     • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot

                                           Weersvereisten voor kitesurfen op Enkhuizen

                     Voor Enkhuizen geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O en ZO. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


                     Reserveren en boeken

                     Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

                     Losse lessen
                     Beginner cursussen
                     Vervolg cursussen
                     Gevorderd cursussen
                     Kinder kitesurflessen

                     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                     Route en adres van Kitesurfen Enkhuizen is:

                     Adres:
                     Savornin lohmanpad 2586
                     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                     Route met de auto:
                     Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Enkhuizen
                     Voer in de Tom-Tom de locatie: Oosterdijk, Enkhuizen. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en A7/E22 naar de Westfrisiaweg/N302 in Noord-Holland. Neem afrit 9-Hoorn-Noord vanaf de A7/E22. Volg de N302 naar uw bestemming in Enkhuizen


                     Route openbaar vervoer:
                     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Enkhuizen

                     Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Nesbos, Medemblik aangehouden kan worden als eindbestemming.


                     kitesurfles Scheveningen
                     By Ralph Schnepper

                     Kitesurfles locatie Scheveningen

                     Over Kitesurfles locatie Scheveningen

                     Vevolg kitesurfles op het strand van scheveningen

                     Bij onze kitesurfschool kun je leren kitesurfen in Scheveningen op een speciaal daarvoor aangewezen kitesurfleslocatie. Hier beschikken we over een enorme kitesurfleslocatie die eenvoudig te bereiken is met het openbaar vervoer en waar je gratis kunt parkeren. OOnze kitesurfschool staat voor veiligheid, kwaliteit en bovenal gezelligheid! Kitesurfles.com bestaat 8 jaar en daarmee waren wij één van de eerste kitesurfscholen op het Zuiderstrand.

                     Eigenschappen leslocatie Scheveningen

                     888Onze kitesurfleslocatie in Scheveningen bevindt zich voor strandpaviljoen De Staat op het brede zandstrand van Scheveningen. Onze kitesurfinstructeurs geven les in het Nederlands en Engels.


                     Faciliteiten van kitesurfschool Scheveningen

                     Strandpaviljoen De Staat is onze verzamellocatie. Hier kun je heerlijk eten en drinken. Bezoek heeft de mogelijkheid om te komen kijken naar het kitesurfen en ondertussen te genieten van gerechten uit de biologische keuken waarover strandpaviljoen De Staat beschikt.

                     Kitesurfles locatie Scheveningen beschikt over de volgende faciliteiten:                      Voordelen van kitesurfles Scheveningen

                      Leren kitesurfen op Scheveningen brengt vele voordelen met zich mee.

                      • Stabiele zeewind
                      • Breed zandstrand
                      • Eigen locatie
                      • Niet druk.
                      • Goed bereikbaar
                      • Benodigde materialen zijn inbegrepen

                      Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland.                      Doorgaan van de lessen kitesurfschool Scheveningen

                      Voor Scheveningen geldt dat je er kan kitesurfen met ZW, W, NW, N, NO wind. Houd er rekening mee dat de golven maximaal 1,5 meter hoog mogen zijn en er een lichte stroming is. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten. Voor informatie over het weer kijk op Windfinder.com en dan locatie Scheveningen.


                      Weersvereisten voor kitesurflessen Scheveningen

                      Kiten op zee: Kitesurfen op zee zal je goed voorbereiden op diepe locaties en je leert hoe je om moet gaan met hoge golven en stevige wind. Dit kan je in de toekomst gebruiken voor de meest voorkomende kite locaties in zowel in het binnen- als in het buitenland. Soms is de zee echter té ruig om te leren kitesurfen. De Zandmotor biedt voor zulke omstandigheden, mits de drukte het toelaat, het perfecte alternatief! Voor informatie over het weer kijkt U op Windfinder.com en dan locatie Kijkduin.

                      Kitesurfer in zee in Scheveningen

                      Zelf oefenen Kitesurf locatie: Ter hoogte van de vuurtoren bij de boulevard mag er gekite worden. Dit is om precies te zijn tussen golfbreker 42 en monument De Naald. Belangrijk: ga nooit zelf oefenen zonder eerst een les te hebben gevolgd! Hiermee breng je zowel jezelf als anderen in dit gebied in gevaar.

                      Kitesurf vereniging: In Scheveningen is er een vereniging voor kitesurfen genaamd Jumpteam. Hier kan je voor 65 euro per jaar lid worden, dit heeft enkele grote voordelen. Jumpteam is een super gezellige kitesurfvereniging voor kitesurfers met alle faciliteiten voor aangesloten leden. Zo is er een kantine waar je drankjes en hapjes kunt halen, verwarmde douches, omkleedruimtes en een terras. Erg belangrijk is de veiligheid! Wanneer je in de problemen komt beschikt de kitesurfvereniging over een reddingsboot.

                      Alternatieve kitesurf locaties: Wanneer het weer niet voldoet aan de eisen op Scheveningen hebben we de mogelijkheid uit te wijken naar de Zandmotor, Rockanje, Velsen-Noord, Bloemendaal, Castricum, Katwijk, Langevelderslag , Monster, Muiderberg, Noordwijk, Wijk aan zee, Zandvoort, Medemblik.  Klik hier…


                      Reserveren en boeken

                      Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan. Losse lessen
                      Beginner cursussen
                      Vervolg cursussen
                      Gevorderd cursussen
                      Kinder kitesurflessen
                      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

                      Route en adres van Kitesurfles locatie Scheveningen is:

                      Adres:
                      Strandslag 10 2512zz
                      Den Haag Nederland

                      Route met de auto:
                      Rijd naar het Markenseplein (Markenseplein, 2583 KR, Den Haag). Hier kan gratis geparkeerd worden bij de eindhalte van de bus en tram tot 18.00 's avonds. Mocht hier geen plek zijn dan is er ook de mogelijkheid om in de nabij gelegen woonwijk te parkeren. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat. Heb je een avond kitesurfles kun je ook in de avonden gratis parkeren in de vogelwijk, ter hoogte van de laan van poot nummer 172. 2566EG, Den Haag.

                      Route openbaar vervoer:
                      Vanaf: station Den Haag Centraal Station

                      Neem tram 3 richting Loosduinen en stap over op tram 12 bij halte Goudenregenstraat. Deze rijdt door tot het Markenseplein. Ook kan je stadsbus 22 richting Duindorp nemen, deze bus rijdt tot het Markenseplein. Vanaf hier is het nog vijf à tien minuten lopen naar De Staat.


                      By Ralph Schnepper

                      Kitesurfen Edam

                      Over Kitesurfen Edam

                      Kitesurfen bij Edam
                      De kitesurfspot van Edam ligt ten noord-oosten van Edam, vlak bij de bekende havenstad Volendam.
                      Deze kitesurflocatie bestaat uit twee delen, namelijk het deel ten noorden van de pier en het deel ten zuiden van de pier. Beide kitesurflocaties zijn voorzien van een klein grasveld waar je je kitesurfkite kan oplaten. Ook liggen beide kitesurflocaties aan een stenen dijk. Er liggen veel schelpjes aan de kant en op de bodem van het IJsselmeer. Het water is vlak, omdat de dijk de stroming tegenhoudt. Verder het water op is het water minder kalm en is er veel chop. Deze kitesurflocatie is ook vaarbaar met Oosten en Zuidoostenwind. Vanwege de beperkte ruimte en drukte vinden wij van kitesurfles.com het onverantwoord om op deze locatie les te geven. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

                      Veiligheid van kitesurfen Edam
                      De pier en de faciliteiten die daarbij toebehoren liggen direct aan het grasveld van de kitesurfspot, deze vormt dus ook het grootste gevaar. Daarnaast bevindt de dijk zich ook aan het grasveld, wat ook een bedreiging vormt tijdens het oplaten van je kitesurfkite. De dijk zorgt er voor dat de wind enigszins opstijgt, waardoor er turbulentie kan ontstaan indien je te dicht bij de dijk staat. Hierdoor wordt je kitesurfkite zeer onvoorspelbaar en ontstaat er een zeer onveilige situatie. Zorg er voor dat je ver van de dijk bent verwijderd.

                      Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Edam
                      Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een breed zandstrand waar je je kitesurfkite veilig kan oplaten. Tevens is de kitesurfspot gelegen aan zee, waar je ruimte genoeg hebt om te kitesurfen en geen last hebt van andere waterrecreanten. Ook beschikt onze hoofdlocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, waar je geen last zal ondervinden van andere kitesurfers.

                      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

                      Wij van kitesurfles.com geven géén les op Edam!

                      Vanwege de extreme drukte en beperkte ruimte op Edam geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over voldoende ruimte en een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


                      Kitesurfen Edam beschikt over de volgende faciliteiten:


                       Strandpaviljoen Edam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                       Wij werken op locatie Edam niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op kitesurflocatie Edam geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


                       Voordelen van kitesurfen op Edam

                       Kitesurfen op Edam brengt een aantal voordelen met zich mee:

                       • Vaarbaar met Oost- en Zuidoostenwind
                       • Kalm, ondiep en vlak water
                       • Gratis parkeren
                       • Goed bereikbaar

                       Nadelen van kitesurfen op Edam

                       Kitesurfen op Edam brengt ook nadelen met zich mee:

                       • Extreme drukte, zeker op mooie zonnige dagen
                       • Weinig ruimte om je kitesurfkite op te laten
                       • Gevaar bij het starten van je kitesurfkite vanwege de haven en de dijken

                       Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot                       Weersvereisten voor kitesurfen op Edam

                       Voor Edam geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen N, NO, O, ZO en Z. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


                       Reserveren en boeken

                       Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

                       Losse kitesurflessen
                       Beginner kitesurfcursussen
                       Vervolg kitesurfcursussen
                       Gevorderde kitesurfcursussen
                       Kinder kitesurflessen

                       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

                       Route en adres van Kitesurfen Edam is:

                       Adres:
                       Savornin lohmanpad 2586
                       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                       Route met de auto:
                       Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Edam
                       Voer in de Tom-Tom de locatie: Zeedijk, Volendam. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4/E19, A5 en naar de Nieuwe Leeuwardenweg/N247 in Amsterdam-Noord, Amsterdam. Neem afrit S116 vanaf de A10. Volg de N247 naar de Damplein in Edam. Je kan gratis parkeren aan de Zeedijk.


                       Route openbaar vervoer:
                       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Edam

                       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zeedijk in Edam aangehouden kan worden als eindbestemming.


                       By Ralph Schnepper

                       Kitesurfen Brouwersdam

                       Over Kitesurfen Brouwersdam

                       Kitesurfen Brouwersdam

                       De Brouwersdam is een onderdeel van de Deltawerken in Zeeland. De grote, stenen dam houdt grote stormvloeden tegen en beschermt het binnenland voor hoge getijden. Een groot strand ligt aan de Brouwersdam wat grotendeels gebruikt kan worden voor recreatie. Vanwege de vorm van de dam is er een baai ontstaan waarin je tot zeker 200m van de kant kan blijven staan, en is het water in de baai kalm en vlak. Verder uit de kust wordt het water minder rustig en is het voornamelijk hobbelig. Met laag water is het overal vlak. Met hoog water ontstaan er hoge golven die aan de kant breken, wat de omstandigheden heftiger maakt en niet geschikt voor beginners. Op het strand staan geen obstakels, met uitzondering van de stenen dam ten zuiden van het strand. Ten oosten van de dam bevinden zich zandduinen, strandpaviljoens en parkeergelegenheid.
                       Het is extreem druk op de Brouwersdam, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 

                       Veiligheid over kitesurfen Brouwersdam  

                       De wind op de Brouwersdam kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kite onvoorspelbaar maakt. Ook moet een ruime afstand van de stenen dam worden gehouden.
                       Het grootste gevaar van kiten op de Brouwersdam is de extreme drukte. Omdat deze spot dicht bij de grens van België ligt, trekt het veel Fransen en Belgen aan. Ook is deze spot zeer populair onder de Duitse bevolking, en trekt het veel badgasten aan. Door deze drukte gebeuren er veel ongelukken, wat het zeer onveilig maakt voor de beginnende kitesurfer.

                       Restricties kitesurfen Brouwersdam

                       Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men mag kiten en waar niet. Ongeveer 500m ten Noordoosten van het strand liggen er gele boeien in het water die niet gepasseerd mogen worden. Na de boeien bevindt zich namelijk het windsurfgebied. Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekite worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

                       Kitesurfen Brouwersdam vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen

                       Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kiters om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

                       Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Brouwersdam!

                       Vanwege de extreme drukte op de Brouwersdam geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kiters om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! 


                       Kitesurfen Brouwersdam beschikt over de volgende faciliteiten:


                        Strandpaviljoen Brouwersdam vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

                        Wij werken op locatie Brouwersdam niet samen met een strandpaviljoen. Er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


                        Voordelen van kitesurfen op de Brouwersdam

                        Kitesurfen op de Brouwersdam brengt een aantal voordelen met zich mee:

                        • Veel gratis parkeergelegenheid aan het strand
                        • Goed bereikbaar met de auto
                        • Met laagtij vlak en kalm water

                        Nadelen van kitesurfen op de Brouwersdam

                        Kitesurfen op de Brouwersdam brengt ook nadelen met zich mee:

                        • Afdrijfgevaar richting de stenen dam met Noord- en Noordoostenwind
                        • Met hoogtij breken de golven dicht bij de kant, wat niet geschikt is voor beginners
                        • Extreme drukte omdat de locatie ook aantrekkelijk is voor Belgen, Fransen en Duitsers
                        •  Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water extra gevaarlijk


                        Weersvereisten voor kitesurfen op de Brouwersdam

                        Voor de Brouwersdam geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W en ZW wind. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


                        Reserveren en boeken

                        Wil je een les reserveren of boeken op? Geen probleem! Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

                        Losse lessen (link losse les)
                        Beginner cursussen (link beginner cursus)
                        Beginner advanced cursussen (link beginner advanced cursus)
                        Advanced cursussen (link advanced cursus)

                        Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Klik dan hier voor meer informatie over ons aanbod en kies de cursus die bij jou past!

                        Route en adres van Kitesurfen Brouwersdam is:

                        Adres:
                        Savornin lohmanpad 2586
                        Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

                        Route met de auto:
                        Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Brouwersdam
                        Voer in de Tom-Tom de locatie: Brouwersdam, 3056 LK Ouddorp. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Brouwersdam in Ouddorp. Je kan overal op de Brouwersdam gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatse


                        Route openbaar vervoer:
                        Vanaf: station Den Haag Centraal Station naar de Brouwersdam

                        Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar de Brouwerdam te reizen, omdat het slecht bereikbaar is. Mocht je toch het openbaar vervoer willen gebruiken, neem dan Renesse als eindbestemming en vraag aan de informatiebalie welke bus het dichtstbijzijnde bij de locatie eindigt.