By Ralph Schnepper

Kitesurfen Noordwijk aan Zee

Over Kitesurfen Noordwijk aan Zee

Kitesurfen op Noordwijk aan Zee
De kitesurflocatie van Noordwijk aan Zee bestaat uit twee verschillende kitesurfspots, namelijk Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord.  De kitesurfspot van Noordwijk Zuid staat onder toezicht van de club KSN Noordwijk, waar bekende kitesurfers zoals Jalou & Kevin Langeree en Sander & Ruben Lenten vandaan komen. Om op deze kitesurfspot te kitesurfen dient men een lycra van de club te dragen. Op de spot van Noordwijk Noord kan men vrij kitesurfen zonder toezicht. Beide kitesurfspots liggen aan de Noordzee, het wordt in het water vrijwel meteen diep en op het zandstrand staan om de 100m prullenbakken.

Op Noordwijk aan Zee kunnen wij onze faciliteiten niet volledig benutten en kan het erg druk zijn met badgasten. Wij geven er alleen kitesurfles als het niet druk is, meestal doordeweeks en als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie op Scheveningen.

Veiligheid van kitesurfen Noordwijk aan Zee
Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee op locatie Zuid is alleen aan te bevelen voor gevorderde kitesurfers. Er staan veel obstakels op het strand en de duinen zijn afgebakend met prikkeldraad. Noordwijk Noord ligt vlakbij een zeilvereniging, waarbij rekening gehouden moet worden met zeilboten op het water en langs de kust. Tevens wordt het strand van Noordwijk druk bezocht door bezoekers van strandpaviljoens en strandwandelaars, voornamelijk in het zomerseizoen. De kitesurfspot van Noordwijk Noord is geschikt voor kitesurflessen.

Kitesurfen Noordwijk aan Zee vergeleken met Scheveningen
De hoofdlocatie op Scheveningen beschikt over een door de gemeente aangewezen lesgebied, het is verboden voor andere kitesurfers om in het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door andere factoren!

Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

Eigenschappen kitesurf leslocatie Noordwijk aan Zee
Onze leslocatie bevindt zich op het strand van Noordwijk aan Zee locatie Noord. Op de dag van de kitesurflessen zelf wordt er gekeken naar de meest optimale en veilige plek om kitesurfles te geven. Hierbij wordt er een locatie gekozen op basis van drukte en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Er wordt afstand gehouden van de zeilvereniging en duinen.


Faciliteiten kitesurfschool Noordwijk aan Zee
Bij het geven van kitesurflessen op Noordwijk aan Zee wordt er gebruikgemaakt van de mobiele kitesurfschool. Al het materiaal dat jij nodig hebt om te kunnen kitesurfen nemen wij mee. Je kunt je ook lekker droog omkleden! We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van KSN surfclub in Noordwijk.

Kitesurfen Noordwijk aan Zee beschikt over de volgende faciliteiten:


  Strandpaviljoen Noordwijk aan Zee vergeleken met strandpaviljoen de Staat
  Wij werken op locatie Noordwijk aan Zee niet samen met een strandpaviljoen en er is ook geen strandpaviljoen in de buurt van het lesgebied. Bezoekers kunnen wel mee naar het strand, maar kunnen geen gebruik maken van de faciliteiten. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie op Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen de Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje.


  Voordelen van kitesurfles Noordwijk  aan Zee
  Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Alternatieve locatie als de condities niet goed zijn op Scheveningen
  • Gratis parkeren
  • Trailer waarin je jezelf kunt omkleden en je spullen kunt achterlaten

  Nadelen van kitesurfles Noordwijk aan Zee
  Leren kitesurfen op Noordwijk aan Zee brengt ook nadelen met zich mee:

  • Alleen mogelijk als het niet druk is (voornamelijk doordeweeks en buiten de zomer)
  • Veel obstakels op het strand, zoals prikkeldraad en prullenbakken
  • De zeilvereniging Noordwijk zit vlak in de buurt
  • Om te kitesurfen op Noordwijk Zuid moet je gevorderd zijn en een lycra huren

  Doorgaan van de lessen van kitesurfschool Noordwijk aan Zee
  Onze voorkeur gaat uit naar Scheveningen, aangezien we op Noordwijk aan Zee niet de faciliteiten kunnen bieden van strandpaviljoen de Staat. Bij strandpaviljoen de Staat kun je sanitair, douches, opslagruimte en het omkleedhok gebruiken. Tevens varen er op Noordwijk aan Zee zowel beginnende als gevorderde kitesurfers en bevinden er zich veel badgasten op het strand. Kitesurfles.com geeft om deze reden alleen kitesurfles op Noordwijk aan Zee als het hier niet te druk is, als de condities zich niet lenen voor onze hoofdlocatie Scheveningen en meestal doordeweeks.


  Weervereisten kitesurfles Noordwijk aan Zee
  Voor Noordwijk geldt dat je er kunt kitesurfen met N, NW, W en ZW. Met andere richtingen geldt dat de wind aflandig is en er afdrijfingsgevaar op zee ontstaat. De windsnelheid dient tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.

  Kitesurfen op zee
  Kitesurfen op zee bereidt je voor op diepe locaties en leert je om met hoge golven en een stevige wind om te gaan. Je kunt deze kennis later gebruiken om op locaties in het binnen- en buitenland te kitesurfen.

  Voor informatie over het weer zoek je op Noordwijk Noord/Zuid via www.windfinder.com


  Reserveren en boeken

  Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

  Losse kitesurflessen
  Beginner kitesurfcursussen
  Vervolg kitesurfcursussen
  Gevorderde kitesurfcursussen
  Kinder kitesurflessen

  Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

  Route en adres van Kitesurfen Noordwijk aan Zee is:

  Adres:
  Savornin lohmanpad 2586
  Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

  Route met de auto:
  Met de auto naar kitesurfschool Noordwijk aan Zee
  Voer in de Tom-Tom de locatie: Koningin Astrid Boulevard 103, Noordwijk, NL. Vertrek in noordwestelijke richting op de Koningstunnel /S100. Neem de N44 en N206 naar de Beeklaan/N451 in Noordwijk. Neem de afrit N206. Ga verder op de Beeklaan. Rijd naar de Koningin Astrid Boulevard.
  We verzamelen bij de witte trailer op de parkeerplaats van de Koningin Astrid Boulevard.


  Route openbaar vervoer:
  Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfschool NoordWijk aan Zee

  Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele route naar de spot van Noordwijk aan Zee. Hierbij geldt ook dat je de KSN Surfclub Noordwijk aan kan houden als punt van aankomst.


  By Ralph Schnepper

  Kitesurfen Strand Horst

  Over Kitesurfen Strand Horst

  Kitesurfen op Strand Horst  
  Aan de zuidkant van het Veluwemeer in Flevoland bevindt zich locatie Strand Horst. Deze kitesurfspot ligt gelegen aan een uitgestrekt grasveld in de bossen van het Veluwe. Tot ongeveer 1.5 km vanuit de kust bevindt er zich ondiep en vlak water, verder het meer op bevindt er zich een vaargeul. De bodem van het Veluwemeer bestaat uit modderig zand, en in de zomer is er veel wier aanwezig in het water. Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. De wind is echter vrijwel altijd vlagerig, omdat de kitesurfspot omringd is door bebouwing en bebossing waardoor de wind niet lekker door kan waaien.
  Ook is het erg druk op Strand Horst, wat deze kitesurflocatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen! Tevens beschikken wij over een stabiele zeewind waardoor je kitesurfkite geen onvoorspelbare dingen gaat doen.

  Veiligheid over kitesurfen Strand Horst
  De wind is erg vlagerig op Strand Horst, zeker vlak bij de kant. Verder het water op is het minder vlagerig, het is aangeraden om ver van de kust te blijven. Tevens is er een groot grasveld beschikbaar om je kitesurfkite op te laten. Er bevinden zich wel veel bomen, prullenbakken en sanitair gebouwen op het grasveld. Ook ligt de startplaats direct naast de parkeerplaats. Gecombineerd met vlagerige wind is dit een zeer gevaarlijke plek om je kitesurfkite te starten, wees dus extra voorzichtig!

  Restricties kitesurfen Strand Horst
  De kitesurfspot van strand Horst bestaat uit twee delen, namelijk een deel voor het kitesurfen en een deel voor het windsurfen. Hoewel er geen geschreven regels zijn over waar je wel en niet mag kitesurfen, wordt het niet gewaardeerd door anderen om door het windsurfgebied te varen. Blijf daarom gewoon in het kitesurfgebied om conflicten en gevaren te vermijden.
  Verder geldt dat het absoluut verboden is om in de vaargeul te varen. Deze staat duidelijk afgebakend met boeien, blijf hier dus ver vandaan!

  Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Strand Horst
  Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt over een groot zandstrand waar je veilig je kite kan oplaten. Tevens kan de wind goed doorwaaien over zee, waardoor deze niet instabiel is. Verder is het lesgebied door de gemeente afgebakend, hierdoor ervaar je tijdens je kitesurflessen geen overlast door andere waterrecreanten.

  Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

  Wij van kitesurfles.com geven géén les op Strand Horst!
  Vanwege de extreme drukte en vlagerige wind op de Strand Horst geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze kitesurfcursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


  Faciliteiten bij Strand Horst vergeleken met Faciliteiten Scheveningen

  Wij werken op kitesurflocatie Strand Horst niet samen met een strandpaviljoen. Er bevindt zich wel een strandpaviljoen op de locatie waar je terecht kan om iets te eten of te drinken. Tevens zijn er sanitair gebouwen aanwezig op de locatie, die voor openbaar gebruik zijn. Hierin kan je douchen, omkleden en zijn er wc’s aanwezig. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

  Kitesurfen Strand Horst beschikt over de volgende faciliteiten:   Voordelen van kitesurfen op de Strand Horst

   Kitesurfen op Strand Horst brengt een aantal voordelen met zich mee:

   • Uitgestrekt vlak en ondiep water, tot wel 1.5km uit de kust
   • Met vrijwel elke windrichting mogelijk om te varen
   • Goed bereikbaar
   • Veel faciliteiten beschikbaar

   Nadelen van kitesurfen op de Strand Horst
   Kitesurfen op Strand Horst brengt ook nadelen met zich mee:

   • Vrijwel altijd instabiele wind vanwege begroeiing en bebouwing rondom de spot
   • Wier in het water, vooral in de zomer, dat in je lijnen verstrikt kan raken
   • Drukke locatie, vooral in de zomer als er ook badgasten aanwezig zijn
   • Veel obstakels op het strand wat het starten van je kitesurfkite gevaarlijk maakt
   • Geen gratis parkeermogelijkheden


   Weersvereisten voor kitesurfen op Strand Horst
   Voor Strand Horst geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


   Reserveren en boeken

   Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

   Losse kitesurflessen
   Beginner kitesurfcursussen
   Vervolg kitesurfcursussen
   Gevorderde kitesurfcursussen
   Kinder kitesurflessen

   Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

   Route en adres van Kitesurfen Strand Horst is:

   Adres:
   Savornin lohmanpad 2586
   Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

   Route met de auto:
   Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Strand Horst
   Voer in de Tom-Tom de locatie: Palmbosweg, Flevoland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Volg A12 en A28 naar Ermelo. Neem afrit 11-Harderwijk-Zuid vanaf de A28. Rijd vervolgens naar de Palmbosweg, neem de 3e afslag op de rotonde richting Ermelo. Sla linksaf bij de slagbomen. Let op: Er geldt €5,- parkeergeld voor een dag.


   Route openbaar vervoer:
   Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Strand Horst

   Locatie Strand Horst is niet te bereiken met het Openbaar Vervoer. De beste optie is om te reizen naar Harderwijk en een taxi te nemen naar locatie Strand Horst.


   By Ralph Schnepper

   Kitesurfen Slufter

   Over Kitesurfen Slufter

   Kitesurfen op de Slufter
   Het strand van de Slufter is ontstaan tijdens de bouw van Europoort. Bij het opspuiten van het zand voor de Maasvlakte is er een baai ontstaan die een deel van het zeewater tegenhoudt, waardoor het water aan de kust relatief vlak is. Een afstand van de kust af breken de golven, die op bepaalde dagen zeer hoog kunnen zijn. De kitesurfspot bevindt zich op een groot uitgestrekt zandstrand waar je met de auto aan het strand kan parkeren. De Slufter is niet geschikt voor beginnende kitesurfers, omdat er groot gevaar voor afdrijven op open zee ontstaat. Ga hier alleen kitesurfen als je weet hoe je hiermee om moet gaan. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen bevindt er zich geen afdrijfgevaar, en krijg je tijdens je kitesurfles professionele begeleiding door een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur. Hierdoor loop je nooit onnodig gevaar!

   Veiligheid over kitesurfen Slufter
   Hoewel er vlak water beschikbaar is op de kitesurfspot van Slufter, is het niet aan te raden voor beginnende kitesurfers om te oefenen op strand Slufter. Dit omdat er een zeer verraderlijke stroming staat,  zeker als men op zee komt. Hierdoor ontstaat er afdrijfgevaar met vrijwel elke windrichting, behalve bij Zuidwestenwind. Tevens zijn de golven op zee hier meestal hoog.

   Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Slufter
   Onze hoofdlocatie in Scheveningen biedt goede omstandigheden om te leren kitesurfen. De golven zijn niet hoog en de stroming is niet sterk. Ook is er geen sprake van afdrijfgevaar als men niet met aflandige wind gaat kitesurfen.

   Restricties kitesurfen Slufter
   Er mag niet gekitesurft worden in het uitgebaggerde meer van de Slufter, er mag enkel gekitesurft worden aan de kust ten zuiden en ten westen van dit meer. Houdt er rekening mee dat er geen kustwacht aanwezig is op het strand van de aangewezen kitesurfgebieden.

   Kitesurfen Slufter vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
   Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn er aangewezen zones om les te geven en is het verboden voor andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Ook krijg je professioneel les van een IKO gecertificeerde kitesurfinstructeur, waardoor je tijdens je kitesurfles geen onnodig afdrijfgevaar loopt!

   Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

   Wij van kitesurfles.com geven géén les op de Slufter!
   Vanwege afdrijfgevaar op open zee geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen loop je daarentegen geen onnodig afdrijfgevaar, doordat de stroming minder sterk is en er professioneel lesgegeven wordt door gecertificeerde IKO kitesurfinstructeurs.


   Faciliteiten bij Slufter vergeleken faciliteiten Scheveningen
   Wij werken op locatie Slufter niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Slufter geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.

   Kitesurfen Slufter beschikt over de volgende faciliteiten:    Voordelen van kitesurfen op de Slufter

    Kitesurfen op Slufter brengt een aantal voordelen met zich mee:

    • Veel verschillende condities waaruit je kan kiezen als gevorderde kitesurfer
    • Gratis parkeren
    • Goed bereikbaar


    Nadelen van kitesurfen op de Slufter

    Kitesurfen op Slufter brengt ook nadelen met zich mee:

    • Zeer verraderlijke stroming waardoor je snel op zee kan afdrijven
    • De locale kitesurfers waarderen het niet als je als beginnende kitesurfer naar deze locatie komt
    • Geen faciliteiten aanwezig op de kitesurfspot    Weersvereisten voor kitesurfen op de Slufter
    Voor de Slufter geldt dat je er kan kitesurfen met windrichtingen NW, W, ZW, Z, ZO, O en NO. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


    Reserveren en boeken

    Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

    Losse kitesurflessen
    Beginner kitesurfcursussen
    Vervolg kitesurfcursussen
    Gevorderde kitesurfcursussen
    Kinder kitesurflessen

    Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     

     

    Route en adres van Kitesurfen Slufter is:

    Adres:
    Savornin lohmanpad 2586
    Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

    Route met de auto:
    Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Slufter
    Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


    Route openbaar vervoer:
    Vanaf: Den Haag Centraal Station naar kitesurfen Slufter

    Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Zuiderdijk in Schellinkhout aangehouden kan worden als eindbestemming.


    By Ralph Schnepper

    Kitesurfen Ouddorp

    Over Kitesurfen Ouddorp

    Kitesurfen Ouddorp   
    Kitesurflocatie Ouddorp ligt ten Noordwesten van de Brouwersdam en ten Noordoosten van Ouddorp, vlak bij de vuurtoren aan het uiterste punt van Goedereede. Door de ligging komt alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden langs dit punt, waardoor er vaak een sterke stroming staat en er hoge golven zijn. Het zandstrand is breed en biedt voldoende ruimte om je kitesurfkite op te laten. Wel zijn er zandduinen aanwezig die afgebakend zijn met prikkeldraad. Vanwege de hoge golven en sterke stroming vinden wij van kitesurfles.com het te gevaarlijk om les te geven op deze kitesurflocatie. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie in Scheveningen, waar de condities meer geschikt zijn voor kitesurflessen.

    Veiligheid over kitesurfen Ouddorp
    De wind op Ouddorp kan goed doorwaaien, doordat deze niet wordt gehinderd door begroeiing en bebouwing. Wel moet een ruime afstand van de zandduinen worden gehouden omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kitesurfkite onvoorspelbaar maakt. Ook moet er opgepast worden voor kitebuggyer’s op het strand en golfsurfers in het water.
    Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom niet geschikt voor beginnende kitesurfers.

    Restricties kitesurfen Ouddorp
    Er zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar men extreme sporten kan beoefenen. Deze is gemarkeerd met een rij palen en is aangegeven op een informatiebord. De zone loopt nu op het Ouddorpse strand bij het “Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van paal 13.750 tot 12.000.Verder bevindt zich op ongeveer een kilometer ten Noordwesten van het strand verschillende zandbanken. Deze zandbanken zijn deel van een beschermd natuurgebied die bewoont worden door zeehonden. Hier mag ook niet gekitesurft worden zodat de rust van de dieren wordt bewaard.

    Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met de Ouddorp
    Door de Maasvlakte, een opgespoten zandbank ten Zuidwesten van onze hoofdlocatie Scheveningen, wordt het zeewater en de stroming tegengehouden waardoor er geen sterke stroming is. Ook is de branding rustig vergeleken met de stevige branding bij Ouddorp. Hierdoor zijn de condities op Scheveningen goed geschikt voor beginnende kitesurfers. Tevens beschikken wij over door de gemeente aangewezen kitesurflesgebieden waar het voor verboden andere kitesurfers om door het lesgebied te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

    Kitesurfen Ouddorp vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
    Op de hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog en de stroming niet zo sterk als op kitesurflocatie Ouddorp. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door heftige condities!

    Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

    Wij van kitesurfles.com geven géén les op Ouddorp!
    Vanwege de extreme condities op Ouddorp geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over hanteerbare condities voor je kitesurfles. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar!


    Faciliteiten bij kitesurfen Ouddorp vergeleken met faciliteiten Scheveningen
    Wij werken op locatie Ouddorp niet samen met een strandpaviljoen. Er zijn wel een aantal strandpaviljoens in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Op onze hoofdlocatie Scheveningen zijn wij te gast bij strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.

    Kitesurfen Ouddorp beschikt over de volgende faciliteiten:     Voordelen van kitesurfen op Ouddorp

     Kitesurfen op Ouddorp brengt een aantal voordelen met zich mee:

     • Veel gratis parkeergelegenheid vlak bij de kitesurfspot
     • Goed bereikbaar met de auto
     • Veel ruimte op het strand
     • Uitdagende condities voor de gevorderde kitesurfer

     Nadelen van kitesurfen op Ouddorp

     Kitesurfen op Ouddorp brengt ook nadelen met zich mee:

     • Niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en sterke stroming
     • Riskeren van een boete als er niet in de aangewezen locaties wordt gekitesurft
     • Er zijn veel andere recreanten op het strand, zoals blokarts (windsurfen op het strand) en kitebuggyers. Dit maakt de oversteek van het strand naar het water gevaarlijk.


     Weersvereisten voor kitesurfen op de Ouddorp
     Voor Ouddorp geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZZW. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


     Reserveren en boeken

     Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

     Losse kitesurflessen
     Beginner kitesurfcursussen
     Vervolg kitesurfcursussen
     Gevorderde kitesurfcursussen
     Kinder kitesurflessen

     Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

     Route en adres van Kitesurfen Ouddorp is:

     Adres:
     Savornin lohmanpad 2586
     Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

     Route met de auto:
     Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Ouddorp
     Voer in de Tom-Tom de locatie: Surfstrand duinpad 3de blok, 3253 LB Ouddorp.
     Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de Afslag Knooppunt Prins Clausplein, A13/E19, A4 enA15 naar de N57 in Botlek, Europoort Rotterdam. Neem afrit 12-Brielle vanaf de N15 en volg de N57 naar de Duinpad in Ouddorp. Je kan bij de zandduinen van Ouddorp gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen.


     Route openbaar vervoer:
     Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Ouddorp

     Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Het is niet aanbevolen om met het openbaar vervoer naar Ouddorp te reizen, omdat het slecht bereikbaar is.


     By Ralph Schnepper

     Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

     Over Kitesurfen Oostvoorne Autostrand

     Kitesurfen Oostvoorne Autostrand
     Deze kitesurfspot in de buurt van het Oostvoornse Meer is een populaire locatie voor kitesurfers. De kitesurfspot bestaat uit een grote baai aan de Noordzee vlak bij de Europoort. Door de vorm van deze baai is het in het water bijna overal mogelijk om te staan, en is het met vrijwel elke mogelijke windrichting mogelijk om te kitesurfen. Door het ondiepe water is het water rustig en relatief vlak. Het strand bestaat uit een groot zandstrand met hier en daar wat duinen. Vanaf de parkeerplaats tot het water is het ongeveer 30 minuten lopen door het zand. Het is extreem druk op Oostvoorne Autostrand, met zowel recreanten als beginnende kitesurfers, wat deze locatie niet geschikt voor onze kitesurflessen maakt. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!

     Veiligheid voor kitesurfen Oostvoorne Autostrand
     Door de goede omstandigheden is Oostvoorne een erg drukke kitesurfspot. Omdat er geen aangewezen kitesurflesgebieden zijn op Oostvoorne Autostrand moeten gevorderde en beginnende kitesurfers het water delen, waardoor er veel ongelukken kunnen gebeuren.

     Restricties kitesurfen Oostvoorne Autostrand
     Er bevindt zich een natuurgebied ten noorden van de kitesurfspot, waar het absoluut verboden is om te kitesurfen. Politie staat regelmatig te controleren bij het natuurgebied om overtredende kitesurfers op de locatie zelf nog te beboeten. Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied is €160,-.

     Kitesurfles Oostvoorne Autostrand vergeleken met hoofdlocatie Scheveningen
     Onze hoofdlocatie bevinden zich direct bij de kitesurfspot. Alle benodigde faciliteiten bevindt zich op een ogenblik van het water, je hoeft dus geen eind te lopen om te kunnen kitesurfen. Tevens beschikt onze kitesurflocatie over een door de gemeente aangewezen lesgebied, zodat je geen gevaar loopt door andere waterrecreanten. Ook mag je overal op zee kitesurfen, dus loop je geen risico op het krijgen van een boete.

     Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

     Wij van kitesurfles.com geven géén les op Oostvoorne Autostrand!
     Vanwege de extreme drukte op Oostvoorne Autostrand geven wij uit veiligheids- overwegingen géén kitesurfles op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over een door de gemeente aangesteld lesgebied, waar het verboden is voor andere kitesurfers om doorheen te varen. Hierdoor loop je tijdens je kitesurfles geen onnodig gevaar door anderen!


     Kitesurfen Oostvoorne Autostrand beschikt over de volgende faciliteiten:


      Strandpaviljoen Oostvoorne Autostrand vergeleken met Strandpaviljoen Scheveningen

      Wij werken op locatie Oostvoorne Autostrand niet samen met een strandpaviljoen. Er is wel een strandpaviljoen in de buurt van het strand aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje of een drankje. Er is geen omkleedmogelijkheid en er zijn ook geen douches aanwezig. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met strandpaviljoen De Staat. Dit strandpaviljoen ligt direct aan het lesgebied, waar bezoekers de cursussen kunnen toeschouwen tijdens het genieten van culinaire gerechten.


      Voordelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

      Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt een aantal voordelen met zich mee:

      • Gratis parkeren
      • Vlak en kalm water
      • Goed bereikbaar

      Nadelen kitesurfen Oostvoorne Autostrand

      Kitesurfen op Oostvoorne Autostrand brengt ook nadelen met zich mee:

      • Erg drukke kitesurfspot met veel kitesurfscholen die les geven en gevorderde kitesurfers
      • Vanaf de parkeerplaats is het minimaal 30 minuten lopen totdat je bij het water bent
      • Geen aangewezen kitesurflesgebieden
      • Het natuurgebied ligt direct aan de kitesurfspot; Een boete voor kitesurfen in het natuurgebied bedraagt minimaal €160,-.


      Weersvereisten voor kitesurfen op de Oostvoorne Autostrand
      Voor de Oostvoorne Autostrand geldt dat je er kan kitesurfen met alle windrichtingen behalve met NO, N, NW, W, ZW, Z wind. De windsnelheid behoort tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) te zitten.


      Reserveren en boeken

      Wil je een kitesurfles reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende kitesurflessen en cursussen aan.

      Losse kitesurflessen
      Beginner kitesurfcursussen
      Vervolg kitesurfcursussen
      Gevorderde kitesurfcursussen
      Kinder kitesurflessen

      Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende kitesurfcursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de kitesurfcursus die het beste bij jou past!

      Route en adres van Kitesurfen Oostvoorne Autostrand is:

      Adres:
      Savornin lohmanpad 2586
      Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

      Route met de auto:
      Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Oostvoorne Autostrand
      Voer in de Tom-Tom de locatie: Strandweg 1, 3233CW Oostvoorne. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A13/E19, A4, A15 en N15 naar de Brielse Maasdam/N218 in Botlek, Maasvlakte Rotterdam. Neem afrit 8-Oostvoorne vanaf de N15. Ga vervolgens verder op de N218. Rijd naar de Strandweg in Oostvoorne. U kunt hier gratis parkeren.


      Route openbaar vervoer:
      Vanaf: Den Haag Centraal Station

      Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Strandweg 1 aangehouden kan worden als eindbestemming.


      Kitesurfen bij kitesurfles.com op het strand van scheveningen
      By Ralph Schnepper

      Kitesurfen Hoek van Holland

      Over Kitesurfen Hoek van Holland

      Kitesurfen bij Hoek van Holland
      De spot van Hoek van Holland heeft zijn condities merendeels te danken aan het enorme havenhoofd van Europoort. Met een lengte van maar liefst 3.5 km houdt het de golven en de stroming merendeels tegen. Zelfs bij windkracht 7 blijven de golven relatief netjes en berijdbaar. Hoewel het havenhoofd veel van de golven en stroming tegenhoudt, blijft de spot van Hoek van Holland een uitdaging voor surfers, vanwege de hoge golven en sterke stroming. Het is daarom ook absoluut niet aan te raden om als beginner te kitesurfen op Hoek van Holland. Op het uitgestrekte zandstrand kan je je kite oplaten. Op onze hoofdlocatie in Scheveningen zijn de golven niet zo hoog als bij Hoek van Holland, en kan je veilig kitesurflessen volgen.

      Veiligheid over kitesurfen Hoek van Holland
      Vanwege de zeer hoge golven en sterke stroming is het absoluut af te raden voor beginners om bij Hoek van Holland te gaan kiten. Tevens moet men binnen de aangegeven gebieden het water op- en afvaren. Er wordt streng gecontroleerd op kitesurfers die de regels overtreden. Dit omdat de spot dicht bij Europoort ligt en er sterk moet worden gehandhaafd vanwege de vele mogelijke strandbezoekers bij mooi weer. Het is dan zelfs verboden om te kitesurfen.

      Hoofdlocatie Scheveningen vergeleken met Hoek van Holland
      Onze hoofdlocatie beschikt over een door de gemeente aangestelde, duidelijke regelgeving omtrent het kitesurfen. Tevens zijn de golven en stroming hanteerbaar voor beginners. Er geldt ook geen kitesurf verbod tijdens zonnige dagen.

      Ga naar Hoofdlocatie Scheveningen

      Wij van kitesurfles.com geven géén les op Hoek van Holland!
      Vanwege de extreme condities op Hoek van Holland geven wij uit veiligheidsoverwegingen géén les op deze locatie. Wij kunnen de veiligheid van onze cursisten hierdoor niet garanderen. Onze hoofdlocatie in Scheveningen beschikt daarentegen wél over veilige condities voor kitesurflessen.


      Kitesurfen Hoek van Holland beschikt over de volgende faciliteiten:


       Strandpaviljoen Hoek van Holland vergeleken met Strandpaviljoen de Staat in Scheveningen

       Wij werken op locatie Hoek van Holland niet samen met een strandpaviljoen. Ook bevindt er zich op locatie Hoek van Holland geen strandpaviljoen waar bezoekers terecht kunnen. Dit in tegenstelling tot onze hoofdlocatie Scheveningen, waar wij samenwerken met Strandpaviljoen De Staat. Hier kunnen bezoekers de kitesurflessen aanschouwen tijdens het genieten van een hapje of een drankje. Tevens hebben wij een omkleedruimte en beschikken wij over douches en sanitair.


       Voordelen van kitesurfen op Hoek van Holland

       Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt een aantal voordelen met zich mee:

       • Uitdagende condities voor de doorgewinterde kitesurfer
       • Gratis parkeren
       • Goed bereikbaar

       Nadelen van kitesurfen op Hoek van Holland

       Kitesurfen op het Hoek van Holland brengt ook nadelen met zich mee:

       • Extreme condities die niet geschikt zijn voor beginners
       • Strenge regelgeving met betrekking tot het op- en afvaren in het water
       • Op warme dagen met veel strandbezoekers is het verboden te kiten
       • Geen faciliteiten aanwezig op de kitespot


       Weersvereisten voor kitesurfen op Hoek van Holland

       Voor Hoek van Holland geldt dat je er kan kitesurfen met de windrichtingen NO, N, NW, W en ZW. Daarnaast moet de windsnelheid tussen de 12 en 25 knopen (ook wel tussen de 3 en 6 Beaufort) zitten.


       Reserveren en boeken

       Wil je een les reserveren of boeken? Kitesurfles.com biedt de volgende lessen en cursussen aan.

       Losse lessen
       Beginner cursussen
       Vervolg cursussen
       Gevorderd cursussen
       Kinder kitesurflessen

       Weet je nog niet op welk niveau je zit met kitesurfen? Lees hier meer over de verschillende cursussen die Kitesurfles.com aanbiedt en boek de cursus die het beste bij jou past!

       Route en adres van Kitesurfen Hoek van Holland is:

       Adres:
       Savornin lohmanpad 2586
       Gelegen aan een afgelegen stukje strand die alleen te bereiken is via de prachtige Haagse duinen. Nederland

       Route met de auto:
       Met de auto vanaf Den Haag naar kitesurfen Hoek van Holland
       Voer in de Tom-Tom de locatie: Rechtestraat 1, 3151 HN Hoek van Holland. Ga de A12 op in Haagse Hout vanaf de Bezuidenhoutseweg en Prins Clauslaan. Neem de A4 naar de Klaas Engelbrechtsweg/N468 in Schipluiden. Neem afrit 13-Den Hoorn vanaf de A4, en volg vervolgens de N223 naar Maasdijk/N220. Volg de Dirk van den Burgweg/N211 en Schelpweg naar de Strandboulevard in Hoek van Holland. Rijd vervolgens naar de Rechtsestraat. U kunt hier gratis parkeren.


       Route openbaar vervoer:
       Vanaf: Den Haag Centraal Station naar Hoek van Holland

       Kijk op 9292ov.nl voor de meest actuele reisinformatie met het OV. Ook hier geldt dat de Rechtestraat 1 in Hoek van Holland aangehouden kan worden als eindbestemming.